3/7/11

Η Γάζα, ο δοκιμαζόμενος Παλαιστινιακός λαός και ο "Στολίσκος της Ελευθερίας"

του Σάββα Καλεντερίδη
Έχουμε την άποψη ότι Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση στην οποία θα συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην Παλαιστίνη και τον δοκιμαζόμενο Παλιαστινιακό λαό, χωρίς το όλο ζήτημα να γίνεται όχημα πολιτικής για τον και από τον οποιονδήποτε. Ευχής έργον δε θα ήταν αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο, που να εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες των Παλαιστινίων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την Ελλάδα και την Κύπρο σε χώρες που συμβάλλουν στην επίλυση ανθρωπιστικών προβλημάτων.

Επίσης, έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας στο θέμα της συμμετοχής Ελλήνων στην περυσινή απόπειρα προσέγγισης στη Γάζα με το στολίσκο στον οποίο συμμετείχε το Μαβί Μαρμαρά και η εξαιρετικά αμφιλεγόμενη -όχι επειδή των λέει το Ισραήλ- τουρκική οργάνωση ΙΗΗ. Η αντίθεσή μας δεν σχετίζεται με τα επιχειρήματα του Ισραήλ, αλλά στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τη Γάζα, τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και τις ανθρωπιστικές αποστολές για τη Γάζα, για να εξυπηρετήσει τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα και επί του προκειμένου για να μπορέσει πρώτα να μπλοκάρει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων στη ΝΑ Μεσόγειο (από τις οποίες μέχρι τώρα είναι αποκλεισμένη) και στη συνέχεια να συμπεριληφθεί και η ίδια, έχοντας στην πράξη ακυρώσει τις συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κύπρου με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Λίβανο και τη Συρία. Ακριβώς επειδή στο όλο θέμα εμπλέκονται και ζητήματα τέτοιας φύσεως, που σχετίζονται καθαρά με τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι με τα συμφέροντα οποιουδήποτε άλλου, αποφεύγουμε να σχολιάσουμε την απόφαση των κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδος να απαγορεύσουν τον απόπλου πλοίων που έχουν προορισμό την αποκλεισμένη Γάζα.
Παρόλα αυτά, διατηρώντας την άποψή μας, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να αναμασούν ελληνικά ΜΜΕ επιχειρήματα που σερβίρονται από ξένες χώρες, όποιες και να είναι αυτές, όταν αναφέρονται στο θέμα.
Παραθέτουμε σχετικό άρθρο για το θέμα:


Η ισραηλινή προπαγάνδα και τα ελληνικά ΜΜΕ
Του Άρη Χατζηστεφάνου
Ειδικό ενημερωτικό δελτίο, στο οποίο επιχειρείται η κατασυκοφάντηση της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», μοιράζουν άνθρωποι της ισραηλινής κυβέρνησης σε επιλεγμένους δημοσιογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το κείμενο αναρτήθηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά στην ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν, πρώην συμβούλου επικοινωνίας της οικογένειας Μητσοτάκη και (όπως αναφέρει στο βιογραφικό του) «ανεπίσημου αγωγού επικοινωνίας» μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ. Ο Κοέν, γνωστός για τις συνεχείς επιθέσεις που πραγματοποιεί σε Έλληνες δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στην πολιτική του Ισραήλ, παρουσιάζει το κείμενο σαν απόδειξη των «δόλιων» στόχων της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Όπως φαίνεται όμως, με την κίνησή του εξέθεσε ανεπανόρθωτα σειρά δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο που είχαν προλάβει να αντιγράψουν λέξη προς λέξη τμήματα του δελτίου και να τα παρουσιάσουν σαν δικό τους ρεπορτάζ.
Αποσπάσματα του ειδικού δελτίου εμφανίστηκαν αρχικά σε ακροδεξιές ιστοσελίδες, γρήγορα όμως βρήκαν το δρόμο τους και προς μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Σε ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Αριστοτελίας Πελώνη, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με τίτλο «Ξαφνική φουρτούνα στις σχέσεις με το Ισραήλ», υπάρχουν τέσσερα αυτούσια αποσπάσματα από το ενημερωτικό δελτίο. Να σημειωθεί ότι το κείμενο, συνοδεύεται από φωτογραφία μουσουλμάνου ακτιβιστή που προσεύχεται και όχι από φωτογραφία της ελληνικής αποστολής!
Τέσσερα αυτούσια αποσπάσματα συναντάμε και σε σχετικό ρεπορτάζ του Zougla.gr. Ο προσεκτικός αναγνώστης βέβαια θα διαπιστώσει ότι ο συντάκτης του τελευταίου κειμένου δεν διάβασε το πρωτότυπο δελτίο της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλά μετέφρασε την παρουσίασή του από την ισραηλινή ιστοσελίδα jewishjournal.com. Στην περίπτωση τουzougla.gr, μάλιστα, ο συντάκτης διαστρεβλώνει δηλώσεις του Β. Πισσία (όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται στο ισραηλινό κείμενο). Έτσι, ενώ το μέλος της ελληνικής αποστολής υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία μπορεί να συνεισφέρει στην επιστροφή στις «παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο», το κείμενο του zougla.gr τον εμφανίζει να λέει ότι η αποστολή εντάσσεται σε μια προσπάθεια «εκτροχιασμού» των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων.


