28/6/11

Δημοκρατία και Τανκς



«Η επιστροφή στην δραχμή θα σημάνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυστούν από πανικόβλητους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ο στρατός θα πρέπει να τις προστατεύσει με τανκς, γιατί δεν θα επαρκεί η αστυνομία. Θα γίνονταν παντού διαδηλώσεις, τα καταστήματα θα άδειαζαν και πολλοί άνθρωποι θα έπεφταν από το παράθυρο.»
Αυτά δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.


«Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή. Οι ένοπλες δυνάμεις καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν σχέση με την εξωτερική ασφάλεια. Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα.»
Αυτά δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης, Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.
«Η ώρα της στείρας αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης έχει περάσει προ πολλού και ήδη βρισκόμαστε υπό συνθήκες πραγματικού οικονομικού πολέμου. Άρα χρειάζεται εθνική επιστράτευση.»
Αυτά είχε δηλώσει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και νυν Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων μόλις χθες δε έκανε μνεία του ανορθόδοξου πολέμου και των ασύμμετρων απειλών που αντιμετωπίζουμε από τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα, προσωποποιώντας με σαφήνεια τον εχθρό!

Συμπέρασμα: Ο νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας λειτουργεί με όρους περασμένων δεκαετιών, δεδομένο το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί επιεικώς ανησυχητικό για την ασφάλεια της Χώρας. Όταν είναι οφθαλμοφανές το καταστροφικό αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου ξένων δυνάμεων και των εσωτερικών κολαούζων τους, δεν οφείλει το κράτος να δράσει; Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Χώρας βάσει του Συντάγματος δεν είναι χρέος ΟΛΩΝ των Ελλήνων, ανάλογα με το ρόλο που επιτελεί καθείς; Γιατί πρέπει να εξαιρεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις; Φοβάται κανείς μην ξυπνήσουν αντι-δουλικά ένστικτα που θα αυξήσουν το κόστος διασφάλισης κομματικής υποταγής;

Οι εφημερίδες πριν από μερικές ημέρες βοούσαν για τους Εφιάλτες που ενημέρωναν την τρόικα για τις αποφάσεις οργάνων της Κυβέρνησης ΠΡΙΝ λήξουν οι συνεδριάσεις τους! Αλήθεια, η αρμόδια υπηρεσία έτρεξε να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και να παραδώσει τα σχετικά ντοκουμέντα στον αρμόδιο Εισαγγελέα; Αντίθετα, για την ενημέρωση του Πρωθυπουργού επί των εσωκομματικών προθέσεων «συντρόφων» είχε ολόφρεσκα και άμεσα διαθέσιμα στοιχεία… Πώς τυχαίνει στα σχεδόν 40 χρόνια της μετα-τανκς εποχής και δεν έχει αποσταλεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ φάκελος στον Εισαγγελέα με στοιχεία για έναν Υπουργό-Εφιάλτη ο οποίος πουλάει για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ την πατρίδα την οποία ορκίστηκε να υπηρετεί; Έφτασε στο σημείο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να ταπεινώνει την εθνική μας αξιοπρέπεια, αποκαλώντας την Ελλάδα ως την πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο, και ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ βρέθηκαν στοιχεία για πολιτικούς προδότες: διασφάλιση της ισορροπίας του τρόμου…
Η αντιμετώπιση των επιχειρήσεων οικονομικού και ψυχολογικού πολέμου θα έπρεπε να είναι στην πράξη αντικείμενο ΚΑΙ των Ενόπλων Δυνάμεων ΚΑΙ της ΕΥΠ – όχι βέβαια με τα κομματικά τσιράκια του εκάστοτε Υπουργού, αλλά με ικανούς πατριώτες που έχουν την απαιτούμενη πυκνότητα σκέψης και τους όρχεις να τα βάλουν με κολοσσούς. Μικρή κοινωνία είμαστε και ξέρουμε καλά ποιός μπορεί και ποιός δεν μπορεί αλλά στηρίζεται από τους Εφιάλτες και το παίζει νταβατζής.

Ο ευνουχισμός των θεσμών του κράτους μέσω της κομματικής εξάρτησής τους είναι ένα κατάλοιπο των κομπλεξικών συμπλεγμάτων του πολιτικού συστήματος. Ο φόβος γυρνάει πλέον σαν μπούμερανγκ: το βαθύ κράτος που δημιούργησε για να εξυπηρετεί τα μικροκομματικά του συμφέροντα, απειλεί, ως αυτόνομη παρακομματική οντότητα, ευθέως τη βιωσιμότητα της κοινωνίας λόγω της ακύρωσης κάθε προσπάθειας υλοποίησης πολιτικών αποφάσεων.

