16/4/11

Βουλγαρία: "Η σύνδεση του δικτύου αερίου με την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία"

 "Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο στις αρχές του 2014. Μιλάμε για έργο ιδιαίτερης σημασίας για το ενεργειακό σύστημα και για τη διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας της χώρας μας. Πρόκειται για διασύνδεση του δικτύου αερίου μας όχι απλά με το αντίστοιχο δίκτυο της Ελλάδας, αλλά για ένταξή μας στον αγωγό Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία.
Μέχρι στιγμής το ιταλικό μέρος δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, αλλά πρόκειται για τον αγωγό, με τον οποίο θα μεταφέρεται αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Δηλαδή, με την ολοκλήρωση του ελληνοβουλγαρικού αγωγού εμείς ουσιαστικά θα συνδεθούμε με την περιοχή της Κασπίας, με το Αζερμπαϊτζάν και σε μακροπρόθεσμη προοπτική και με το Τουρκμενιστάν".

    Αυτό δήλωσε σήμερα στον Τύπο ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράιτσο Τράικοφ στη διάρκεια της υπογραφής της συμφωνίας του υπουργείου του με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης που προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για τη σύνδεση των δικτύων αερίου της Βουλγαρίας και της Σερβίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Περιφερειακή Ανάπτυξη". Η συμφωνία υπεγράφη από τον κ. Τράικοφ και τον αρμόδιο συνάδελφό του, Ρόσεν Πλέβναλιεφ.

    Στις δηλώσεις του ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε, ότι το σχέδιο σύνδεσης με την Ελλάδα προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και χωρίς καθυστέρηση και χαρακτήρισε το μελλοντικό αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας "μια σημαντική πιθανότητα διαφοροποίησης τις τροφοδοσίας μας με αέριο από άλλες πηγές, διαφορετικές από τη Ρωσία", όπως είπε. http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.