27/10/11

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Το τέλος της σιωπής

Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο.
Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο. Οι απόστρατοι των ΕΔ προέρχονται από ένα εργασιακό περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από το Δημόσιο, επομένως ο όρος "ένστολος δημόσιος υπάλληλος" είναι ατυχής και ίσως υποβολιμαίος. Είναι μια "εργασιακή τάξη" πειθαρχημένη και συντεταγμένη, χωρίς πλήρεις συνταγματικές ελευθερίες.
Παρέμειναν σιωπηλοί ακόμα και όταν άκουσαν να αποκαλούνται "αντιπαραγωγικοί" και "αυτιστικοί".
Το "επάγγελμα - τρόπος ζωής" του στρατιωτικού τον έκανε να είναι "διεκδικητικά σιωπηλός" και να περιμένει τις Ενώσεις του να φροντίσουν για τα έννομα συμφέροντά του. Πόσο διεκδικητικές μπορεί να είναι αυτές οι Ενώσεις που εποπτεύονται από το ΥΕΘΑ; Αν ήταν, δεν θα είχαμε τη δραστηριοποίηση ενώσεων και κινήσεων στον χώρο των αποστράτων. Αυτές οι οργανωμένες κινήσεις, σε συνδυασμό με την τάση απαξίωσης τους από τον ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτη, συνετέλεσαν στο να βγουν οι απόστρατοι από τον "κόσμο της σιωπής"!
Οι στρατιωτικοί προέρχονται από τα σπλάχνα του λαού. Δεν διεκδικούν συντεχνιακά προνόμια. Απαιτούν όμως δικαιοσύνη. Οταν χρησιμοποιούνται επιλεκτικά στατιστικά στοιχεία για την κατάντια του ΜΤΣ και επιχειρείται να μετατοπιστούν οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες σε αυτούς, τους πνίγει το άδικο! Στη συγκέντρωση την 30ή Σεπτεμβρίου μικρός αριθμός αποστράτων απροσχεδίαστα εισήλθε στο προαύλιο του Στρατοπέδου Παπάγου. Οι απόστρατοι αποδοκίμασαν την ενέργεια, αλλά ακούγοντας τον ΥΕΘΑ να χρησιμοποιεί εκφράσεις που είχαν να ακουστούν από τη δικτατορία, κυριεύτηκε από θλίψη και οργή. Αυτοί είναι οι απόστρατοι που ζητούν δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Είναι ώρα να κατανοήσει ο κ. Μπεγλίτης τις ιδιαιτερότητες του Κλάδου, να ακούσει τα προβλήματά του και να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Κώστας Λουκόπουλος
Υποστράτηγος ε.α. και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του Α/ΓΕΕΘΑ

13 σχόλια:

  1. Κυριε Κώστα Λουκόπουλε
    Αναρωτιεστε "Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο".Μα η απαντηση ειναι πολυ απλη και την γνωριζετε.Χωρις κορωνες και αλλα λογια ,το αιτιο, και αιτιολογημενο πληρως, ειναι οτι ελαττωθηκαν αιφνιδια τα εισοδηματα τους.
    Θα επιθυμουσα ομως να σας κανω 2 ερωτησεις=
    1η ερωτηση
    Θα γνωριζετα πιστευω οτι τα παιδια παλαιοτερων αποστρατων (υπηρετουντες 7ετιας) βρεθηκαν στου Παπαγου και Χολαργο με οικοπεδα δωρεαν και μονοκατοικιες που εδω και μια 15ετια τα δινουν με αντιπαροχη και βρισκονται με πολυκατοικια στην ιδιοκτησια τους που τα ενοικιαζουν σαν διαμερισματα στα κοροιδα με 800 και 1000 ευρω μηνιαιως και παριστανουν τους εισοδηματιες με απογονους τεμπελιδες και σχεδον κοπροσκυλα.Για αυτη την διακριση μεταξυ ημετερων και υμετερων τι κανατε?Τιποτα,γιατι σας βολεψε σαν συντεχνια.Ας μη αναφερω και αλλες "νομιμες" απολαβες απο την συντεχνιακη συμμετοχη σας στο ονομα της..."πατριδας" και στην ..."σωτηρια" της...
    2η Ερωτηση
    Σας σπουδασε,σας εκπαιδευσε,σας εστειλε στο εξωτερικο,σας εκανε επιστημονες η Πατριδα και μολις σας "επαιρνε" την κοπανουσατε απο το στρατευμα με συνταξη απο τα "40" σας και κανατε ιδιωτικη καριερα για να τα οικονομησετε.Πολλοι απο εσας συνεργαστηκαν στο βουλιαγμα της Πατριδας μεσα απο μιζες σε επιτροπες αξιολογησης στρατιωτικου υλικου,αεροπλανων,πλοιων,αρματων κλπ ,μιζες που πληρωσαν και πληρωνουν ακομα τα λοιπα κοροιδα διοτι αυτες οι δικες σας μιζες πληρωθηκαν με δανεια.Στρατιωτικοι γιατροι και οδοντιατροι που το κρατος πληρωσε ακριβα τις σπουδες και τις μετεκπαιδευσεις τους και στο εξωτερικο,αφου αρμεξαν τον πολιτη με τα ταυτοχρονα ιδιωτικα τους ιατρεια μετα την κοπανησαν και εξαργυρωναν το ελληνικο χρημα που κοστισαν με δημιουργια προσωπικης περιουσιας.Τι κανατε οι υπολοιποι για αυτο? Τιποτα ,γιατι ητανε η συντεχνια σας.ΟΙ περισοτεροι απο εσας κρυβονται πισω απο τους λιγους εντιμους και πατριωτες στρατιωτικους που υπαρχουν στο στρατευμα και υπαρχουν για να ξελασπωνουν και εσας τους πολλους της συντεχνιας.Ας τελεινει το παραμυθι με τα "δηθεν" διοτι η Ελλαδα δεν τα σηκωνει πλεον αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sterg

