21/9/11

Αβιγκντόρ Λίμπερμαν: «Είμαι περήφανος για το Ισραήλ»!

JSSNews


Την Κυριακή, ο Jonathan Kay (δημοσιογράφος της National Post του Καναδά ) συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν, κατά την επίσκεψή του τελευταίου στο Τορόντο. Δημοσιεύουμε ένα αντίγραφο της συνομιλίας τους, προσαρμοσμένο στα γαλλικά από τη JSSNews.

Kay: Εάν οι Παλαιστίνιοι θα αποκτήσουν αυτό που θέλουν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, πώς θα εξελιχθεί η δουλειά σας;
Λίμπερμαν: Δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει τη δουλειά μου, αλλά η επί τόπου πραγματικότητα ναι.  Από τότε που ο Βενιαμίν Νετανιάχου σχημάτισε τη κυβέρνησή του, η Παλαιστινιακή Αρχή γνώρισε οικονομική ανάπτυξη 8-9% στα αμφισβητούμενα εδάφη και πάνω από 15% στη Λωρίδα της Γάζας. Έχουμε μειώσει σημαντικά τον αριθμό των οδοφραγμάτων για την ευκολία των μετακινήσεων.  Αναπτύξαμε πολύ καλές σχέσεις επί τόπου. Για παράδειγμα, τα περασμένα Χριστούγεννα, έσπασαν το ρεκόρ των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Ήταν πάνω από 100.000 στη Βηθλεέμ ... Υπάρχει επίσης μια πολύ αποτελεσματική συνεργασία σε θέματα ασφάλειας. Αλλά με αυτή τη μονομερή προσφυγή, φοβάμαι μήπως χάσουν τη όλη συνεργασία τους στο έδαφος.
Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας θα ήταν ένα πολύ κακό προηγούμενο για άλλες περιοχές του κόσμου. Έχετε πολλές πολιτικές και εδαφικές διαφορές μεταξύ χωρών και οντοτήτων, όπως την Υπερδνειστερία στα ανατολικά της Μολδαβίας, την Κύπρο, στη Νότια Αμερική, στο Κασμίρ, κτλ ... Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί τι θα είναι το μέλλον, αν οι περιοχές αυτές βλέπουν πως ένα «προηγούμενο» δημιουργείται από τους Παλαιστινίους.

Kay: Πριν από μερικούς μήνες, η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ δήλωσαν ότι η Ιουδαία-Σαμάρια (Δυτική Όχθη) διέθετε τα οικονομικά εργαλεία για να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος. Συμφωνείτε;
Λίμπερμαν: Όχι, χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις για να δημιουργήσετε το δικό σας κράτος. Κατ 'αρχάς, έχουμε μια διαιρεμένη Παλαιστινιακή Αρχή. Πράγματι, έχομε τη Χαμαστάν στη Γάζα και τη Φατάχ στην εξουσία στη Ιουδαία-Σαμάρια. Ανέβαλλαν τρεις φορές τις εκλογές τους. Μπορείτε να φανταστείτε ότι στον Καναδά, θα αναβάλλατε τις εκλογές μετά τη νόμιμη ημερομηνία; Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις δημοτικές εκλογές, γιατί ήξερε ότι η Χαμάς θα τις κέρδιζε.
Όταν ζητάμε στον Αμπάς γιατί το Ισραήλ πρέπει να συνεχίσει να ζήσει υπό τις εβδομαδιαίες επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας -δεχτήκαμε περισσότερες από 12.000 πυραύλους σε έξι χρόνια, στις πόλεις και τα χωριά μας, όχι στις στρατιωτικές βάσεις-  εκείνος απαντά: «Τι να σας κάνω; Δεν είμαι στην εξουσία στη Γάζα». Και τώρα πηγαίνει προς τον ΟΗΕ ως «αντιπρόσωπος του συνόλου του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας ... »
Για να δημιουργήσετε ένα κανονικό κράτος, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε τουλάχιστον κανονικές συνθήκες που να είναι παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν σε «κανονική» χώρα. Έχετε την ανεργία που ξεπερνά το 40% στη Γάζα –μακριά από το κανονικό ... Το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ ημών και των Παλαιστινίων, δεν είναι το έδαφος, είναι το ΑΕΠ ανά κάτοικο. Στο Ισραήλ, είναι πάνω από 30.000 δολάρια. Μέσα στη  Παλαιστινιακή Αρχή, είναι μόνο 3.000 $. Λέω ότι όταν οι Παλαιστίνιοι θα φθάσουν τουλάχιστον 15.000 δολάρια κατά κεφαλήν ΑΕΠ, θα μπορούσαμε να είχαμε μια ολοκληρωμένη λύση. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς για να περάσεις από τα 3.000 στα  15.000 $.

Kay: Ο Ρετζέπ Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, επισκέφθηκε πρόσφατα την Αίγυπτο και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για το Ισραήλ. Είναι τα συναισθήματά του αυθεντικά –η απλά προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα του στον αραβικό κόσμο;
Λίμπερμαν: Δεν μπορώ παρά μόνο να σας στείλω πίσω στα γεγονότα ... Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τη βιογραφία του. Πρόκειται για ισλαμιστή. Έκανε φυλακή για παράνομη ισλαμιστικές δραστηριότητες. Οι ηγέτες της Τουρκίας περιγράφουν το όραμά τους ως «νεοθωμανικό» ... Για αυτούς, η σημαντικότερη αρένα είναι η ισλαμική. Η πρόθεσή τους είναι ξεκάθαρη και δημόσια: να γίνουν ο ηγέτης του ισλαμικού κόσμου. Για το σκοπό αυτό, οποιαδήποτε αντιπαράθεση και τριβή με το Ισραήλ, με όλα τα μέσα, θα αυξήσει τη δημοτικότητά τους. Κάθε σύγκρουση με το Ισραήλ είναι μια κατάσταση win-win. Και πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις απειλές τους.