Πρωτότυπο
ΤΑ ΝΕΑ
Οι Έλληνες διοργανωτές του στολίσκου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.
Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού στολίσκου... έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου. 
Η ιστοσελίδα του ελληνικού παραρτήματος της Free Gaza έχει καταδικάσει τις επισκέψεις Ισραηλινών αξιωματούχων στην Ελλάδα.
Η ιστοσελίδα του ελληνικού παραρτήµατος του Free Gaza έχει καταδικάσει τις επισκέψεις ισραηλινών αξιωµατούχων στην Ελλάδα.
Μάλιστα, η «Free Gaza» προετοιμάζει έναν νέο διεθνή στολίσκο που θα αποπλεύσει για την Λωρίδα της Γάζας στo τέλος Ιουνίου με την συμμετοχή 8-12 πλοίων από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Σουηδία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ελλάδα.
Ο νέος διεθνής στολίσκος που ετοιµάζει το κίνηµα Free Gaza θα έχει συµµετοχή 8-12 πλοίων από διάφορες χώρες, µεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Σουηδία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ελλάδα.
ήταν ο κύριος χρηματοδότης και διοργανωτής του στολίσκου το 2010
υπήρξε ο κύριος χρηµατοδότης και διοργανωτής του περσινού στολίσκου.
Πρωτότυπο
zougla.gr
...το «Ένα Καράβι για την Γάζα» διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, προβολές ταινιών, συζητήσεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς και συναυλίες τόσο στην Αθήνα όσο και σε πόλεις της επαρχίας.  Σε αυτές τις εκδηλώσεις οι Έλληνες διοργανωτές του στολίσκου έχουν προσπαθήσει να παρουσιαστούν ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στην περιοχή. 
...έχουν οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, συναυλίες και συζητήσεις. Στις εκδηλώσεις αυτές, οι Έλληνες οργανωτές του στολίσκου παρουσιάζονται οι ίδιοι ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας σε ολόκληρη την περιοχή.
... είναι ένα κίνημα ακροαριστερών Ελλήνων ακτιβιστών και συμπαθούντων προς τον αναρχικό χώρο, οι οποίοι υποστηρίζουν Ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες - όπως είναι η Χαμάς, έχουν συμμαχήσει στο παρελθόν με ακραίες τουρκικές οργανώσεις και δεν έχουν διστάσει να νομιμοποιήσουν αυταρχικά καθεστώτα, όπως το Ιράν.
είναι ένα πολιτικό κίνημα Ελλήνων ακροαριστερών ακτιβιστών και συμπαθούντων προς τον αναρχικό χώρο που υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς, που έχουν συμμαχήσει με εξτρεμιστικές μουσουλμανικές οργανώσεις της Τουρκίας και που παρέχουν νομιμότητα σε απολυταρχικά καθεστώτα όπως αυτό του Ιράν. 
οι Έλληνες ακτιβιστές δεν έχουν κρύψει την αντίθεσή τους στην πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.
Οι ακτιβιστές δεν έχουν κρύψει την αντίθεσή τους στην πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο.
Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση (ET-3) στην Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2011, ο Βαγγέλης Πισσίας, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της «Free Gaza»  «Ένα Καράβι για την Γάζα», εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στην βελτίωση των Ελληνο- Ισραηλινών σχέσεων κάνοντας έκκληση για επιστροφή στις «παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο».  Δήλωσε ότι η νέα αποστολή του στολίσκου αποτελεί «μέρος αυτής της προσπάθειας».
Ο Βαγγέλης Πισσίας, επικεφαλής της οργάνωσης «Ένα Καράβι για τη Γάζα», σε συνέντευξή του Φεβρουαρίου στην ΕΤ-3, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην βελτίωση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων και εξήρε τις προσπάθειες εκτροχιασμού τους. Είπε ότι ο νέος στολίσκος αποτελεί «μέρος αυτής της προσπάθειας». 
Σε αυτό το μοτίβο, ότι δηλαδή ο Στόλος της Ελευθερίας έχει ως βασικό στόχο να βλάψει τις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας - Τελ Αβίβ, περιστρέφονται και άλλα κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Οι συντάκτες τους βέβαια, ως πιο έμπειροι στην αντιγραφή δελτίων Τύπου, απέφυγαν την αυτολεξεί αναπαραγωγή του αρχικού κειμένου του Ισραήλ. Παρόλα αυτά, προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν τόσα κείμενα με πανομοιότυπα επιχειρήματα (για τις υποτιθέμενες γεωπολιτικές επιπτώσεις της αποστολής αλλά και τον ιδεολογικό προσανατολισμό ορισμένων μελών του «Ένα Καράβι για τη Γάζα»). Συμπτωματικά ή όχι, την ίδια επιχειρηματολογία αναπαράγει και ο συντάκτης του Βήματος Γ.Μαλούχος ο οποίος καλεί τους ανθρώπους που πέρυσι έδιναν τη ζωή τους για τον παλαιστινιακό λαό... να πάνε για ψάρεμα.
Το ίδιο πνεύμα και πανομοιότυπα επιχειρήματα διαπνέουν και κείμενο στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχόλιο ότι «οι ίδιες ομάδες πρωτοστάτησαν στην κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες, διακινδυνεύοντας να τινάξουν στον αέρα (;) το κέντρο της Αθήνας». Να σημειωθεί ότι παρόμοιο σχόλιο υπάρχει και στο αρχικό δελτίο της ισραηλινής κυβέρνησης. Η αναφορά όμως σχετίζεται και πάλι με άτομα που έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό από την πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα.
Είναι προφανές ότι η, μακαρθικού τύπου, προσπάθεια στιγματισμού των μελών της αποστολής ξεκίνησε από υπηρεσίες του Ισραήλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δελτίο τύπου παρουσιάζονται ονόματα ανθρώπων με μοναδικό σκοπό τη στοχοποίησή τους.
Στο δελτίο γίνεται ευθεία επίθεση στην πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφακαι τον Τάσο Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν στηρίξει το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Το ίδιο κείμενο στοχοποιεί  υποστηρικτές της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (ακόμη και άτομα που διαφώνησαν μαζί της και αποχώρησαν από αυτή) για την πολιτική δράση τους. Παράλληλα, αναφέρεται στον Πρόεδρο της «Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας» αλλά ακόμη και στη σύζυγό του. Είναι εμφανές ότι το κείμενο αναπαράγει την παραδοσιακή ισλαμοφοβική στάση των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας, που προσπαθούν να εντάξουν την ανθρωπιστική αποστολή στο πλαίσιο κάποιου είδους «σύγκρουσης των πολιτισμών». Το ούτως ή άλλως σαθρό επιχείρημα βέβαια έχει καταρρεύσει εξ αρχής, αφού η φετινή αποστολή στηρίζεται κυρίως από ευρωπαϊκές οργανώσεις. Το γεγονός ότι ο Στόλος της Ελευθερίας εκφράζει πλέον την αγανάκτηση Ευρωπαίων πολιτών για τα εγκλήματα του Ισραήλ φαίνεται να προκαλεί αμηχανία στους συντάκτες του δελτίου. Προφανώς γι΄ αυτό το λόγο ανανέωσαν την τελευταία στιγμή την επιχειρηματολογία τους δίνοντας βάρος στις πολιτικές πεποιθήσεις όσων συμμετέχουν.
Το κείμενο έχει δεκάδες ανακρίβειες αλλά και τερατώδη ψέματα, όπως ότι οι Τούρκοι ακτιβιστές που επέβαιναν πέρυσι στο Mavi Marmara «πυροβόλησαν» ισραηλινούς στρατιώτες. Οι δημοσιογράφοι που βρισκόμασταν πέρυσι στο Mavi Marmara μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, (κάτι που στηρίζει και το πόρισμα του ΟΗΕ). Αντίθετα ήταν οι ισραηλινοί στρατιώτες που μας απειλούσαν με τα όπλα τους προκειμένου να μην καταγράψουμε τις εν ψυχρώ εκτελέσεις ακτιβιστών.
Όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Spiegel, ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο μοίραζαν και πέρυσι πολυσέλιδα κείμενα για τις υποτιθέμενες σχέσεις της τουρκικής οργάνωσης IHH με την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις. Σχετικό «ρεπορτάζ» είχε παρουσιάσει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ με καλεσμένο τον καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Ι. Μάζη. (βλ. σχετικά παρακάτω).
Το γεγονός ότι ισραηλινές υπηρεσίες είναι σε θέση να προωθούν με τόση ευκολία τις απόψεις τους στην Ελλάδα δεν αποτελεί απλώς δείγμα της αδυναμίας των ελληνικών ΜΜΕ να φιλτράρουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν. Πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα το οποίο σχετίζεται με τη διακυβέρνηση της χώρας από τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα στελέχη τους που διετέλεσαν υπουργοί εξωτερικών. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι χώρες που βρέθηκαν σε κατάσταση οικονομικής κατοχής απώλεσαν και την ικανότητα άσκησης κυρίαρχης πολιτικής. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να επανέλθουμε στην εποχή του Πιουριφόι, αφήνοντας ξένες πρεσβείες να καθορίζουν το δημόσιο διάλογο της χώρας υπάρχει μεγάλη απόσταση. Πολύ περισσότερο εάν οι μηχανισμοί χάραξης πολιτικής δεν ελέγχονται πλέον από μια υπερδύναμη αλλά από ένα «κράτος παρία» της Μεσογείου - όπως το Ισραήλ.

Για περισσότερες πληροφορίες
Διαβάστε:
»
 Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις πληροφορίες που μετέδιδε ο ΣΚΑΙ και άλλα μέσα ενημέρωσης όταν τα μέλη της αποστολής βρίσκονταν ακόμη υπό ισραηλινή ομηρεία (Ιός της Κυριακής).




