27/6/11

Ν. Σαρκοζί: «Τρέλα» η ιδέα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Ως «τρέλα» χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί την ιδέα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως είναι προς το συμφέρον όλων να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε την πρόταση για επανεπενδύσεις μεγάλης διάρκειας από τις γαλλικές τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες σε ελληνικά δάνεια (ομόλογα).
Σημείωσε δε ότι δουλεύει εντατικά με την υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να περάσει σε εφαρμογή η απόφαση εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που πήρε μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

«Καταλήξαμε» είπε, «ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά (ομόλογα) στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρουν ενδιαφέρον».
Ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα «και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλα για την έξοδο από το ευρώ [EUR=X] , πρόκειται για παραφροσύνη», αφού, όπως είπε, το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το εθνικό υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.
Η γαλλική πρόταση, που αποσκοπεί στο να εμφανίσει ελκυστικότερη προς τους δανειστές της Ελλάδας την ανακύκλωση του χρέους, προβλέπει επανεπένδυση από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες του 70% των ομολόγων που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους. Εξ αυτών το 50% θα επανεπενδύεται σε ομόλογα διαρκείας 30 ετών αντί για πενταετία που ισχύει μέχρι σήμερα. Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο μετοχών υψηλής ποιότητας «μηδενικού όμως τοκομεριδίου», μηδενικής απόδοσης δηλαδή, το οποίο θα ανατροφοδοτείται από την υπεραξία των μετοχών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Δεν του βγαίνει για να μας χ-σ-ι και σφίγγεται ο άνθρωπος. Τί λέμε τώρα Φράγκικα σ---ά, ευρωπαϊκά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η πραγματικά σημαντική και θετική για την Ελλάδα κίνηση τών Γάλλων, αποτελεί ταυτόχρονα και τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι όλες οι απειλές που συνέχεια εκτοξεύει ο θίασος τών γραφειοκρατών τών Βρυξελλών είναι απλά μια χοντροειδής μπλόφα. Μένει να δούμε αν θα είμαστε αρκετά μλκες για να τσιμπήσουμε στην αδέξια μπλόφα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα Πιγκουίνε, μπορεί να μην τσιμπήσεις εσύ ή εγώ ή και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας που έχουν καθαρό μυαλό. Ομως, σ΄αυτήν την μπλόφα πατάνε οι πολιτικοί μας και μας εκβιάζουν στυγνά. Τώρα, ο νέος υπουργός στο ίδιο ρεφραίν με τον παλιό με μαέστρο τον πρωθυπουργό, λένε το γνωστό τραγουδάκι. "Η ψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο, ή κάνουμε στάση πληρωμών και φάτε χρεωκοπία..."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.