Kay: Εκπλαγήκατε από την Ελλάδα για την εκτόνωση του δεύτερου στολίσκου για τη Γάζα αυτό το καλοκαίρι;
Λίμπερμαν: Όχι - γιατί έχουμε αναπτύξει καλή συνεργασία με πολλές χώρες ... όχι μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Νομίζω ότι υπάρχει αυξανόμενη κατανόηση στο δυτικό κόσμο. Αντιλαμβάνονται ότι το Ισραήλ είναι τώρα στην πρώτη γραμμή μιας μάχης που αφορά όχι μόνο τον εβραϊκό λαό, αλλά όλο τον δυτικό πολιτισμό.
Είμαι περήφανος για το Ισραήλ.
Μόνο στο Ισραήλ μπορείτε να δείτε 400.000 διαδηλωτές στο κέντρο του Τελ Αβίβ, χωρίς βία και χωρίς τον φόβο ότι κάποιος θα τους πυροβόλησει.
Όταν μιλάμε για τα προβλήματα του αραβικού κόσμου, σκεφτόμαστε την μεσαία τάξη που δεν υπάρχει εκεί. Για μια ισχυρή δημοκρατία, για την ελευθερία, πρέπει να έχετε μεσαία τάξη ... Ο κύριος λόγος για την επανάσταση στην Αίγυπτο, δεν είναι ο σιωνισμός ή ο εβραϊκός λαός η οι Παλαιστινίοι, αλλά η φτώχεια, η δυστυχία και η ανεργία.

Kay: Πολλοί συντηρητικοί πιστεύουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δείχνει μικρό ενδιαφέρον για το Ισραήλ, τι νομίζετε;
Λίμπερμαν: Νομίζω ότι πρόκειται για τεράστιο λάθος. Είδαμε τη συμπεριφορά του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της τελευταίας κρίσης στην πρεσβεία μας στο Κάιρο. Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε τη θέση του για την παλαιστινιακή αίτηση για μονομερή αναγνώριση -θα χρησιμοποιήσει το βέτο του στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Αλλά ξέρετε, η φιλία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν βασίζεται μόνο σε επαφές και σχέσεις. Αφορά επίσης κοινές αξίες, την οικονομική συνεργασία, από λαό σε λαό, τη διπλωματία, την ιστορία, την εβραϊκή κοινότητα. Είναι μια πολύ ισχυρή σχέση.
Αλλά νομίζω όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα ταυτόχρονα. Δεν είναι μόνο το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι, αλλά και η Βόρεια Κορέα, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, η Σομαλία, η Αίγυπτος, η Συρία, κλπ ... Υπάρχουν πολλές συγκρούσεις και πολλές προκλήσεις, επομένως πολλά προβλήματα. Μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν διαφορετικές προτεραιότητες.
Από τον Jonathan KeyNational Post - Γαλλική προσαρμογή JSSNews

Πηγή: JSSNews

24 σχόλια:

  1. "Αντιλαμβάνονται ότι το Ισραήλ είναι τώρα στην πρώτη γραμμή μιας μάχης που αφορά όχι μόνο τον εβραϊκό λαό, αλλά όλο τον δυτικό πολιτισμό."(Λιμπερμαν)
    Αυτο το εχω γραψει...πρωτος εγω στο ινφογνωμονα πριν απο πανω 1,5 χρονο και μαλλον θα το...διαβασε ο Ισραηλινος ΥΠΕΞ...
    Εν πασει περιπτωσει ο Λιμπερμαν ειναι ενας Καχανικος γνησιος Εβραιος Σιωνιστης που δεν μασαει τα λογια του και ειναι αναπληρωτης πρωθυπουργος.μακαρι να ειχε και η Ελλαδα πολιτικους αυτου του διαμετρηματος.Ωραιο το αρθρο και οσο αντεληφθηκα και η μεταφραση του νοηματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτημα : Για την ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ; Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε υπερήφανοι για την Πατρίδα μας σήμερα, εμείς οι Έλληνες και Ελληνίδες ; Τι βλέπουμε μπροστά μας ; Παρακμή, υποκρισία, ΠΡΟΔΟΣΙΑ διαχρονική, εξακολουθητικά προκλητική. Αυτοί που μας εκπροσωπούν δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να είναι ακόμη στις θέσεις τους. ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, μηδενός εξαιρουμένου. Κάποιοι επιβάλλεται να πάνε ΦΥΛΑΚΗ, και οι υπόλοιποι στα σπίτια τους.


    Πρόταση : Κάποιοι Έλληνες δημιουργοί έχουν υπάρξει ανατριχιαστικά επίκαιροι, κι ας έγραψαν πριν δεκαετίες. Προφητείες και νουθεσίες και ελπίδες μέσα από την Τέχνη. Κάπως πρέπει να εξηγηθούν κάποια πράγματα, για την αποκατάσταση της ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ αλλά και της ΤΙΜΩΡΙΑΣ των ανυπόφορων πλέον και εγκληματικά προκλητικών ΥΒΡΙΣΤΩΝ. Έτσι μόνο θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή, με την σωστή σειρά : Παρακμή – Τ ι μ ω ρ ί α – Κάθαρση – Α ν ά λ η ψ η Ε υ θ ύ ν η ς – Νέα Αρχή.


