31/7/11

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Συρία

Αιματηρές επιχειρήσεις του συριακού στρατού
Suriye'de tanklar 1 aydır kuşatma altında olan Hama'da katliam yaptı. Hama'da 95 kişi öldürüldü
Πάνω από 100 είναι οι νεκροί στη Συρία από τις αιματηρές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε σήμερα ο στρατός προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Ασαντ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμάρ Κουράμπι, μόνο στην πόλη Χάμα τα θύματα ανέρχονται σε 95. Από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σκοτώθηκαν σήμερα 121 άνθρωποι, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στη Χάμα και άνοιξαν πυρ στους πολίτες, σκοτώνοντας 95», είπε ο Κουράμπι, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει καταρτίσει έναν κατάλογο όπου μέχρι στιγμής έχει καταγράψει τα ονόματα 62 θυμάτων.
Όπως σημείωσε, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντέιρ Έζορ, 6 στο Χαράκ και ένας στο Μπουκάμαλ.
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Χάμα, όπου τα ξημερώματα εισέβαλαν άρματα μάχης, το κρατικό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι δεκάδες ένοπλοι έχουν ανέβει σε στέγες κτιρίων στη Χάμα και «πυροβολούν για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους».
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένοπλες ομάδες πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα, προκάλεσαν ζημιές σε κρατικά κτίρια και ιδιωτικές περιουσίες, έστησαν οδοφράγματα και καίνε λάστιχα στις εισόδους και στους δρόμους της πόλης. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο, οι ομάδες αυτές είναι οπλισμένες με πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες.
«Οι μονάδες του στρατού απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έστησαν οι ένοπλες οργανώσεις στην είσοδο της πόλης», προσθέτει το SANA.
Η Χάμα είναι σύμβολο του αντικαθεστωτικού αγώνα από την εποχή της καταστολής, το 1982, της εξέγερσης του εκτός νόμου κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων εναντίον του τότε προέδρου Χαφέζ αλ-’σαντ που στοίχισε τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. ΣΑΒΒΑ ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ Η.Π.Α. ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΤΙΑΧΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ, ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΙΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝ ΟΨΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ 2012, ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΕΧΘΡΟ (ΘΥΜΑ) ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΡΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ AHMADINECANT ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ( ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ,ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΔΥΣΗΣ,3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ).ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΒΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ. ΤΕΛΟΣ ΑΞΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ CIA ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ(=Η.Π.Α.) ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΑ ΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ PKK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.