22/8/11

Ποιός ευθύνεται για την Τουρκική βαρβαρότητα στο Κουρδιστάν;

Το Κουρδιστάν βρίσκεται σε χάος και πάλι. Εκατοντάδες χωριά του ισοπεδώνονται απο τους βομβαρδισμούς των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.Ο Τουρκικός στρατός ζηλεύοντας "την δόξα" του Σαντάμ Χουσειν έχοντας στις τάξεις του ,εφάμιλλο του Χημικού Αλί  δοκιμάζει τις πιο σύγχρονες μορφές της πολεμικής τεχνολογίας στα απόμακρα βουνά του Κουρδιστάν.  Χάρη στο διπλό πρόσωπο των Μεγάλων Δυνάμεων η Τουρκία είναι εφοδιασμένη με τα πιο εξελιγμένα όπλα τα οποία τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Χάρη στην αδιαφορία της Διεθνούς Κοινής Γνώμης η οποία επιτρέπει σε ηγέτες να καθίστανται άξιοι διάδοχοι του Σαντάμ Χουσειν η Τουρκία μένει πιστή στο γενοκτονικό της παρελθόν.

Τα εγκλήματα πολέμου που για μια ακόμη φορά η Τουρκία διαπράττει περνούν σχεδόν απαρατήρητα καθώς η διεθνή κοινότητα της επέτρεψε διαχρονικά να έχει -σε τέτοιους είδους σχεδιασμούς- εμπειρία δεκαετιών.Η διεθνή κοινότητα άφησε στην άκρια το ανθρωπιστικό της πρόσωπο.

Φυσικά και συνένοχη σε αυτό το έγκλημα είναι και η Κουρδική περιφερειακή διοίκηση ή οποία στο βωμό των μικροσκοπικών πολιτικών συμφερόντων επιτρέπει στην Τουρκία να ακολουθεί αυτή την γενοκτονική πολιτική

Η ανακήρυξη της Δημοκρατικής αυτονομίας των Κούρδων έγινε αποδεκτή με σιγή.Ο αγώνας του Κουρδικού Λαού για ισότητα και δικαιοσύνη ,αιτήματα της "αραβικής άνοιξης" τα οποία σε Συρία και Λιβύη  προσέλκυσαν τον διεθνή παράγοντα  παρέμεινε άγνωστος


Το Κουρδικό ζήτημα δεν είναι υπόθεση μόνο των Κούρδων του Βορείου Κουρδιστάν.Λίγοι από εμάς μπορούν να το συνειδητοποιήσουν  αλλά 850 εκπροσώποι από το Βόρειο Κουρδιστάν δήλωσαν πρόσφατα την Δημοκρατική Αυτονομία και ανακήρυξαν το Ντιγιαμπακίρ ως  πρωτεύουσα του Βόρειου Κουρδιστάν. Κάλεσαν όλους τους Κούρδους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως Κούρδους πολίτες. να πλαισιώσουν την προσπάθεια τους αυτή.

Το Δημοκρατικό Αυτόνομο Κουρδιστάν αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της νοτιοανατολικής Τουρκίας.Αυτό προκάλεσε την οργή του Τουρκικού κράτους το οποίο εκπροσωπεί έναν Λαό χωρίς  καμιά ιστορικότητα  στην περιοχή  αυτή.

Η Διεθνή κοινή γνώμη παρέμεινε παθητική στο αίτημα των αυτοχθόνων Κούρδων αλλά και στην αντίδραση του Βάρβαρου λελάτη κατακτητή. Η αυτοδιάθεση αποτελεί το φυσικό και αναφαίρετο δικαίωμα της  κάθε εθνικότητας . Αυτό δεν το αρνείται ούτε η ίδια η Τουρκία η οποία με στοργικότητα αγκαλιάζει την μειονότητα της στο Ιράκ, δεν το αρνείται ούτε η παγκόσμια κοινότητα η οποία με το πρόσχημα αυτό ζητεί επιτακτικά κράτος για τον παλαιστινιακό λαός.

Ποιός μπορεί να αρνηθεί στους Κούρδους του Βορείου Κουρδιστάν. το δικαίωμα της  αυτοδιάθεσης; Δεν διαθέτουν ξεχωριστή  εθνική ταυτότητα;, δεν διακρίνονται από τους  γειτονικούς λαούς ως προς την  γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό την ηθική και κάθε πολιτιστικό στοιχείο που τονίζει την μοναδικότητα και διαφορετικότητα  τους; Αυτό το δικαίωμα δεν το παρείχαν οι ΗΠΑ με την ένοπλη επέμβαση τους στους Κούρδους του Νοτίου Κουρδιστάν;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο κουρδικό ζήτημα Οι Κούρδοι μαχητές του PKK θεωρούνται τρομοκράτες και καμιά διεθνή συμπάθεια δεν εκδηλώνεται πρός ένα έθνος που πληρεί όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις της αυτοδιάθεσης

Το να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Κουρδικού λαού δεν αποτελεί καθήκον μας ως έθνος και ως πολίτες για το γεγονός ότι η Τουρκία είναι εχθρική χώρα προς  την Ελλάδα πρώτιστα αλλα γιατί ο Κουρδικός Λαός το δικαιούται, το έχει κερδίσει επάξια στο διάβα του, στον ρού της Ιστορίας

The family from Kurtekê in South Kurdistan who were killed by Turkish warplanes.