    Αντιγράφω από τον Μικρό Ναυτίλο του Οδυσσέα Ελύτη :

    «Στις ακρογιαλιές του Όμηρου υπήρχε μια μακαριότητα, ένα μεγαλείο, που έφτασαν ως τις ημέρες μας άθιχτα. Η πατούσα μας, που
    ανασκαλεύει την ιδίαν άμμο, το νιώθει. Περπατάμε χιλιάδες χρόνια,
    ο άνεμος ολοένα λυγίζει τις καλαμιές κι ολοένα εμείς υψώνουμε το
    πρόσωπο. Κατά πού; Ως πότε; Ποιοι κυβερνάνε;

    Μας χρειάζεται μια νομοθεσία που να διαμορφώνεται όπως το δέρμα
    επάνω μας τον καιρό που μεγαλώνουμε. Κάτι νεανικό και δυνατό συνάμα, σαν το εν δι' ύδατ' αενάοντα ή το θαλερόν κατά δάκρυ χέοντες.
    Έτσι που να μπορεί κείνο που γεννά ο άνθρωπος να ξεπερνά τον
    άνθρωπο δίχως να τον καταπιέζει.»


    -----------------------------------


    «Χιλιάδες χρόνους περπατάμε. Λέμε τον ουρανό «ουρανό» και τη θάλασσα «θάλασσα». Θ' αλλάξουν όλα μια μέρα κι εμείς μαζί τους
    θ' αλλάξουμε, αλλά η φύση μας ανεπανόρθωτα θα 'ναι χαραγμένη πά-
    νω στη γεωμετρία που καταφρονέσαμε στον Πλάτωνα. Και μέσ' απ'
    αυτήν, όταν σκύβουμε όπως σκύβουμε καμιά φορά πάνω στα νερά του
    νησιού μας, θα βρίσκουμε τους ίδιους καστανούς λόφους, όρμους και
    κάβους, τους ίδιους ανεμόμυλους και τις ίδιες ερημοκλησιές, τα σπι-
    τάκια που ακουμπάνε το 'να στ' άλλο, και τ' αμπέλια που κοιμούνται
    σαν μικρά παιδιά, τους τρούλους και τους περιστεριώνες.

    Δε θέλω να πω αυτά τα ίδια. Θέλω να πω τις ίδιες φυσικές και αυθόρμητες κινήσεις της ψυχής που γεννούν και διατάσσουν προς ορισμένη κατεύθυνση την ύλη• τις ίδιες αναπάλσεις, τις ίδιες ανατάσεις προς το βαθύτερο νόημα ενός ταπεινού Παραδείσου, που είναι ο αληθινός μας εαυτός, το δίκιο μας, η ελευθερία μας, ο δεύτερος και
    πραγματικός ηθικός μας ήλιος.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε όχι! Αν ακόμα και ο άπιστος Θωμάς Sterg είπε ότι "Ινφογνώμων=manual. Τέλος.", τότε παρακαλώ να κατοχυρωθεί ως σήμα στον ΟΒΙ!

    Ρίκα, επί του παρόντος ρίξε μια ματιά στο σχόλιο
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_6106.html?showComment=1316623776004#c2365672773337564786

    και επειδή, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, η παρακμή και η υποκρισία υπάρχει παντού, κυρίως μέσα μας, ας αρχίσουμε μια δημιουργική συζήτηση από αυτό το ρεαλιστικό σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Anaconda,

    Μου είπες «ας αρχίσουμε μια δημιουργική συζήτηση από αυτό το ρεαλιστικό σημείο» ( σου απαντώ ευχαρίστως ) σε συνδυασμό με την παραπομπή σου, την είδα, αλλά σε παρακαλώ μπορείς να μου διευκρινίσεις ποιο είναι το κρίσιμο σημείο στο οποίο αναφέρεσαι ; Είναι το σχόλιο – επιφύλαξη του Sterg για τον ρόλο του Καρατζαφέρη (με το οποίο συμφωνώ παρεμπιπτόντως), είναι η απάντηση του Nativist, ο αμφιλεγόμενος ρόλος και/ή οι δυνατότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας ή κάτι άλλο σχετικό με το θέμα;
    Δώσε μου μια καλή ιδέα για να καταλάβω που ακριβώς αναφέρεσαι και να σκεφτώ και να σου πω την θέση μου σχετικά με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anaconda – συμπληρώνω,
    Πως το κάνεις και παραπέμπεις απευθείας σε σχόλιο ; Αν είναι απλό πες μου, αλλιώς μην σε μπερδεύω με θέματα Η/Υ.
    Πάντως αν το θέμα αφορά στον ΠΔ και τις δυνατότητές του και τις υποχρεώσεις του, έχω μια πληροφορία σχετικά με τις άγνωστες προεκτάσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά δεν έχω προλάβει να την ψάξω ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρίκα, εστιάζομαι αποκλειστικά σε αυτό:
    >>πως θα γινει η επομενη κινηση με πρωτοβουλια, που δεν βλεπω, απο τον συνταγματικο ανωτατο αρχοντα για οικουμενικη μαζι ομως και σε ισοτιμο αριθμο απο αντιστοιχους πατριωτες τεχνοκρατες και αφου ψηθυρισει ο στρατος στο αυτι του ανωτατου αρχοντα μια και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορα τι πρεπει να μεταφερει στους μετεχοντες του 1ου νεου υπουργικου συμβουλιου.και αυτα το συντομοτερο για ομαλες καταστασεις και οχι περιπετειες με ασημαντους πολιτικαντιδες που αν τους αφησεις μονους να κυβερνησουν θα "ματωσει" πιο πολυ ο πολυπαθος αυτος τοπος.<<

    Ως προς το τεχνικό κομμάτι, κάνεις δεξί κλικ πάνω στο σύνδεσμο που έχει το σχόλιο (21 Σεπτεμβρίου 2011 7:49 μ.μ., ακριβώς πριν από τη διαχωριστική γραμμή) και επιλέγεις "copy link address".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anaconda γεια σου και πάλι,

    Σ’ ευχαριστώ για την οδηγία της παραπομπής, κατάλαβα πως γίνεται.

