29/7/11

Νότιο Κουρδιστάν: Η ιρανική επίθεση εισέρχεται στην 14η ημέρα

ANF       29 Ιουλίου 2011 
Ενώ ο ιρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στα σύνορα με δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, πολλές οικογένειες αναφέρθηκαν να πολιορκήθηκαν στις ορεινές περιοχές της χώρας λόγω των επιθέσεων κατά των χωριών στο Νότιο Κουρδιστάν. Ενώ εκατοντάδες άνθρωποι μετακίνησαν, η κουρδική κυβέρνηση και η ιρακινή κεντρική κυβέρνηση έσπασαν τη σιωπή τους. 
Παράλληλα με την επιχείρηση που ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου στα σύνορα, το καθεστώς του Ιράν ρίχνει κάθε μέρα βόμβες σε χωριά του Νότιου Κουρδιστάν. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, 13 οικογένειες πολιορκήθηκαν στα υψίπεδα, ενώ επτά κατάφεραν να διαφύγουν από την περιοχή. Χωρικοί είπαν ότι εκτέθηκαν σε επιθέσεις του ιρανικού στρατού, όταν πήγαν στο υψίπεδα για να βοσκήσουν τα ζώα τους. 

Σύμφωνα με πηγές του ΡΚΚ και του PJAK, η επιχείρηση του ιρανικού στρατού σε μήκος 10-15 χιλιόμετρων των συνόρων χρησιμοποιεί 30 χιλιάδες στρατιώτες και εισέλθη στη 14ή της ημέρα. Η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να είναι σιωπηλή
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Συμβούλιου του KCK Μουράτ Καραγιλάν παρατηρεί ότι το Ιράν προτίθεται να εισβάλει στο κέντρο του Καντίλ και επισημαίνει ότι η επιχείρηση είναι «σχέδιο εισβολής στο πλαίσιο της συνεργασίας της Τουρκίας και του Ιράν». Κουρδικές πηγές καταγράφουν ότι το Ιράν και η Τουρκία θέλουν να αποκλείσουν τους Κούρδους από το σχέδιο της Νέας Μέσης Ανατολής με την αποδυνάμωση τους μέσω αυτής της επιχείρησης. 

Παρά το γεγονός ότι κάθε απόπειρα του ιρανικού στρατού να διασχίσει τα σύνορα απωθήθηκε από τους αντάρτες του PJAK μέχρι σήμερα, οι επιθέσεις από το στρατό συνεχίζουν χωρίς διακοπή. (…)

Σε ανακοίνωση του την περασμένη εβδομάδα, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι 800 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν σε σκηνές και κέντρα βοήθειας.

 Εν τω μεταξύ, η κουρδική περιφεριακή κυβέρνηση και η ιρακινή κεντρική κυβέρνηση έσπασαν τη σιωπή τους και καταδίκασαν τις επιθέσεις. Ο Κούρδος Πρωθυπουργός Δρ Barham Salih δήλωσε:
«Καταδικάζουμε έντονα τα πυρά του πυροβολικού από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν που οδήγησαν σε θανάτους και τραυματισμούς αμάχων και την μετανάστευση πολλών ανθρώπων από την περιοχή».

Ο  Υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου: «Η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα πρέπει να σταματήσει τα πυρά του πυροβολικού της στα σύνορα της περιφέρειας του Κουρδιστάν καθώς η πράξη αυτή του Ιράν θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών. Τα  πυρά του ιρανικού πυροβολικού δεν έχουν καθορισμένο στόχο και έχουν επιφέρει βλάβες στους κάτοικους των χωριών και στη γεωργία, αναγκάζοντας πολλούς ανθρώπους να μεταναστεύσουν». 

D. F. - ANF / NEWS DESK

ANF NEWS AGENCY

2 σχόλια:

  1. Πού είναι ρέ παιδιά οι ευαίσθητοι της Αριστεράς νά καταδικάσουν τίς επιθέσεις κατά τών αμάχων Κούρδων;
    Μόνο οι αμερικάνικες βόμβες σκοτώνουν; Τί κάνουν οι ΜΚΟ; Τί κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση πού βομβάρδισε τή Σερβία;

    Ζήτω τό Ανεξάρτητο Κουρδιστάν! Ελευθερία στούς Κούρδους πού πολεμούν σάν άντρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ fstav

    >Πού είναι ρέ παιδιά οι ευαίσθητοι της Αριστεράς νά καταδικάσουν τίς επιθέσεις κατά τών αμάχων Κούρδων;<


    Στην Γάζα. Γιατί να τις καταδικάσουν; Μήπως καταδίκασαν ποτέ την κατοχή της μισής Κύπρου, την πολιτισμική γενοκτονία των Β/Ηπειρωτών, την εκδίωξη των Ρωμιών από την Πόλη, Ίμβρο, Τένεδο κλπ;

    >Μόνο οι αμερικάνικες βόμβες σκοτώνουν;<

    Όχι, σκοτώνουν και οι ισραηλινές.

    >Τί κάνουν οι ΜΚΟ;<

    Μπάνια.

    >Τί κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση πού βομβάρδισε τή Σερβία;<

    Τι σχέση έχει η Σερβία; Εκεί ήταν φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.