30/3/11

ΥΠΕΞ: Στέρεες απαντήσεις στις προκλήσεις της Αγκυρας

«Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο»
Δεν δεχόμαστε καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ούτε παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο, διεμήνυσε από το ακριτικό νησί ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης δενδροφύτευσης στο νησί, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «όπως δεν έχει αλλάξει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, έτσι δεν άλλαξαν και οι στέρεες απαντήσεις που δίνουμε σε κάθε πρόκληση». «Δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω, δεν δεχόμαστε ούτε γρατσουνιά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και βεβαίως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο», ξεκαθάρισε ο κ. Δρούτσας για να προσθέσει: «Όπλο της Ελλάδας δεν είναι οι κραυγές, δεν είναι τα συνθήματα, όπλο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο, η Διεθνής Νομιμότητα, η θέση μας στη Διεθνή Κοινότητα, όπλο της Ελλάδας και δύναμή της είναι το δίκαιο και η αποφασιστικότητά της να το υπερασπιστεί με την διπλωματία μας και με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Κανείς μην τολμήσει ποτέ να επιχειρήσει να διχάσει αυτά τα δύο σώματα, διότι κάνει μόνο ζημιά στην Ελλάδα και στη δυνατότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».
Καταλήγοντας ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως το μήνημα προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός, αλλά και εντός των συνόρων, είναι σαφές και ξεκάθαρο: «Το Καστελόριζο είναι ελληνική γη όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο, δεν έχει καμία τύχη».
«Ο αγώνας που δίνετε από την εσχατιά της πατρίδας, να ξέρετε ότι δεν πάει χαμένος και πρέπει όλοι να διδαχθούμε από αυτόν τον αγώνα, να πάψουμε να στρεφόμαστε εναντίον των ίδιων μας των εαυτών, να χωρίζουμε τους Έλληνες σε πατριώτες και σε προδότες, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν απλώς τους ρόλους», παρατήρησε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δρούτσας.
Ναυτεμπορική

17 σχόλια:

  1. "χωρίζουμε τους Έλληνες σε πατριώτες και σε προδότες, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν απλώς τους ρόλους"

    Λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι:
    α. Το βαρύ κράτος παραμένει εκεί ανεξαρτήτως του ποιό κόμμα κυβερνά.
    β. Τα κομματικά έρμαια απλά παραμένουν σε ύπνωση όταν δεν είναι το κόμμα τους σε εξουσία - μέχρι να ξανάρθει.
    εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι όντως υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, μόνο που δεν είναι συνδεδεμένος με την εναλλαγή των κυβερνήσεων.

    Απλά μαθηματικά...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτα για τους ηλιθιους που πιστευουν στην τουρκο-ισραηληνη ρηξη http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18716&Itemid=56

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκινήθηκα πολύ από την φράση του Δρούτσα
    "Κανείς μην τολμήσει ποτέ να επιχειρήσει να διχάσει αυτά τα δύο σώματα, διότι κάνει μόνο ζημιά στην Ελλάδα και στη δυνατότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της".

    Ειδικά το δεύτερο μέρος της που μας εξηγεί το "πόσο κακό θα είναι κάποιος να τολμήσει να διχάσει αυτά τα δύο σώματα" με έχει σκάσει.
    Κλαίω από το πρωί και πλαντάζω.


    Οταν είσαι Μεγάλος Π(α)λάκας και ξαφνικά τύχει να είσαι και επισκέπτης στην Μεγίστη (Καστελόριζο) τότε (το κλίμα κλπ) σου επιτρέπουν να γίνεσαι ακόμα μεγαλύτερος Π(α)λάκας και να εκστομίζεις ακόμα μεγαλύτερες Π(α)λακίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό δε λέγεται "στέρεα απάντηση".
    Αυτό λέγεται δημιουργία δήθεν "υψηλών" τόνων και προεκλογικό αβαντάρισμα του Ερντογάν από τους εν Ελλάδι λακέδες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα παραιτηθείτε όταν θα πάτε στη Χάγη που θα το μοιράσει 50-50. Και τότε θα πείτε πως εμείς είμαστε με το διεθνές δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού άρχισε και ο Δρούτσας να παίρνει ληγμένα, πάει, δεν μας σώζει τίποτα πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @"Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    αυτα για τους ηλιθιους που πιστευουν στην τουρκο-ισραηληνη ρηξη http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18716&Itemid=56
    30 Μαρτίου 2011 2:39 μ.μ."
    ...................................
    Το ανωτέρω σχόλιο παραπέμπει σε άρθρο που αποκαλύπτει το βρώμικο ρόλο της Τουρκίας με την αποστολή όπλων στην Υεμένη και την κατάσχεσή τους από την σαουδική Αραβία.
    -α)Αποδεικνύεται το αντίθετο των ισχυρισμών του γράφοντος την παραπομπή
    -β) Ο ρόλος του Ισραήλ μόνο συνδρομητικός στην σύλληψη και αποκάλυψη μπορεί να είναι
    -γ)Τη φόλα που μας σέρβιραν τόσα χρόνια για τον ρόλο των Αραβικών-Ισλαμιστικών χωρών στο Μεσσανατολικό, την τρώνε τώρα τα ίδια τα καθεστώτα, που καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς η Ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη να αγγίζει κάν την ατζέντα των εξεγερμένων.
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.ΑΥΤΟΙ-ΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ "ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΓΙΟΝ- ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ NEDA". ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΚΟ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΘΕΩΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...
    Είναι καιρός να δούμε το συμφέρον της Ελλάδας -πάντα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου- και να πάψουν οι φωνές που ρίχνουν νερό στο μύλο του Ερντογάν. Αμάν!
    Geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον αγαπητο φιλο geo απο την χαιφα του αφιερωνω και αυτο το .......αντισημητικο χα χα απο τον ακρως αντισημητικο ..ΚΑΝΑΔΑ και ο νοον νοητω..http://presscore.ca/2011/?p=1870
    χαχολους μην περνατε ολους τους ελληνες κυριοι χαχαμικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσοχή τον Ιούνιο