    Σχετικά με το σχόλιο του Sterg : >>πως θα γινει η επομενη κινηση με πρωτοβουλια, που δεν βλεπω, απο τον συνταγματικο ανωτατο αρχοντα για οικουμενικη μαζι ομως και σε ισοτιμο αριθμο απο αντιστοιχους πατριωτες τεχνοκρατες και αφου ψηθυρισει ο στρατος στο αυτι του ανωτατου αρχοντα μια και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορα τι πρεπει να μεταφερει στους μετεχοντες του 1ου νεου υπουργικου συμβουλιου.και αυτα το συντομοτερο για ομαλες καταστασεις και οχι περιπετειες με ασημαντους πολιτικαντιδες που αν τους αφησεις μονους να κυβερνησουν θα "ματωσει" πιο πολυ ο πολυπαθος αυτος τοπος.<<

    Ψαρεύουμε σε θολά νερά, σε βούρκο.
    Α1- Πιστεύω ότι ο κάθε Θεσμός, για να λειτουργεί σωστά, πρέπει να ενσαρκώνεται από άνθρωπο σωστό, πατριώτη με Δύναμη, με Αρχές και Ήθος. Άνθρωπος ο οποίος κατέχει την θέση του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Δημοκρατίας και α) μας αποκαλεί «φίλοι και φίλες», β) παρουσία του γίνεται λόγος για «μειωμένη Εθνική κυριαρχία» (από την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη) και δεν αντιδρά ξεσηκώνοντας το σύμπαν το ίδιο, παρά χαμογελά και γνέφει, γ) παρακολουθεί το ΔΡΑΜΑ ΜΑΣ που ξετυλίγεται την τελευταία διετία, τουλάχιστον, σαν να βλέπει άλλη μια ταινία πριν πάει για ύπνο, σαν να μην υπάρχει, σαν να μην έχει καμία ΕΥΘΥΝΗ απέναντί μας και απέναντι στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της οποίας τον τίτλο φέρει, και λοιπά, και λοιπά, μόνο «συνταγματικός ανώτατος άρχοντας» δεν είναι, για εμένα.

    Δεν ξέρω ποιες και πόσες αρμοδιότητες φρόντισε ο πατέρας του σημερινού καταστροφέα να αφαιρέσει από τον Θεσμό προκειμένου να μπολιάσει την κοινωνία και το Έθνος με τον πασοκο-εθνομηδενισμό (που υιοθετήθηκε και από τους μπλε, κόκκινους και λοιπούς κόκκους και κότες, και εξακολουθεί να είναι κτήμα τους), αλλά και πάλι αρνούμαι να πιστέψω ότι είναι τόσο αδύναμος στις αρμοδιότητές του. Υποπτεύομαι, ως συνήθως, σκελετούς στην ντουλάπα, «κράτα με να σε κρατώ, να τους ρίξουμε στον γκρεμό μην μας πάρουν χαμπάρι και δεν προλάβουμε να βρούμε την πόρτα». Ο Δανειστής της Ροζ Βίλας, κι ας αναμένουμε εμείς την ΑΟΖ – ή τον Μάγο του Οζ να τους εξαφανίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α2- Ποια οικουμενική με τους παρόντες αρχηγούς κομμάτων θα αντέξει δίπλα σε «πατριώτες τεχνοκράτες» ; Δεν υπάρχει περίπτωση. Οι κρατικοδίαιτοι «αρχηγοί», και δεν εξαιρώ κανέναν, τρέμουν μπροστά στην παρουσία πατριωτών και τεχνοκρατών, ανθρώπων με ΔΕΣΜΕΥΣΗ απέναντι στην ΠΑΤΡΙΔΑ και ταυτόχρονη ΓΝΩΣΗ και ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. Πιο εύκολα θα αρωματιστεί ο διάολος με λιβάνι και θα το χαρεί κιόλας.

    Α3 - Τους ψιθύρους και τις κραυγές του Στρατού δεν τις αντέχουν οι «πολιτικοί ταγοί». Αυτοί θέλουν τσάι, συμπάθεια, κάποιον να τους γυαλίζει το πιάνο και να τους σερβίρει τα κουλουράκια μην τους χαλάσει το μανικιούρ. Άνεμοι παίρνουν σημαίες, στρέμματα γης να χαριστούν - μην χάσουμε όμως τον ύπνο μας, λόγοι ατελείωτοι, με πατρίδα, με άλογα πράσινα, με άλογα που χλιμιντρίζουν, και πολλά γαϊδούρια – εμάς, εννοείται. Μιλάμε για ανθρωπάκια, Anaconda, είμαι σίγουρη συμφωνείς, ανθρωπάκια κατώτατης στάθμης, ανδρείκελα θλιβερά, που μου προκαλεί οδύνη ακόμα και να τα σκέφτομαι, που δεν αντέχω πια να σκέφτομαι ποιες θέσεις κατέχουν σε τέτοια εποχή και τι τραγικά – εσκεμμένα ή από ανικανότητα – ΛΑΘΗ γίνονται ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ που περνάει.