50 σχόλια:

  1. Αυτό που λέω εδώ και πολύ καιρό είναι το ότι κατά την άποψή μου, τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία και το Ισραήλ, και άλλες χώρες, πάμε για κάποιου είδους ομοσπονδίας κρατών ανατολικής Μεσογείου. Αντί βέβαια για το "πάμε" θα έπρεπε να πω ότι εκεί "μας πάνε" κάποιοι Ελλαδίτες και κάποιοι Εβραίοι με τη στήριξη και κάποιων άλλων. Ναι, υπάρχουν κάποιοι "ισχυροί" Ελλαδίτες και Εβραίοι που έχουν όνειρο να φτιαξουν κάποιου είδους Οθωμανία, όπου νομίζουν ότι αυτοί θα έχουν το πάνω χέρι. Η κατάρρευση της Ελλάδος σχεδιάστηκε και συμβαίνει εδώ και δεκαετίες με απώτερο σκοπό την Οθωμανοποίησή μας. Ολόκληρος Ελληνικός μηχανισμός υπηρετεί εδώ και δεκατετίες την ανάπτυξη της Τουρκίας και φέρνει τον μαρασμό στην Ελλάδα. Οι μηχανισμοί ασφάλειας και προπαγάνδας της Ελλάδος και του Ισραήλ έχουν στο κέντρο τους ανιστόρητους και επικίνδυνους ηλιθίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς είναι Σιδηρούντιε, επί Σημίτη τα λέγαμε, ότι η Ελλάδα έκανε "σκαμνάκι" στην Τουρκία, κλείνοντας ό,τι παραγωγικό υπήρχε στον τόπο επ' ωφελεία της Τουρκίας και μετέτρεψε της οικονομίας της σε καζίνο και αεροπλανάκια. Τα 2/3 εκείνου του ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα. Κιχ δεν έβγαζε κανένας. Τώρα θέλουν να μας... σώσουν. Καλά να πάθουμε αφού τους έχουμε ακόμα κορώνα στο κεφάλι μας αντί να είναι τα κεφάλια τους στα παλούκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προταση σου Σαββα ειναι ρεαλιστικη με δυνατοτητα πραγματοποιησης επανω στην πραγματικη βοηθεια προς παλαιστινιους (και Ισραηλινους ακομα)
    με δυνατοτητα βοηθειας χωρις να μπορει καποιος τριτος να την εκμεταλευτει για τους δικους του σκοπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, χάθηκε ολόκληρη Αίγυπτος που είναι και δίπλα, ή ο Λίβανος; Γιατί η Ελλάδα να μαζεύει τη βοήθεια από κάθε μέρος του κόσμου, αφού από Ισλαμικές χώρες έρχετε η περισσότερη βοήθεια αυτή, που είναι περισσότερο κοντά και στην Αίγυπτο και στο Λίβανο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποτε ο Παπανδρέου είχε στείλει το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους και να τους μεταφέρει στην Τυνησία αν θυμάμαι, τη στιγμή που τόσες Αραβικές ή άλλες χώρες δεν έστειλαν τίποτα. Τι είναι αυτό το μαγικό πράγμα που πρέπει να βάζει την Ελλάδα πρώτη στο πλευτό των Παλαιστινίων; Ο σπάνιος και μοναδικός ανθρωπισμός μας ή κάποιες μπίζνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιωάννη, όπως το βλέπω εγώ το πράγμα, την τουρκία τη στηρίζουν πολύ και κάποιοι που προσπαθούν να μας πουν ότι είναι πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με την πρώτη παράγραφο, έχουμε χθεσινή επίσημη ανακοίνωση τού Υπουργείου Εξωτερικών που "προτείνει να αναλάβει η ίδια (η κυβέρνηση δηλαδή), με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω των υφιστάμενων διαύλων, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών".

    Τώρα, για τα ΜΜΕ τι να πει κανείς; Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι σε μεγάλο βαθμό είναι απλά παπαγαλάκια ξένων γεωπολιτικών συμφερόντων, ακόμα και μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών. Ειδικά για τούς συγκεκριμένους δημοσιογράφους, κολλάει περίφημα το γνωστό: "αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιογράφοι" αφού φροντίζουν από μόνοι τους να το αναπαράγουν στην πράξη... Άλλωστε, πρώτη φορά είναι;

    Ξεχνάμε τι έγινε την εποχή του σχεδίου Ανάν; Ή ακόμα παραστατικότερα τότε με τούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία; Ειδικά η τελευταία περίπτωση ήταν η πιο κραυγαλέα. Γιατί στις αρχές, όλοι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα απομυθοποιούσαν με τις αποκαλύψεις τους τη Νατοϊκή προπαγάνδα, δείχνοντας τα εγκλήματα τού ΝΑΤΟ κατά αμάχων. Ώσπου επενέβη ο Αμερικάνος πρεσβευτής Ν. Μπερνς και είπε ότι "οι Έλληνες ανταποκριτές παρουσιάζουν τα γεγονότα μονομερώς". Και ως δια μαγείας, αμέσως μετά άρχισαν να δημοσιεύονται άρθρα και να γίνονται τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις από γνωστούς δημοσιογράφους που στρογγύλευαν τα πράγματα και έφταναν ακόμα και στο σημείο να συκοφαντούν τούς συναδέλφους τους που έστελναν τις ανταποκρίσεις (με κίνδυνο τής ζωής τους) κατευθείαν από το μέτωπο! Και το έκαναν σε συνεχή βάση αυτό γιατί έτσι είπε ο Μπερνς! Ενδεικτικά ονόματα (όπως μού 'ρχονται): Σ. Θεοδωράκης, Ρ. Σωμερίτης, Ι. Τζανετάκος, Ν. Γεωργιάδης, κ.α. Για να ικανοποιήσουν το Μπερνς!

    Γι' αυτό λοιπόν, μόλις "κουνιώνται" κάτι τέτοιοι, πρέπει πάντα να τούς το υπενθυμίζουμε: "Το Μπερνς, το μπερνς" (αποδίδεται καλύτερα με χωριάτικη προφορά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καποιοι ισως επιθυμουνε η βοηθεια προς την παλαιστινη να πηγαινει μεσω πειρατικων πραξεων που θα αναγκαζει ενα αλλο κρατος να συμπεριφερεται ακραια και να εκτιθεται συνεχως.Η λυση της μεταφορας της βοηθειας μεσω Ελλαδας που θα αφαιρεσει και τα προσχηματα της πειρατιας φαινεται οτι ενοχλει καποιους.Καποιοι παραμενουν πιστοι στο προγραμμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Who Is Behind the Second Gaza Flotilla?

    The second flotilla is coordinated by Muhammad Sawalha, a senior UK-based Muslim Brotherhood figure connected to Hamas. Many of the participating organizations can be directly linked with the Union of Good (UoG), a coalition of European charities affiliated with the Muslim Brotherhood, which in 2008 was designated as a terrorist organization by the U.S. Treasury for transferring funds to Hamas. The UoG was initiated by Sheikh Yusuf Qaradawi, leader of the Muslim Brotherhood on a global scale, shortly after the outbreak of the Second Intifada in 2000.
    For the Brotherhood, two chief centers of organization can be clearly seen. On the European and global scene, the centrality of its UK-based activists is once again demonstrated, while in the Middle East, its Jordanian branch is noticeable.
    Other main organizers include the anti-Israel International Solidarity Movement (ISM), as well as far-left socialists from Europe and the United States. Many of the flotilla's main organizers have stated that its prime aim is to create provocations and harm Israel's image

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σχόλιο αυτό μετριάστηκε

    Ο/Η gogos είπε...
    Οταν ο ζαν κοεν ,κατα τα αλλα συμπαθης +++++,ειναι ταυτογχρονα επικοινωνιακος συμβουλος του Μητσοτακη και μετοχος του καζινο Λουτρακιου,ελικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να πιστευει κανεις οτι η Ελλαδα ειναι ανεξαρτητο κρατος με αυτοτελη πολιτικη.
    Λαβετε παρακαλω υποψιν σας ,οτι τα μελη του Κεντρικου Ισραηλητικου Συμβουλιου δεν πληρωνει φορους αποτι λεγεται,αρα το καζινο λουτρακιου αν ανηκει σε αυτους, ειναι στο απυροβλητο δηλαδη οχι μονο φοροδιαφευγει νομιμως αλλα ειναι και πληρως ανεξελεγκτο...
    Οταν λοιπον υπαρχουν επιχειρησεις και μη Ελληνες ,στο Ελληνικο κρατος που αφαιμαζουν τον Ελληνα και λειτουργουν ως κρατος εν κρατει καταλαβαινετε οτι καταλυεται η εθνικη κυριαρχια,η χαραξη εθνικης στρατηγικης και οδηγουμαστε στο να δεχτουμε τα Πρωτοκολλα των Σοφων της Σιων ως περιπου πραγματικα και ουδολλως ανηκοντα στην σφαιρα του φανταστικου-συνομωσιολογικου...
    Οσοι δε απαξιειτε να τα διαβασετε καλο θαταν να ασχοληθειτε για 2-3 ωρες...

