28/6/11

Χωρίς Βουλή η Τουρκία;

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Firat και επιβεβαιώνουν και τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος  CHP θα προσέλθουν στην τουρκική βουλή αλλά δεν θα ορκιστούν. "Εμείς δεν θα ορκιστούμε , εκτός αν ορκιστούν ολοι οι βουλευτές μας δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου  αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου για  την μη αποφυλάκιση των δύο βουλευτών του CHP Χαμπεράλ και Μπαλμπάι, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή για την υπόθεση Εργκενεκόν.


Επικριτικός στάθηκε στις δηλώσεις του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και κατά του Τούρκου Πρωθυπουργού για την σκληρή του στάση απέναντι στο Κουρδικό κόμμα για την Ειρήνη και την Δημοκρατία (BDP) (Απόφαση του Ανωτάτου Εκλογικού Δικαστηρίουυ αναφορικά με την αφαίρεση  της έδρα του κούρδου βουλευτή Ντιτσλέ, ο οποίος είναι στη φυλακή με την κατηγορία της προώθησης προπαγάνδας "τρομοκρατικής οργάνωσης"  και εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος βουλευτής).

Η τουρκική δικαιοσύνη αφαίρεσε και την έδρα του στρατηγού ε.α. Ενγκίν Αλάν, ο οποίος εξελέγη μεν με το εθνικιστικό κόμμα MHP αλλά παραμένει προφυλακισμένος για την υπόθεση “Βαριοπούλα”.Το εθνικιστικό κόμμα MHP θα προσέλθει κανονικά στην τουρκική βουλή και θα λάβει μέρος στην ορκωμοσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.