    Σωστά είπες : «η παρακμή και η υποκρισία υπάρχει παντού, κυρίως μέσα μας», συμφωνώ, ξέρεις ότι άποψή μου είναι ότι η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι που θα μας δώσει ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, είμαι όμως ταυτόχρονα βέβαιη ότι αν η δική μας – εννοώ του Λαού, των πολιτών – υποκρισία και παρακμή (δεδομένου ότι όλοι είμαστε άνθρωπου, όντα ατελή, με την σκιά μας να καραδοκεί και να τρέφεται κάθε στιγμή από την αδυναμία και την άγνοιά μας επί πολλών θεμάτων) είναι στο 1, η δική τους (των πολιτικών σωτήρων και των βαθεοκρατικών «αξιωματούχων») είναι στο 1000! Και δεν πιστεύω ότι υπερβάλλω. Είναι τέτοια η ασυδοσία τους και η άρνησή τους να μας αφήσουν έστω ήσυχους να δούμε πως θα βγούμε από τον ΒΟΥΡΚΟ που οι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ μας οδήγησαν, που δεν έχει τρόπο μέτρησης πια, σπάει το «ευθυνόμετρο», ίσως πρέπει να εφεύρουμε ένα τέτοιο όργανο και να μετράμε όποιον μας ξαναζητήσει να μας «σώσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Β
    Τελειώνω με το θέμα που σου ανέφερα, δεν το γνώριζα καθόλου και δεν ξέρω αν ισχύει και πως ακριβώς, πριν λίγες μέρες ο αδερφός μου μου είπε ότι (έτσι άκουσε και διάβασε στο μπλογκ των αγανακτισμένων) σε περίπτωση που η Λευκή Ψήφος λάβει 50+1 τοις εκατό σε εκλογές, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (!), ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα ως μη αναγνώρισή τους από το εκλογικό σώμα. Βέβαια ακόμα και αν ισχύει, χρειάζεται να διαδοθεί σωστά (πως, από τα ΜΜΕ – ΜΠΕ;), και να υπάρξει σύμπνοια και δέσμευση εκ μέρους όλων μας, έστω του 50+1, πράγμα που δεν το βλέπω πιθανό, έστω στην παρούσα φάση, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς. Το έψαξα λιγάκι πριν λίγο, έχω καταλάβει ότι μεταξύ πολλών άλλων κατέχεις τα περί Συντάγματος, μπορείς να μου πεις αν ισχύει ; Είναι θέμα ερμηνείας ή είναι ξεκάθαρο τι ισχύει ;

    Αντιγράφω από την 1η σχετική παραπομπή που βρήκα Α :
    «Οι πολιτικοί σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά ασκούν την νομοθετική, εκτελεστική και ελεγκτική εξουσία και όπως είναι φανερό, αν το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν υπάρχει πιθανότητα τιμωρίας πολιτικών προσώπων ή επιχειρηματιών. Η λευκή ψήφος έχει την δυνατότητα να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και να δώσει την δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να θέσει νέους κανόνες διακυβέρνησης.»
    Όμως η «Α» ισχύει ή αυτή η παραπομπή τελικά ;

    Βέβαια ακόμα κι αν είναι άλλη μια ακυρωμένη δυνατότητά (μας) να ξεφορτωθούμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ τα παράσιτα, μήπως υπάρχουν άλλες αντίστοιχες δικλείδες ασφαλείας για τις οποίες δεν έχουμε ιδέα ; Όλα από μια ΙΔΕΑ ξεκινούν και τελειώνουν στην ΖΩΗ άλλωστε Επιμένω ότι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ του κουτόχορτου και της πλάνης.

    Αυτά τα «λίγα» για τώρα. Θεωρώ ότι όσο αυτοί μεγαλώνουν τις τσέπες τους, εμείς οφείλουμε να μεγαλώνουμε το μυαλό μας, και θα δούμε ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ποιος θα βγει από τον βούρκο και ποιος θα πνιγεί μέσα σε αυτόν./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΓ. Προς τον Sterg : Εννοείται θεωρώ μου επιτρέπεις να σχολιάσω, έστω και μεταγενέστερα, πάνω στο σχόλιό σου. Θεωρώ σημαντική την αναφορά του Anaconda σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμπληρώνω σχετικά με το Β :

    Παραπομπή Α
    http://diadrastiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_10.html

    Και η επόμενη :
    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=16544

    (Δεν ξέρω γιατί δεν φαίνονται, θα το δω κάποια στιγμή τι κάνω λάθος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παει εφυγε η μπαλα εξω απο το γηπεδο.Ανακοντα βγαλε την εφεδρικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α1.
    β. Ακριβώς το ίδιο μου ανέφερε κάποιος γνωστός μου χθες και σου παραθέτω την απάντηση που του έδωσα:
    Η Μπενάκη του μίλησε σε γενικό επίπεδο και δεν του έδωσε λύση - μη σου πω ότι του έκανε κακό γιατί τον φόβισε χωρίς να τον έχει προετοιμάσει κατάλληλα.
    γ. Όταν η γενική εντύπωση είναι ότι είσαι διακοσμητικός, όχι ότι δεν έχεις ευθύνη, αλλά ας πούμε ότι αποδέχεσαι το ρόλο που σου αποδίδουν: ως παιδί του συστήματος, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα είχε μη συστεμικά προβλεπόμενη συμπεριφορά. Αν όμως -λέω αν- τύχαινε και αποκτούσε γνώση της κατάστασης, του αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί το δημοκρατικό πολίτευμα που είπε και ο Βενιζέλος χθες, όπως επίσης και της λύσης, κάθε λεπτό που περνάει και δεν δρα υπέρ του έθνους βάσει του Συντάγματος και του ρόλου του σε αυτό, αυξάνει τις ευθύνες του.

