30/5/11

ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες υδρογονανθράκων

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα εξέφρασε ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, από το βήμα ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, η εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς, τόσο σε χερσαίες όσο και σε θαλάσσιες περιοχές.
Παράλληλα, παρουσίασε τις δραστηριότητες του ομίλου στη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, στην ηλεκτρική ενέργεια από κοινού με την Edison και στο φυσικό αέριο (τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35 % της ΔΕΠΑ και τη στρατηγική για επέκτασή του τόσο στην εσωτερική όσο και στις διεθνείς αγορές.
Όπως είπε, η μείωση της ζήτησης υγρών καυσίμων λόγω της κρίσης πιέζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία διύλισης και είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους μήνες αρκετά διυλιστήρια έχουν πουληθεί ή έχουν κλείσει και μετατραπεί σε αποθηκευτικούς χώρους. Ωστόσο, υπάρχει αύξηση της ζήτησης στη Μεσόγειο από τις μη ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου ειδικά στο ντίζελ κίνησης, στην αύξηση της παραγωγής του οποίου στοχεύει ο όμιλος με τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού που είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, στην ελληνική αγορά καταγράφηκε πέρυσι μείωση 10 - 14%, ανάλογα με το προϊόν, στη ζήτηση καυσίμων, εξέλιξη που ο όμιλος αντιμετωπίζει με στρατηγική αύξησης των εξαγωγών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Όλες οι επιχειρήσεις ενέργειας πρέπει να κρατικοποιηθούν και ενοποιηθούν σε 1, να χρησιμοποιήσουν μετανάστες ως φθηνό χειρωνακτικό εργατικό δυναμικό για βαριές εργασίες, η κρατική αυτή εταιρία να ελέγχεται απευθείας από το κράτος(κι όχι από σωματεία εργαζομένων/συνδικαλιστές), και να αναλάβει επιχειρήσεις και σε φτωχότερες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.