3/7/11

K.Kιλιτσντάρογλου: "Οι μειονότητες γέφυρα φιλίας"


Για μειονότητα ως «γέφυρα φιλίας» έκανε λόγο στις – κατά τα άλλα- γενικόλογες τοποθετήσεις του ο Τούρκος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο οποίος επισκέφθηκε την Ξάνθη, το απόγευμα του Σαββάτου προερχόμενος από την Αθήνα, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Τούρκος Πολιτικός που έχει διαδεχθεί το Ντενίζ Μπαϊκάλ στην αρχηγία του ρεπουμπλικανικού κόμματος, είναι κουρδικής καταγωγής και αλεβίτης και επιχειρεί στο λίγο διάστημα που βρίσκεται στην αρχηγία του κόμματος να αρθρώσει διαφορετικό πολιτικό λόγο στη γειτονική χώρα, ενδεχομένως πιο μετριοπαθή καθώς λόγω καταγωγής και θρησκεύματος, έχει διαφορετικό προφίλ από το σύνηθες.

Παρούσα η ηγεσία της μειονότητας
Στην Ξάνθη έφτασε περίπου στις 4 και κατευθύνθηκε στο κτίριο της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», όπου τον υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν, ο πρώην Βουλευτής Αχμέτ Φαίκογλου, ο Αντιδήμαρχος Αδήρων Μεμέτ Μπιρόλ, ο περιφερειακός Σύμβουλος Χατζημεμίς Τουρκές και ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Δουλγκέρ Τζελαϊντίν. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αχμέτ Καρά τον καλωσόρισε και του πρόσφερε μια αναμνηστική πλακέτα ενώ τον προσφώνησαν αρκετοί από τους παράγοντες που ήταν παρόντες. Η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη, όπως αναμενόταν καθώς το κόμμα του Κιλιντσντάρογλου βρίσκεται στην Αντιπολίτευση αλλά υπολογίζεται ότι πάνω από 100 άτομα βρέθηκαν στο μειονοτικό σωματείο.

"Οι μειονότητες γέφυρες φιλίας και ενότητας"
Ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, παίρνοντας το λόγο, είπε μεταξύ άλλων, στους συγκεντρωμένους που ήταν στην αίθουσα της «Τουρκικής Ένωσης» πως «Σας στηρίζουμε στα αιτήματά σας, στηρίζουμε την πίστη και την ταυτότητα του καθενός», ενώ εντύπωση προκάλεσε η θέση του πως «Οι μειονότητες μπορούν να αποτελέσουν γέφυρα φιλίας και ενότητας και πιστεύω ότι εσείς θα τα καταφέρετε»

Σε ψεδομουφτή και τάφο Αγγά, φεύγοντας από την Ξάνθη.
Μετά την Ένωση ο Τούρκος Πολιτικός Αρχηγός περπάτησε μέχρι την έδρα του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, ο οποίος τον υποδέχθηκε σε ανάλογο ύφος με αυτό που τήρησε κατά την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου επισκέφθηκε ακολούθως τον τάφο του Μεχμέτ Εμίν Αγγά και αναχώρησε για Ίασμο.
http://xanthipress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.