9/9/11

Πρόταση άτυπης συνάντησης κομμάτων για τη Θράκη από Πάγκαλο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε να παρθούν μέτρα ώστε να μην παγιωθεί μια πολιτική που θα μπορεί να προκαλέσει «ανήκεστο βλάβη».
Πρόταση για μία άτυπη σύγκλιση όλων των κομμάτων με ειδικό θέμα τις εξελίξεις στη Θράκη και με ποιο τρόπο μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν, έκανε, από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.Παράλληλα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση ενάντια της Ελλάδας.

«Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντα της μόνη ή σε συνεργασία με άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.
Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και επικίνδυνες απόπειρες διείσδυσής της στη Θράκη μέσω του προξενείου της» και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, ώστε να μην αφήσει να παγιωθεί μια πολιτική που μπορεί, όπως είπε, να δημιουργήσει «ανήκεστο βλάβη» στην Ελλάδα.

Ο κ. Πάγκαλος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομητηνή, συμφωνώντας με τον κ. Καρατζαφέρη ότι χρησιμοποιείται για προπαγανδιστικούς σκοπούς της Τουρκίας.

«Δεν έπρεπε να υπάρξει. Δεν χρειάζεται το προξενείο στη Κομοτηνή. Υπάρχει το προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Δεν αποτελεί αντιστοιχία προς το προξενείο της Κωνσταντινούπολης», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι οι περιτομές σε μουσουλμάνους, γίνονται κάτω από τον πλήρη και αυστηρότατο υγειονομικό έλεγχο του ελληνικού υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα θρησκευτικό γεγονός που δεν μπορεί να εμποδιστεί.

Ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε έμφαση στον ρόλο που διαδραματίζει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη, τονίζοντας ότι «κλιμακώνονται οι απόπειρες τουρκοποίησης της Θράκης. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και το θέμα είναι αν θα το ομολογήσουμε ή θα βάλουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί».
«Κάνει ότι θέλει. Πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι πρέπει να περιοριστεί αυστηρώς στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχει. Μιλάμε για διείσδυση, για χρηματοδότηση εφημερίδων οι οποίες ασκούν προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδος και δεν πρέπει να το αφήσουμε αυτό να παγιώνεται ως πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, και ζήτησε από την κυβέρνηση, εφόσον «το τουρκικό προξενείο ασκεί άλλη δραστηριότητα από αυτήν που επιβάλλει ο διπλωματικός κώδικας», να προβεί σε ενέργειες «που έχουν κάνει άλλα σοβαρά κράτη όταν δέχτηκαν ανάλογες οχλήσεις στο έδαφος τους».

Κλείνοντας, ο κ. Καρατζαφέρης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην ζητήσει να πάει πίσω η έναρξη των γεωτρήσεων, τονίζοντας ότι η Τουρκία μπορεί να προκαλεί -καθώς έχει στριμωχτεί γιατί έχει απέναντι της την ΕΕ- αλλά αν επιτεθεί θα πάει πίσω 30 χρόνια το όνειρο της για την Ευρώπη.

«Είναι αυτονόητη και πάγια η θέση της Ελλάδας ότι οποιαδήποτε επίθεση ενάντια της Κύπρου, αποτελεί επίθεση ενάντια στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί βάση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και δεν μπορεί να αλλάξει. Κάνει πολύ άσχημα η τουρκική κυβέρνηση που επεμβαίνει με επιχειρήματα εκφοβισμού. Αυτό είναι προς όφελος της ελληνικής αξιοπιστίας μας καθώς οι εταίροι μας, μας έλεγαν υπερβολικούς», ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με πολύ προσοχή το ζήτημα.

«Η πολιτεία πρέπει και οφείλει να προσέχει για το τι συμβαίνει στην περιοχή, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε επίσημους κύκλους της Τουρκίας να εκδηλώνουν έννοιες και φροντίδες που δεν τους ανήκουν», πρόσθεσε.

Πάντως, ο κ. Πάγκαλος αναγνώρισε στην Τουρκία «πρόθεση αυτογνωσίας που μόλις τώρα εμφανίζεται και εκφράζεται από τον Ταγίπ Ερντογάν» και έφερε ως παράδειγμα τις δεσμεύσεις του για την επιστροφή της ακίνητης περιουσίας στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «πρέπει να δούμε και απτές πράξεις όχι μόνο λόγια».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Αέρας κοπανιστός, πάγκαλες χοντράδες. Με τί όπλα καί ποιοί θα σε ακολουθήσουν. Μεταξύ Πάγκαλου και Ερτογάν καλύτερη η Μέρκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενόψει επερχόμενων εκλογών,και αφού διαπιστώθηκε ότι τα Πατριωτικά αντανακλαστικά των περισότερων Ελλήνων έχουν επανενεργοποιηθεί,τέτοιου είδους κινήσεις μοιάζουν απολύτως λογικές και αναμενόμενες απο ένα καιροσκοπικό μπουλούκι,το οποίο αποτελείται απο πόρνες της πολιτικής,με γραβάτες βεβαίως βεβαίως.....

    ΟΥΔΕΙΣ έχει το δικαίωμα απο εδώ και πέρα να επικαλεστεί εξαπάτηση απο πολιτικό πρόσωπο ή φορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η πολιτεία πρέπει και οφείλει να προσέχει για το τι συμβαίνει στην περιοχή, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε επίσημους κύκλους της Τουρκίας να εκδηλώνουν έννοιες και φροντίδες που δεν τους ανήκουν»

    Ίντα λες και δεν το κάνεις ρε Πάγκαλε;

    "...οι περιτομές σε μουσουλμάνους, γίνονται κάτω από τον πλήρη και αυστηρότατο υγειονομικό έλεγχο του ελληνικού υπουργείου Υγείας"

    Περιτομές - περικοπές σε εποχές μνημονίου. Συμβολικό, το έχουν φιλοσοφήσει οι μουσουλμάνοι. Εμείς από την άλλη, κόβουμε το χέρι μας μετά από κάθε εκλογές.

    "Πάντως, ο κ. Πάγκαλος αναγνώρισε στην Τουρκία «πρόθεση αυτογνωσίας που μόλις τώρα εμφανίζεται και εκφράζεται από τον Ταγίπ Ερντογάν»"

    Ναι, και η αποθέωση τής Τουρκικής αυτογνωσίας εκφράζεται ακόμα καλύτερα στην περιοχή τής ανατολικής Μεσογείου!

    jean (3:21μμ): "Μεταξύ Πάγκαλου και Ερτογάν καλύτερη η Μέρκελ"

    Ναι, αλλά μεταξύ Πάγκαλου, Ερτογάν και Μέρκελ, καλύτερη η Μόνικα Μπελούτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.