    4 Ιουλίου 2011 10:51 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σάββα,

    >Έχουμε την άποψη ότι Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση<

    Γιατί "πρέπει"; Αν δεν υπάρχουν άλλα κράτη, όπως σωστά γράφει ο Σιδηρούντιος (12:13 π.μ), βλέπουμε. Υπάρχουν όμως.

    Η Ελλάδα πρέπει να πορευτεί με γνώμονα τα δικά της εθνικά συμφέροντα. Αν αυτά δεν βλάπτονται από την συγκέντρωση αγαθών για την Παλαιστίνη, έχει καλώς. Άλλωστε, φαίνεται πως σε διαβάζουν εκεί στο Β. Σοφίας, διότι βλέπω παραπάνω ότι μάλλον θα βοηθήσει η Ελλάδα, αλλά σαν ΚΡΑΤΟΣ και όχι ο κάθε ιδιώτης, που δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζει.

    Βλέπω ότι όλοι σχολίασαν το δικό σου κείμενο και αγνόησαν αυτό του Χατζηστεφάνου. Είναι δύσκολο να σχολιάσεις κείμενο δημοσιογράφου, αν δεν έχεις τις πηγές του. Διάβασα τον σύνδεσμο του SPIEGEL, αλλά δεν βλέπω να καταρρίπτονται, ως ισχυρίζεται, οι κατηγορίες για την ΙΗΗ. Τουλάχιστον εγώ δεν πείστηκα. Άλλωστε, το γεγονός και μόνον ότι η ίδια η Τουρκία δεν την άφησε να συμμετάσχει στην αποστολή, μάλλον κάτι πρέπει να σημαίνει.


    @ Γιώργο Σιδηρούντιο

    Έγραψα ότι συμφωνώ με το σχόλιό σου 12:13 π.μ. Απλώς διορθώνω το ΠΝ. Νομίζω είχε ναυλώσει επιβατικά. Όπως και να έχει το πράγμα, η Τουρκία δεν εξεδήλωσε επιθυμία βοήθειας τότε, διότι συμπαρατασσόταν με το Ισραήλ. Μετά που την έπιασαν οι νεοοθωμανικές νοσταλγίες, θυμήθηκε τους Παλαιστίνιους. Αυτά και άλλα ξεχάστηκαν, όμως, και οι Παλαιστίνιοι έχουν σαν ηγέτη τον Έρντογαν, παρά το ότι η Τουρκία δεν τους έχει προσφέρει τίποτε ουσιαστικό. Εδώ πρέπει να γίνεται και μία σαφής διευκρίνιση μεταξύ Παλαιστινίων, γενικώς και Χαμάς. Ποιον τελικά πήγαιναν οι "ανθρωπιστάδες" να βοηθήσουν, τον παλαιστινιακό λαό, ή την Χαμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nativist...
    Η εμπλοκή της Ελλάδος και της Κύπρου στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Παλαιστίνη και στην αποκλεισμένη Γάζα, μόνο καλά μπορεί να προσφέρει στον Ελληνισμό.
    Αυτό αποτελεί εμπεδωμένη άποψή μου.
    Όσο για το άρθρο του Χατζηστεφάνου, μια χαρά τα γράφει ο άνθρωπος.
    Τί θέλεις να αποδείξει δηλαδή, τα παπαγαλάκια ενός ξένου κράτους στην Ελλάδα;
    Δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο και δεν πρόκειται να υπάρξουν.
    Ενδείξεις και αδιόρατα ίχνη υπάρχουν.
    Όποια προσπάθεια γίνεται και από οποιονδήποτε να αποκαλύψει Έλληνες δημοσιογράφους και απλούς πολίτες, που εξυπηρετούν συμφέροντα άλλης χώρας, της οποιασδήποτε χώρας, χωρίς φυσικά να σπιλώνονται συνειδήσεις, ευπρόσδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ gogos

    Είναι ανάξιο λόγου να σχολιάζει κανείς αυτές τις ανοησίες, αλλά στο ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν προβλέπεται κανενός είδους ιδιαίτερη μεταχείριση για καμμία θρησκευτική μειονότητα. Θα ήταν ασύμβατη με το σύνταγμα. Ο Ισραηλίτης Έλλην πληρώνει κανονικότατα και μέρος των χρημάτων του πηγαίνει για τον μισθό των Χριστιανών ιερέων, αφού οι τελευταίοι πληρώνονται από το κράτος.

    Αντί να ασχολείσαι με τα "Πρωτοκολλα των Σοφων της Σιων", διάβασε λίγο φορολογικό δίκαιο, ή ρώτησε κάποιον που ξέρει απ' αυτά. Μην αναπαράγεις ό,τι ανοησία ψαρεύεις στο διαδίκτυο. Ενδεχομένως το ΚΙΣ να εισπράττει κάποια εισφορά από τα μέλη του, αλλά αυτό δεν έχει επ' ουδενί να κάνει με το ελληνικό κράτος και τους φόρους.

    @ skal

    >Αυτό αποτελεί εμπεδωμένη άποψή μου.<

    Έχει καλώς. Το καλό της πατρίδας προέχει.

    Για τον Χ"τσεφάνου, δεν είπα εγώ το αντίθετο. Είπα απλώς ότι δεν πείστηκα από το άρθρο του SPIEGEL για την ΙΗΗ. Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Nativist "Άλλωστε, φαίνεται πως σε διαβάζουν εκεί στο Β. Σοφίας".

    Στην Βασ.Σοφιας τους σχολιαστες διαβαζουν για να συμβαδιζουν με την κοινη γνωμη,τον Σαββα τον ξερουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Nativist,
    Την παρανοια των ομολογιακων δανειων απο το '92 και την εν τελει υπογραφη του Μνημονιου με την ταυτογχρονη μαζικη υποθαλψη μεταναστων και την πραξικοπηματικη καταλυση της κυριαρχιας του λαου-μιας κιεχουμε δημοκρατια- ,αφου ποτε δεν εγινε εστω ενα δημοψηφισμα για οποιονδηποτε λογο που μπορει κανεις να το αποδωσει;
    Στους αγαπημενους συμβουλους μηπως του Μητσοτακη-Σημιτη-Παπανδρεου;
    Kαι γιατι ολοι αυτοι χρειαζονται ξενους συμβουλους;
    Δεν εχουν δικη τους αποψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι είναι αυτό το μαγικό πράγμα που πρέπει να βάζει την Ελλάδα πρώτη στο πλευτό των Παλαιστινίων; Ο σπάνιος και μοναδικός ανθρωπισμός μας ή κάποιες μπίζνες;

    4 Ιουλίου 2011 12:13 π.μ.

    Ισως και καποιες ιστορικες ριζες που συνδεουν τμηματα της Αρχαιας Ελλαδας (Μινωικη Κρητη κλπ)με τον Παλαιστινιακο λαο.Ισως λεω. Αλλα πολυ δυνατα αποθηκευμενες στο Ελληνικο φυλετικο ασυνειδητο ,αυτο που μας κραταει ζωντανους για 4000 χρονια.
    Ισως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nativist, από όσο θυμάμαι εγώ είχε στείλει ο Ανδρέας στο Λίβανο πλοίο του πολεμικού ναυτικού να πάρει τον Αραφάτ και πολλούς μαχητές του, και να τους πάει στην Τυνησία. Αυτό έγινε πριν να υπάρχει η Χαμάς.

