27/5/11

Προσέγγιση ελληνικού και εβραϊκού λόμπι


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣτης επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζον Κέρι, στην ομιλία του σε συνέδριο εξέφρασε την εκτίμησή του για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον οποίο συναντήθηκε δύο φορές, ενώ είχε επίσης συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, Γιώργο Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν.
«Η ελπίδα μου είναι πως έχει ωριμάσει ο καιρός. Με προσεκτική προσέγγιση θα μπορούσαμε να κατορθώσουμε να φτάσουμε σε μία λύση η οποία θα είναι δίκαιη για όλους», είπε. Σε πολλές παρεμβάσεις μελών του Κογκρέσου, αλλά και παραγόντων της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, τονίσθηκε η σημασία της προσέγγιση του ελληνικού λόμπι με το εβραϊκό και των στενών σχέσεων που άρχισαν να αναπτύσσονται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Πολλά μέλη του Κογκρέσου επέκριναν τη νέα στάση της Αγκυρας έναντι του Ισραήλ και ορισμένοι έφτασαν να χαρακτηρίζουν την Τουρκία «ισλαμικό κράτος». Μεγάλο μέρος των εργασιών του συνεδρίου παρακολούθησε αντιπροσωπεία Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ενώ στη σημερινή τελευταία μέρα του συνεδρίου, θα υπάρξει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ενδυνάμωση των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ» και ομιλητές τον πρέσβη Νίκο Αιμιλίου και τον διευθυντή διεθνών σχέσεων της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, Τζέισον Άιζακσον.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 27/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.