    Α2. Μήπως λοιπόν η λύση δεν είναι (τουλάχιστον) ένα μικτό σχήμα; Μήπως θα έπρεπε να έχουμε σκεφτεί κάποια πιο παραγωγική λύση και να την πούμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως οφείλουμε;

    Α3. Το ποιός είναι +/- μακάκας ή ανθρωπάκι ή άνθρωπος ορίζεται από τις πράξεις και τα λόγια του, όχι από τη θέση του. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μη συμφωνήσω με τη θέση σου ότι >>ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι που θα μας δώσει ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ<<.
    Επαναλαμβάνω λοιπόν: Μήπως θα έπρεπε να έχουμε σκεφτεί κάποια πιο παραγωγική λύση και να την πούμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως οφείλουμε;
    Αν το είχαμε κάνει και δεν είχαμε την υποστήριξη >>των πολιτικών σωτήρων και των βαθεοκρατικών «αξιωματούχων»<<, τότε δεν τίθεται θέμα προστασίας μικροσυμφερόντων αλλά εσκεμμένης προδοσίας, η οποία χρήζει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Ποινικό Κώδικα -για καιρό πολέμου, όπως ζούμε σήμερα βάσει των δηλώσεων του Προέδρου και του Αντιπροέδρου/πρώην ΥΕΘΑ της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας- αντιμετώπιση.

    Β. Ας μην τρέχουμε σε εκτροπές που διευκολύνουν την υλοποίηση αλλότριων σχεδίων, και εντός της χώρας και εκτός. Οι στιγμές για την πατρίδα είναι κρίσιμες. Ας μην υποτιμούμε το Σύνταγμα. Απάντηση/λύση σε αυτό το ζήτημα υπάρχει εδώ:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_6106.html?showComment=1316632793338#c1940050757513031930

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Anaconda, πως γίνεται να μην μπορεί να αντιδράσει και να τον φόβισαν τα λόγια της Μπενάκη, τόσα χρόνια μέσα στο σύστημα είναι, δεν γνωρίζει ότι τίποτα δεν λέγεται τυχαία ; Αν αποδέχτηκε τον ρόλο που του αποδίδουν ως διακοσμητικό, αυτό είναι πρόβλημα δικό του που γίνεται όμως και δικό μας. Αναφέρεις ότι θα έπρεπε να του πούμε τις λύσεις που σκεφτόμαστε, πως όμως, τι πρόσβαση έχει ένας πολίτης, ή μια ομάδα πολιτών, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ;

    Σχετικά με το Β, τελικά ισχύει ή όχι ; Αν είναι συνταγματικό, γιατί αποτελεί εκτροπή ; Οι πολίτες δεν έχουμε γνώση του Συντάγματος και των δυνατοτήτων που μας δίνει.

    Sterg, είναι κάποιες στιγμές που δεν σε καταλαβαίνω καθόλου. Αυτή είναι μια από αυτές. Σε ποια μπάλα αναφέρεσαι, σε ποιο γήπεδο ; Ποια εφεδρική ;
    Σε ρωτώ γιατί το σχόλιό σου ακολουθεί τα δικά μου, που αναφέρονται σε προγενέστερο δικό σου. Αν εννοούσες κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που κατάλαβα (σχετικά με το παλιό σχόλιό σου) σημείωσε τις αντιρρήσεις και διορθώσεις σου.
    Αν δεν αναφέρεσαι σε αυτά (εννοώ τα σχόλιά μου), γράψε άκυρο. Αν ναι, εξήγησέ μου σε παρακαλώ τι εννοείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >>Αναφέρεις ότι θα έπρεπε να του πούμε τις λύσεις που σκεφτόμαστε, πως όμως, τι πρόσβαση έχει ένας πολίτης, ή μια ομάδα πολιτών, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ;<<
    Στείλτου μια επιστολή με courier. Θα τη λάβει και θα τη διαβάσει - πιθανόν όχι μόνο αυτός, αλλά τέλος πάντων...
    Πάντως, είναι προτιμότερο με courier παρά να το καταθέσεις εσύ κάπου με Α.Π. γιατί ο ΠΣΦΠΕΠΚBΣΕΡ θα φροντίσει να χαθεί, πίστεψέ με...

    Ως προς το Β, είναι ανέφικτο, πιο ανέφικτο από το να πείσεις το 50%+1 να πάει να ψηφίσει ότι δεν είναι μακάκες, συνεπώς δεν έχει σημασία η συζήτηση περί συνταγματικότητας. Ρίξε μια ματιά στο πρόβλημα του free rider και θα καταλάβεις τί εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. επειδη μια μπαλα αλλου την κλωτσας και αλλου μπορει να την πηγαινει ο αερας ε,περασε ξυστα απο την αριθμημενη θεση που καθοσουνα αλλα συνεχισε και πηγε και "εκατσε" στην σωστη της θεση .Μη ανησυχεις μπαλα ειναι αυτη και κανει τα δικα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Sterg, μην πω ότι κατάλαβα, γιατί δεν κατάλαβα. Έστω, τουλάχιστον αφού πέρασε ξυστά από εμένα και δεν μου ήρθε στα μούτρα, ΟΚ.

