30/7/11

Οτσαλάν: Τέλειωσε ο ρόλος μου

ANF       29 Ιουλίου 2011 
Οτσαλάν: «Δεν θα προχωρήσω σε άλλο βήμα από τώρα και στο εξής για να συνεχίσω τον ρόλο μου εκτός εάν μου εξασφαλίσουν ένα υγιεινό και ασφαλή χώρο με συνθήκες ελεύθερης κυκλοφορίας»
Ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν έκανε σημαντικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους δικηγόρους του την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Αναφερόμενος στο τουρκικό κράτος και το Καντίλ, ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε: «Τέλειωσε ο ρόλος μου. Δεν θα προχωρήσω σε άλλο βήμα από τώρα και στο εξής για να συνεχίσω τον ρόλο μου εκτός εάν μου εξασφαλίσουν ένα υγιεινό και ασφαλή χώρο με συνθήκες ελεύθερης κυκλοφορίας.»

Δηλώνοντας ότι δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει ενεργή αποτελεσματική ηγεσία υπό τις παρούσες συνθήκες, ο Οτσαλάν δήλωσε τα εξής: «Είχα ήδη δηλώσει ότι δεν θα είμαι πια σε θέση να διαδραματίσω το ρόλο μου υπό αυτές τις συνθήκες, εξάλλου η στάση του κράτους και του ΑΚΡ είναι οφθαλμοφανώς αυτονόητη, δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο. Και αμφότερα το Καντίλ και η αντιπροσωπεία του κράτους με αγκάλιασαν και με χρησιμοποίησαν ως υπεργολάβο. Από σήμερα και στο εξής, θέτω τέρμα στο να με χρησιμοποιήσουν ως μεσάζοντα υπεργολάβο  επειδή η τρέχουσα μου θέση βλάπτει τόσο το κράτος όσο και τους Κούρδους. Δεν θα είμαι πια σε θέση να δώσω οδηγίες από εδώ. Ειρηνευτικές συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν υπό αυτές τις συνθήκες.
Η κατάσταση μου είναι παρόμοια με εκείνη του Μαντέλα στη Νότιο Αφρική. Και ακριβώς όπως έπραξε αυτός, δεν θα επιχειρήσω να προβώ σε διαβήματα προς την ειρήνη εκτός αν μ’ αφήνουν ελεύθερο και να έχω τη δυνατότητα να κυκλοφορήσω ελεύθερα. Όπως είναι γνωστό, ο Μαντέλα έπαιξε το ρόλο του όταν του δόθηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι επιχειρήσεις ακολουθούν η μια την άλλη και ούτε η αντιπροσωπεία του κράτους, ούτε το KCK έχουν εκπληρώσει το μερίδιο τους. Εμείς δεν βάζουμε πορεία σε αυτή τη κατεύθυνση. Αυτή η διαδικασία βλάπτει τόσο το κράτος όσο και τους Κούρδους. Η ηγεσία μου υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα είναι πλέον προς όφελος των Κούρδων.

Ο Οτσαλάν παρατήρησε επίσης ότι η ιρανική επιχείρηση είναι «περιφερειακή επίθεση», το Ιράν προτίθεται να ξεριζώσει τη φλέβα ελευθερίας των Κούρδων, πράγμα που χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνο. 

Μετάφραση Deniz Φιράτ ANF

ANF / NEWS DESK

ANF NEWS AGENCY

6 σχόλια:

  1. 30-7-2011 Αγαπητέ συνάδελφε, Σάββα Καλεντερίδη, αισθάνομαι υπερήφανος για τη χθεσινοβραδυνή εμφάνισή σου στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" για τη έγκυρη, συνεκτική και χαμηλών τόνων ενημέρωση που έκανες. Καλό είναι και χρήσιμο να εμφανίζονται απόστρατοι αξκοί σε εκπομπές της TV για να γνωρίζει ο τηλεθεατής καλύτερα τους αξιωματικούς των ΕΔ. Παρακαλώ του λοιπού να αποστέλεται το newsletter στη διεύθυνση Gmail, ενώ η Freemail να διαγραφεί. Θα ήταν χρήσιμο αν έπαιρνα μήνυμα επιβεβαίωσης. Ευχαριστώ
    Απχος Ν. Καράκαλος ΠΝ εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι γιατί πιστεύω πως μόλις ξεκίνησε? Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αποδείξει πως δεν ανήκει σε αυτούς που υποκύπτουν στη πραγματικότητα αλλά επεμβαίνουν και τη διαμορφώνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 30-7-2011 Αγαπητέ συνάδελφε, Σάββα Καλεντερίδη, αισθάνομαι υπερήφανος για τη χθεσινοβραδυνή εμφάνισή σου στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" για τη έγκυρη, συνεκτική και χαμηλών τόνων ενημέρωση που έκανες. Καλό είναι και χρήσιμο να εμφανίζονται απόστρατοι αξκοί σε εκπομπές της TV για να γνωρίζει ο τηλεθεατής καλύτερα τους αξιωματικούς των ΕΔ. Παρακαλώ του λοιπού να αποστέλεται το newsletter στη διεύθυνση Gmail, ενώ η Freemail να διαγραφεί. Θα ήταν χρήσιμο αν έπαιρνα μήνυμα επιβεβαίωσης. Ευχαριστώ
    Απχος Ν. Καράκαλος ΠΝ εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Νίκο, στείλε μου σε παρακαλώ ένα μήνυμα στο skal@infognomon.gr

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. > Εγώ πάλι γιατί πιστεύω
    > πως μόλις ξεκίνησε;

    Σωστά πιστεύεις. Ή μάλλον..., σωστά κατάλαβες, έτσι όπως το διάβασες, πως η είδηση αναφερόταν στο ρόλο του προέδρου Οτσαλάν συνολικά. Στη πραγματικότητα, ο πρόεδρος Άπο μιλούσε για το ρόλο του ως διαπραγματευτή με το τουρκικό κράτος.

    Επρόκειτο λοιπόν για κακή μετάφραση, πρόχειρη. Αλλά έχει κι άλλα μειονεκτήματα. Το πιο προφανές: ο Οτσαλάν, ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος για τη Τουρκία και για όλο το κόσμο, ο άνθρωπος που όλοι οι έμποροι των λαών παρουσίασαν ως ένα δειλό τρομοκράτη που ξεπούλησε το κίνημα που ο ίδιος δημιούργησε, παρουσιάζεται εδώ να διαπραγματεύεται με το τουρκικό κράτος. Πως γίνεται; πως γίνεται από την απομόνωση όπου τον φυλάκισε η τουρκία, να βρεθεί ο Οτσαλάν σε θέση διαπραγματευτή με το τουρκικό κράτος;
    -.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως είναι, μένει η εντύπωση πως ο Οτσαλάν μιλούσε για το ρόλο του ως ηγέτη του Κουρδικού κινήματος. Στη πραγματικότητα, αναφερόταν στο ρόλο του ως διαπραγματευτή, στις συνομιλίες με το τουρκικό κράτος.

    Ελλείπει επίσης ένα σχόλιο που να εξηγούσε πως ο άνθρωπος που η τουρκία φυλάκισε στην απομόνωση, εμφανίζεται τώρα να διαπραγματεύεται μαζί της. Προφανώς, οι λεονταρισμοί δεν της βγήκαν, και η τουρκία αναγκάστηκε να διαπραγματεύεται με τον άνθρωπο που θεωρεί ως τρομοκράτη.
    -.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.