    Δημάρατος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Στον αγαπητο φιλο geo απο την χαιφα του αφιερωνω και αυτο το .......αντισημητικο χα χα απο τον ακρως αντισημητικο ..ΚΑΝΑΔΑ και ο νοον νοητω..http://presscore.ca/2011/?p=1870
    χαχολους μην περνατε ολους τους ελληνες κυριοι χαχαμικοι.
    ..................................
    Τα "συγκλονιστικά επιχειρήματα" ακατονόμαστων πηγών που παραθέτεις με έπεισαν ότι ο Καντάφι προσέλαβε την ΣΙΑ που με την σειρά της προσέλαβε την Μοσάντ που προσέλαβε την Αλ Κάντα και μαζί με τους ΓάλλοΆγγλους έκαναν τον Φεβρουάριο απόβαση στην Λυβύη με στόχο να αποσταθεροποιήσουν τη Μέση ανατολή Και να συσπειρώσουν τον Αραβοισλαμικό κόσμο εναντίον του Ισραήλ, πληρώνοντάς τους με τις μισές πετρελαιοπηγές και κρατώντας τις υπόλοιπες για να αναχρηματοδοτήσουν τον αγώνα του κατά των Νεοαποικιοκρατών. Είναι η πιό εμπεριστατωμένη ανάλυση που έχω διαβάσει.Δεδομένου ότι προέρχεται από μία -επίσημη ίσως και ημικυβερνητική!- Καναδική πηγή γνωστή για την Σημιτολαγνεία της δικαιώνονται τώρα οι αγώνες όλων των καναπέαγωνιστών που δεν έβγαλαν άχνα όταν αυτομόλησαν οι πιλότοι στην Μάλτα, όταν έκλαιγε ο Λύβιος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, όταν άλλοι πιλότοι έριχναν τα 2 Σουκόι στην έρημο γιανα μην βομβαρδίσουν συμπατριώτες τους αμάχους κ.λ.π
    Και καλού κακού πριν σβήσεις τα φώτα το βράδυ ριξε μιά ματιά κάτω απ' το κρεβάτι:Αγνοούνται δύο πράκτορες των Ισραηλινών!!!
    Geo, Athens
    Και επειδή πολύ ξεφτίλα και παρακμή κυκλοφορεί εδω δεν θα με χαλούσε να έγραφα από Ισραήλ και θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να μου πεις πώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 30 Μαρτίου 2011 9:21 μ.μ.
    πολύ καλό το άρθρο που πρότεινες γράφει όλα όσα υποπτευόμαστε για την Λιβύη.

    Μια σκέψη η επίθεση στην Λιβύη πρέπει να συνδέεται άμεσα με την φτιαχτή οικονομική κρίση στην Ελλάδα (πως αλλοιώς να την εκβιάσουν), με την Μέρκελ που ζήτησε την Κρήτη, και με την δήθεν Εβραιοτουρκική κρίση. Ολα φτιαχτά για να μας φάνε το πετρέλαιο και να μην μας αφήσουν να πλουτίσουμε από αυτό.

    Βάλτε στο google τους τίτλους

    Ετσι μπλοκάρουν την έρευνα για τα πετρέλαια της Κρήτης.

    Η Πολιτεία βάζει εμπόδια στην έρευνα για τα κρητικά πετρέλαια

    “Ενεργειακά αυτόνομη όλη η Ευρώπη για 50 χρόνια από την αξιοποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων"

    “Η ελληνική πολιτεία δεν αντιδρά”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "... να πάψουμε να στρεφόμαστε εναντίον των ίδιων μας των εαυτών, να χωρίζουμε τους Έλληνες σε πατριώτες και σε προδότες, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν απλώς τους ρόλους" έκλεισε την ομιλία του ο κ. Δρούτσας

    (με το φτωχό μου το μυαλό, λέω εγώ)
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ!!!

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @30 Μαρτίου 2011 9:21 μ.μ.
    Εκτός από τους σοβαρά σκεπτόμενους σαν εσένα εδώ και ο Μπασάρ Άσαντ(αν και το άργησε λιγάκι)αποφάσισε να παίξει επιτέλους το χαρτί:φταίει το Ισραήλ.Αμέσως μετά χιλιάδες κόσμου (Αδελφοί Μουσουλμάνοι) βγήκαν στους δρόμους της Συρίας φωνάζοντας:ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

    http://www.haaretz.com/news/international/thousands-return-to-syria-streets-after-assad-blames-unrest-on-israeli-plot-1.353049

    "Thousands return to Syria streets after Assad blames unrest on Israeli 'plot'"
    Geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Geo
    Πάλι αλλαγή; Τι έγινε το πολύ φρέσκο Χρύσανθος;
    Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Αρχέλαο.

    Ό Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Geo
    Πάλι αλλαγή; Τι έγινε το πολύ φρέσκο Χρύσανθος;
    Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Αρχέλαο."
    χαζό παιδί, χαρά γεμάτο!

    Ό Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σήμερα είναι πρωταπριλιά !!!! Ολο το δημοσίευμα έχει λάθος ημερομηνία.... Δηλαδη από ποτε δείχνουμε στους μεμετηδες τα εμπρόσθιά μας,αντί του πωπού μας ;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Αρχέλαος έχει πάντα δίκιο. Αλλά το δίκιο παραμένει με του Φρουρού Χρύσανθου τη γκόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.