29/4/11

Ο ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΗΛΙΑΔΗ
Οι γνωστές από το 2005-2006 πληροφορίες ότι ο Τούρκος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gulen) ίδρυσε ήδη δύο (κατά πρόσφατες πληροφορίες τέσσερα) ιδιωτικά «φροντιστήρια» στη Θράκη και ότι σκοπεύει να ιδρύσει ένα ακόμα στην Αθήνα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έντονου προβληματισμού για τις Ελληνικές Αρχές.

Όπως έχει επισημάνει η στήλη σε πρόσφατο δημοσίευμά της για την υπό εκπόνηση Πολιτική Εθνικής Άμυνας, η οποία ορθώς μετονομάστηκε σε Πολιτική Εθνικής Άμυνας και Ασφαλείας λόγω της διαφοροποιήσεως των σύγχρονων απειλών που αντιμετωπίζει κάθε χώρα, η απειλή που θέτει η Τουρκία για την Ελλάδα προσλαμβάνει άλλες -και πολύ πιο επικίνδυνες από τη στρατιωτική- μορφές, όπως η οικονομική διείσδυση και η ακόμη πιο επικίνδυνη πολιτιστική και ισλαμική διείσδυση, αμφότερες των οποίων γίνονται οσημέραι όλο και πιο εμφανείς.

Πρόσφατα ακόμη υπήρξαν πληροφορίες για προθέσεις ιδρύσεως τουρκικού πανεπιστημίου στη Θράκη, καθώς επίσης και για την ίδρυση τουρκικών πολιτιστικών κέντρων.

Τόσο στο προ ετών βιβλίο του για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τη ΜΙΤ όσο και σε δημοσίευμα του «ΚτΕ» της 21ης Δεκεμβρίου 2002 («Μουσουλμάνοι με φέσι οργώνουν τον Καύκασο – Οι Ρώσοι καταγγέλλουν θρησκευτικές οργανώσεις ως προκάλυμμα των πρακτόρων CIA-ΜΙΤ»), ο συντάκτης της στήλης είχε δώσει αρκετά στοιχεία για την πραγματική φύση του κινήματος των Νουρτζού, που εκπροσωπεί ο υποτιθέμενος μετριοπαθής και φιλοδυτικός Φετουλάχ Γκιουλέν. Στο υστερόγραφο, μάλιστα, του τελευταίου δημοσιεύματος είχε αναφερθεί ότι «περιέργως, η ελληνικά κυβέρνηση διάκειται ιδιαίτερα φιλικά προς την οργάνωση του Φ. Γκιουλέν, η οποία θεωρείται το κατάλληλο αντίβαρο για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων άλλων, πλέον επικίνδυνων, ισλαμικών ρευμάτων στην περιοχή μας».

Στο ίδιο δημοσίευμα του «ΚτΕ» είχε επίσης αναφερθεί ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το απόλυτα ελεγχόμενο από αυτούς τουρκογενές Ισλάμ (σ.σ.: έτσι τουλάχιστον πίστευαν τότε), το οποίο θεωρείται μετριοπαθέστερο και ελέγχεται πλήρως από αυτούς, μέσω των ισχυρών οργανώσεων των Νουρτζού και Νακσιμπεντί, για να εξοβελίσουν από την περιοχή το επικίνδυνο αραβογενές Ισλάμ και τους εις βάρος των Ρώσων.

Οι πληροφορίες, που, σημειωτέον, άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα λίγους μήνες μετά την ανοιχτή πλέον σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ, δείχνουν ότι οι αμερικανικές Αρχές άρχισαν να αλλάζουν γνώμη ως προς το πόσο και ποιος ελέγχει τον πανίσχυρο πλέον Τούρκο ισλαμιστή ηγέτη Φ. Γκιουλέν και ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί του.

