29/6/11

Απομονώνεται το Πακιστάν

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗτου Πακιστάν ζήτησε από τη Βρετανία να αποσύρει ορισμένους από τους εκπαιδευτές που έχει στείλει στη χώρα, εξέλιξη η οποία μοιάζει να εντάσσεται στην ένταση που καταγράφεται στις σχέσεις του Ισλαμαμπάντ με τις δυτικές χώρες μετά την επιχείρηση του Μαΐου στην οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. 
«Από το Ηνωμένο Βασίλειο ζητήθηκε να αποσύρει ορισμένες από τις ομάδες εκπαιδευτών του προσωρινά εκ μέρους της κυβέρνησης του Πακιστάν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια», δήλωσε ο Τζορτζ Σέριφ, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στο Ισλαμαμπάντ. Είπε πως οι Αρχές του Πακιστάν 
προειδοποίησαν περί «ανησυχιών για την ασφάλεια». Δεν έδωσε λεπτομέρειες.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως αποσύρει 18 στρατιωτικούς συμβούλους που συνέβαλαν στην εκπαίδευση μιας παραστρατιωτικής δύναμης, των Frontier Corps(Συνοριοφρουρά), στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ προσπαθεί να επιδείξει ότι είναι ανεξάρτητη από τις δυτικές χώρες-συμμάχους της και μείωσε δραστικά τον αριθμό των στρατιωτικών εκπαιδευτών από τις ΗΠΑ, σε περίπου 50 από 120, σύμφωνα με Πακιστανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους.
 
Εξάλλου, οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, που θεωρούνται στενά συνδεδεμένοι με την Αλ Κάιντα, απείλησαν να εξαπολύσουν μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών στόχων για να εκδικηθούν το θάνατο του Μπιν Λάντεν. «Σύντομα θα δείτε επιθέσεις εναντίον της Αμερικής και χωρών του ΝΑΤΟ, κι οι πρώτες προτεραιότητές μας στην Ευρώπη θα είναι η Γαλλία και η Βρετανία», απείλησε ο υπαρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν. 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 28/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.