29/7/11

Ξηλώνεται η Ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία


Εν όψει των ετήσιων τακτικών κρίσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενώ βρίσκονται στις φυλακές 50 ανώτατοι εν ενεργεία αξιωματικοί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και σε απόπειρες πραξικοπήματος εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης, ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση την αποστρατεία του. Το ίδιο έπραξαν και οι αρχηγοί του Στρατού Ξηράς, στρατηγός Erdal Ceylanoğlu, του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Eşref Uğur Yiğit και της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Hasan Aksay.

Οι παραιτήσεις της ηγεσίας των ΤΕΔ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, σχετίζονται με την υπόθεση των ιστοσελίδων προπαγάνδας εναντίον της κυβέρνησης που δημιουργήθηκαν και λειτουργούσαν μετά από εντολή του συνταγματάρχη Ντουρσούν Τσιτσέκ (Dursun Çiçek), που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Υποστήριξης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.
Ο Ντουρσούν Τσιτσέκ, που είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή, σε κατάθεση που έδωσε στον αρμόδιο εισαγγελέα που διενεργεί την ανάκριση, δήλωσε ότι η δημιουργία και η λειτουργία των ιστοσελίδων έγινε κατόπιν εντολής της ιεραρχίας, δίδοντας μάλιστα τα ονόματα όλων των ανωτέρων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Σήμερα, ο αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε εντολή σύλληψης 22 ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών, που θεωρείται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε την ηγεσία των ΤΕΔ στην αποστρατεία.

5 σχόλια:

  1. Πράγματα αδιανόητα για την άλλοτε κεμαλική και στρατοκρατούμενη Τουρκία. Μπορούμε να πούμε ότι το θηρίο ξεδοντιάστηκε, ή φυλά σαν τον σκορπιό το κεντρί στην ουρά;

    Για μάς εδώ στην Ελλάδα, η Τουρκία είναι Τουρκία, όπως προσφάτως φρόντισε να μας υπενθυμίσει στην Κύπρο ο Έρντογαν. Σε ένα μόνο διαφοροποιείται η κεμαλική από την ισλαμική Τουρκία, το οποίο έχει σχέση με την χώρα μας. Η ισλαμική Τουρκία και η νεοοθωμανική πολιτική που ακολουθεί, απομακρύνει την πιθανότητα να τα ξαναβρεί με το Ισραήλ. Αν είχαμε πολιτικούς στην Ελλάδα, αυτό ίσως να σήμαινε πολλά, αλλά ... όνειρα θερινής νυκτός.

    Σάββα, τι λες για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς μαλάκωσαν έτσι οι στρατηγοί τους ρε παιδιά,δεν μου κολάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΕΕ!!! τώρα με την στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ Ελλάδος θα πάρουμ μετάθεση εδώ!

    Κι ο κύκλος της εξουσίας τους αλλάζει στέγη!

    Κάλιο μ΄ ένα Μωάμεθ Πορθητή,
    http://kostasxan.blogspot.com/2009/04/blog-post_8285.html

    παρά με ένα αρχιεπίσκοπο της κατοχής
    http://el.wikipedia.org/wiki/Αρχιεπίσκοπος_Δαμασκηνός

    Και οι τραπεζίτες στον πάγκο του χασάπι ..
    Ακκά αυτό επιβάλετε μόνο με την υπογραφή σου΅ΕΔΩ ..
    http://www.gopetition.com/petition/43171/sign.html
    και δε το κρατάς μυστικό ΑΛΛΑ το λες και γνωστούς φίλους και γείτονες!

    Οι ήμαστε ραγιάδες ή Έλληνες
    ΕΔΩΩΩΩ!!!! http://www.gopetition.com/petition/43171/sign.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια φορά γιουσουφάκι, πάντα γιουσουφάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΚΝΑ

    >Και οι τραπεζίτες στον πάγκο του χασάπι ..<

    Δεν έχω δει ένα σου σχόλιο που να μην γράφεις για τους τραπεζίτες. Τελικά τι κόλλημα έχεις μ' αυτούς; Σου λείπουν και δεν μπορείς να μασήσεις; Ή σ' απέλυσαν από καμιά τράπεζα στη Σουηδία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.