Πλύση εγκεφάλου
Σε μία λεπτομερή παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Γκιουλέν, με τίτλο «Ο πλέον επικίνδυνος ισλαμιστής του πλανήτη ζει στην Πενσιλβάνια», στην ιστοσελίδα canadafreepress.com, ο Δρ Paul Williams αναφέρει στις 21 Μαρτίου 2011 ότι οι τελευταίες διαρροές εγγράφων από το Wiki Leaks δείχνουν την αυξανόμενη ανησυχία των Αμερικανών αξιωματούχων για τις προσπάθειες του Γκιουλέν να δημιουργήσει έναν Νέο Ισλαμικό Κόσμο και την «πλύση εγκεφάλου» των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία του στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο τηλεγράφημα που αναφέρεται στην πλύση εγκεφάλου, το οποίο εγράφη το 2009 από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρι, ο Γκιουλέν περιγράφεται ως ένα «πολιτικό φαινόμενο» στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι διαμένει στην Αμερική, θεωρητικώς, ή μάλλον επιφανειακώς, τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια του Γκιουλέν υποβοηθούν τους Τούρκους -και όχι μόνο- μαθητές στα μαθήματα τους, προωθούν τον διαθρησκευτικό διάλογο και την ανοχή, αλλά στην πραγματικότητα όλα του τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (άνω των 1.000 σε 115 χώρες!) δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια της ισλαμοτουρκικής κουλτούρας και στη διαμόρφωση φιλοτουρκικών ελίτ στις χώρες στις οποίες λειτουργούν.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει στο τηλεγράφημα του ότι ο Γκιουλέν έχει πλέον τον έλεγχο της τουρκικής κυβερνήσεως και υπαγορεύει τη τουρκική πολιτική την οποία παρουσιάζει μία αύξουσα αντισραηλινή και αντιαμερικανική τάση. Παρακάτω αναφέρει ότι οι ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ), συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού Ερντογάν και του προέδρου της χώρας Γκιουλ, φαίνεται ότι λειτουργούν σαν μαριονέτες του Γκιουλέν, ενώ σε άλλο τηλεγράφημα του Wiki Leaks αναφέρεται ότι οι οπαδοί του πανίσχυρου Τούρκου ιμάμη ελέγχουν την Αστυνομία των 200.000 ανδρών της Τουρκίας.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η οργάνωση του Γκιουλέν έχει συγκεντρώσει, μέσω δωρεών και συμμετοχών των μελών του, που συνεισφέρουν μέχρι και το 1/3 εισοδημάτων τους, το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (!) και ότι με την τεράστια αυτή οικονομική ισχύ κατευθύνει τις δραστηριότητες του ΑΚΡ σε όλη την Κεντρική Ασία και στο μεγαλύτερο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.

Παλινόρθωση του χαλιφάτου
Σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις οργανώσεις και τις επιδιώξεις του Γκιουλέν, με τίτλο «Η Τουρκία και η παλινόρθωση του χαλιφάτου», η έγκριτη ιστοσελίδα “American Thinker» αναφέρεται, στις 10 Μαρτίου 2011, στις μεθοδικές προσπάθειες της Τουρκίας και του Γκιουλέν να υλοποιήσουν το όραμα τους για ένα «παγκόσμιο χαλιφάτο» (σ.σ.: έτσι εξηγείται, ίσως, η μάλλον παράξενη εξάπλωση των ιδιωτικών σχολείων του Γκιουλέν σε 115 χώρες). Υπό την καθοδήγηση του, αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, η Τουρκία μεταμορφώθηκε από ένα κοσμικό κράτος σε μία ισλαμική χώρα, με 85.000 ενεργά τζαμιά -ένα ανά 350 κατοίκους, η μεγαλύτερη κατά κεφαλή αναλογία τζαμιών σε ολόκληρο τον κόσμο-, με 90.000 ιμάμηδες (περισσότεροι ιμάμηδες από δασκάλους και ίστρους) και με χιλιάδες δημόσια ισλαμικά σχολεία. Σύμφωνα με τον Τούρκο διανοούμενο Μπαϊράμ Μπαλτζί (Bayram BaJci), τα σχολεία του Γκιουλέν «προωθούν την ισλαμοποίηση της τουρκικής εθνικότητας και την τουρκοποίηση του Ισλάμ, με σκοπό τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χαλιφάτου στο οποίο θα κυριαρχεί ο ισλαμικός νόμος».