    Όσο γι' αυτούς που κάνουν τους τουρίστες με διπλές και τριπλές μουτσούνες, και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσο είμαστε γενετικά συγγενείς με τους Παλαιστίνιους, τόσο είμαστε και με τους Εβραίους, και ακόμα περισσότερο με πολλούς άλλους λαούς, ειδικά με Αιθίοπες.
    Ορισμένοι Κρήτες και Χιώτες έχουν γεννετική συγγένεια με κάποιους Εσθονούς. Αυτό τι σημαίνει, ότι θα πολεμήσουν μαζί με τους Εσθονούς ενάντια στη Ρωσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ gogos

    Δεν καταλαβαίνω γιατί απευθύνεις αυτή την ερώτηση σε μένα. Ξέρω 'γω; Αυτούς ρώτα αν έχουν άποψη. Ο Γιωργάκης έχει πολλούς ξένους (και ντόπιους) συμβούλους. Νιώθει πιο ασφαλής με τους ξένους, διότι δεν είναι Έλληνας ο ίδιος κι έπειτα πρέπει να ταΐζει κάποιους. Έχει γύρω στους 100 συμβούλους!!

    @ Γ. Σιδηρούντιο

    Το 1982 πρέπει να ήταν, που τους είχαν ξηλώσει οι Ισραηλινοί από τον Λίβανο και τους έφερε με πλοία στην Ελλάδα, αρχικά, για περίθαλψη. Η Αλ Φατάχ ήταν τότε ακόμη, όχι η Χαμάς. Αυτή είναι μεταγενέστερο φρούτο. Ο Αραφάτ πήγε όντως στην Τυνησία στην συνέχεια, απ' όπου, εις ανταπόδοσιν της φιλοξενίας μας, έσπευσε να αναγνωρίσει το 1985 την "ΤΔΒΚ". Αργότερα το πήραν πίσω, όταν είδαν ότι μόνον η Τουρκία και το Πακιστάν του Μουσάραφ την αναγνώριζαν. Το Πακιστάν δεν ξέρω αν την έχει πάρει πίσω, την αναγνώριση. Μάλλον την έχει πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι πολλαπλες "μουτσουνες" ειναι πολυ διαδεδομενες στον κοσμο και παντα εχουν καποιο προσωπικο οφελος για αυτους που χτυπησαν συγκεκριμμενες "πορτες" και αναζητησαν την αμοιβη τους ασχετα αν φαγανε "πορτα" καταμουτρα γιατι κριθηκαν ανεπαρκεις απο τους απο τα εντος της "πορτας".Και μαλιστα οι αναζητουντες την αμοιβη τους ητανε "ντυμενοι"(κατα πληροφοριες) και "καρναβαλοι".Ο γραφων το σχολιο αυτο παντα και σε ολη του την ζωη και σε ολους τους χωρους που γνωρισε οχι μονο δεν κτυπησε ποτε "πορτα" και...καρτα,αλλα τις εβλεπε και εφτυνε καταμουτρα.Και αυτο το "πληρωσα" αλλα το χαρηκα και δεν μετανιωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Όσο είμαστε γενετικά συγγενείς με τους Παλαιστίνιους, τόσο είμαστε και με τους Εβραίους"

    Καμμια διαφωνια στα παραπανω και γιαυτο ακομα μια φορα επιμενω οτι η προταση του Σαββα για Ελληνικη συμμετοχη προς το συμφερον Παλαιστινιων,Ισραηλινων αλλα και Ελληνων εχει ισχυροτατη βαση.
    Και μεταφερω εδω οτι πριν λιγο(απογευμα Δευτερας 4 Ιουλιου) Καναδικο πλοιαριο που ξεκινησε απο Κρητη χωρις Ελληνικη αδεια αποπλου για προκληση ανωμαλιας στην περιοχη ανακοπηκε απο το Ελληνικο λιμενικο και αυτη ειναι η 2η φορα που αποσοβει η Ελλαδα την προκληση απο Χαμας-Μουσουλμανικη Αδελφοτητα-μυστικες υπηρεσιες Δυσης (ιδια UK)προς τον Ισραηλινο λαο.Το συντομοτερο πρεπει οι Παλαιστινιοι να προχωρησουν τις λεπτομερειες δημιουργιας κρατους αφου κανουν στην παντα την Χαμας που απο αλλου παιρνει εντολες και επιθυμει τους Παλαιστινιους ομηρους στα σχεδια των αφεντικων της (σαν αφεντικα εν μερει εννοω το Ιραν γιατι πιο πισω υπαρχουν...μεγαλυτερα αφεντικα,απογονοι των παλαιων δουλεμπορων και εχθρων των Λαων της Γης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τον εβραιοφοβικό ότι και να του κάνεις ίδιος μένει τελικά. Τώρα καταλαβαίνω και τον άλλο που τα έχει παίξει και δεν τους αντέχει με τίποτα.
    Το δε πουκάμισο ήταν για την περίσταση. Ο κίνδυνος των “κόκκινων” ακόμα κατατρέχει τους βλάκες πολυμούτσουνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνω με την διαπιστωση του "Εβραιοφοβισμου" που εμφανιζεται εντονωτερο σε περιοδους
    που ενας λαος βρισκεται σε δυσκολη θεση.Τοτε εμφανιζεται το "συνδρομο του καναρινιου" για ανευρεση ενοχων και υπαιτιων της καταστασης.Τα καναρινια τα χρησιμοποιουσαν στα ορυχεια (η λεξη "καναρινι στο ορυχειο"ητανε πασιγνωστη) για να πεθαινουν πρωτα αυτα οταν υπηρχε διαρροη δηλητηριωδους αεριου και να απομακρυνονται αμεσα οι μεταλλωρυχοι απο τον επικινδυνο χωρο.
    Οσον αφορα τον "αλλο" (****)που την κοπανησε ,εαν εννοουμε το ιδιο προσωπο που σε παλαιοτερο σχολιο μου αναφερθηκα,πραγματι αυτος ειναι και ασημαντη προσωπικοτητα αλλα και πολυμουτσουνος αλλα απο την αλλη μερια και πασχει απο το συνδρομο του... Ελληνοφοβισμου. Και το σκεπτικο του ητανε να επιβιωσει χωρις ομως να παψει να κατηγορει την χωρα που τον "γεννησε και ανεθρεψε"οπως ειχα αναφερθει στο παλαιοτερο σχολιο μου καταγγελοντας τον τυπο αυτον για αναρμοστη και επικινδυνη συμπεριφορα προς τα συμφεροντα δυο χωρων.Ο "πολυ...μουτσουνισμος" ομως επεκτεινεται και σε "καποια" αλλα προσωπα που η προσποιηση τους
    αποβλεπει σε ιδιον οφελος και αυτο πλεον ειναι ...επαγγελμα.

    (***)

    1)Ο Ραββίνος Θεσσαλονίκης κατέδωσε τους Εβραίους!
    http://www.facebook.com/l/67ffbpGKMHNDgiy1ymxxnPQiNQg/www.youtube.com
    Στο παραπανω να απαντησεις Μαρδοχαι και οχι εκει που δεν σε σπερνουν.Αυτη που υποστηρηξες εκφραζει τον εξευτελισμο μιας μικρης μειοψηφιας Εβραιων που θαπρεπε εσεις να τους απομονωσετε.Εξ αλλου εμετρησα το οριο της στενης παρακολουθησης που μου εκανες και περιμενα και τον θυμο σου που με χαροποιησε.Εισαι πολυ ΛΙΓΟΣ για να εισαι Ραββινος που συνεχως συμπληρωνεις αυτη την ιδιοτητα τονιζοντας οτι εισαι ..."ο εγγονος του ηρωα Μαρδοχαιου Φριζη".Εσυ μωρε τι εισαι? ΤΙΠΟΤΑ! Αν εβλεπε ο παππους σου θα εκλεγε η ψυχουλα του γιατι αυτος ητανε ΕΛΛΗΝΑΣ και εσυ ενα τιποτα.Αντε απο εδω.(Sterg)

    2) Sterg7:58am Jun 23
    Παρα το οτι στην ζωη μου εμαθα οτι "ΟΤΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ οι Κ Ο Τ Ε Σ" εγω θα ασχοληθω ακομα λιγο μαζι σου στο ιστολογιο που εγραφες ,στον Ινφογνωμονα,οταν παριστανες νεαρε μου τον "ραββινο Θεσσαλονικης" πριν την κοπανησεις εξω (Sterg)

    3)Mordechai Frizis also commented on his link.
    Mordechai wrote: "Στέ****, το τελευταίο σου σχόλιο είναι εντελώς υβριστικό. Άντε τώρα ξέσπασε σε καμία σελιδούλα της χρυσής αυγής και όχι εδώ!"