    ----------------------------------

    Anaconda, δεν ξέρω ποιος είναι ο ΠΣΦΠΕΠΚΒΣΕΡ (θα αρχίσω κι εγώ να μιλώ με γρίφους, να δούμε ποιος θα βρει στο τέλος τον κρυμμένο θησαυρό).
    Το Β με γοητεύει, παρότι εννοείται δεν μπορεί να υπάρξει σύμπνοια του 50+1, γιατί το είδα σαν μια ευκαιρία δημιουργικής καταστροφής. Μετά την πιθανή διάλυση των κομμάτων, α) μπορούν να ξαναδημιουργηθούν, αφού βέβαια θα έχουν γίνει εκατό κομμάτια, β) θα δινόταν η ευκαιρία σε άλλους ανθρώπους της κοινωνίας, σε άλλους σχηματισμούς να λάβουν την θέση που διεκδικούν, ή έστω, αυτή που τους αξίζει ( βλέπε για παράδειγμα τον μικρόκοσμο του Ινφογνώμονα και πόσους πολίτες θα μπορούσε να δώσει, με πόνο για την Πατρίδα, βάσανο σκέψης και πρόθεση προόδου για να παίξουν αυτόν το ρόλο, εμένα με εξαιρώ, δεν έχω τέτοιες ικανότητες ) γ) η ακυβερνησία δεν υφίσταται, γιατί έτσι κι αλλιώς η τρόϊκα μας κυβερνά, το πολύ – πολύ να γλυτώναμε 2-3 μήνες την πληρωμή των μισθών και λοιπών πανάκριβων παροχών σε βουλευτές, κυβερνητικούς, κλπ. Το αφήνω το θέμα για τώρα, μάλλον με το free rider εννοείς την τάση πολλών να αφήνουν τους λίγους να «πληρώνουν» και να βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να συμπληρώσω ένα ακόμη εγχειρίδιο σε αυτό του Ινφογνώμονα, αναφέρομαι στην κληρονομιά που μας άφησε ο Οδυσσέας Ελύτης, τα νοήματά του είναι πάντα και αφυπνιστικά, αλλά και παρηγορητικά, σήμερα τα έχουμε ανάγκη και τα δύο :
    «Ποιοι κυβερνάνε; .... Μας χρειάζεται μια νομοθεσία που να διαμορφώνεται όπως το δέρμα επάνω μας τον καιρό που μεγαλώνουμε.... να μπορεί κείνο που γεννά ο άνθρωπος να ξεπερνά τον άνθρωπο δίχως να τον καταπιέζει.»
    Για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να βρούμε τον «ταπεινό μας Παράδεισο, ..... τον δεύτερο και πραγματικό ηθικό μας ήλιο..»

    Για τώρα χαιρετώ.
    Καληνύχτα σε όλους, Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ βρε Ρίκα, ούτε τα βασικά δεν ξέρεις!

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_6106.html?showComment=1316678234011#c2463052652801658763

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΚ, με έπιασες αδιάβαστη, τι να πρωτοπρολάβω πια.
    Καλύτερο το «Πολιτιστικός Σύλλογος των Φίλων του Πρώην που Έμειναν Πίσω για να Κάνουν Business και να του Στέλνουν Ενημερωτικά Ραβασάκια» από το ΠΣΦΠΕΠΚBΣΕΡ, όχι ότι και πάλι το κατάλαβα, αλλά έστω.
    Για δε το λές απλά ΣΡ, σαν Σύλλογος Ρουφιάνων ακούγεται, κι αν είναι να πετάξουν και την επιστολή μου, ακόμα χειρότερα.
    Πρώην, νυν και αεί, και εις τον αιώνα των αιώνων. ΑΜΗΝ.

    ΥΓ. 1 – Είναι η απάντηση μου Ραν Ταν Πλαν χρονικά, αλλά η ζωή φταίει, όχι εγώ.
    ΥΓ. 2 – Πάντως επιμένω να θέλω να βρούμε Συνταγματικά παράθυρα στο μέλλον, τρόπους απαλλαγής μας από τα κόμματα της καταστροφής, την οδυνηρή για όλους μας κομματοκρατία, και δεν εξαιρώ κανένα κόμμα. Όσο υπάρχουν και μας εμπαίζουν καταπρόσωπο : α) η κατάσταση δεν θα καλυτερεύσει ποτέ για εμάς, μόνο θα επιδεινώνεται δραματικά, όπως ήδη συμβαίνει, β) σαν κινούμενη άμμος θα ρουφήξουν όποιον έντιμο και ικανό επιχειρήσει να λειτουργήσει θετικά για την Πατρίδα μέσα από αυτά, γ) όποιο άλλο δημιουργηθεί, κινδυνεύει να μολυνθεί και να υπονομευθεί από τα υπάρχοντα, και τους ύπουλους και σκοτεινούς τρόπους που αυτά κινούνται.
    Δεν πρέπει να φοβόμαστε καμία ακυβερνησία, καμία αναστάτωση πολιτική αν είναι να φέρει τους σπόρους μιας ανατρεπτικής και ειλικρινούς Αλλαγής. Μεγαλύτερη ακυβερνησία από αυτήν που ζούμε τις τελευταίες 4 δεκαετίες, δεν υπάρχει.
    Το σύστημα πρέπει να πέσει. Για «να λάβουν τα Όνειρα εκδίκηση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν βλεπω καμμια εκδικηση και απο πουθενα και αυτο οχι γιατι δεν ειμαι ενημερος για τις ιστοριες εκδικησης και αντεκδικησης αλλα διοτι ειμαι αρκετα ορθολογιστης για να κοροιδεψω τον ιδιο μου τον εαυτο.Καμακια και παρασιτα ειναι της οικονομιας,προγραμμα-βαμπιρ εχουν υπερβολικου πλουτισμου και κυριως μαζικου ελεγχου των παντων.Στοχευσανε επιλεκτικα πχ την λεμαν μπραδερς αλλα ελα που ο παραγων εντροπια δεν τους αφησε να στρογγυλοκαθησουν και να μετρησουν τα κλοπιμαια τους.Ξαπλωστρα ειχανε και καθονταν στην αμμο εκει που εσκαζε το κυμα και συνομωτουσανε θαβοντας οικονομικα και επιλεκτικα κοσμο και εκει αποκοιμηθηκαν συνεχιζοντας στο ονειρο αυτο που κανανε στο ξυπνιο.Και ηρθε η αδυσωπητη φυσικη επαναφορα ισσοροπιας των παντων και τους εσκαψε απο κατω την αμμο και τους επνιξε γιατι το βαθυ ονειρο της αθλιοτητας ,τους ειχε μεταφερει βαθεια αβυσσιακα και δεν μπορεσαν να αφυπνιστουνε να σωσουνε το τομαρι τους.Με δυο λογια τωρα στην λαικη επεξηγηματικη γλωσσα=Προγραμματισαν καποιοι επιλεκτικη διαλυση καποιων,ταυτοχρονα επεσε η διεθνης χρηματοοικονομικη αλητεια στο παιχνιδι και στοιχηματισε σε καταστροφες αλλα αυτη η αλητεια της οικονομικης....παραοικονομιας της αρπαχτης ητανε πολλαπλασια και απροσςδιοριστη στα αρχικα επιλεκτικα καμακια.Το αποτελεσμα ητανε αυτο.Ητανε τοσο μεγαλη η ψαρια στα δικτυα που τελικα αντι να την αναβασουν το βαρος της τραβηξε,εγυρε και βουλιαξε αυτανδρο το καραβι γιατι δεν τολμησαν να σκισουν τα δικτυα αυτοι που τα ερρηξαν και ελπιζαν σε μια απλως καλη ψαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Sterg, καταλαβαίνω τι θες να πεις, μου άρεσε η εικόνα της άμμου που τους ρούφηξε, ερχόμενη «η αδυσωπητη φυσικη επαναφορα ισσοροπιας των παντων». Δεν μπορούν να το μαζέψουν το κακό, δεν ξέρω και αν το επιθυμούν. Το ζητούμενο είναι ΓΙΑΤΙ μπόρεσαν να το κάνουν αυτό. Πάνω σε μια βόμβα καθόταν η ανθρωπότητα, χωρίς να το ξέρει. Ευάλωτοι οι άνθρωποι, υπνωτισμένοι με λάθος αξίες Ζωής, αποδεχόμενοι ερήμην τους/μας ένα χρηματοοικονομικό σύστημα ανταλλαγής ενέργειας που αποδείχθηκε ο Δούρειος Ίππος της Ζωής και των Ονείρων μας. Ίσως είχε δίκιο αυτός που είπε ότι η Γη είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ανθρώπων, όχι τις επιθυμίες τους.

