29/5/11

Όταν σκάβεις το λάκο του άλλου (με κομματικούς διορισμούς), πέφτεις ο ίδιος μέσα και (στην πολιτική) παρασέρνεις μαζί σου και την Ελλάδα

Casus belli για συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ οι ιδιωτικοποιήσεις
Το νεοσύστατο Αρμα Πολιτών βρήκε μια καλή ευκαιρία για να οργανώσει τον συνδικαλιστικό τομέα του από τους δυσαρεστημένους που καταθέτουν τις κομματικές ταυτότητές τους
Casus belli για συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ οι ιδιωτικοποιήσεις
Πανό του Αρματος Πολιτών, του κόμματος που ίδρυσε ο διαγραφείς από το ΠαΣοΚ Ι. Δημαράς, στο περιστύλιο της Βουλής

Νίκος Χασαπόπουλος

Ισως για το νεοσύστατο κόμμα Αρμα Πολιτών να αποτελούν μια καλή ευκαιρία οι ιδιωτικοποιήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση, τώρα μάλιστα που οργανώνει τα κομματικά του όργανα και κυρίως τον συνδικαλιστικό τομέα του. Συνδικαλιστές που πρόσκεινταν στο ΠαΣοΚ και που συνέβαλαν όχι μόνο στις εκλογικές επιτυχίες του κυβερνώντος κόμματος αλλά και στην ανάδειξη των ηγεσιών του άρχισαν μαζικά να αποχωρούν από το κόμμα, να καταθέτουν τις κομματικές τους ταυτότητες, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως για την απόφασή της να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις.