    4)Mordechai Frizis
    Ποτέ μου δεν προσποιήθηκα κάτι που δεν είμαι, όπως άλλοι ξέρουν να κάνουν... Εξ ιδίων κρίνεις τ'αλλότρια, καλυυμένε αντισημίτη;;;;


    Το απειλητικο χμμμμμμ του ραβινου=
    5)Mordechai Frizis3:36pm Jun 23
    Χμμμμμμμμμ, για να δούμε

    Και η απαντηση μου σε αυτον=
    6)Συνεχιζεις να απειλεις γιατι φαινεται οτι δεν γνωριζεις απο ανθρωπους γιατι εισαι πολυ νεος ακομα για να καταλαβεις που να τα λες αυτα.
    Κατι τετοιοι σαν του λογου σου ειναι (μερικως) υπαιτιοι για τις μεχρι τωρα κακες σχεσεις ελληνων και εβραιων.Μεινε στην κοσμαρα σου,ετσι και αλλοιως αρνητικο στοιχειο εισαι λογω του φανατισμου σου που δεν ειναι ιδιον μονο δικο σου αλλα υπολειμματα ζωωδη που αφορουν ζωωδεις "ζωτικους χωρους" διατροφης και επιβιωσης (σε εσενα με το προσχημα του "πνευματικου"ταγου.
    Στις 24 Ιουνίου 2011 1:32 π.μ.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 3 Ιουλ 2011
    Γιατί επιμένουν Εβραίοι αρθρογράφοι να δυσφημούν την Ελλάδα;
    http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_3039.html

    [Η... Rosemary η "opensociety" και ο ...Τζωρτζ Σόρος!!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η 1η ,κατα απομιμηση αλλων παλαιοτερων, μονοθειστικη θρησκεια του Ιουδαισμου αφου δημιουργησε θυγατρικες θρησκειες για τους "μη εκλεκτους"("εκλεκτους" σαν τον Μαρδοχαι)οπως τον Χριστιανισμο με τον Παυλο και τον ισλαμισμο με τον "προφητη" Μωαμεθ ισα για να ελεγξει το ανθρωποσυστημα της εποχης τωρα θελει να βαλει λουκετο στις θυγατρικες της.Εδω γινεται το "σωσε"!Μαθητες,μαθητευομενοι ασχετοι και αυτοχρησμενοι "δασκαλοι" συμπλεκονται οι μεν για να κλεισουν την επιχειρηση των δε και οι δε αμυνομενοι με ολα τα μεσα των πλαστων προνομιων που υφαρπαξαν ανα τους αιωνες εις βαρος
    της ζωης των λαων.Το φανατηλικι και και η ανεγκεφαλια ειναι πανταχου παροντα σε εναν σκυλοκαυγα μεταξυ τους για τις θεσεις,τα συμφεροντα,και την ιδια την αναγκαιοτητα υπαρξης τους στην μελλοντικη κοινωνια που ερχεται.Εδω σε κλειστους χωρους οπου επιλεγονται ποιοι θα συμετασχουν αλλα και σε ανοιχτους πλεον χωρους η συκοφαντια,ο πρωτογονισμος και το συγκαλυμενο ιδιον συμφερον πισω απο θεωριες ειναι στο φορτε του.Το μισος κυκλοφορει και ανταλλασεται με θεσεις εξουσιας στις κοινωνιες.

    ΥΓ
    Μαρδοχαιο.Δεν ησουν "Ο" ραβινος της Θεσσαλονικης αλλα "ΕΝΑΣ" ραβινος "ΑΠΟ ΤΗΝ" Θεσσαλονικη.
    Ασε τα κολπα και σταματα να σπερνεις το μισος στην προσωπικη σου σελιδα στο Face Book στον κοσμο που ειναι κυριως Ελλαδιτες.
    Εισαι τροχοπεδι στις καλες σχεσεις και συμμαχιες Ελλαδας-Ισραηλ,τοσο αναγκαιες σημερα και για τους δυο.
    Και πιο κατω δειγματα της καθημερινα επαναλαμβανομενης σπορας μισους απο τον Μορδεχαι Φριζη και για ιδιον αυτου οφελος και ψυχοπαθητικων απωθημενων απο το παρελθον του.Ο τυπακος αυτος δεν εχει καταλαβει, γιατι δεν τον συμφερει ,πως θα παιχτει το παιχνιδι γιατι η πληροφορηση του προερχεται απο κυκλους σαν και αυτον που θεωρουν οτι και στο Ισραηλ ακομα των ανθρωπων που ζουνε με το οπλο στο χερι μπορει αυτος και οι ομοιοι του να παριστανουν την εξουσια και να εχουν το πανω χερι με μεσαιωνικες διαδικασιες.

    http://www.youtube.com/watch?v=sJ5OQxlNNmo&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παρε και αυτο και αν χρειαστουν και αλλα και πολλα αλλα...

