29/3/11

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ !

Εφ. Ζαμάν 27-3-2011
Εφημερίδα Χααρέτζ : Σύντομα η ίδρυση του Κουρδιστάν
Ο διευθυντής του Κέντρου Μέσης Ανατολής του London School of Economics Ρόμπερτ Λόου και αρθρογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ έγραψαν πως οι εξεγέρσεις στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική θα αλλάξουν τον παγκόσμιο χάρτη.

Ο διευθυντής του Κέντρου Μέσης Ανατολής του London School of Economics Ρόμπερτ Λόου, δήλωσε πως οι Κούρδοι της Συρίας μετέχουν σε μεγάλο βαθμό στις συνεχιζόμενες εδώ και μια εβδομάδα διαδηλώσεις στην Συρία. Ο Λόου μιλώντας στο CNN είπε πως το 10% του πληθυσμού της Συρίας που είναι οι Κούρδοι και κατοικούνε στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράκ ¨καθώς έχουν στηρίξει τον πλέον δίκαιο αγώνα, παρακολουθούνε τις εξελίξεις, παραμένοντας έτοιμοι να βγούνε στους δρόμους¨.

Ο Ομπεϊντά Ναχάς του ιδρύματος Levant είπε πως οι Κούρδοι της Συρίας πριν από το καθεστώς Άσαντ δεν είχαν κάποιο πρόβλημα και πρόσθεσε : ¨Τώρα δεν τους αναγνωρίζεται καν το δικαίωμα να μιλάνε και να γράφουν την ίδια τους την γλώσσα, ενώ τους λένε να χρησιμοποιούνε αραβικά ονόματα. Ο Ναχάς ανέφερε πως η φετινή παροχή αδείας για τον εορτασμό του Νεβρόζ ήταν ένα είδος ρουσφετιού του Άσαντ προς τους Κούρδους, ώστε να μην μετάσχουν στις διαδηλώσεις.

¨Σύντομα η ίδρυση του Κουρδιστάν¨

Ο αρθρογράφος Αλούφ Μπεν της εφημερίδας Χααρέτζ έγραψε πως οι εξεγέρσεις των λαών της Μέσης Ανατολής θα ξαναχαράξουν τον χάρτη της περιοχής και πως οι Κούρδοι του Ιράκ θα ιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος. Ο Μπεν στο άρθρο του με τίτλο ¨Προσοχή : Η περιοχή κατασκευάζεται¨, υποστηρίζει πως οι εξεγέρσεις των λαών της περιοχής είναι αγγελιοφόροι συμφωνιών σαν αυτήν των Sykes-Picot που στο τέλος του 1ου Παγκοσμίου πολέμου είχαν χαράξει τας σύνορα στην περιοχή. Ο Μπεν είπε πως μπορεί να ιδρυθούν ανεξάρτητα κράτη στο Νότιο Σουδάν, στο Κουρδιστάν, στην Παλαιστίνη, στην Δυτική Σαχάρα και στην Νότια Υεμένη και πρόσθεσε πως « 100 χρόνια μετά τις συνομιλίες Sykes-Picot, η απόσυρση των ΗΠΑ από το Ιράκ, θα δώσει την ευκαιρία για ανεξαρτησία στους Κούρδους, παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας.http://tourkikanea.gr/2011/03/28/kurdistan/


Αξίζει να διαβαστεί ξανά η αναδημοσίευση απο το CNN Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 με τίτλο Kurds in Syria 'waiting to take to the streets,' academic says (http://infognomonpolitics.blogspot.com) και να επισημανθεί η ανησυχία των Τούρκων δια στόματος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν "Είναι αδύνατο για μας να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στα γεγονότα αυτά, έχουμε σύνορα μήκους 800 χλμ. με τη Συρία",

11 σχόλια:

  1. Η αντιστροφη μέτρηση πλησιάζει στο τέλος της...μετά ακολουθεί το μπούμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρὶς νὰ ὑποτιμῶ τοὺς τούρκους, ἀλλὰ μᾶλλον ὑπερεξαπλώνονται.
    Νὰ ποῦ θὰ καταλήξουν οἱ μεγαλεπίβολες ἰδέες τῆς Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντε να δουμε και κατι ευχαριστο...να δω τη φατσα του ποντικομουρη κατεβασμενη...να δοκιμασουν οι ιδιοι το οθωμανικο πηδ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμάς μας συμφέρει άραγε η ύπαρξη ενός Κουρδικού κράτους;