Και τα δύο δημοσιεύματα, αναφερόμενα στις υποτιθέμενες μετριοπαθείς απόψεις, διαλλακτικές προθέσεις και δήθεν ανεκτικότητα του Γκιουλέν, δίνουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πίσω από τη μετριοπαθή αυτή βιτρίνα κρύβεται μία συγκεκριμένη επιλογή προσεκτικής και χαμηλής ορατότητας προσπάθειας προωθήσεως του οράματος του, μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό επίπεδο ισχύος και μετά… βλέπουμε. Ενδεικτικό της ύπουλης αυτής τακτικής είναι ένα κήρυγμα που έκανε σε οπαδούς του το 1999, το οποίο και αποτέλεσε την αιτία ποινικής του διώξεως στην Τουρκία:

«Πρέπει να κινηθείτε στις αρτηρίες του συστήματος, χωρίς κανένας να προσέξει την παρουσία σας, μέχρι να φτάσετε σε όλα τα κέντρα…. Μέχρι οι συνθήκες να ωριμάσουν, πρέπει να συνεχίσετε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αν κάνετε-κάτι πρόωρα, ο κόσμος θα πέσει πάνω στα κεφάλια μας και οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρο τον κόσμο θα υποφέρουν, όπως στις τραγωδίες στην Αλγερία, όπως στη Συρία το 1982, όπως στις ετήσιες καταστροφές και τραγωδίες της Αιγύπτου. Ο χρόνος δεν είναι ακόμη κατάλληλος.

Πρέπει να περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμοι και οι συνθήκες να ωριμάσουν, μέχρι να βάλετε στην πλάτη ολόκληρο τον κόσμο και να μπορείτε να τον μεταφέρετε. Πρέπει να περιμένετε μέχρι να αποκτήσετε όλη τη δύναμη του κράτους, μέχρι να έχετε πάρει με το μέρος σας όλες τις δυνάμεις των συνταγματικών θεσμών της Τουρκίας. Μέχρι τότε, κάθε βήμα που θα γίνεται πρόωρα θα είναι σαν να σπάζετε ένα αυγό χωρίς να περιμένετε τις 40 ημέρες που απαιτούνται για την εκκόλαψη του. Θα είναι σαν να σκοτώνετε το πουλάκι που είναι μέσα στο αυγό. Η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι να αντιμετωπίσετε τον κόσμο». Το απόσπασμα τελείωνε με μία προτροπή να κρατήσουν μυστικά όσα τους είπε. Σημειώνεται ότι η ποινική δίωξη εναντίον του Γκιουλέν σταμάτησε οριστικώς μόνο το 2006, όταν ο Ερντογάν είχε αρχίσει να σταθεροποιείται πια στην Τουρκία.

Η τακτική αυτή του Γκιουλέν μοιάζει αρκετά με αυτήν που ακολου­θεί ο «όμαιμός του» Ερντογάν (αν και επισήμως φροντίζουν και οι δύο να μην ταυτίζονται), ο οποίος το 1994 είχε δηλώσει «Δόξα στον παντοδύναμο Αλλάχ, είμαι ένας υπηρέτης της σαρίας» και το 1996, μετά την αποπομπή του από τη δημαρχία της Κωνσταντινουπόλεως, «Η δημοκρατία είναι όπως ένα τραμ. Είσαι σε αυτό μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Μετά, κατεβαίνεις».

Ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
Την ίδια άποψη για τον Γκιουλέν είχε και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, ΜΙΤ, η οποία σε σχετική έρευνα για την περίφημη υπόθεση Σουσουρλούκ είχε διερευνήσει μεταξύ άλλων και τις δραστηριότητες του. Σύμφωνα με την έκθεση της ΜΙΤ, την οποία αποκάλυψε η «Μιλιέτ» στις 19 Οκτωβρίου 2010, ο Γκιουλέν αναφερόταν «ως μυστικός συνεταίρος της Τσιλέρ στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ τα μέλη του κινήματος Γκιουλέν αποτελούν τον πιο σημαντικό μη κυβερνητικό μηχανισμό που διατηρεί η CIA στην περιοχή. Οι ανωτέρω ισχυρισμοί είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν εάν ελεγ­χθούν τα οικονομικά του Γκιουλέν και της κινήσεως του από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και αν γίνουν συντονισμένες έρευνες με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών σχετικά με τη δράση του Γκιου­λέν και της οργανώσεως του». Στην ίδια έκθεση αναφέρονται ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για την επιδίωξη του Γκιουλέν για μία επανάσταση ιρανικού τύπου στην Τουρκία κ.λπ.

Να κλείσουμε με μία απλή σημείωση. Τα σχολεία του Γκιουλέν τα έκλεισε η Ρωσία ήδη και το Ουζμπεκιστάν, ως προωθούντα τον τουρκισμό και ισλαμικές ανατρεπτικές ενέργειες. Στην Ολλανδία η λειτουργία των ίδιων σχολείων τελεί υπό έρευνα από τις Αρχές και στις ΗΠΑ, όπως προαναφέρθη, το θέμα άρχισε να απασχολεί έντονα τις Αρχές.