    Ο Σόρος πίσω από την Ελληνική κρίση!! (video)
    http://udemand.wordpress.com/2011/06/14/%ce%bf-%cf%83%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7-video/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι έχετε πάθει; Ο ένας περισσότερο τρελός από τον άλλο; Είστε για δέσιμο τελικά. Κύλησε ο τέντζερης και βρηκε το καπάκι του.
    Έχω χάσει πολλά επεισόδια νομίζω. Όπως βλέπω πλάκα θα είχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αφήστε ήσυχο το Φριζή, δεν είναι κακός άνθρωπος. Μπορεί να έχει τη λόξα του με τη θρησκεία, μπορεί να είναι φανατικός σε κάποια θέματα, όμως όλοι μας σε κάποια άλλα ζητήματα δεν είμαστε κατ' ανάγκη καλύτεροί του. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί στο παρελθόν και το μέλλον, λόγω της διπλής του καταγωγής, να βοηθήσει και αυτός για να έρθουν κοντά και οι δύο λαοί μας. Και εγώ τον έχω αδικήσει. Τους έχουμε τρομοκρατήσει τους Εβραίους γενικά, δεν είναι κατάσταση αυτή. Οι άνθρωποι ζουν μόνιμα με το φόβο από μικρή ηλικία. Γιατί τόσο κυνήγι σε όποιον πάει να πει κάτι καλό για το Ισραήλ και τον Εβραϊσμό; Δεν είναι μόνο ο Φριζής που κυνηγάτε και ας μην βάζουμε τον Φριζή μπροστά. Όποιος τολμήσει να γράψει κάτι καλό για Εβραίους βρίσκει τον μπελά του. Δεν ξέρω πως θα πάνε οι σχέσεις Ελλάδος – Ισραήλ – Τουρκίας, αλλά για εμένα δεν είναι εχθροί οι Εβραίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και κλεινω με την συμβουλη για μερικους οτι ειναι πολυ επικινδυνο να ανακατωνονται σε μια κουβεντα οταν θα πρεπει να γνωριζουν οτι "στου κρεμασμενου το σπιτι δεν μιλανε για σχοινι".Κοινως "κανε την παπια" και μη χωνεσαι.Κρυψε και το λαιμο βαθεια στο ρουχο και μη προκαλεσεις.Γενικη η συμβουλη και χρησιμη η λαικη παροιμια.Αρκετα με τους εξυπνακιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 5 Ιουλίου 2011 3:44 μ.μ.
    Ολα αυτα που γραφεις ειναι δικα σου παραμυθια και δεν ειπα εγω αυτα που περιγραφεις με δικη σου πρωτοβουλια ,σαν να επιθυμεις να διαβαστεις και να προαχθεις στον ...επομενο βαθμο απο καπου.Προσεχε τι γραφεται και οχι αυτα τα παραμυθια που περιγραφεις και ισως κοινοποιεις δεοντως καλε μου ανθρωπε.Ξερω οτι κατεχεις τα καθημερινα βιντεο του αναφερομενου,τις καθημερινες απαντησεις σε "φιλους" του στο διαδικτυο και δεν θα αναφερθω πιο συγκεκριμμενα σε εσενα αν δεν το επιδιωξεις.Τα κειμενα του ειναι γεματα χολη και μισος για καθε Ελληνα αυτης της χωρας.Απο που προκυπτει οτι αυτος ο ανθρωπος που ανεγειρει τειχος απροσπελαστο αναμεσα στα δυο κρατη και λαους θα σου ητανε χρησιμος στο μελλον.Εγω αγωνιζομαι για αυτην την κατανοηση και πλησιασμα των λαων μας και αυτος μαζι με τους αντιστοιχους ελλαδιτες ανεγειρει διαχωριστικα γεματα μισος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Από τότε που άρχισα να γράφω σχόλια όλο συμβουλές λαμβάνω. "Σταμάτα", "κόψτο", "θα πάθεις ατύχημα", "θα σου κόψουμε την καρωτίδα", "άντε κρεμάσου", "προδότη", είναι ορισμένα από τα ευγενικά που μου λέει ο δικός σου κύκλος. Να μην πω και τα χειρότερα. Την ρημάξατε τη χώρα με το ανύπαρκτο ήθος σας, το ανύπαρκτο μυαλό σας και την τεράστια διαφθορά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η συνολικη σου σταση οδηγει αυτους που θα σε γνωρισουν λιγο και θα σε καταλαβουν να σου αρχισουν τα "σκασε και στριβε"και αυτα λιαν επιεικως.Τον δικο μου κυκλο που αναφερθηκες δεν τον γνωριζεις γιατι εχει αυτα που στερεισαι εσυ και οι παρομοιοι.Τα περι "ηθους-μυαλου-διαφθορας" λαθος πορτα κτυπησες και σου επιστρεφονται ακεραια.Αν συνεχισεις να παιζεις με την διπλη μουτσουνα θα σου την κατεβασω και αν δεν το εκανα ακομα ειναι απο οικτο για την υπαρξη σου.
    Τωρα κοινοποιησε οπως το εχεις κανει στο παρελθον εκει που ξερεις τα εκατερωθεν σχολια μπας και πεισθουνε και αλλαξουν γνωμη και σου ξημερωσει μια αλλη καλυτερη ημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είμαι διαθέσιμος για κάθε είδους κόντρα. Να σκάσω και να φύγω από που; Αφού δική σου είναι η Ελλάδα, τι φοβάσαι, μήπως σου την πάρω; Εσύ είσαι το καμάρι και ο έντιμος πρωταθλητής σχολιαστής. Άντε, κατέβασε ότι θέλεις, βγάλε τον κόσμο της φαντασίας σου δημόσια, πριν να βγάλω και εγώ τον δικό μου για εσένα. Πές μου πάλι ότι είσαι 183 και βαρύς, και ότι μπορείς να με δείρεις. Βουβάλι μου εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οι τραμπουκισμοί και οι εκφοβισμοί, όπως και όλα τα άσφαιρα, πολύ φασαρία κάνουν αλλά ελάχιστο έργο. Βγάλε κανένα αληθινό όπλο λοιπόν, πες κάτι που να έχει αξία και να είναι σοβαρή πληροφορία και πραγματική κατηγορία. Βγάλε επιτέλους τα άπλυτα στη φόρα και σαν γνήσιος έντιμος και θαραλέος τιμωρός, κατεδάφισε τις διπλές και τριπλές μουτσούνες κακών, ύποπτων και παλαβών ανθρώπων σαν εμένα. Αν αυτό δεν το κάνεις, δεν θα είναι αντρίκιο να μένεις στη σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ολα στην ωρα τους που ερχεται.Ο λαος που ανηκω στεναζει και του λογου σου βγαζεις φτηνες στριγγλιες
    απο το εξωτερικο οπου κατεφυγες κυνηγημενος απο τα προσωπικα επωδυνα βιωματα σου,τα γνωριζεις καλα εσυ, οπου και εκ του ασφαλους κανεις το δυσοσμο εργο σου συκοφαντωντας τους Ελληνες ιδια σε αυτες τις ασχημες ωρες.Εγω εχω τραβηξει πολυ περισσοτερα απο αυτους που βριζεις τωρα αλλα εγω θεωρω οτι οταν αυτοι οι ανθρωποι στεναζουν δεν ειναι η ωρα για αλλα κτυπηματα.Προεχει το μελλον της χωρας συνολικα διοτι αν βουλιαξει η χωρα θα παρει μαζι της δικαιους και αδικους.Τα απλυτα σου θα τα βγαλω μονο αν ξεπερασεις τα ορια της προδοσιας και μονο οταν κρινω εγω οτι θα εχει λογο,ποτε χωρις αποχρωντα λογο.
    ΥΓ
    Ολα τα αλλα στο μυξοκλαμμα σου που αναφερεσαι μονο για γελια εναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι το ότι εγώ είμαι ένας Ιλουμινάτος άσπρος μάγος βουδιστής και εσύ είσαι ένας μαύρος μάγος Σκοτεινάτος κακοντόξ.
    Μόνο με τη φαντασία του μπορείς να φτιάξεις άπλυτα, διότι άπλυτα δεν έχω. Να φτιάξω όμως μερικά και να σου ταστείλω, αν έχειςβίτσιο με άπλυτα να ασχολήσαι. Τι να κάνω, ας λερώσω μερικά προκειμένου να έχεις με κάτι να τη βρίσκεις. Η φιλανθρωπία μου και ο φιλοζωϊσμός μου δεν έχουν ορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σιδηρούντιε έτσι γράφεις και σε άλλους ιστότοπους πολύ πιο έγκυρους απο τούτον εδω ( είμαστε 4 άτομα)?

