31/5/11

Ολα για την "πατρίδα"...

της Ελίνας Γαληνού
Υπό την απειλή του χάους και της αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας, παρακολουθούμε το "θρίλερ" που ακούει στο όνομα "προσπάθεια συνεννόησης" μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Οι αγορές δυσπιστούν εκρηκτικά, οι δανειστές μας πιέζουν για περαιτέρω εγγυήσεις και υποθήκες, ενώ οι γνώμες για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, παρουσιάζονται διχασμένες έξω και έσω. Τα σενάρια πανικού, λές και έχουν ραντεβού κάθε Παρασκευή, υπό τους ήχους των αμφισβητήσεων της τρόικα, που πηγαινοέρχεται με οδοιπορικά...πληρωμένα από την τσέπη μας.

Βάσει του περυσινού Μνημονίου, αποστερηθήκαμε πολλά δικαιώματα για την σωτηρία της "πατρίδας". Αποκλειστήκαμε από τη δυνατότητα δανειοδότησής μας από άλλους και δεσμευτήκαμε από την μεταφορά δανειακών δικαιωμάτων σε τρίτους. Αυτό διότι η κυβέρνηση και μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, έκρινε ότι έτσι μόνο θα τιθασευτούν οι αγορές και θα πάψουν τα γινάτια τους εκτοξεύοντας τα σπρέντς!! Κρίμα, γιατί ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού στα επιτραπέζια παιχνίδια, ξέρει ότι όσο πιό πολλές εναλλακτικές έχει κάποιος, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να τον παγιδεύσεις. Ο ισχυρισμός "ότι δεν είχαμε εναλλακτική", δεν πείθει πια κανέναν. Γιατί δεν αντέδρασαν με άμεσα μέτρα από το φθινόπωρο του 2009; Γιατί δεν πήραν διακρατικό δάνειο όταν τα σπρέντς ήταν στα 150; Γιατί εξέθεσαν τη χώρα για διαφθορά και ψεύτικα στοιχεία, εξαγριώνοντας τους Ευρωπαίους εταίρους μας; Γιατί πανικόβαλλαν τον κόσμο που άρχισε να παίρνει τα κεφάλαιά του συλλήβδην από τις ελληνικές τράπεζες;
Τώρα, ο πρωθυπουργός αναζητά "συναίνεση" από την αντιπολίτευση για να προχωρήσει, αλήθεια τι; Να επιμείνει σ΄ ένα πρόγραμμα που σύμφωνα με την κοινή λογική και την αξιολόγηση των ελεγκτών της τρόικα, δεν αποδίδει; Να κερδίσει εξ΄υφαρπαγής την συγκατάθεση της αντιπολίτευσης για την οριστική και αμετάκλητη υποθήκευση της Ελλάδας; Διότι αν συνεχίσει έτσι, είναι βέβαιο το αποτέλεσμα.
Δεν ξέρουμε τι εκτιμήσεις κάνει η τρόικα, οι δανειστές και οι αγορές, ούτε μπορούμε να φανταστούμε ακριβώς τι παίζεται πίσω από την πλάτη μας αν συμβαίνει έτσι. Εμείς ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιβιώσει βάσει αυτής της τακτικής που ακολουθείται. Τα μέτρα αυτά έτσι όπως εφαρμόστηκαν, μοιάζουν λές επίτηδες στοχευμένα να στραγγαλίσουν τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή την μικρομεσαία τάξη, τον έμπορο, τον ιδιοκτήτη ακινήτων, τον υπάλληλο. Και αυτός ο κορμός, συνιστά το 80% του λαού μας, που έχει βαθειά ριζωμένη τη ζωή του εδώ, στην Ελλάδα. Είναι ένας κόσμος, δεν έχει ούτε τις εναλλακτικές των μεγαλοεπιχειρηματιών για να μεταφέρει τα κεφάλαια και τη δράση του αλλού, ούτε ακόμα την ευλυγυσία των απόρων που θα οδεύσουν "όπου γη και πατρίς". Είναι οι έντιμοι νοικοκυραίοι που αγνοούσαν αν κάποιοι "τα φάγανε" με τους πολιτικούς πίσω από την πλάτη τους. Ολος αυτός ο κόσμος, γιατί να τιμωρηθεί;
Οταν ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει το ίδιο ρεφραίν-γελοίο πια-για την σωτηρία της "πατρίδας" και την πρόθεσή του "ν΄αλλάξει την Ελλάδα", κάποιος θα πρέπει να τον ρωτήσει επιτέλους ευθέως, τι σκοπεύει να κάνει και με τους Ελληνες. Γιατί όταν δεν θα υπάρχουν σχεδόν καθόλου Ελληνες εδώ, ποιανών "πατρίδα" θα είναι η Ελλάδα;

6 σχόλια:

  1. Να κερδίσει εξ΄υφαρπαγής την συγκατάθεση της αντιπολίτευσης για την οριστική και αμετάκλητη υποθήκευση της Ελλάδας; Διότι αν συνεχίσει έτσι, είναι βέβαιο το αποτέλεσμα.

    Είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσει πως ακόμα και αν χαθούν οι επόμενες και οι μεθεπόμενες εκλογές οι εταίροι θα έχουν διασφαλίσει τα συμφέροντα τους μακροπρόθεσμα :
    1. Κινεζοποίηση της Ελλάδος, σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων και μισθών
    2. Διασφάλιση μη αντίδρασης των Ελλήνων (συνδικαληστών ) ή στην χειρότερη περίπτωση αντίδραση με τις λιγότερες συνέπειες
    3. Εκμετάλλευση κατά το δοκούν των συνόρων της ώστε να διασφαλίζουν κέρδη, διακρατικές συμφωνίες, και γενικότερα παντός είδους συμφωνία με κράτη εξ ανατολών
    4. Εκμετάλλευση του υπεδάφους μακροπρόθεσμα και ταυτόχρονο έλεγχο των υπολοίπων κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γιατί δεν αντέδρασαν με άμεσα μέτρα...;
    Γιατί δεν πήραν διακρατικό δάνειο...;
    Γιατί εξέθεσαν τη χώρα...;
    Γιατί πανικόβαλλαν τον κόσμο...;
    "
    Γιατί..., γιατί..., γιατί...;
    Γιατί τελικά αποδεικνύεται ότι το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο, που έλεγε κι ο Παπακωνσταντίνου (ο Βασίλης το έλεγε, ο συνεπώνυμός του το έστηνε...)

    "Και αυτός ο κορμός, συνιστά το 80% του λαού μας, που έχει βαθειά ριζωμένη τη ζωή του εδώ, στην Ελλάδα. Είναι ένας κόσμος, δεν έχει ούτε τις εναλλακτικές των μεγαλοεπιχειρηματιών για να μεταφέρει τα κεφάλαια και τη δράση του αλλού..."
    Ακριβώς Ελίνα. Ανέδειξες και τον έτερο συνέταιρο τού ξεπουλήματος. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, είναι και το πιο σάπιο κομμάτι μεταξύ τών μεγαλοεπιχειρηματιών: οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι κάθε υλικού και "εμπορεύματος": μπετού, ασφάλτου, πολιτισμού, τζόγου... Που απομυζούσαν επί δεκαετίες εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και τα έβγαζαν στην Ελβετία. Και που ειδικά γι αυτούς κάποιος είπε κάποτε (σε ακόμα δυσκολότερες εποχές): "Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιά τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;"

    "Υπό την απειλή του χάους και της αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας, παρακολουθούμε το "θρίλερ" που ακούει στο όνομα "προσπάθεια συνεννόησης"..."
    Και βέβαια, εδώ υποκρύπτεται ο υποσυνέταιρος τών παραπάνω. Ποιοί αναδεικνύουν και επιβάλλουν στην κοινωνία το φόβο, τον τρόμο, και το "θρίλερ"; Μα φυσικά οι χρυσοπληρωμένοι υπηρέτες τους, οι καθεστωτικοί μεγαλοδημοσιογράφοι που είναι εξίσου συνένοχοι με τα αφεντικά τους. Που ουρλιάζουν από τα παράθυρα και απαιτούν συναίνεση για την άμεση προώθηση τού ξεπουλήματος. Έτσι ώστε όταν αρχίσει η εκποίηση τής δημόσιας περιουσίας, να έρθουν τα αφεντικά τους και να την αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί (με τα κλεμμένα λεφτά τής προηγούμενης περιόδου).

    Είδες τώρα πώς δένει όλη η καθεστωτική κομπόστα τής πολιτικο-οικονομικο-δημοσιογραφικής διαπλοκής; Τούς πήρε μια ολόκληρη γεννιά να φέρουν τα πράγματα εδώ που τα έφεραν. Και ανάμεσα στα άλλα, έκαναν τη χώρα εύκολο στόχο και πιόνι στον πόλεμο δολλαρίου - Ευρώ. Αλλά ακόμα και τώρα, μέσα στην κρίση και τη δυστυχία που αυτή προκαλεί, το μόνο που τούς νοιάζει είναι πώς θα τσιμπολογήσουν ακόμα και τα απομεινάρια τής δύστυχης πατρίδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα το "αισιο" τελος για το δανειο με την γερμανια να ανακαμπτεικαι την ελλαδα να παιρνει παρατα ας ψευτοχαμογελασωμε απο ενα κομματι αρθρου περι στρος καν σε εφημεριδα και την απαντηση σχολιαστη που ειναι γεματη καταλυτικο χιουμορ=

    "Με το φόβο ζει πλέον ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος μετά τις κατηγορίες καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel για απόπειρα βιασμού, τώρα στο υπερπολυτελές διαμέρισμα όπου μένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, προσέλαβε… άνδρες για να του καθαρίζουν το σπίτι!"

    Σχόλια Χρηστών
    ΜΑΧΑΩΝ | 31/05/2011 19:59
    "Καααλά τώρα...καί δέν μέ λές ρέ λεβέντη..θάαα φοράνε καί...τσίγκινο σωβρακάκι μέ..παραπλανητι- κές...έξατμήσεις ;;;;..."η μπά καί θάνε Τιτίκες ντυμένοι φορτηγαντζήδες ;;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως έτυχε να δείτε εικόνες από το εσωτερικό του "οίκου" περιορισμού του σέρ Ντομινίκ;
    Ο κόσμος πάντως λέει "σε τέτοια φυλακή, μπαίνω ευχαρίστως.."
    Ως και autidorium έχει, αλλά..τι το θέλει;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποδεδειγμένα και απο τις φυλακές οι νονοί κάνουν κουμάντο στους έξω Ελίνα μου :)

    Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μήνα παιδιά.

    Για το auditorium του Κάν το είπες αυτό Χριστίνα;
    Καλή σκέψη...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.