ΥΓ1. Στους βαθεοκρατικούς παπαγάλους που συνεχίζουν να μεταφέρουν σε φίλους και συγγενείς με αμιγώς φιλοτομαριστική κομματική λογική κάποιες από τις υγιείς σκέψεις που αναπτύσσονται σε αυτό το ιστολόγιο, δύο παρακλήσεις: κόψτε τη λέξη «πατρίδα» από τους κενούς περιεχομένου και ουσίας λόγους (οι επαναλαμβανόμενες πολιτικές αναφορές έχουν αρχίσει να δημιουργούν αντίθετα συναισθήματα στο ευρύ κοινό) και δράστε για λίγο υπέρ αυτής – έτσι, για αλλαγή…
ΥΓ2. Τα τανκς, αν βγουν ποτέ στους δρόμους, δεν θα είναι για να προστατέψουν τις τράπεζες. Αν βρει κανείς το κουράγιο να τα βγάλει βόλτα, δεν θα είναι τόσο ευνουχισμένος που να το κάνει για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του σαθρού και φαύλου συστήματος που θα τον έχει φέρει στο σημείο να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη. Καλό θα ήταν μερικοί να μην έχουν τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ικανότητά τους να κινούν τα νήματα σε μαριονέτες, γιατί ακόμα και οι μαριονέτες μπορεί να αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι και να διεκδικήσουν την ελευθερία τους.
ΥΓ3. Όντως, σε ένα τέτοιο απίθανο ενδεχόμενο, πολλοί άνθρωποι θα έπεφταν από το παράθυρο: μάλλον αυτοί που θα φοβούνταν μην τους πιάσει στα χέρια τους ο απλός Έλληνας.

Ministre plénipotentiaire

4 σχόλια:

  1. Πώς τυχαίνει στα σχεδόν 40 χρόνια της μετα-τανκς εποχής και δεν έχει αποσταλεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ φάκελος στον Εισαγγελέα με στοιχεία για έναν Υπουργό-Εφιάλτη ο οποίος πουλάει για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ την πατρίδα την οποία ορκίστηκε να υπηρετεί; Έφτασε στο σημείο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να ταπεινώνει την εθνική μας αξιοπρέπεια, αποκαλώντας την Ελλάδα ως την πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο, και ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ βρέθηκαν στοιχεία για πολιτικούς προδότες: διασφάλιση της ισορροπίας του τρόμου…


    Πόσο επιτυχημένα διατυπώνεται η σημερινή φρικτή πολιτική κατάσταση!

    Διερωτάται ο μέσος νοήμων και νουνεχής πολίτης, γιατί αυτοί όλοι οι ανίκανοι και απατεώνες παραγοντίσκοι ενδιαφέρονται τόσο πολύ να διευθύνουν τις τύχες αυτής της τόσο ωραίας χώρας με την τόσο ένδοξη ιστορία . . . . !

    Πολύ ορθές παρατηρήσεις, συγχαρητήρια!


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι ακριβώς ... θαυμαστής του Πάγκαλου, αλλά η βλακεία του Μπεγλίτη δεν έχει όρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί σας νοιάζει τι λένε οι αλήτες πωλητικοί; σφάξιμο και μετά κουβεντολόϊ. Άς πάψουν να προστατεύουν τα γουρούνια οι ηλίθιοι των Μάτ και οι εισαγγελείς να συλλάβουν τους δωσίλογους. Απλό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θέλουμε πόλεμο
    Δεν θέλουμε αιματοχυσία
    Δεν θέλουμε να χάσουμε κάποιοι τα κεκτημένα
    Δεν θέλουμε να μειωθεί το βιοτικό επίπεδο
    Δεν θέλουμε να χάσουμε τους κόπους μιας ζωής
    Δεν θέλουμε να μεταναστεύσει η νεολαία
    Δεν θέλουμε να χάσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
    Δεν θέλουμε να αποκρατικοποιήσουμε το δημόσιο τομέα
    Δεν θέλουμε γενικώς τίποτα

    Θέλουμε σαν την στρουθοκάμηλο να βάλουμε το κεφάλι στο χώμα .
    Μόνο που με αυτό το τρόπο αφήνουμε ακάλυπτο το υπόλοιπο σώμα.

    Λογικό να μη θέλουμε τίποτα απο τα αναφερθέντα καθώς και πολλά άλλα ,
    Μπορεί να μη τα φάγαμε μαζί ΑΛΛΑ μαζί τα αποδεχτήκαμε και όλα αυτά τα τετράποδα μαζί τα ανεβάσαμε εκεί που τα ανεβάσαμε.
    ΑΡΑ ας επιλέξουμε τι μπορούμε να χάσουμε όλοι μαζί όμως και ο καθένας ανάλογα με το μερίδιο ευθύνης του
    και πάνω σε τι μπορούμε να πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας.
    Το υπέρτατο αγαθό το οποίο χαρίσαμε για μια ''καλύτερη ζωή'' σε αυτούς που μας πουλάνε την ζωή αντί πινακίου φακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.