28/5/11

Περί ασκήσεων ο λόγος


Οι Έλληνες δεν πρόκεται να συγχωρήσουν ποτέ τους ενόχους
Του Σάββα Καλεντερίδη
Κάθε χρόνο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν την διακλαδική άσκηση μετά πραγματικών πυρών «Έφεσος» (Efes) και κάθε δύο χρόνια την αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» (Denizkurdu). Στις ασκήσεις αυτές, εξετάζονται τα εθνικά σχέδια της Τουρκίας για αμφισβήτηση του καθεστώτος του Αιγαίου και για κατάληψη ενός βασικού νησιού του Ανατολικού Αιγαίου.
Στη δεύτερη άσκηση δοκιμάζονται τα επιχειρησιακά σχέδια του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (ΤΠΝ) και της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) για τον θαλάσσιο και αεροπορικό έλεγχο του Αιγαίου και για τον θαλάσσιο αποκλεισμό και απομόνωση της νήσου-στόχου και στη συνέχεια, με την άσκηση «Έφεσος», δοκιμάζονται τα σχέδια κατάληψης ελληνικού νησιού που ήδη έχει απομονωθεί και έχει σφυροκοπηθεί από τα πυρά της ΤΠΑ και του τουρκικού πυροβολικού, που έχει αναβαθμίσει δραματικά τις δυνατότητές του τα τελευταία χρόνια, με την απόκτηση πυραυλικών συστημάτων και συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών.

Όλον αυτόν τον σχεδιασμό, που τυγχάνει της απολύτου εγκρίσεως του εκάστοτε προέδρου, του πρωθυπουργού και των μελών υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας, αφού το σενάριο πάνω στο οποίο εξελίσσεται η άσκηση εγκρίνεται ενυπογράφως από όλους τους ανωτέρω, η Τουρκία τον υποστηρίζει με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που παρασέρνει με τη σειρά του και την Ελλάδα στην ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, όπως αποδεικνύει και η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας.


Το παράλογο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι η Τουρκία δεν φροντίζει καν να κρύψει τις προθέσεις της από το ΝΑΤΟ και από τη διεθνή κοινότητα και διατηρεί, εκτός από τη Στρατιά του Αιγαίου, που θα αναλάβει την απόβαση στο ελληνικό νησί-στόχο, το μεγαλύτερο στόλο αποβατικών παγκοσμίως σε απόσταση αναπνοής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, για όσους τυχόν -συμμάχους και μη- θα ήθελαν προσποιηθούν ότι δεν αντιλαμβάνονται τους σκοπούς και τα σχέδια της Τουρκίας, κάθε χρόνο, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ), καλούν διεθνείς παρατηρητές να παρακολουθήσουν την τελευταία φάση των ασκήσεων, όπου λαμβάνει χώρα η απόβαση στη νήσο-στόχο, κάτω από καταιγιστικά πυρά αεροσκαφών, επιθετικών ελικοπτέρων και πυροβολικού.


Ακόμα πιο παράλογο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια, αντί να καταγγείλει στο ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, την Ε.Ε. και τη διεθνή Κοινότητα την απροκάλυπτη επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους και αντί να απαιτήσει την ολοκληρωτική διάλυση του στόλου των αποβατικών, που απειλούν την ακεραιότητα της Ελλάδος και δυναμιτίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, έστελνε αξιωματικούς ως παρατηρητές στις ασκήσεις αυτές, που στοχεύουν σε ελληνικά νησιά και απειλούν την πατρίδα μας. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όλα αυτά τα χρόνια, εκτός του ότι προχώρησε στις ατελεύτητες διερευνητικές επαφές, που στην ουσία νομιμοποιούν την τουρκική επιθετικότητα, μέσω χρηματοδοτούμενων με τα λεφτά του ελληνικού λαού φορέων, καθηγητών πανεπιστημίου και δημοσιογράφων, προσπάθησε να αναδείξει τις θέσεις της τουρκικής πλευράς και τη λάθος προσέγγιση από ορισμένους «αμετανόητους» Έλληνες πατριώτες, για να δημιουργήσει αίσθημα ενοχής στην ελληνική κοινή γνώμη για το γεγονός ότι εμείς ελέγχουμε μεγάλο μέρος του Αιγαίου σε σύγκιση με τους καημένους τους Τούρκους, «που ελέγχουν πάρα πολύ λίγο», και για να δημιουργήσει κλίμα αποδοχής της αναμενόμενης «λύσης».

