30/7/11

Επέστρεψε στο ...σπίτι του ο Μέγας Αλέξανδρος


Σε μια λιτή, αλλά επιβλητική τελετή, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου, ανάμεσα στον Όλυμπο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Ο έφιππος ανδριάντας του Μακεδόνα στρατηλάτη, που φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, είναι δωρεά του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ.Γιώργου Καρατζαφέρη, προς το Διεθνές Ίδρυμα Μέγας Αλέξανδρος, η έδρα του οποίου βρίσκεται στην ίδια περιοχή και αντικείμενο έχει την προώθηση του εκπολιτιστικού έργου του μεγάλου Έλληνα, που έγινε θρύλος σε Ανατολή και Δύση.

Κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, που έτυχε θερμής υποδοχής από τους ψηφοφόρους του, έστειλε μήνυμα σε Άγκυρα και Σκόπια, να μην επιχειρήσουν να παραβιάσουν τις ελληνικές κόκκινες γραμμές, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα, τονίζοντας πως "Οι Έλληνες και η Ελλάδα θα τα καταφέρουν".

Ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Παναγιώτης Ψωμιάδης, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο πλήθος που ξεπέρασε τα 2.000 άτομα, ζήτησε να μην υπάρξει καμία υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ καυτηρίασε το γεγονός πως ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.

Από την τελετή απουσίαζαν βουλευτές και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, ενώ αποδοκιμάστηκε  ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ.Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου. γενικός γραμματέας Μακεδονίας - Θράκης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποί ομογενειακών οργανώσεων του εξωτερικού, καθώς και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που ζήτησε από τα Σκόπια να "λογικευτούν" και να συνεργαστούν με την Ελλάδα για το κοινό καλό.

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που αγγίζει τα 6 μέτρα, προοριζόταν αρχικά να τοποθετηθεί στην παραλία του παλαιού Φαλήρου, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε, λόγω ... γραφειοκρατικών διαδικασιών. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, που χρηματοδότησε το έργο, αποφάσισε να το δωρίσει στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους πρόποδες του Ολύμπου.

"Αποφάσισα να δωρίσω το άγαλμα στην Πιερία, γιατί ο τόπος αυτός μου χάρισε το καλύτερο δώρο. Τη σύζυγο μου Βένη" επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ.Καρατζαφέρης. http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=137156

4 σχόλια:

  1. Ακροδεξιά αντίμετρα στους Σκοπιανούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλὲς φορὲς ἔχω ἐπικρίνει τὸν Γ. Καρατζαφέρη (ἄλλωστε δὲν εἶναι δύσκολο νὰ βρῇ κανεὶς πράγματα γιὰ νὰ τὸν ἐπικρίνῃ), ἀλλὰ τὸ καλὸ πρέπει νὰ ἐπιδοκιμάζεται. Εὖγε, λοιπόν, καὶ δὲν λέγω «καὶ στὴν Ἀθήνα», μιὰ καὶ αὐτὴ ἡ τριτοκοσμικὴ γυφτούπολις τὸ μόνο ποὺ εἶναι ἰκανὴ νὰ φιλοξενῇ εἶναι λαθραίους ἀφρικανοὺς καὶ ἀσιάτες ἰσλαμιστές, λαθρεμπόρους, πόρνες, τσαντήρια καὶ σκουπιδαριό· ὅσο γιὰ τὰ μνημεῖα, μᾶλλον στὴν καταστροφὴ τῶν ἤδη ὑπαρχόντων ἐπιδεικνύεται ζῆλος καὶ ὄχι βεβαίως στὴν ἀνέγερσι νέων. (Καὶ φυσικὰ δὲν μοῦ κάνει ἐντύπωσιν ποὺ δὲν ἐπετράπη νὰ στηθῇ τὸ ἄγαλμα ἐντὸς τῶν ὁρίων τῆς Ἀττικῆς, καθὼς δὲν εἶχε τὴν ἔγκρισιν οὔτε τῶν μουλάδων τοῦ Πακιστὰν οὔτε τῶν ἀναρχοαριστεριστῶν τῶν Ἐξαρχείων.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δείτε που η Αριστερά θα πει ότι δεν ήταν καιρός για τέτοιες σπατάλες και ότι θα πάθουμε με τα αγάλματα, ό,τι και με τις εξοπλιστικές δαπάνες. Μας έφαγε ο εξοπλιστικός ανταγωνισμός με την Τουρκία, τώρα θα μας αποτελειώσει ο αδριαντοκατασκευαστικός με τα Σκόπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.