    Οχι ότι συμφωνώ με το ύφος του Sterg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τα απλυτα σου θα τα βγαλω μονο αν ξεπερασεις τα ορια της προδοσιας και μονο οταν κρινω εγω οτι θα εχει λογο,ποτε χωρις αποχρωντα λογο.(2η Επαναληψη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ποιοί είναι οι ποιό έγκυροι ιστότοποι? Έχω πει και άσχημα λόγια και έχω κάνει και πολλούς κακοχαρακτηρισμούς και σε άλλα ιστολόγια. Δεν είμαι μόνο σωστός και τέλειος, βγάζω στους σχολιασμούς και σε ότι γράφω τον αληθινό εαυτό μου. Δεν έχω κανένα να λιβανισω και τίποτα να κρύψω, ούτε περιμένω τίποτα από κανένα, ούτε με σκοπιμότητα να κάνω κάτι κακό κάνω ότι κάνω, ούτε προαγωγή περιμένω διότι είμαι στο δικό μου κόσμο με τους δικούς μου θεούς που μου δίνουν ότι ζητήσει η ψυχή μου. Το να υπάρχουν μερικοί κολλημένοι που με κυνηγούν για όποιον λόγο, καλό μάλλον μου κάνουν παρά κακό. Επειδή όμως δεν έχω άπλυτα, δεν είναι ανάγκη αφρούς να βγάζουν. Με το μαλακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εχεις φαει ενα καρρο σιχτιρια,βρισιες και εξευτελισμους σε αλλα ιστολογια οπου επεχειρησες να γραψεις σχολιο και εκανες τον κακομοιρη.Παντου υπαρχουν τα ματια του ινφογνωμονα και παρακολουθουν τους "πολυπροσωπους" εφιαλτες.Και μη ξανακανεις τον κακομοιρη και διδοντα μονο πισωπλατα τις μαχαιριες οπως σου εμαθαν οι ανθρωποι του μισους που ακομα τους εκλιπαρεις να σε αποδεχτουνε σαν ανταμοιβη για τις "υπηρεσιες" σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και κάτι ακόμα, σχετικά με το θέμα της ανάρτησης. Δεν είμαι εγώ σε θέση να μιλήσω για λογαριασμό κανενός άλλου, αλλά επειδή εδώ δεν βλέπω καμία απάντηση και κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά που δέχετε επίθεση, θα πω τι νομίζω. Ο Κοέν έχει μία ιστοσελίδα, την οποία μπορούν να τη διαβάσουν οι πάντες. Το να πήραν δύο άλλες ιστοσελίδες / δύο ίσως άνθρωποι, όπως λέει ο Χατζηστεφάνου, υλικό από την ιστοσελίδα του Κοέν, τι κακό έχει; Από το ινφογνώμων πέρνουν πολλοί κάθε μέρα, και τι ινφογνωμων πέρνει από άλλους. Το να μην βάζουν σαν πηγή τον Κοέν είναι κακό, αλλά ο κλέψας του κλέψαντος πάει σύννεφο στην Ελλάδα και όχι μόνο. Από εμένα έχουν πάρει κάποια άτομα ολόκληρα κείμενα και έχουν βάλει το δικό τους όνομα από κάτω.
    Το ότι η φιλοτουρκική, η φιλοπαλαιστινιακή, η φιλοαραβική, η φιλοφερμανική και άλλες προπαγάνδες πάνε σύννεφο στην Ελλάδα δεν μας νοιάζει; Λογικό είναι κάποιοι Έλληνες Εβραίοι να έχουν φιλικές σχέσεις με το Ισραήλ και να θέλουν το καλό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "Λογικό είναι κάποιοι Έλληνες Εβραίοι να έχουν φιλικές σχέσεις με το Ισραήλ και να θέλουν το καλό του."

    Λογικοτατο και θεμιτο.
    Δεν ειναι ομως ουτε εντιμο ουτε "λογικο"(αν και η "λογικη" σημερα εχει την δκη της πλεον ερμηνεια)να
    βομβαρδιζεις με μισος κατα της Ελλαδας ,οπου γεννηθηκες και μεγαλωσες,εκατονταδες ελλαδιτες που επιρεαζεις μπαινοντας κοντρα στα αμοιβαια συμφεροντα δυο λαων επειδη εισαι σκοταδιστης και προβληματικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εφόσον απαντάω, να έχεις υπόψη σου ότι είμαι πράγματι ένας κακομοίρης. Κακή είναι η μοίρα μου να έχω τέτοιους συμπρατριώτες. Το να με βρίζουν και να μου κάνουν εξευτελισμούς και επιθέσεις όμως μου αρέσει, είμαι μαζοχιστής και φτιάχνομαι με αυτά. Να σας το χαρίσω όμως το διαδίκτυο αν το έχετε τόσο μεγάλη ανάγκη να το κρατάτε μονοπώλιο. Πισώπλατες μαχαιριές εγώ δεν δίνω παρά μόνο σφαλιάρες και καρπαζιές. Να έρθεις λοιπόν να μου βγάλεις το ένα μου μάτι όπως έλεγες, ώστε να μην βλέπω πως να βαράω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εγώ είμαι το παιδί του θεού με αποστολή να σας σώσω, Έλληνες, Εβραίους, Βάρβαρους και όλους τους άλλους ιθαγενείς της γης. Βέβαια, αν δεν θελήσετε να σας σώσω από τις αμαρτίες σας, κακό του κεφαλιού σας. Εύκολο είναι να σας αφήσω να συνεχίσετε την αλληλοσφαγή μέχρι να ψοφήσετε όλοι σας. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν τρώγεστε με τίποτα. Θα ζητήσω από το θεό μετάθεση σε άλλο πλανήτη. Όταν όμως πεθάνει αυτός θα πάρω εγώ τη θέση του και εύχομαι να μην μου την καπνίσει καμία μέρα και σας ψοφήσω πριν εσείς προλάβετε να φάτε ο ένας τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ενταξυ Σιδερουντιε ο,τι πεις.
    Αλλα ειμαστε ολοι,ελπιζω και εσυ,αρκετα φορτισμενοι απο την τραγικη κατασταση αναξιοπρεπειας που εχει οδηγηθει ο Λαος μας.
    Ας βοηθησωμε οσοι μπορουμε τον Τοπο
    που μας γεννησε.Δικος μας ειναι ο Τοπος και δεν τον χαριζουμε σε λαμογια και δοσιλογους που παιξανε και για την τσεπη τους αλλα και για τα αφεντικα τους που απο χρονια τωρα ψαχνανε την πιο βολικη κερκοπορτα για να αλωσουνε την Ευρωπη.Και την βρηκανε στην ΔΙΚΗ μας Πατριδα οδηγωντας αθωους και ενοχους στον ιδιο λακκο με τις οχιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει η χώρα στο χάος τόσα χρόνια, και όλες οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας να μην έκαναν τίποτα. Ολόκληρος ο μηχανισμός ασφάλειας της χώρας είναι βουτηγμένος στη διαφθορά και την ηθική και ιδεολογική σήψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γιατί οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας δεν στήριξαν όσους προειδοποιούσαν τόσα χρόνια ότι έρχετε κατάρρευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Υπεύθυνοι για την κρίση είναι οι απόγονοι των συνεργατών του τρίτου ράϊχ και τα τσιράκια τους, που έκαναν τη χώρα ζημενελλάς και δούλη του τέταρτου ράϊχ. Μέσα στο παιχνίδι είναι και ολόκληρος ο μηχανισμός δήθεν προστασίας της χώρας. Οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας βρήκε αντιμέτωπο το "πατριωτικό" παρακράτος. Εκδιώχθησαν οι Έληνες επιχειρηματίες από τη χώρα. Υπόκοσμος και υπηρεσίες ασφάλειας στην Ελλάδα είναι το ένα και το αυτό. Μέσα στη μαστρωπία και το νταβαντζιλίκι που πουλάνε σε κάθε επιχείρηση, μικρή και μεγάλη, ολόκληροι μηχανισμοί δήθεν ελέγχου έκαναν τη χώρα πορνείο. Ο δήθεν ακροδεξιός πατριωτικός χώρος είναι βουτηγμένος μέσα στα μεγαλύτερα σκατά της διαφθοράς, μέχρι τα μάτια χωμένος στις ακαθαρσίες. Δεν υπάρχει πατριωτικός χώρος στην Ελλάδα, γι' αυτό βούλιαξε η χώρα. Αν υπήρχαν έστω και δέκα σοβαροί και ικανοί στρατιωτικοί, ή δέκα μόνο ικανοί δικαστές, οι δέκα μόνο σωστοί επίσκοποι, οι δέκα μόνο σπουδαίοι ακαδημαϊκοί, δεν θα είχε βουλιάξει η χώρα. Ότι καλύτερο είχε η Ελλάδα το έδιωξαν για δεκατείες οι ναζιστές Έλληνες και τα παιδιά των ναζιστών. Άντε τώρα να βρείτε εβραϊκά φαντάσματα να τους τα φορτώσετε όλα. Ναι, το παιχνίδι για το φούντο τη χώρας είναι στημένο και υπάρχουν πολλοί που θέλουν να αρπάξουν, αλλά τα μάτια της Ελλάδος πρώτα από όλους διεφθαρμένοι σκυλαδο - Έλληνες τα έβγαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.