Στις αρχές Μαΐου ξεκίνησαν οι ασκήσεις «Έφεσος» και «Θαλασσόλυκος», οι τελευταίες φάσεις των οποίων, με βάση το πρόγραμμα, θα εξελίσσονταν το διήμερο 26-27 Μαΐου 2011 στην περιοχή Σεφερίχισαρ της Σμύρνης. Στη φάση αυτή μάλιστα, εκτός από τους δημοσιογράφους και τους διεθνείς παρατηρητές, όπως είθισται, επρόκειτο να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν «το σφυροκόπημα και την κατάληψη του ελληνικού νησιού», ο ίδιος ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Στις 24 Μαΐου το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η διεξαγωγή της τελευταίας φάσης των ασκήσεων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των ασκήσεων αυτών. Κύκλοι της Άγκυρας αναφέρουν ως αιτία της ακύρωσης ενδεχόμενο προβοκάτσιας ή δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Ερντογάν, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Άλλοι στην Άγκυρα λένε ότι το δίδυμο Γκιούλ-Ερντογάν ενημέρωσαν τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Κοσανέρ, ότι δεν θα συμμετέχουν στην άσκηση, λόγω του «εμπάργκο» που έκαναν οι στρατιωτικοί στη δεξίωση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Εθνική Ημέρα Γιορτής της Δημοκρατίας, στις 29 Οκτωβρίου 2010. Υπάρχουν φυσικά και οι απόψεις Τούρκων αναλυτών που συνδέουν την ακύρωση με την ανάγκη να μην πληγεί ο τουρισμός και με τη διεξαγωγή ή μη της άσκησης «Καταιγίδα» και κυρίως της άσκησης «Ιωνάς», που καρφώνεται στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου.

Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι οι πολιτικοί που τα τελευταία τριάντα χρόνια εκμαύλισαν τον ελληνικό λαό με διορισμούς στο δημόσιο και παροχές μέσω εξωτερικού δανεισμού, έφεραν τη χώρα σε κατάσταση σχετικής αδυναμίας υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και για να επικεντρώσουμε στο θέμα, κυρίως οι πολιτικοί που πέρασαν από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, αντί να υπερασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα και να θωρακίζουν πολιτικά και στρατιωτικά τη χώρα για να διασφαλιστεί η εθνική κυριαρχία, φρόντισαν να νομιμοποιήσουν την τουρκική επιθετικότητα, διασπαθίζοντας τα κεφάλαια που προορίζονταν για την εθνική άμυνα και μοιράζοντας ταυτόχρονα τα απόρρητα κονδύλια σε μανάδες, αδέλφια και ημετέρους, συμμέτοχοι όλοι μαζί σε ένα έγκλημα εις βάρος της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

Ασφαλώς θα έλθει η ώρα που θα απεγκλωβιστεί ο ελληνικός λαός από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και θα δει κατάματα την αλήθεια. Εμείς ευχόμαστε να μην είναι πολύ αργά.

7 σχόλια:

  1. Το άρθρο χτυπάει στόχο.
    Το θέμα είναι πως θα αλλάξουμε την ψυχολογία του διεφθαρμένου μέχρις οστών πολιτικού συστήματος της χώρας και αφ' ετέρου πως θα συνεγείρουμε αυτούς που αντιλαμβάνονται την πικρή πραγματικότητα, σαν συμμάχους στην ιδέα μας.
    Το βάρος πέφτει ατον κειμενογράφο πρώτιστα, Σ.Καλεντερίδη, ο οποίος και τα φόντα έχει και τα μέσα και τις αναγκαίες συμμαχίες (φιλοξενία τελευταίου άρθρου Φ. Κρανιδιώτη) προκειμένου να πιεσθεί το άθλιο πολιτικό κατεστημένο στο ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ και ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ασφαλώς θα έλθει η ώρα που θα απεγκλωβιστεί ο ελληνικός λαός από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και θα δει κατάματα την αλήθεια. Εμείς ευχόμαστε να μην είναι πολύ αργά."