Οι συνδικαλιστές αυτοί φαίνεται ότι έγιναν από τη μία ημέρα στην άλλη περιζήτητοι για σχεδόν όλα τα κόμματα. Τους προσέγγισε και το Αρμα Πολιτών, θέλοντας προφανώς να διευρύνει τη βάση του, πλην όμως οι συνδικαλιστές φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει πού θα πάνε: «Νομίζουν, τα κόμματα, ότι ψάχνουμε προστάτη, αλλά εμείς δεν πάμε πουθενά. Αν γίνουν την Κυριακή εκλογές, ή θα ψηφίσουμε λευκό ή θα γράψουμε στα ψηφοδέλτια τα... ονόματά μας» λέει ο κ. Θ. Μπαλασόπουλος, πρόεδρος του ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικαλιστής που στήριζε το ΠαΣοΚ (και στηριζόταν από αυτό), ο οποίος κατέθεσε στον Γραμματέα του κόμματος κ. Μ. Καρχιμάκη την κομματική του ταυτότητα: «Και μαζί με μένα χιλιάδες συνδικαλιστικές οικογένειες απ' όλη την Ελλάδα έπραξαν το ίδιο»συμπληρώνει.
Μέσα στον Μάιο πολλά φαίνεται ότι συνέβησαν στον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του ΠαΣοΚ. Συνδικαλιστές καταθέτουν τις κομματικές τους ταυτότητες, το Αρμα Πολιτών που ίδρυσε ο διαγραφείς από το ΠαΣοΚ κ. Ι. Δημαράς προετοιμάζει όχι μόνο την οργανωτική βάση του με τη σύσταση Εκτελεστικής Γραμματείας αποτελούμενη από πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ, πρώην νομάρχες, πρώην στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώην πρυτάνεις, αλλά και τα ψηφοδέλτιά του με συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα. Θα «κατέβει», όπως λέει η ηγεσία του, όποτε προκηρυχθούν εκλογές αυτόνομο. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, το ΠαΣοΚ έχει να αντιμετωπίσει και το «μανιφέστο» του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που διοργανώνει, στις 18 Ιουνίου, η Αριστερή Πρωτοβουλία, στην οποία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 1.500 στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ανοιξε τον ασκό του Αιόλου το πανό του Αρματος στη Βουλή 
Το πανό που ανήρτησαν οι κκ. Ι. Δημαράς και Β. Οικονόμου στην κεντρική είσοδο της Βουλής και που έγραφε «Η Ελλάδα δεν πωλείται», διαμαρτυρόμενοι όχι μόνο επειδή δεν εκλήθη το κόμμα τους στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου αλλά και για τις επιχειρούμενες ιδιωτικοποιήσεις, άνοιξε όπως φαίνεται τον ασκό του Αιόλου στο κυβερνών κόμμα. Οι συνδικαλιστές μπορεί ως τώρα να διαμαρτύρονταν, να οργάνωναν απεργίες και διαδηλώσεις για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, για το «κούρεμα» των επιδομάτων και τις αλλαγές στο ωράριο, αλλά ποτέ ως τώρα δεν προχώρησαν σε ομαδική αποχώρηση από το κόμμα. Κατέθεσαν στην Ιπποκράτους τις κομματικές τους ταυτότητες μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις ιδιωτικοποιήσεις στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος: «Ηταν casus belli για μας» είπαν. Και πώς να μην ήταν, αφού με τις αποκρατικοποιήσεις έχαναν, όπως αναφέρει η Ιπποκράτους, τα όποια προνόμια είχαν και κυρίως τις παρεμβάσεις τους στους διορισμούς, στις μεταθέσεις, στις αποσπάσεις, στις προαγωγές, αλλά και τη συμμετοχή τους στη διοίκηση: «Τίποτε απ' αυτά δεν συμβαίνει» απαντούν οι συνδικαλιστές: «Απλώς με αυτό το ΠαΣοΚ εμείς δεν θέλαμε να έχουμε καμία σχέση. Διακόψαμε κάθε επαφή μαζί του. Δεν μπορούσαμε άλλο να απολογούμαστε στους πολίτες για τις επιλογές της κυβέρνησης και κυρίως για τις επιλογές του κ. Παπακωνσταντίνου. Η ιδεολογία του σημερινού ΠαΣοΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΠαΣοΚ το οποίο ξέραμε και δώσαμε μαζί του μάχες» λέει συγκεκριμένα ο κ. Μπαλασόπουλος. Οι συνδικαλιστές, εκτός κόμματος, απειλούν τώρα να συγκρουσθούν με το κόμμα τους ώστε να αντισταθούν στις αποκρατικοποιήσεις, θεωρώντας πιθανώς ως τη μόνη λύση για να επανεκλεγούν και να μη χάσουν τα συνδικαλιστικά τους προνόμια.