    Από το Προφητικόν του Οδυσσέα Ελύτη (από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, 1959), είναι η αναφορά μου στην εκδίκηση των ονείρων. Το εκλαμβάνω ως την αποκατάσταση των ονείρων, όχι με την τρέχουσα έννοια της εκδίκησης. Προσωπική μου στάση είναι να ζητούμε και να πετυχαίνουμε την νόμιμη τιμωρία των ενόχων πάσης φύσεως, αφού δούμε και την δική μας «συμμετοχή» στο έγκλημα, και μετά τους γυρνάμε την πλάτη και αφιερώνουμε την ενέργειά μας στην Ζωή μας, στην πρόοδο, στα όνειρά μας.
    Αντιγράφω από το Προφητικόν :
    «Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει. Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου ............ Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. " Ίσως είχε δίκιο αυτός που είπε ότι η Γη είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ανθρώπων, όχι τις επιθυμίες τους"
    (Ρικα)
    Ακριβως,ετσι ειναι.Το ενστικτο της επιβιωσης του ζωου οταν μετατραπει σε ενστικτο επιβιωσης του κτηνους(ιδιοτητα μετεωρη μεταξυ Ανθρωπου και ζωου) τοτε αυτο παιρνει διαφορα εξωτερικα σχηματα με κυριαρχο την απληστια ενος ακραια εγωιστικου-ατομικιστικου υποκειμενου που μετατρεπει την προσωπικη του ανασφαλεια για επιβιωση σε μακελλαρισμα των υπολοιπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτοι ειναι αυτοι που παριστανουν τους ελληνες.θαυμαστε τους.

    "Η περίπτωση του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου απασχόλησε με πηχυαίους τίτλους τα μέσα ενημέρωσης, όταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εφοπλιστής της Ελλάδας βρέθηκε στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών. Για πρώτη φορά φάνηκε να γίνεται πραγματικότητα η κυβερνητική εξαγγελία ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να επωμιστούν το βάρος του χρέους, προκειμένου να σωθεί η χώρα. Ωστόσο δύο ημέρες μετά την κλήση των Αρχών για τακτοποίηση της οφειλής του, σύμφωνα με διαρροή της ΕΥΠ, εκείνος μετέφερε στην Ελβετία 600 εκατ. ευρώ. Ηταν ένα είδος προειδοποίησης του δισεκατομμυριούχου ότι θα ήταν καλύτερα να τον αφήσουν στην ησυχία του, παρά να μεταφέρει το σύνολο των επιχειρήσεών του στο εξωτερικό.Το γεγονός αυτό αποδεικνύει – γράφει το «Stern» – ότι όλα παραμένουν όπως ήταν παλιά: O λαός θα πρέπει να κάνει οικονομίες, ενώ εκείνος που έχει χρήματα και διασυνδέσεις δεν έχει τίποτα να φοβάται.

    από: Palmografos.com - «Stern»: Συνεχίζουν το πάρτι οι φοροφυγάδες στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. -συμπληρωση-Σύμφωνα με φορολογικά στοιχεία, 20.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ και μόνο 73 φορολογούνται για εισόδημα μεγαλύτερο του ενός εκατ. ευρώ. Η πλειοψηφία, περίπου 700.000, δεν πληρώνουν ούτε ένα σεντ, επειδή το εισόδημά τους κυμαίνεται δήθεν κάτω των 12.000 ευρώ.

    από: Palmografos.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.