12/3/11

Συμφωνία για το ελληνικό χρέος


«Ναι» Ευρωπαίων σε επιμήκυνση, μείωση επιτοκίων

Χθες στις Βρυξέλλες με συγκρατημένα χαμόγελα οι ηγέτες της Ευρωζώνης. Στη μέση η κα. Μέρκελ και από αριστερά οι κ.κ. Κάμερον, Μπαρόζο και Σαρκοζί.
Σε συμφωνία για την επιμήκυνση του ορίου αποπληρωμής των δανείων των 110 δισ. ευρώ στα 7,5 χρόνια και τη μείωση του επιτοκίου από το 5,2% σε 4,2% κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Οι σημερινές αποφάσεις είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.
«Κερδίσαμε αυτή τη μάχη με όπλο τη σοβαρότητα και τη συνέπειά μας. Θέλουμε να κρατήσουμε τη συνέπεια της χώρας μας απέναντι στο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να σταματήσουμε να αδικούμε την προσπάθεια του ελληνικού λαού».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η Ελλάδα προσήλθε στη συζήτηση με την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει τον τελευταίο χρόνο» και συνέχισε λέγοντας πως η χώρα έχει πάρει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις για να βάλει τάξη στα του οίκου της, για να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες και να δημιουργήσει μία βιώσιμη και σταθερή οικονομία.
«Σε αυτή την προσπάθεια ζητήσαμε τη στήριξη των εταίρων μας στην ευρωζώνη» συνέχισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ζήτησε χαμηλότερα επιτόκια για να μην είναι δυσβάσταχτο το κόστος δανεισμού. «Διεκδικήσαμε, αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε. Όλα αυτά αποτυπώνονται στη σημερινή απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα ελληνικά αιτήματα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επετεύχθη η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων των 110 δισ. ευρώ στα 7,5 χρόνια καθώς και η μείωση του επιτοκίου για το σύνολο του δανείου κατά 100 μονάδες βάσης (από 5,2% σε 4,2%). Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «σήμερα η Ελλάδα κέρδισε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ».
Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι στα μέτρα που υιοθέτησε η Ελλάδα για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, περιλαμβάνονται διαρθρωτικές αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο, όπως είπε, «θα ελαφρύνει την πλάτη του ελληνικού λαού από το χρέος κατά 20%».
«Αυτό που θέλουμε είναι να αναδείξουμε τι θα κάνει η Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα, διότι έτσι μόνο θα πεισθούν οι αγορές ότι η χώρα μπορεί να διαχειριστεί το χρέος της με τρόπο ομαλό» ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να βγει η χώρα, το συντομότερο δυνατό, στις αγορές, να βγει από τη διαδικασία της επιτήρησης και να σταθεί στα δικά της πόδια.
Σήμερα ελήφθησαν «ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους και να αποκατασταθεί η ηρεμία στις αγορές.
Αναφορικά με το μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Σύνοδος αποφάσισε να προικοδοτηθεί με 440 δισ. ευρώ ο σημερινός μηχανισμός και με 500 δισ. ευρώ ο μόνιμος μηχανισμός, ο οποίος θα ισχύσει από το 2013 και μετά.
Όπως είπε, χαρακτηριστικά, «αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια ασπίδα για τα κράτη απέναντι στις ορέξεις των αγορών. Επιπλέον, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο μηχανισμός θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει κρατικά ομόλογα στην πρωτογενή αγορά, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις της συνόδου δεν συνεπάγονται νέα μέτρα για την ελληνική κυβέρνηση.
Σημείωσε επίσης ότι στη Σύνοδο αποφασίστηκε να φορολογηθούν οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ώστε, όπως είπε, να πληρώσουν οι τράπεζες ένα ασφάλιστρο για το μέλλον αλλά και να συγκεντρωθούν σημαντικά ποσά για επενδύσεις.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης υιοθέτησαν το «Σύμφωνο για το Ευρώ», το οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνει κανόνες και πολιτικές που η Ελλάδα ήδη εφαρμόζει με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που υλοποιεί.
Αντ. Σαμαράς: Δεν αρκούν οι χθεσινές αποφάσεις για τη μείωση του χρέους
Οι αποφάσεις που λήφθηκαν χθες στις Βρυξέλλες συνιστούν ανακούφιση ως προς τη διαχείριση του χρέους, χωρίς ωστόσο να μειώνουν το σημερινό απόλυτο μέγεθός του, υπογραμμίζει σε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη συμφωνία για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. και μείωση επιτοκίου, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι το πρώτο είχε ήδη δοθεί στη χώρα από την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup της 28ης Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο είχε προεξοφληθεί εδώ και μέρες από δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν και άλλων αξιωματούχων.
