9/8/11

Γιορτές και πανηγύρια από Τουρκοκύπριους στα Κόκκινα

Λεωφορεία, κρουαζιερόπλοιο και πολεμικά σκάφη μεταφέρουν 1000 άτομα
Γιορτές και πανηγύρια από Τουρκοκύπριους στα Κόκκινα
Στα Κόκκινα μέσω του οδοφράγματος των Κοκκίνων μεταβαίνουν σήμερα εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι για να παραστούν στους «εορτασμούς» που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, ενώ το κατοχικό καθεστώς απαγορεύει την μεταφορά βυτιοφόρων για τα λύματα μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Πρόεδρου της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας Ανδρέα Καρό, από το οδόφραγμα του Λιμνίτη προς το θύλακα των Κοκκίνων αναμένεται να αρχίσουν να περνούν γύρω στις 08.45, λεωφορεία, 45 τον αριθμό, μεταφέροντας Τουρκοκύπριους ο αριθμός των οποίων αναμένεται να φθάσει τους 1000.
Στο κόλπο των Κοκκίνων θα φτάσει μέσω Κερύνειας επίσης μικρό κρουαζιερόπλοιο συνοδευόμενο από μικρά τουρκικά σκάφη του πολεμικού ναυτικού, μεταφέροντας Τουρκοκύπριους δια θαλάσσης για να παραστούν στις εκδηλώσεις.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβις Ερογλου θα μεταβεί γύρω στις 10.00 στην περιοχή, με ελικόπτερο.

Πρόβλημα με τα λύματα
Σε δηλώσεις, εξάλλου, στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης είπε ότι η σημερινή μέρα είναι τραγική για το Πύργο, όταν βλέπει κανείς λεωφορεία Τ/κ να «περνούν από την κατεχόμενη γη μας και να πηγαίνουν στα Κόκκινα για να γιορτάσουν τη νίκη τους και τις καταστροφές που επέφεραν σε αυτήν την περιοχή της Τηλλυρίας το 1964, καταστρέφοντας και καίγοντας την περιοχή». Παρά την καλή μας θέληση, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, αυτοί δεν συνεργάζονται σε καμία περίπτωση και εδώ και μήνες η Κοινότητα προταθεί να περάσει από το οδόφραγμα τα λύματα προς το Δάλι, αλλά προσκρούουν, όπως είπε, στην τουρκική αδιαλλαξία, με αποτέλεσμα η κοινότητα να κινδυνεύει από πολλούς παράγοντες και, δυστυχώς, οι Τούρκοι «να σφυρίζουν αδιάφορα, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν τα λύματα θα περάσουν η όχι».

Κιουτσούκ: Δεν θα αποδεχθούμε την "ομηρεία"...
Σε μήνυμά του, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσούκ είπε ότι στις 8 Αυγούστου 1964 οι Τ/κ απέδειξαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούν την «ομηρεία».
Αναφέροντας ότι «η ε/κ κυβέρνηση», όπως χαρακτήρισε την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας, θεωρεί τον εαυτό της ως τη μοναδική κυβέρνηση στην Κύπρο αναμένοντας από τους Τ/κ να της εκχωρήσουν μέρος από την «κυριαρχία» τους, ο κ. Κιουτσούκ δήλωσε ότι οι Τ/κ δεν πρόκειται ποτέ να εκχωρήσουν μέρος της «κυριαρχίας» τους και του λεγόμενου κράτους τους. Πρόσθεσε ότι οι Τ/κ δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν απάλειψη των τουρκικών εγγυήσεων και πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για εξεύρεση μια δίκαιης λύσης στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.