    και λίγα...μάλλον ελάχιστα τους λες,είναι σίγουρα μια συντεχνία τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία ,απλά για την επιβεβαίωση του κανόνα υπάρχει και μια μικρή μειοψηφία.
    Εθελοτυφλώντας μηδένισαν το ΜΤΣ γιατί δεν είχαν οι διοικήσεις του το σθένος να που όχι και να καταγγείλουν τον άθλιο τσοχτζόπουλο,όταν τους εξανάγκαζε σε παρνομίες του κερατά.
    Πως να αρνηθούν όμως όταν τον γλύφαν για να τους διορίσει,ξέχασαν ότι όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι...και τώρα σαν μωρές παρθένες σκούζουν και μυζεριάζουν αει σιχτίρ λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kimon
    Κανοντας ενα κλικ πηγα σε ενα ατελες δικο σου ιστολογιο αλλα με σημαντικοτατο κειμενο που μεταφερω εδω για χαρη των υπολοιπων χωρις την αδεια σου γιατι ειναι κοινοποιησιμο αρα μεταφερομενο.Ευχαριστω
    ---------------------------
    >kimon
    H μόρφωση είναι θέμα συμπεριφοράς!!! Ποιούς θεωρώ μορφωμένους: 1.πρώτα απ' όλα αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις αντί να ελέγχονται από αυτές. 2.Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική. 3.Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές. 4.Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα. 5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους. 6.Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους. 7.Αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και τη δόξα τους.<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ

    Στη τελευταία του παράγραφο του σχολίου του ο Sterg γράφει:
    «Οι περισσότεροι από εσάς κρύβονται πίσω από τους λίγους εντίμους και πατριώτες στρατιωτικούς που υπάρχουν στο στράτευμα και υπάρχουν για να ξελασπώνουν και εσάς τους πολλούς της συντεχνίας».
    Έχω την άποψη ότι ο συντάκτης αδικεί το σώμα των Ελλήνων αξιωματικών που δεν αποτελεί με τίποτα συντεχνία. Συντεχνία, αποτελεί η πολιτική ηγεσία του τόπου μας η οποία μας κατάντησε επαίτες της ΕΕ.
    Σήμερα νομίζω ότι λίγοι, ίσως οι πλέον ανίκανοι αξιωματικοί, που δυστυχώς πράγματι υπάρχουν στο στράτευμα, καταφέρνουν να κρύβονται πίσω από την πλειάδα των εντίμων και πατριωτών στρατιωτικών που κυριαρχούν. Δυστυχώς όμως κάμποσοι από αυτούς τους λίγους, κατέχουν την πυραμίδα της στρατιωτικής ιεραρχίας και λασπώνουν τους πολλούς, οι οποίοι έχοντας ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους ανωτέρους τους δεν έχουν τρόπο να αντιδράσουν.
    Μήπως αλήθεια δεν αποτελεί κοινό τόπο ότι στην πτωχευμένη πατρίδα μας, κυβερνάνε και διοικούν παντού ανίκανες και διεφθαρμένες μειοψηφίες.

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.