«Η Νέα Δημοκρατία προώθησε και τα δύο συστηματικά, εδώ και καιρό, σε επαφές της με ευρωπαίους αξιωματούχους», τονίζει ο κ. Σαμαράς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, αληθινή ελάφρυνση θα ήταν το τρίτο αίτημα που προώθησε η Ν.Δ., το δικαίωμα επαναγοράς χρέους σε μειωμένη τιμή, πράγμα που δεν έχει γίνει αποδεκτό. Και μόνιμη λύση βιωσιμότητας θα ήταν το ευρωομόλογο για το οποίο δεν έγινε καν συζήτηση, σημειώνει.
Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του για τη δέσμευση της κυβέρνησης «να εφαρμόσει πλήρως (fully) και ταχύτατα (speedily) το πρόγραμμα 50 δισεκατομμυρίων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που έχει ανακοινώσει».
Ο κ. Σαμαράς διερωτάται πότε έχει «ανακοινώσει» η κυβέρνηση τέτοιο πρόγραμμα. «Μήπως πρόκειται για την ανακοίνωση της τρόικας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, που... κατήγγειλε η Κυβέρνηση τα ξημερώματα της επομένης; Μήπως πρόκειται για τη συζήτηση περί πώλησης ακίνητης περιουσίας, για την οποία ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει νόμο να την... απαγορεύει;», αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις.
Ως προς την οικονομική πολιτική, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ασφυξία που επιβάλλει το Μνημόνιο. «Και λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου», σημειώνει.
«Ούτε η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί, ούτε η κοινωνία θα ανασάνει, ούτε και οι χθεσινές αποφάσεις θα αρκέσουν για την αντιμετώπιση του χρέους, αν δεν αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.
Αλ. Παπαρήγα: Σικέ θρίλερ
Α. Παπαρήγα: Αντιδραστικότατη συμφωνία
«Δεν πιστέψαμε ούτε λεπτό αυτό το κατασκευασμένο θρίλερ που δημιουργήθηκε, ότι πια τα πράγματα για την Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους στην ΕΕ και ο κ. Παπανδρέου ως άλλος "Κολοκοτρώνης" θα δώσει μία μάχη για να την κερδίσει», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα [Βλέπε άρθρο] .
«Σας υπενθυμίζουμε, ότι το ΚΚΕ εδώ και πολλές μέρες λέει, ότι κάποια συμφωνία θα επέλθει. Ο πρωθυπουργός, βεβαίως, εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και για την "περήφανη" νίκη που σημείωσε», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
Γ. Καρατζαφέρης: Ποιος θα διαχειριστεί τη νέα ευκαιρία;
Γ. Καρατζαφέρης: Ποιος θα διαχειριστεί τη νέα ευκαιρία;
Από την Ευρώπη μπορεί να μην πετύχαμε το μάξιμουμ των επιδιώξεων μας, αλλά πήραμε πολλά περισσότερα από ό,σα υπολόγιζαν οι πεσιμιστές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Το θέμα είναι τώρα ποιος θα διαχειριστεί τη νέα ευκαιρία που μας δόθηκε. Προφανώς η δομή αυτής της κυβέρνησης που απέτυχε παταγωδώς στο δεκάμηνο του Μνημονίου, δεν αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδος, που τόσο έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός».
Aλ. Τσίπρας: Nέα βάρη στον ελληνικό λαό
Α. Τσίπρας: H επιμήκυνση δίνεται ως αντάλλαγμα με νέα Μνημόνια
«Καλό είναι να μη βιαστούν όσοι θέλουν να πανηγυρίσουν. Διότι η επιμήκυνση των 110 δις ήταν κάτι το αυτονόητο για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν από εμάς ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Επιπλέον, ότι θα τα πάρουν μέσα στα επόμενα 7,5 χρόνια με πολύ υψηλούς τόκους».
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής προσθέτοντας πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η επιμήκυνση των 110 δις δίνεται ως αντάλλαγμα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και με νέα Μνημόνια και νέα βάρη στον ελληνικό λαό» [Βλέπε άρθρο] .
Φ. Κουβέλης: Θετική εξέλιξη η επιμήκυνση, μείωση του επιτοκίου
Φ. Κουβέλης: Δύο θετικές και μία αρνητική εξέλιξη
Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση του επιτοκίου, παρά το ότι αναμένονταν να είναι μεγαλύτερης διάρκειας και μεγαλύτερου εύρους αντιστοίχως, αποτελεί θετική εξέλιξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης.
Ωστόσο, αρνητική εξέλιξη συνιστά, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η νέα απόρριψη έκδοσης του ευρωομολόγου.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, το μείζον ζήτημα παραμένει στο περιεχόμενο του «Συμφώνου για το Ευρώ». «Η οικονομική διακυβέρνηση όπως προωθείται με τη συμπίεση των μισθών, με τη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την απομείωση του κοινωνικού κράτους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», σημειώνει.
Επίσης, ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει «γόνιμη ιδέα» την πρόταση Τρισέ για τη δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Οργανισμού Διαχείρισης Χρέους ο οποίος θα αναλαμβάνει να εκδίδει κρατικά ομόλογα εκ μέρους των χωρών μελών της ευρωζώνης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Η έκπληξη, για μένα που δεν τον ξέρω, ήξταν ο ...Κουβέλης.

