30/6/11

Το ψευδοκράτος στην Ισλαμική Διάσκεψη - Λύκειο Ιμάμιδων στα κατεχόμενα

Το ψευδοκράτος στην Ισλαμική Διάσκεψη
Το ψευδοκράτος εκπροσωπείται στο 38ο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που άρχισε τις εργασίες του στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα. Επικεφαλής της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας είναι ο λεγόμενος υφυπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Αϊτούγ Πλουμέρ.
Σε ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Εκμελεντίν Ιχσάνογλου αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και είπε ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις και υποστηρίζουν τις προσπάθειες για εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.
 
Εκ μέρους της Τουρκίας μίλησε ο Υπουργός Προεδρίας Μεχμέτ Αϊντίν ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στο Κυπριακό και κάλεσε τα κράτη μέλη του οργανισμού να κάνουν τα απαιτούμενα βήματα για άρση των λεγόμενων εμπάργκο κατά των τουρκοκυπρίων.  

Λύκειο Ιμάμιδων στα κατεχόμενα
Σύμφωνα με την ''Γενί Ντουζέν'', ο Σελαχατίν Γιαζιτζί, του Συνδέσμου Αποφοίτων Θεολογικών Σχολών και Ισλαμικών Ινστιτούτων της Τουρκίας, θα λειτουργήσει Θεολογική Σχολή και Λύκειο Ιμάμιδων στα κατεχόμενα, γιατί, όπως είπε, οι Τ/κ θα πρέπει να αποκτήσουν θεολογικές γνώσεις γιατί ''η νεολαία τους καταρρέει''. Πρόσθεσε ότι ενώ σε όλα τα πανεπιστήμια της Τουρκίας υπάρχουν έδρες θεολογίας, αυτές απουσιάζουν από τα πανεπιστήμια των κατεχομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ''Σταρ'', η έδρα της Θεολογίας θα ιδρυθεί στο λεγόμενο πανεπιστήμιο Λεύκας με χρηματοδότηση Αράβων. Αντίθετος στη λειτουργία Θεολογικής Σχολής είναι ο ΓΓ της Συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενερ Ελτσίλ.  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 29/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.