Το ΠαΣοΚ δεν ασχολείται μαζί μας 
Την ίδια ώρα το Αρμα Πολιτών άρχισε να οργανώνεται. Δημιούργησε Εκτελεστική Γραμματεία αποτελούμενη από παλαιά στελέχη του ΠαΣοΚ (ορισμένα και από το λεγόμενο «πατριωτικό ΠαΣοΚ»), όπως οι κκ. Ν. Γαλανός, πρώην βουλευτής, Γ. Ράκκος, πρώην βουλευτής, Ευτύχης Κοντομάρης, πρώην νομάρχης, Ν. Μαρκάτος, πρώην πρύτανης, Μάκης Γιομπαζολιάς, δημοσιογράφος, Γ. Καλούδης, πρώην υποψήφιος βουλευτής με το ΠαΣοΚ, ενώ, όπως βεβαιώνει, ακόμη και με ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό κόσμο συνομιλεί, όπως ο ηθοποιός κ. Π. Κοντογιαννίδης. Διοργάνωσε μάλιστα και Νεολαία, την οποία αποκαλεί Αρμα Νεολαίας, με επικεφαλής τον κ. Βαγγέλη Ρουπακιώτη (γιο του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Αντ. Ρουπακιώτη και με μέλη τη δικηγόρο κυρία Αγγελική Καλογιάννη, τον κ. Γ. Κούρτη, ιδιωτικό υπάλληλο, κ.ά.
Αύριο οι κκ. Ι. Δημαράς και Β. Οικονόμου αρχίζουν και τις περιοδείες τους σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό την Πάτρα και το Αγρίνιο, θέλοντας να οργανώσουν και στην περιφέρεια πυρήνες (ή «ομάδες στήριξης», όπως τις αποκαλούν), ενώ ο κ. Οικονόμου δηλώνει ότι «ετοιμάζονται και τα ψηφοδέλτια του Αρματος, αφού στις εκλογές θα κατέβουμε αυτόνομοι». Ενα νεοσύστατο κόμμα, όπως λένε, δέχεται να συνομιλεί με άλλα κόμματα και ήδη στελέχη του έχουν προσεγγίσει τους Οικολόγους Πράσινους, αλλά, όπως τονίζει ο κ. Οικονόμου, και τον κ. Φ. Κουβέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οσο για το ΠαΣοΚ, ο κ. Οικονόμου λέει: «Μας έχουν αγνοήσει και καλά κάνουν. Προφανώς τους είπαν να μην ασχολούνται μαζί μας. Με το ΠαΣοΚ όμως θα τα πούμε μετά τις εκλογές», για τις οποίες τα μέλη του νεοσύστατου κόμματος πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσουν. Αλλωστε με το ΠαΣοΚ και συγκεκριμένα με την κυβέρνηση ήρθαν για πρώτη φορά σε ευθεία σύγκρουση όταν ο Πρωθυπουργός δεν τους προσκάλεσε στις συναντήσεις που είχαν με τους πολιτικούς αρχηγούς. Επονται και άλλες «συγκρούσεις», όπως λένε, αλλά δεν επιθυμούν _ τουλάχιστον σε αυτή τη φάση _ αποσκιρτήσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρ' ότι, όπως αναφέρουν με νόημα, «έρχεται το Μεσοπρόθεσμο να ψηφισθεί στη Βουλή». Και συμπληρώνουν: «Οσα στελέχη θελήσουν να έρθουν, να έρθουν μετά τις εκλογές».

Ξεκαθάρισε η κατάσταση από
τους επαγγελματίες συνδικαλιστές 

Το ΠαΣοΚ παρακολουθεί την όλη κατάσταση, χωρίς προς το παρόν να μπορεί να αντιδράσει. Αλλωστε, όπως λένε στελέχη του, η προσοχή του είναι στραμμένη αλλού, στη σωτηρία της χώρας, όπως αναφέρουν. Ισως να γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι που αποχώρησαν από το κόμμα δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν ή ότι παλαιά στελέχη του έχουν προσχωρήσει ήδη σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Εχασε όμως, όπως παραδέχονται, ένα μεγάλο κομμάτι του συνδικαλιστικού τομέα, το οποίο ως τώρα αποτελούσε τη βάση του. Ισως και να το επεδίωξε αυτό, αφού ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το στελεχικό δυναμικό του «από τους δεινόσαυρους συνδικαλιστές» και να προχωρήσουν με το ΠαΣοΚ και με την κυβέρνηση όσοι θέλουν, όπως λέει συχνά τελευταίως και ο Πρωθυπουργός.
BHMA

2 σχόλια:

  1. Νίκος Χασαπόπουλος-κομματόσκυλο που γλύφει κατουρημένες ποδιές για να κρατησει τη θέση του.Προπαγανδιστής τυπου Γκέμπελς

    Πότε θα πάρουν τον ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε κάποιοι τότες! που σπούδαζαν ΝΟΜΙΚΑ ξεκίνησαν διαμαρτυρία κατά της δικτατορίας το φούντωσαν κι ΤΕΧΝΙΚΟΙ κι όλοι μαζί απαιτούσαν ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

    Μετά μας ΗΡΘΕ το Κυπριακό με τον Ιωαννίδη και ΠΗΡΑΝ στα ΧΕΡΙΑ τους τα ηνία της πολιτικής!