    Είχα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, την υποψία ότι "σοσιαλιστές" είναι βασικά οι φτωχοί υπήκοοι των Γερμανών... et voila.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο παρα τριχα γλυτωσαμε την χρεοκοπια και αυτα που εβγαλε ενας
    "ανωτατος τραπεζικος" στο διαδικτυο και τον κυνηγαει η Ασφαλεια ΗΤΑΝΕ ΑΛΗΘΙΝΑ.
    Επειδη η τελικη αποφαση επροκειτο να ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ στο τελος ενεδωσε ο ΓΑΠ
    για τα ελληνικα ...Ασημικα στην Γερμανια και υποσχεθηκε κατευθυνομενο προς αυτην ξεπουλημα σε χαμηλη τιμη (την παρουσα down) ευκαιριας.Ξεπουλησε στην Γερμανια
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ και ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (Ευαγγαλισμο,Αττικον κλπ) και συμφωνησε η Μερκελ σε αυτα που μαθαμε σαν επιτυχια της Ελλαδας.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ και καμμια αλλη.Η Γαλλια παγιδευμενη ακολουθησε πιστα και σιωπηλα την Γερμανια χωρις δικες της διεκδικησεις γιατι δεν την επαιρνε.
    Οι Κινεζοι με τον σιδηροδρομο πηγαν οριστικα στην παντα παρ ολο που οικονομικα αυτοι μας συνεφεραν
    και αυτοι μας φλερταραν 1 χρονο για τα θεματα αυτα.Ητανε υψηλη εντολη=οχι αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα νέα δεδομένα δεν ξέρουμε αν είναι ή όχι ευκαιρία. Για να γίνουν ευκαιρία, χρειάζονται σίγουρα καλό διαχειριστή, αλλιώς οι θυσίες μας θα πάνε χαμένες. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τα νέα δεδομένα δεν ξέρουμε αν είναι ή όχι ευκαιρία. Για να γίνουν ευκαιρία, χρειάζονται σίγουρα καλό διαχειριστή, αλλιώς οι θυσίες μας θα πάνε χαμένες. Ελίνα." Απο πότε οι δούλοι γίνανε διαχειριστές, εντολοδόχος είναι ο άνθρωπος, επικρατεί ο Ρωμαϊκός τρόπος διοίκησης έιναι legatus ο άνθρωπος αλλοιώς την έκανε σαν τον άλλο. Γάλλοι και Γερμανοί είναι απόγονοι του Julius και ονειρεύονται την περίοδο της ηγεμονίας με ότι συνεπάγεται αυτό για τους πολίτες Ευρωπαίος πολίτης = Ρωμαίος πολίτης η elite στο Βορρά και η σαβούρα στο Νότο: χώρες Μεσογειακές.
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -1-
    Το αρχικο μου σχολιο εδω
    13 Μαρτίου 2011 2:46 μ.μ.