12 σχόλια:

  1. Ηρθε η ώρα να ξεπλύνουμε την ντροπή της παράδοσης Οτζαλάν.Μην μου πείς κανείς ωχ αδερφέ έχουμε τα δικά μας.Τα έχουμε ναί και πρέπει να τα έχουμε.

    Μην ξεχνάμε όμως ότι την γενοκτονική πολιτική της Τουρκίας την γευτήκαμε καλά ως Εθνος.Οτι αυτό που θα προκύψει στο Κουρδιστάν θα έχει συνέχεια σε θράκη,Κύπρο και Αιγαιο.

    Μην ξεχνάμε ότι ο Ελληνας ήταν πάντα Παγκόσμιος ,ότι ο Ελληνας έχει φιλότιμο.

    Είναι ώρα να υπερασπιστούμε ξανά τα δίκια και ιερά της φυλής μας όχι γιατί απέναντι στους Κούρδους είανι η Τουρκία αλλά γιατί η Ιστορία μας είναι κοινή.

    Κοινή πάει να πεί ότι είμαστε ένας λαός που πάλεψε και παλεύει για την ανεξαρτησία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Τα έχουμε ναί και πρέπει να τα έχουμε.<

    Γιατί "πρέπει"; Δεν μπορούμε χωρίς αυτά;

    >Μην ξεχνάμε όμως ότι την γενοκτονική πολιτική της Τουρκίας την γευτήκαμε καλά ως Εθνος<

    Ασφαλώς, όπως και την βαρβαρότητα των Κούρδων. Δεν κάνω συμψηφισμούς, αλλά μερικοί έχουν πάρει το "Κουρδικό" ... πολύ προσωπικά. Οι Κούρδοι κατέσφαζαν τους Έλληνες που ερχόταν από τον Καύκασο και ο Βενιζέλος έστειλε τον Καζαντζάκη να φροντίσει για την κατά το δυνατόν ασφαλή τους διάβαση από τα ΑΦΙΛΟΞΕΝΑ μέρη των Κούρδων. Κούρδους χρησιμοποίησε και ο Κεμάλ Ατατούρκ για τον ξεπάστρεμα των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

    >Μην ξεχνάμε ότι ο Ελληνας ήταν πάντα Παγκόσμιος ,ότι ο Ελληνας έχει φιλότιμο<

    Το φιλότιμο δεν παίζει κανένα ρόλο στην εξωτερική πολιτική, ο δε Έλληνας έγινε παγκόσμιος μετά τον Μ. Αλέξανδρο (κυρίως).

    Ιστορία κοινή με τους Κούρδους δεν έχουμε, διότι και οι Αμερικανοί πάλεψαν για την Ανεξαρτησία τους. Τι πάει να πει "κοινή ιστορία".

    Βρίσκω αυτού του είδους τους συναισθηματισμούς μάλλον αφελείς.

    Εάν μία συνεργασία με τους Κούρδους εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτή πρέπει να γίνει. Όπως και με τον όποιον άλλο. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

    >και παλεύει για την ανεξαρτησία του<

    Αυτοί ναι, εμείς όχι. Άρα ούτε αυτό έχομε κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νά προσθέσεις στούς διεθνείς υποκριτές καί τούς δικούς μας οι οποίοι διαδηλώνουν μόνο όταν βομβαρδίζουν οι Αμερικάνοι.

    Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στό πλευρό τών Κούρδων, αλλά η ηγεσία του μαζί μέ τίς άλλες βρωμερές ευρωπαϊκές ηγεσίες, δυστυχώς υποστηρίζει τήν τουρκική βαρβαρότητα.

    Τήν υποκρίσια τών Ευρωπαίων τήν νιώσαμε καί μέ τήν γενοκτονία όλων τών χριστιανών τής Μικράς Ασίας, τήν οποία τήν αποκρύπτουν διότι είναι καί οι Ευρωπαίοι συνυπεύθυνοι.

    Οι δυτικοί αναφέρουν μόνο τήν γενοκτονία τών Εβραίων από τούς Γερμανούς καί ...τών Κοσσοβάρων από τούς Σέρβους.

    Όταν βλέπω τέτοια υποκρισία τρέχω στά άκρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι δικαιολογείς την τουρκική βαρβαρότητα είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις.