    Αποτέλεσμα των ΕΝΝΟΙΩΝτων ΑΞΙΩΝ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ που ΠΡΕΣΒΕΥΑΝ οι ΝΟΜΙΚΟΙ ως προς το ΨΩΜΙ, είναι

    α) να ΜΗΝ επιτρέπουν γεωργούς να σπέρνουν το χωράφι του ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ τους καταπατητές για να μετράνε τα τετραγωνικά χιλιόμετρα των καταπατήσεων της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ.

    Κατάργηση του ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ "ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ" "Βοσκής θρεμμάτων επί αλλότριου εδάφους"
    http://www.gopetition.com/petition/44615.html

    β) να αποκρύβουν στοιχεία από τη δικαιοσύνη που κατοχειρώνουν τα ΔΙΚΑΙΑ της Εκκλησίας του Δήμου.

    Τα πάντα έχουν ειπωθεί 11-11-2006
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/11-11-2006.html

    γ) να αθωώνουν από την έδρα εισαγγελείς και πρόεδροι δικαστηρίων τους καταπατηρές μη λαμβάνοντας υπ΄ όψι καταγγελίες πολιτών με αδιάσηστα στοιχεία υπέρ των περιουσιακών του δημοσίου ή του Δήμου.

    ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    δ) να εξαπατούν ακόμη ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΘΥΡΑΜΑΤΑ για να προβηβάσουν την ανωμαλία ως νομικά δεδικαμένη υπέρ των ΑΝΩΜΑΛΩΝ.

    ε) από κοινού να στηρίζουν δημάρχους για τη διαιώνηση της ΔΙΚΑΙΟΒΑΣΙΑΣ επί των ΝΟΜΙΜΩΝ της Εκκλησίας του Δήμου, προς οικανοποιηση των ΕΥΤΕΛΕΣΤΑΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ τους.

    ΠΑΣΟΚ – ΝΔ: ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ! «Έξω και πάνω από τα κόμματα η Αυτοδιοίκηση (σ.σ. των διαπλεκόμενων στη διαφθορά και την κατάχρηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσία)»
    http://www.aftodioikisi.gr/content/7740

    Τώρα ΑΥΤΟΙ οι ίδιοι που μας φτάσανε στο ΔΝΤ ανοίγουν ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ για τους συνδιαλαγόμενους τους ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

    Οχι δα και πως τους νοιάζει το τίμημα που οι συναθριζόμενοι στην πλατεία Συντάγματος καλούνται να πληρώσουν για τα υποχθόνια σχέδια που αναφύονται για το μελλούμενο του πλήρους εξευτελισμού των ΑΞΙΕΣ του πολιτικού λειτουργήματος που τους εμπιστεύθηκαν οι σκωτωμένοι τραυτίες και φυλακισμένοι ΚΑΙ που συνδράμαν και συμπαραστάθηκαν στα αιτήματα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    Ποτέ δεν είναι αργά!
    Όσω θα ισχύει το ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΟΒΟΣ ΘΕΟΥ!

    μόνο που θα πρέπει ο ΚΑΘΕ ένας να προσεγγισεί τον θεό ΤΟΥ,

    μέσα από τΗ ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/11-11-2006.html

    και ένα από κοινού .
    ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

    Αυτή την αλλήθεια ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ούτε ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν τολμάει, άλλως δεν γνώθει ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ εαυτόν, για να την πει!

    Η κυρία όμως ξέρει τη λέει για τα περιουσιακά των προγώνων της στην Ελλάδα..
    http://www.cool-stuff.gr/?p=5095&cpage=1

    "..Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα στη χώρα σας, αλλά δεν παύει να είναι ένα μέρος όμορφο και ευλογημένο» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ
    Η οικογένειά της γνωρίζει καλά τη χώρα μας, από τον 19ο αιώνα. «Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824 ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ,.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.