    [[[[Επειδη η τελικη αποφαση επροκειτο να ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ στο τελος ενεδωσε ο ΓΑΠ
    για τα ελληνικα ...Ασημικα στην Γερμανια και υποσχεθηκε κατευθυνομενο προς αυτην ξεπουλημα σε χαμηλη τιμη (την παρουσα down) ευκαιριας.Ξεπουλησε στην Γερμανια
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ και ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (Ευαγγαλισμο,Αττικον κλπ) και συμφωνησε η Μερκελ σε αυτα που μαθαμε σαν επιτυχια της Ελλαδας.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ και καμμια αλλη]]]]]
    Εγω απλως απο αλλη πηγη γνωριζα αυτα που εγραψα και μετεφερα εδω.


    Μεταφερω την συνεχεια της αγωνιας του "ανωτερου τραπεζικου"
    και εχει ενδιαφερον πολυ για τις δραματικες στιγμες που περασε η Ελλαδα τις τελευταιες ημερες
    Εγω απλως απο αλλη πηγη γνωριζα αυτα που εγραψα και ξαναμεταφερω εδω=
    Και η 2η απαντηση του "ανωτερου τραπεζικου"=
    ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑΕΣΤΕΙΛΕ Ο Γ.Β ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΙΛ………ΜΕΙΛ Νο2(ΠΑΡΑΤΗΡΗΣTΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜEΙΛ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ)

    Την τετάρτη το πρωί έγραψα ένα κείμενο για την χρεωκοπία της χώρας μας.
    Η σύνταξη του έγινε στον προσωπικό μου υπολογιστή (φορητός) και όχι σε κάποιον του τραπεζικού οργανισμού που εργάζομαι.
    Κατόπιν το προώθησα σε άτομο το οποίο κατοικεί στην επαρχία και του ζήτησα να τ.......
    ο αναρτήσει στο internet, ακολούθησα αυτή τη διαδικασία για λόγους που προφανώς αντιλαμβάνεστε.
    Το κείμενο δημοσιεύτηκε ακριβώς όπως το συνέταξα, χωρίς να γίνει καμία απολύτως αλλαγή και κατόπιν αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές ιστοσελίδες με διάφορα ψευδώνυμα.
    Διατήρησα την ανωνυμία μου γιατί θέλω να προστατεύσω, όχι την επαγγελματική μου καριέρα, αλλά την οικογενειακή μου γαλήνη.
    Οι κριτικές που έλαβα ήταν ποικίλες και μέχρι ένα βαθμό θα μπορούσα να πω διασκεδαστικές. Άλλωστε ήταν αναμενόμενες. Αυτό όμως που δεν περίμενα ήταν κάποιες αντιδράσεις από επώνυμα άτομα, τα οποία γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας.
    “Φωνάζει ο κλέφτης”
    Ομολογώ ότι αυτό με εξόργισε ιδιαίτερα και γι αυτό το λόγο γράφω τώρα και αυτό εδώ το κείμενο.
    Έχοντας (σώας τα φρένας) και πλήρη γνώση αυτών που λέω αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για όσα έγραψα στο προηγούμενο δημοσίευμα και για όσα γράφω τώρα.
    Δεν είμαι ούτε ταμίας, ούτε υπάλληλος σε κάποιο υποκατάστημα. Η θέση που έχω μου επιτρέπει να γνωρίζω αρκετά για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και για συγκεκριμένα άτομα του πολιτικού, δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού κλάδου.
    Μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει καμία αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα γιατί γνωρίζω πολύ καλά τους νόμους και το σύστημα.
    Γι αυτό και προκαλώ τον οποιονδήποτε να με κατηγορήσει για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
    Και πιο αναλυτικά:
    -Προκαλώ τις ελληνικές εταιρείες να διαψεύσουν τις συνεχείς και καθημερινές μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό καθώς και την αλλαγή πολιτικής τους όσον αφορά τις εντολές πληρωμής, ασφαλιστικές πληρωμές, αποθεματικά κεφάλαια κ.τ.λ.
    -Προκαλώ την Ε.Σ.Η.Ε.Α. να κινήσει διαδικασίες για τον συντάκτη και να καταθέσω τα στοιχεία μου. Καθώς επίσης υπάρχουν στοιχεία για μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό από δημοσιογράφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -2-
    -Προκαλώ την ελληνική ένωση τραπεζών να διαψεύσει τους ισχυρισμούς μου για αλλαγή του status quo στο τραπεζικό σύστημα με τις ασφαλιστικές δικλίδες που έχουν διαμορφωθεί καθώς επίσης να διαψεύσει και την μεταφορά δισεκατομμυρίων ιδιωτικών κεφαλαίων στο εξωτερικό.
    -Προκαλώ από τα υπουργεία οικονομικών, εσωτερικών κ.τ.λ. να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαψεύσουν όλα όσα έχω αναφέρει περί χρεωκοπίας και εντολές στάσεις πληρωμών και να στραφούν νομικά εναντίον μου.
    -Και τέλος προκαλώ τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων να με μηνύσουν. Αυτή τη στιγμή τους κατηγορώ για εσχάτη προδοσία επειδή ψεύδονται εις βάρος του ελληνικού λαού αποκρύπτοντας του στοιχεία μείζονος σημασίας. Ας βγει επιτέλους στη δημοσιότητα τι ειπώθηκε στην συνάντηση που είχαν μεταξύ τους και για πιο λόγο όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου τηρούν σιγή ιχθύος αυτές τις μέρες με τις εξελίξεις που διαδραματίζονται.

