28/7/11

Απάντηση στην ΕΟΤΔΘ από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek

Aνακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek απάντησε την έκθεση της ΕΟΤΔΘ με τίτλο «Επιθέσεις στα τζαμιά, που είναι χώροι λατρείας, της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΟΤΔΘ:


«Jerzy Buzek, ανέφερε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει και στο μέλλον την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της αντιμετώπισης της κάθε είδους διάκρισης και μη ανοχής στο θέμα της θρησκείας ή της πίστης.

Η ΕΟΤΔΘ, στην επιστολή που είχε στείλει στις 8 Μαρτίου του 2011, είχε εκφράσει την ανησυχία της για την αύξηση των επιθέσεων, που βασίζονται στο μίσος, στα τζαμιά που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και είχε αναφέρει την επίθεση στο Χαλίλ Μπέϊ (Αλατζά) Τζαμί στις 3 Φεβρουαρίου του 2011 και την επίθεση στο Τζαμί του Ισάλου στις 2 Μαρτίου του 2011 καθώς και την επίθεση που δέχτηκε την ίδια μέρα το μαντρί του Σαλί Φικρέτ στην Αρίσβη, όπου δράστες έκοψαν τον λαιμό τριάντα προβάτων. Η ΕΟΤΔΘ στην έκθεση της σημείωσε πως την ίδια νύχτα πάλι οι δράστες έδωσαν φωτιά σε ένα μαντρί όπου βρίσκονταν βοοειδή, καθώς ανέφερε πως στην Αρίσβη είχαν κόψει τα λάστιχα τριών Ι.Χ. και ενός τρακτέρ.

Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μια γενική τάση πως οι επιθέσεις επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά, είχε δηλώσει πως έχει μια μικρή ελπίδα πως οι έρευνες για την σύλληψη των δραστών θα γίνει με μεγάλη προσοχή και πως θα τιμωρηθούν οι δράστες οδηγώντας στην φυλακή και είχε ζητήσει από τους διεθνείς φορείς και τα διεθνή ιδρύματα να εξερευνήσουν το θέμα δείχνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο θέμα των γεγονότων και επιθέσεων στην Δυτική Θράκη που βασίζονται στο μίσος. Η ΕΟΤΔΘ είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek, να αναλάβει ευθύνες στο θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων και εγκλημάτων μίσους εις βάρος των Μουσουλμάνων των χωρών μελών της Ε.Ε. Παράλληλα, η ΕΟΤΔΘ είχε ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δραστηριοποιηθεί στο θέμα της σύνταξης έκθεσης σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις ή επιθέσεις μίσους που λαμβάνουν χώρα στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και να δημιουργήσει μηχανισμό συνεργασίας και διαλόγου με τις ΜΚΟ».

 http://www.azinlikca.net/eidhseis/jerzy-buzek-7272011.html
*(Ο εργολάβος " Κλασική Περίπτωσης Βλάβης" και ο  Υπερεργολάβος   "Κλασική  Αδυναμία  Να Μιλήσει Επιτέλους"  δεν στάθηκε δυνατόν να εγκρίνουν την ανωτέρω ανάρτηση λόγω φυσικής ηλιθιότητας ) 

3 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩς ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥς ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΟΙ? , ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι απλά μήπως αλλά και απολύτως βέβαιο.

    Τώρα για το ενδεχόμενο "συνεργασίας" ουδείς γνωρίζει, ουδείς θέλει να γνωρίζει και ουδείς και να γνωρίζει δύναται να ομιλήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείται πως ήταν πρακτορίσκοι, πτωχοί το πνεύματι ανθρωπάκοι καθοδηγούμενοι από πονηρούς με συμφέροντα στην Θράκη μας. Αν υπήρχαν ρατσιστικές επιθέσεις αυτές δεν θα απευθύνονταν σε μαντριά στα βουνά και σε τζαμιά στα χωριά αλλά σε σημεία που συγκεντρώνονται και σχεδιάζουν τα λαμόγια τις κινήσεις τους.

    Κρίμα για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πέσει στην παγίδα και υποφέρουν από το ίδιο το μίσος που έχουν θρέψει οι ίδιοι τους.

    Όσο για το κράτος (λέμε τώρα) εδώ δεν μπορεί να κάνει κουμάντο του ταξιτζήδες τι περιμένετε να κόψει τα πόδια σε πονηρούς και καθοδηγούμενους προβοκάτορες που κινούνται στην σκιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.