29/10/11

(Κάποιοι) Ονειρεύονται αντίστροφα Ίμια

Ανυπόγραφο σχόλιο της εφημερίδας Κόσμος του Επενδυτή. Το σκηνικό θυμίζει την περίπτωση Ιωαννίδη, που κάποιοι "φίλοι" του, υποσχέθηκαν ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, μετά το πραξικόπημα. Και μετά ήλθε ο Αττίλας.
Τώρα, τί θα επακολουθήσει άραγε;
Στο εθνικό παραλήρημα γύρω από την οικονομία και τις σχέσεις μας με την Ευρώπη, ας μην προσθέσουμε και άλλες εθνικές καταστροφές.
Το λέμε εξαιτίας της επιμονής πολύ αξιόπιστων πηγών να μας μεταφέρουν «νύξεις» που φαίνεται ότι έκαναν όψιμοι «φίλοι» και «σύμμαχοι», που ονειρεύονται να κάνουν μαζί μας μια «περιορισμένη» και «επιτυχή», όπως υπόσχονται, επίδειξη ισχύος στον Ερντογάν, ένα είδος «αντίστροφων Ιμίων».
Όπως μάλιστα λένε, μια τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει και ευεργετικά αποτελέσματα στο εσωτερικό «μέτωπο»!
Ελπίζουμε ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας, απλά συμπτώματα της ταραχής εν τω κρανίω που χαρακτηρίζει το έθνος και, ιδίως, τις πάσης φύσεως ηγεσίες του, σε αυτή την τόσο ταραγμένη περίοδο. Αλλά έχουμε υποχρέωση, σε αυτούς τους εξαιρετικά πονηρούς καιρούς, με μια πολιτική ηγεσία και ένα κράτος σε αποσύνθεση, που ήδη λειτουργούσαν πολύ άσχημα σε πιο ήρεμους καιρούς, να επιστήσουμε την προσοχή των πολιτικών και στρατιωτικών αρμοδίων, ελπίζοντας ότι έχει μείνει αρκετό μυαλό στο κεφάλι τους.
Αλίμονο αν το ελληνικό έθνος δεν έχει απολύτως ενσωματωμένα στο μυαλό του όλα τα τραγικά διδάγματα της εμπειρίας της στρατιωτικής δικτατορίας στο τελευταίο διάστημα της ζωής της, την περίοδο της μεγάλης παρακμής και κατάρρευσης, το παράδειγμα δηλαδή του τι έκαναν και υπό ποίων την «καθοδήγηση» και «προτροπή» οι Δημήτριος Ιωαννίδης και Νικόλαος Σαμψών.
 Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ήδη ως «πειραματόζωο», για την εισαγωγή του ΔΝΤ και των μεθόδων του στην ευρωζώνη, και επιχειρείται να γίνει ένα είδος οικονομικής «αποικίας της παγκοσμιοποίησης». Ελπίζουμε να μη γίνει και καταλύτης για τη διάλυση της ΕΕ ή γεωπολιτική «αποικία» δυνάμεων στρατηγικά εχθρικών στην ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Όσο για την Κύπρο, που «φιλοξενεί» ήδη Τούρκους στον Βορρά, Βρετανούς στο Νότο, Ισραηλινούς να την προστατεύουν και Φιλλιπινέζους να την υπηρετούν, ελπίζουμε να μείνει στο τέλος και κάποιος χώρος για τους Έλληνες στο νησί…
Κόσμος του Επενδυτή, 28/10/2011

2 σχόλια:

  1. Αυτό θα είναι η ''βοήθεια'' του Ερντογάν πρός τον Παπανδρέου,ο μέν πρώτος θα καβατζώσει κανένα κρίσιμο νησί και ο μέν δεύτερος νομίζει ότι θα συσπειρώσει τον Ελληνικό λαό και τα κόμματα κάτω απο το φόβο του Εθνικού κινδύνου,ίσως έτσι να δικαιολογήσουν και τυχόν χρεοκοπία,πολλά παίζοντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φεουδάρχης που χλευαστικά υποτιμά τους ελεγχόμενους εξαρτημένους υποτελείς του, για την ευχαρίστηση του, στο τραπέζι της αργίας του Σαββάτου ΣΥΖΗΤΑ συν γυναιξί και τέκνοις, την ικανοποίηση των ενστίκτων του άρρωστου πνευματικού κόσμου της ματαιότητας του, ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΎΕΤΑΙ πως θα τους έχει ΟΛΟ στην¨"τσίτα" της αντιπαράθεσης, ή με το μαστίγιο (δικτατορίες) ή με το καρότο (ΜΗ χρεολυτικά δάνεια), ή και τάζοντας αεριτζίδικα παπούτσι αριστερό στον ένα, και δεξιό στον άλλον, αρκεί να μη μπουν σε αμφισβήτηση τα ΤΑΠΙ και ΤΕΑΡΟΥΦ σε στεριά και θάλασσα από του κολίγους που δίνουν εύσημα αξία στους κοτζαμπάσηδες που κρατούν τα χαλινάρια των υποζυγίων των κολίγων

    Κι αυτό το επιτυγχάνουν οι ιδιώτες τραπεζίτες της τράπεζας τις Ελλάδας από την ιστορικά πρώτη "πορτοκαλή" τους επανάσταση του 1821, για να γλυτώσουν από την κρεμάλα καθώς ήταν "..γενική .. η ἐξαχρείωσις ἀρχόντων καί ἀρχομένων..", και σήμεραΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συμπαγή ΠΟΛΙΤΙΚΟ μέτωπο στη συγκάλυψη των διαχρονικών εγκλημάτων των φεουδαρχών και των συνεργών του κοτζαμπάσηδων

    Σιγά μη βρεθεί συνταγματολόγος ή και βουλευτής που θα έρθει σε αντιπαράθεση με τη φλογέρα .. προσέξτε στο (1+30") ή την και τη δική του ασυλία, ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ

    Οπότε"Το μυαλό της κότας" εικάζει σαν αγιογραφία "Το πρόσωπο του τέρατος"

    Κατά τα άλλα τα εύσημα για την συνδρομή των πολιτών στην επίκληση ΟΛΟΥ του πολιτικού γίγνεσθαί για συστράτευση κατά της φεουδαρχικής διαπλοκής τα εισέπραξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ΚΑΙ λόγο της ΑΜΕΡΙΣΤΗΣ συνεργίας λειτουργών "τοιούτων" τις δικαιοσύνης και τι υπεκφυγές πρωτοβάθμιων ομπρελάκιδων του "πέρα βρέχει"

    Τελικά όλα είναι θέμα πολιτικής παιδείας των πολιτών της Εκκλησίας του Δήμου, και η αυτογνωσία για την εγρήγορση προστασίας του ευνομούμενου ΔΙΚΑΙΟΥ της Πολιτείας των ΠΟΛΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.