31/5/11

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Όσο πλησιάζει η ώρα για να υλοποιηθεί εμπράκτως η συμφωνία Κύπρου και Ισραήλ για ανόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και πετρελαίου, οι πιέσεις προς την Κύπρο για αποδοχή λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής - χαλαρής Συνομοσπονδίας θα εντείνονται από μέρα σε μέρα.Εδώ η Τουρκία συνεχίζει την αδιάλλακτη θέση της κρυβόμενη πίσω από τις κόκκινες γραμμές της και δεν κάνει κανένα βήμα προς την κατεύθυνση δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Ο Μπαν Κι Μουν πιέζει την πλευρά μας να γίνει περισσότερο ελαστική, δηλαδή να κάνει και άλλες υποχωρήσεις και από την άλλη εξαίρει την Τουρκία για τη δήθεν εποικοδομητική στάση της. Εκτός από τις πιέσεις που δέχεται η πλευρά μας στο διπλωματικό τομέα για αποδοχή λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής - χαλαρής Συνομοσπονδίας πριν από την ανόρυξη κοιτασμάτων και πριν από την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Β΄ εξάμηνο του 2012. Παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και ένας εκβιασμός στο στρατιωτικό τομέα από την Αγγλία και την Τουρκία.


Οι στρατιωτικές ασκήσεις, πέρα από τη στρατιωτική πλευρά που είναι η εκπαίδευση του προσωπικού, ο συντονισμός των δυνάμεων και επίλυση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν σε αεροναυτικές επιχειρήσεις, το σημαντικότερο είναι η επίδειξη δυνάμεως και η άμεση απειλή χρήσης της σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούμε με τους όρους που μας επιβάλλουν. Γι' αυτόν το σκοπό οι Άγγλοι άρχισαν μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση στα νότια παράλια της Κύπρου με κωδικό «ΛΕΩΝ της Κύπρου», πάνω ακριβώς στην ΑΟΖ της Κύπρου, θέλοντας να δείξουν την παρουσία τους στην περιοχή και με λύση ΔΔΟ η Αγγλία εξασφαλίζει μέρος της ΑΟΖ της Κύπρου, όπως προβλέπεται με το σχέδιο λύσης του ΟΗΕ.

Ταυτόχρονα με τους Άγγλους, οι Τούρκοι εξήγγειλαν άσκηση έρευνας και διάσωσης από 16 μέχρι 25 Μαΐου με συνεκπαίδευση των ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Ο Eroglu, σε συνέντευξή του στην εθνικιστική «VOLKAN», απείλησε ότι εάν η ε/κ Διοίκηση, όπως ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρήσει σε ανόρυξη κοιτασμάτων αερίου πριν από τη λύση θα είναι αιτία πολέμου. Συνεχίζοντας ο αρχισυντάκτης της "VOLKAN" Saba Hattin Ismail αναφέρει ότι η ε/κ Διοίκηση δεν έλαβε υπόψη της τις γνωστικές νουθεσίες του Νίκου Ρολάνδη το 2007, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί μονομερώς να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα, διότι παραβιάζονται τα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Και στην περίπτωση αυτή η Τουρκία θα στείλει τα πολεμικά της πλοία στην περιοχή.

Ο Sabahattin Ismail καλεί την Τουρκία να προβεί επειγόντως σε αγγελία Casus Belli (αιτία πολέμου) εάν η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει μονομερώς σε ανόρυξη των κοιτασμάτων.

Οι συνθήκες από το 2007 έχουν αλλάξει διότι στο παιχνίδι δεν είμαστε μόνοι, τώρα στο παιχνίδι είναι και το Ισραήλ.

Οι Τούρκοι, που χαρακτηρίζονται από υπέρμετρη θρασυδειλία, θα το σκεφτούν διπλά και τριπλά. Αυτό που κάνουν είναι το έντονο γάβγισμα με απειλές και εκβιασμούς.

Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η εξαγγελία κοινής αεροναυτικής άσκησης μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, για να πάνε τα κατάλληλα μηνύματα σε Άγγλους και Τούρκους.

Η Κυβέρνηση της Κύπρου πρέπει να κλείσει τ' αφτιά της σε προτροπές και απειλές των Άγγλων και των άλλων επιτήδειων ουδέτερων να καθυστερήσει την ανόρυξη κοιτασμάτων μέχρι την τελική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που δεν διαφέρει τίποτε από τη λύση του σχεδίου Ανάν.

Το μόνο που διαφέρει είναι το χρώμα· από μαύρο χρώμα που ήταν η λύση Ανάν, τώρα η λύση που μας προσφέρουν είναι χρώματος κίτρινου.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ-http://sigmalive.com/
Ταγματάρχης ε.α.

1 σχόλιο:

  1. To 2004, η Κύπρος έδειξε ότι μπορεί να βουλώσει τ' αυτιά της και, δεχόμενη πανταχόθεν πιέσεις, να κάνει το σωστό. Διέσωσε το κράτος της και σαν μία και ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζεται από ΟΗΕ και ΕΕ. Σαν τέτοια, έκλεισε τις συμφωνίες της (και) με το Ισραήλ και δεν νομίζω ότι θα μπορέσει τώρα να την σταματήσει καμμία απειλή και κανένας τούρκικος τσαμπουκάς. Διότι η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε.

    Αυτό που μένει να δούμε είναι τι θα κάνει τελικά η Ελλάδα, αυτή η διχασμένη και προβληματική χώρα, η χωρίς γραμμή πλεύσης και προσανατολισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.