    Το ότι βλέπεις τα πάντα μέσα πο μια στενή οπτική γωνία και αυτό πρέπει να το προσέξεις

    Το ότι αγνοείς τον ρόλο των ηθικών αξιών και αυτό πρέπει να το προσέξεις

    Το ότι αγνοείς την Ιστορία και αυτό πρέπει να το προσέξεις

    Το ότι μεταχειρίζεσαι φαιδρά επιχειρήματα απλά για να έρθεις σε αντίλογο μαζί μου είναι δική σου επιλογή.

    Δεν σε κρίνω αφελή τις σκέψεις σου εκθέτεις και το βάθος τους είναι αυτό που εσυ τους εδωσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ακρίτα

    Δεν σου ζήτησα συμβουλές, ούτε κατηχητικό. Έκανα παρατηρήσεις και δεν απάντησες ούτε σε μία.

    Επαναλαμβάνω ότι δεν συμμερίζομαι κάτι άναρθρες κραυγές, όπως "οι Κούρδοι", ή κατά περίσταση, "οι Παλαιστίνιοι είναι αδέλφια μας και μαχητές της ελευθερίας" και τρίχες κατσαρές. Είμαστε έθνος ανάδελφο και πρέπει να σχηματίζομε συμμαχίες με όποιον ωφελεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

    Μού είναι αδιάφορη η γνώμη σου για τις ιστορικές μου γνώσεις, αφού εσύ δεν αξιοποιείς τις δικές σου για να απαντήσεις στο σχόλιό μου.

    Ηθικές αξίες, φιλότιμα και λοιπά, δεν έχουν θέση στην ζούγκλα της εξωτερικής πολιτικής. Αυτό θα έπρεπε να σε διδάσκει η τουρκική βαρβαρότητα, που μέχρι στιγμής βγαίνει κερδισμένη, αν μπορούσες βέβαια να βγάλεις σωστά συμπεράσματα, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω, αφού λες ότι την δικαιολογώ. Τίποτε δεν δικαιολογώ, πού το βλέπεις;

    @ Theo

    Μερικοί δεν εννοούν να κατέβουν από τα σύννεφα και να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι της εξωτερικής πολιτικής δεν παίζεται με κανόνες ηθικής και κατηχητικού σχολείου. Πρόβλημά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαι εγώ σε ρώτησα κάτι και δεν απάντησες.Δικαιολογείς την τουρκική βαρβαρότητα;

    Εκτός αν έχει πολύ συγνεφιά εκεί που είσαι κα ιδεν την βλέπεις

    Δημήτρης Ματαφιάς, Θεόφιλος Γεωργιάδης γιατί η Ελλάδα δεν παίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάλε τα γυαλιά σου, ή άλλαξε αυτά που φοράς: "Τίποτε δεν δικαιολογώ, πού το βλέπεις;"

    Το ίδιο θα μπορούσα να ρωτήσω κι εγώ εσένα για τους Κούρδους. Δικαιολογείς την βαρβαρότητα τους απέναντι στους Έλληνες;

    Αλλά εμένα δεν είναι το πρόβλημά μου η βαρβαρότητα, διότι δεν ηθικολογώ, ούτε κάνω τον γκουρού.

    Αυτά τα αφήνω για άλλους.

    Αν δεν θέλεις/μπορείς να απαντήσεις σ' αυτά που γράφω, δεν είναι ανάγκη να κάνεις το παλαβό. Απλώς μην απαντάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. ,

    Εχω απαντήσει σχετικά με τον εχθρικό ρόλο Κουρδικών φυλών απέναντι στους Ελληνες αλλά και για την αρωγή που άλλες κουρδικές φυλές προσέφεραν σε Ελληνες

    Φυσικά αγνοείς την Ιστορία (ακόμα και την Γεωγραφική διάσταση του χώρου) και έτσι αναπαράγεις αναμασημένη τροφή

    Η φυσική ηλιθιότητα αποτελεί τα απόλυτο όπλο στα χέρια όσων την κατέχουν δεν είαν ιανάγκη να σχολιάζεις λοιπόν πράγματα για τα οποία γράφω και αδυνατείς να καταλάβεις

    Εχει και άλλα παιχνίδια για να σκοτώσεις την ώρα σου μην βασανίζεις τα μάτια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έχασες την ψυχραιμία σου και εξετράπης σε ύβρεις. :))

    Δεν περίμενα και τίποτε άλλο.

    Αν δεν θες να κουράζεις τα μάτια σου, μην διαβάζεις τα σχόλιά μου και άλλαξε γυαλιά. Οπωσδήποτε το τελευταίο το έχεις ανάγκη. Η σκοτεινιά δεν είναι από την "πολύ συγνεφιά" και ο Einstein είχε απόλυτο δίκιο. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχασα τίποτα μην σκιάζεσαι και μην χολοσκάς.Απλά τα μάτια μου και τα μαλλιά μου προστατεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η βαρβαρότητα είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείται "στίγμα".
    Αν η Τουρκία θέλει να καμαρώνει γι΄αυτό, με γειά της. Αλλά έτσι, συνιστά τον εαυτό της και να τον χαίρεται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.