9/5/11

Η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στην Κασπία Θάλασσα,

Η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στην Κασπία Θάλασσα, αναπτύσσοντας στην περιοχή πολεμικά πλοία, συστοιχίες πυραύλων και αεροσκάφη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος σήμερα.Ο Στόλος της Κασπίας των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων θα αποκτήσει 16 ακόμα σκάφη επιφανείας, πυραυλάκατους και αεροσκάφη ναυτικής αναγνώρισης, δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Βισότσκι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Η δύναμη θα έχει αναπτυχθεί πλήρως ως το 2020 και άρχισε να συγκροτείται με την ανάπτυξη ενός ζεύγους πυραυλακάτων και τριών αμφίβιων επιθετικών σκαφών στο λιμάνι-έδρα του Στόλου στο Αστραχάν, δήλωσε ο Βισότσκι.

Οι ισχυρότερες δυνάμεις που θα επιχειρούν από το λιμάνι στη μεγαλύτερη περίκλειστη θάλασσα του κόσμου θα επιτρέψουν στη Ρωσία να "διατηρήσει την δυνατότητα να προστατεύει τις οικονομικές δραστηριότητες των εγχώριων επιχειρήσεων", είπε ο Βισότσκι, αναφερόμενος σαφώς στα πετρελαϊκά κοιτάσματα στην Κασπία που αναπτύσσει η ρωσική εταιρία Lukoil.

Η Ρωσία διαθέτει σήμερα 6 ως 8 μικρά πολεμικά στην Κασπία, σχεδόν ισάριθμα με εκείνα του Ιράν, που διαθέτει ακόμα αρκετά μικρότερα σκάφη.http://www.ellada-russia.gr/news/
*****************
Η εμβέλεια του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη δεν πρέπει να φθάνει ως τα σύνορα της ΡωσίαςΗ Ρωσία επιμένει ώστε τα στοιχεία πυρός του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη να μην πλησιάζουν ως τα σύνορά της πιο κοντά από την εμβέλειά τους.

΄Ετσι δήλωσε τις παραμονές ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν με βάση τα αποτελέσματα της ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Σχολιάζοντας τη Συμφωνία που έχει επιτευχθεί στις 3 Μαΐου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρουμανία για την ανάπτυξη στοιχείων του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στο ρουμανικό έδαφος. «Θεωρούμε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξασφαλίζει την δική του αντιπυραυλική άμυνα και η Ρωσία την δική της. Μπορούμε να δημιουργήσουμε κοινά Κέντρα ανάλυσης των πληροφοριών και λήψης αποφάσεων, ενώ οι δυνατότητες πυρός της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα σύνορα της Ρωσίας σε απόσταση του βεληνεκούς της»,- παρατήρησε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.
http://greek.ruvr.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.