    Επίσης όμως:
    -Πρέπει να κινηθούν νομικά και εναντίον όλου του ξένου τύπου για τις ψευδείς ειδήσεις περί ελληνικής χρεοκοπίας που καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. (πολύ παράξενο που αρχίζουν τώρα και δημοσιοποιούνται σχετικά άρθρα ενώ τους προηγούμενους μήνες τίποτα δεν μεταφερόταν στα ελληνικά Μ.Μ.Ε.)
    -Πρέπει να ερωτηθεί ο πρωθυπουργός της χώρας μας τι εννοούσε όταν έλεγε ότι μετά την σύνοδο της 25ης Μαρτίου θα προκύψει μία άλλη Ελλάδα?
    -Πρέπει να ερωτηθούν οι διάφοροι οικονομολόγοι γιατί δηλώνουν ότι μαθηματικά η χρεωκοπία δεν μπορεί να αποφευχθεί?
    -Γιατί αρχίζουν δειλά δειλά δημοσιογράφοι να μιλάνε για το ενδεχόμενο πτώχευσης στης 25 Μαρτίου?
    -Γιατί αρχίζουν δειλά δειλά πολιτικοί να μιλάνε για το ενδεχόμενο πτώχευσης στης 25 Μαρτίου?
    -Γιατί αυτό που πριν μερικές ημέρες υποστήριζαν αδύνατο να συμβεί, σήμερα το θεωρούν πιθανό ενδεχόμενο?
    (θα μπορούσα να συνεχίσω τις ερωτήσεις. Ο κατάλογος με τις αναπάντητες ερωτήσεις ενός ολόκληρου λαού είναι ατελείωτος.)

    Δεν έχω σκοπό να κρυφτώ πίσω από την ανωνυμία του internet αλλά ούτε και να θέσω σε κίνδυνο την οικογενειακή μου ασφάλεια. Γι αυτό το λόγο γνωστοποιώ email d_t_bank@yahoo.gr στο οποίο οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, εισαγγελέας ή άλλο νομικό πρόσωπο επιθυμεί μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου.

    Με εκτίμηση Γ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.