Και σε αυτή την περίοδο, εμείς όχι μόνο επιτρέπουμε τη λειτουργία τουλάχιστον δύο σχολείων του στη Θράκη, αλλά ετοιμαζόμαστε να τα δεχτούμε και στην Αθήνα.
ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ – ΣΕΛ.34-http://gdailynews.wordpress.com/

7 σχόλια:

  1. Ελπίζω προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περιφερειακή απειλή της Τουρκίας (σε Αν. Μεσόγειο, Βαλκάνια, Καύκασο) να μην βάλουν μπροστά τους Έλληνες η Δύση και το Ισραήλ.


    --------


    Και κάτι άσχετο με το θέμα:
    How Goldman Sachs created the food crisis:
    http://www.boingboing.net/2011/04/29/how-goldman-sachs-cr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἐδῶ τὰ πιὸ πολλὰ γίνονται μὲ χρονοκαθυστέρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια!
    Εμεις να του στειλουμε την Διαμαντοπουλου ή την Μητσοτακη μπας και τον ριξουν με την γοητεια τους και γλυτωσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααα!
    Και να μην ξεχασω...
    Ο τουρκοισλαμισμος εχω την εντυπωση οτι σαντιθεση με τους λοιπους ισλαμισμους ειναι εχθρικος
    απεναντι στους Ελληνες.
    Καταλαβες χριστιανα;
    Σκαβουμε μονοι μας τον λακκο μας με την φιλανθρωπια στα φαναρια οπως κιοταν κοιταμε συνεχεια την τσεπη μας νοικιαζοντας τους τα διαμερισματα,τις υπογειες αποθηκες
    και τα μαγαζια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (...) Να κλείσουμε με μία απλή σημείωση. Τα σχολεία του Γκιουλέν τα έκλεισε η Ρωσία ήδη και το Ουζμπεκιστάν, ως προωθούντα τον τουρκισμό και ισλαμικές ανατρεπτικές ενέργειες. Στην Ολλανδία η λειτουργία των ίδιων σχολείων τελεί υπό έρευνα από τις Αρχές και στις ΗΠΑ, όπως προαναφέρθη, το θέμα άρχισε να απασχολεί έντονα τις Αρχές.
    Και σε αυτή την περίοδο, εμείς όχι μόνο επιτρέπουμε τη λειτουργία τουλάχιστον δύο σχολείων του στη Θράκη, αλλά ετοιμαζόμαστε να τα δεχτούμε και στην Αθήνα. (...)

    Μια χαρα αλωνιζει ο καθε Τουρκος το σπιτι μας. Οταν φτασει στην Θεσσαλονικη, θα τρεχουμε παλι σαν τα κοτοπουλα, οπως και το 74.

    Εμεις ομως θα συνεχιζουμε να παρηγοριομαστε με τα λογια των σοσιαλ(η)στοφασιστικων τσαρλατανων μας:

    «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
    (Γ. Παπανδρεου 1999, "Ο ελληνικός λαός προ των ευθυνών του. Σταχυολόγηση παλιών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου", http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5768&Itemid=89)

    - Π. Ηφαιστος 17. 4. 2011, Χαλαρα&Επικαιρα, "Τα χονδρά λάθη χονδρά πληρώνονται και χοντρά θα συνεχίσουν να πληρώνονται."
    http://www.ifestos.edu.gr/

    - Π. Ηφαιστος, "Εχθρολαγνεία, ο «Άλλος» και εμείς",
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_542.html


    Ζητειται επιχειρησιακη κυβερνηση και καινουργιο συνταγμα - τωρα!

    - Χρηστος Γιανναρας, "Καινουργιο Συνταγμα;"
    http://yannaras.gr/page/2/

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντί να τα κλείσουμε θα μπορούσαμε να τα παρακολουθούμε στενά,προφανώς θα λειτουργούν ως φωλιές,πιστεύω ότι θα αντλούσαμε πολλές πληροφορίες αναλύοντας τη λειτουργία τους και τους επισκέπτες του.

    Μετά μπορούμε να τα κλείσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι τουρκοι ειναι θρασυδειλοι.
    Το μεγαλυτερο προβλημα μας ειναι αναμεσα σολα ταλα η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ .(Τουλαχιστον κατα τα φαινομενα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.