    Πως στο διάολο θα γίνει κάτι τέτοιο; Μας ψεκάζουν με χημικά, μας κάνουν πλύση εγκεφάλου απο τα τσοντοκάναλα. Και επιπλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΙΜΙΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΦΥΠΝΗΣΗΣ.

    ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ, ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ. (ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΧΟΛΊΩΝ)
    ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπρεπε να έλθη ο Σάββας Καλεντερίδης και να γράψη τα αυτονόητα, τόσοι δημοσιογράφοι τόσων ΜΜΕ δεν βλέπους τόσα χρόνια το τραγελαφικό καθεστώς που διέπει τις σχέσεις των ¨ημετέρων" πολιτικών και της υποτιθέμενης πνευματικής ελίτ με την πραγματικότητα ;

    Εδώ όλα είναι "φως φανάρι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανατρεξτε στα αιτια της "γεωπολιτικης" εκλειψης της Σπαρτης τον 4ο αιωνα π.χ.
    Λακωνικα:
    Eισαγωγη διαφθορας απο τους Περσες κατα τον πελοπονησιακο πολεμο και καταργηση στην πραξη της Λυκουργειας νομοθεσιας...
    Οπερ οδηγησε στην υποδουλωση των ομοιων...
    Συμπερασμα:
    Ειμαστε το τυρακι στην φακα της εισβολης της τουρκιας στο Ιραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη την επιθεση της τουρκιας κατα της Ελλαδος, θα ακολουθησει επιθεση του Ιραν στην τουρκια για να προκληθει εν συνεχεια η εισβολη του ΝΑΤΟ στο Ιραν...
    Παλι θα καθαρισουν αλλοι...για το ισραηλ...
    Αν υποθεσουμε δε οτι ειναι σωστη η ειδηση οτι η ρωσια αναδιατασσει στρατο στα κινεζικα συνορα τοτε αυτο ενισχυει την υποθεση ανασχεσης επεμβασης της κινας στην περιοχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι με την ένοια ότι πάντα υπήρχαν και υπάρχουν σωστοί συμπατριώτες μας,θα ήταν άραγε καλύτερα εαν δεν πεθαινε σε ηλικία 47 ετών ο Καρτάλης , θα ήταν διαφορετικά εαν δεν πέθαινε ο Γεννηματάς και μην ξεχνάτε ότι όταν ο Ζορμπάς το 1909 έφερε τον Βενιζέλο δεν τον ήξερε κανένας στην Ελλάδα τα αποτελέσματα δε όλοι τα γνωρίζουμε.
    Πιστεύω ότι και τώρα υπάρχουν ικανοί και τίμιοι Έλληνες αλλά θα πρέπει η Ελληνική κοινωνία να τον ανακαλύψει ελπίζω σύντομα για να περισώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.
    Θα θελα βέβαια να πω ότι έχω σχεδόν σίγουρη την υποξία ότι τρίτη χώρα επεμβαίνει και αποφεύγεται ο ΕλληνοΤουρκικός πόλεμος όχι βέβαια ότι θα ήμαστε ευκολη λεία τουναντίον μάλιστα θα μας καταλάβουν γερά στα πλευρά τους και θα το μετανοήσουν, διότι με αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά τους κατόρθωσαν να ενώσουν τους Έλληνες και να τους βγάλουν απο την νιρβάνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολα αυτά τα χρόνια, τέτοια θέματα σπάνια απασχολούσαν τα γκλαμουράτα ΜΜΕ. Και βεβαίως, χωρίς να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, παρά μόνο εξ΄απαλών ονύχων έτσι για...τους τύπους.
    Τώρα τα μαθαίνουμε, αλλά όπως λέει και ο Σάββας, ας ελπίσουμε να μην είναι εντελώς αργά. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.