    Τροφή για σκέψη, σχεδόν θεωρητική, αφού είναι μάλλον αδύνατο να κηρυχθεί ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος εντός της Τουρκικής επικράτειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.kurdnas.com/en/index.php?option=com_content&view=article&id=123:the-forgotten-kurds-of-syria&catid=35:opinion&Itemid=55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όνειρα θερινής νυκτός. Οι Κούρδοι ποτέ δεν θα αξιωθούν να κάνουν δικό τους ανεξάρτητο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θά πώ μιά άποψη χωρίς κακίες.
    Άλλωστε δέν μού αρέσει νά νομίζω ότι είμαι εγώ ο αλάνθαστος καί νά υβρίζω όλων τών άλλων τίς γνώμες,απόψεις,καί τούς Πολίτες άλλων χωρών.
    Οι Οθωμανοί καί μετέπειτα οι Τούρκοι Ιθύνοντες,είχαν συνεχώς στραμένη τήν προσοχή τους πρός τήν Δύση!Αιγαίο κ.τλ.καί οι Οθωμανοί τά έχασαν, αλλά δέν κάλυψαν τά νώτα τους,πού καιρός!-τούς έφταιγαν συνεχώς οι κακοί Έλληνες-καί έτσι έχασαν Αίγυπτο,Συρία,Ιράκ(καί τίς πετρελαιοπηγές!).
    Από τό 1915,καί εντεύθεν τών Τιούρκων τούς φταίνε πάλιν κάτι κακοί Έλληνες τού Καστρελόριζου,καί οι κακοί ΕλληνοΚύπριοι, από τό 1974 καί μετά...Πάλιν δέν φρόντισαν,φροντίζουν τά νώτα τους!
    Καί ίσως χάσουν καί τό ....αυτό πού λέει ο αθρογράφος τού ιστολογίου.Εμείς θά φταίμε οι Έλληνες πάλι;
    Άς προρέξουν!
    Γιατί τό ρεύμα τής ιστορίας,έχει τήν δική του πορεία.
    Καί τά συμφέροντα συνεχώς αλλάζουν!
    Καί μιά παροιμία λέει:
    "θά γυρίσει ο τροχός,
    θά γ@μ!σεί καί ο φτωχός."

    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι φιλοι μας οι κουρδοι πρεπει να εκπονησουν ενα σχεδιο και να το ακολουθησουν πιστα. οι αντικειμενικοι στοχοι θα ειναι η εξοδος στην θαλλασα και η ενσωματωση των κουρδικων περιοχων της τουρκιας (του ιραν θα πρεπει να ειναι σε πολυ τριτη σειρα). για να γινει αυτο θα πρεπει να απεξαρτητοποιηθουν απο την βαγδατη, να παρουν το κιρκουκ και να αρχιζουν να χτιζουν μια πολεμικη μηχανη (βασικα την αεροπορια τους) ικανη να κοιταξει στα ματια τα μογκολια. η ΗΠΑ θα προσφερει τα μηχανηματα, το ισραηλ to know how (μακαρι και εμεις). θα τους παρει περι την μια δεκαετια. μια δεκαετια που το ΡΚΚ θα πρεπει να τσιγκλαει την τουρκια.

    το σημαντικοτερο ομως που πρεπει να κανουν ειναι να προσφερουν ενα καινουργιο τροπο δυτικοποιησης του ισλαμ. η ιστορια τους βολευει (τους εχουν σφαξει ολα τα δογματα του ισλαμ. επεισης θα πρεπει να εκσυχρονισουν τον λαο τους, δημιουργια αστικων melting pot ειναι επιβεβλημενη.
    οπως επεισης θα πρεπει να ελεγξουν την τουρκοποιηση της οικονομιας τους.

    ειναι σε μια ιστορικη στιγμη για τον λαο τους, μακαρι οι ηγετες τους να φανουν ανταξιοι των περιστασεων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για οσους ξερουν λιγα πραγματα η ιδρυση του Κουρδισταν ειναι αληθως ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ και τιποτα πια δεν μπορει να την σταματησει..

    Η Τουρκια οπως την ξεραμε ΤΕΛΕΙΩΣΕ , προσωπικα δεν δινω φραγκο για τους κουρδους ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΩ να κανουν κρατος ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ απεναντι μας ΤΟΥΡΚΙΑ..

    ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ , και γραφτε την , ειναι οτι οι ΚΟΥΡΔΟΙ στην Τουρκια (που τα τουρκαλια τους προσμετρουνε για 'τουρκους' ουτως ωστε παρουσιασουν μια 'μεγαλη' πληθυσμιακα χωρα..) ειναι ΑΙΣΙΩΣ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.....αν σας λεει τιποτα αυτο.. και ο μεσος ορος τεκνων ανα Κουρδικη οικογενεια ΣΗΜΕΡΑ ειναι 5 (πεντε) ΕΝΑΝΤΙ ΜΟΝΟ 1.2 ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.... οσοι φιλοι των μεμετηδων τρεξτε να αγορασετε μαντηλια για το ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΑΜΜΑ που ερχεται ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άμα δεν ήταν οι περισσότερες κυβερνήσεις μας κότες, και κάναμε και εμείς κανένα αντάρτικο, μπορεί τώρα να μιλούσαμε για ίδρυση και ποντιακού κράοτυς που στην συνέχεια θα ενσωματώνωνταν στον εθνικό κορμό. Τουλάχιστον να δούμε την Βόρειο Ήπειρο μας ελεύθερη.

    Υ.Γ. Αν το "τούρκος καλός μόνο νεκρός" ισχύει , τότε λογικά και η κεμάλ πρέπει να θεωρείται καλή τώρα που ψόφησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.