7/4/11

«Το μεταπολιτευτικό μοντέλο είχε χρεοκοπήσει συστημικά»


Επίθεση στο ΣΔΟΕ και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, χθες, η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις φήμες που θέλουν πρώην υπουργό του κόμματος να έχει σε τραπεζικό του λογαριασμό περισσότερα από 175 εκατ. ευρώ.
«Κυκλοφορούν φήμες, τις οποίες η κυβέρνηση αφήνει να αιωρούνται, για να πηγαίνει η μπάλα αλλού και να μην κουβεντιάζουμε τα πραγματικά θέματα», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος έκανε λόγο για υπουργό - φάντασμα.
Αναφερόμενος στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. τόνισε «πως ένας πολιτευτής του ΠΑΣΟΚδεν μπορεί κάτω από τη δική του διοίκηση να αφήνει κυκλοφορούν τέτοιες φήμες, χωρίς να ξεκαθαρίζει την κατάσταση».
«Ο αρμόδιος υπουργός έχει πάει να ρωτήσει αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση; Οσο το παιχνίδι διαρροών συνεχίζεται, το θέμα παίρνει διαστάσεις σκανδάλου», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε: «Αυτό που δεν κάνανε οι άλλοι, το κάναμε εμείς. Καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα και ζητάμε να υπάρξει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».
Αναθεώρηση Συντάγματος
Α. Σαμαράς: H Aναθεώρηση δεν πρέπει να γίνει ερήμην της ελληνικής κοινωνίας
Στην ανάγκη νέου καταστατικού χάρτη της χώρας, που θα θεσπίζει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο θα προκύψει μέσα από τη λαϊκή σύμπραξη και θα αντανακλά τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας, χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος του κόμματός του.
«Η οικονομική κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης του πολιτικού συστήματος. Πριν από την απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας το μεταπολιτευτικό μοντέλο είχε χρεοκοπήσει συστημικά», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι το μοντέλο δομής και οργάνωσης της πολιτείας της μεταπολίτευσης, αφού εξυπηρέτησε τους στόχους της εποχής, φάνηκε ανίκανο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Η χώρα, είπε ο κ. Σαμαράς, προσαρμόστηκε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον μόνο επιφανειακά.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην κρίση που περνάει η χώρα, λέγοντας ότι είναι σύνθετη και πολύπλευρη και δυναμικά επικίνδυνη και δεν αντιμετωπίζεται μονοδιάστατα. «Η πρότασή μας δεν εξαντλείται μόνο στην οικονομία, αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική κρίση», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να στοχεύει στην καρδιά της παθογένειας του συστήματος και να δημιουργεί συνθήκες ανατροπών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
«Με τη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, θέλουμε να μετατρέψουμε την κρίση του πολιτικού συστήματος σε ευκαιρία, για να ξεπηδήσει μία θαρραλέα και ρηξικέλευθη πρόταση για τη νέα Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ - mvoul@naftemporiki.gr
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.