    Αν και αυτη την στιγμη αλλα ειναι τα σοβαρα που τρεχουν ,εγω θα σας δωσω μια απαντηση στο ονομα του σεβασμου που εχω για τις Ελληνικες Ενοπλες Δυναμεις.
    Απο τους "πολλους" που αναφερεστε υπολογιζω ,επειδη γνωριζω,οτι πανω απο το 80% αυτων εχουν καταφυγει πανω απο μια φορα σε βουλευτικα γραφεια ητε για προαγωγη ητε για ευμενη μεταθεση ητε για καταληψη θεσεως εις βαρος αλλου αξιωτερου αυτων.
    Αλλο θεμα.Ποιος διοικει τις Μοναδες σας? Εσεις? Επιτρεψτε μου να σας πω οτι εκτος εξαιρεσεων λαμπρων αξιωματικων που συχνα τρωνε απο τηυν καραβανα που τρωει και ο στρατιωτης τους,και αυτο κυριως αφορα τις Καταδρομες,οι περισσοτεροι απο εσας δεν γνωριζετε ουτε τους στρατιωτες σας ουτε τις αναγκες τους ουτε τα προβληματα τους και ειστε αυτοι που τελευταιοι μαθαινετε και αφου επιτελεστει την αυτοκτονια ενος στρατιωτη σας,και αυτη σας ....ενοχλει μονο για την δικη σας πορεια.Αντι για εσας που ειστε στα εκτος ουσιαστικης διοιηκησης εχετε αμολυσει καποιες δυστυχισμενες υαινες,τους ΕΠΟΠ,για να κανουν το εργο σας.Και επειδη προκειται για ανικανους και αγραμματους κομπλεξικους ανθρωπους εναντι των μορφωμενων στρατιωτων που πηγανε να υπηρετησουν την Πατριδα τους η κατασταση αντι να ισσοροπει με αυτους αντι για εσας παροντα.οδηγειται σε απελπιστικα αδιεξοδα απαξιωσης λαμπρων επιστημονων -κληρωτων που με χαμμενο ηθικο σχοινοβατουν σαν υποζυγια μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.
    ΥΓ
    Εγω εχω υπηρετησει 31 μηνες που χαραξαν την υπολοιπη ζωη και καριερα μου και τις χαριζω στην Πατριδα,αν σας ενδιαφερει αυτο για να καταλαβετε πως και γιατι γραφει καποιος που δεν υπηρξε ακαπνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Sterg,

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση στο σχόλιό μου. Η άποψή σου είναι σεβαστή, αλλά δεν αλλάζει και τη δική μου, την οποία διαμόρφωσα μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας σε διάφορες Μονάδες και Επιτελεία του στρατού μας.
    Ειλικρινά με στενοχωρεί το γεγονός ότι ένας πρώην στρατιώτης που υπηρέτησε 31 μήνες στο στρατό, έχει τόσο πικρά σχόλια να κάνει για τους αξιωματικούς που τον διοίκησαν. Και εγώ ως άνθρωπος σίγουρα έχω κάνει λάθη και εκτιμώ ότι θα έχω αδικήσει αρκετούς από τους υφισταμένους μου κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου. Όμως τους αγαπούσα και τους αγαπάω ακόμη όλους σαν να ήτανε τα δικά μου παιδιά. Αν χρειαζόταν να είσαι σίγουρος ότι θα έδινα και τη ζωή μου για αυτούς, όχι μόνο από αγάπη, αλλά γιατί αυτό ήταν το καθήκον μου.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τη σημερινή επέτειο.

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Στρατιωτικοι γιατροι και οδοντιατροι που το κρατος πληρωσε ακριβα τις σπουδες και τις μετεκπαιδευσεις τους και στο εξωτερικο,αφου αρμεξαν τον πολιτη με τα ταυτοχρονα ιδιωτικα τους ιατρεια μετα την κοπανησαν και εξαργυρωναν το ελληνικο χρημα που κοστισαν με δημιουργια προσωπικης περιουσιας".

    1. Οι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ ειναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν εν υπηρεσία για χρονικό διάστημα πολλαπλάσιο του χρόνου φοίτησης, γίνεται "απόσβεση" στην "επένδυση".
    2. Ιδιωτικό ιατρείο= 2η δουλειά. Μπορεί να διαφωνείς με αυτό τους το δικαίωμα στην -παραπάνω- εργασία, αλλά δεν αρμέγουν, πληρώνονται για τις ιδιωτικές υπηρεσίες που παρέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1 απο 3

    >PCstratos
    29 Οκτωβρίου 2011 12:53 μ.μ.
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_6549.html#.TqvzcUM2tnU<
    Απαντηση.
    1)
    Κύκλωμα στρατιωτικών γιατρών στο 251 ΓΝΑ;
    Μια πολύ καλά στημένη επιχείρηση έχει στηθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Διευθυντές, «φίλοι» αλλά και οι οικογένειές τους ζουν και, για την ακρίβεια, «βασιλεύουν», με την ακριβή συνταγογραφία του νοσοκομείου. Και όποιος βρεθεί στο διάβα τους μετατίθεται ή παραιτείται.Αυτά καταγγέλλουν μεταξύ άλλων στρατιωτικοί γιατροί, προσπαθώντας να υψώσουν τη φωνή τους, σε μία άνιση και άδικη «μάχη» που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 4 χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.Μία «μάχη» που έχει εξαναγκάσει σε παραίτηση συνολικά 34 γιατρούς και νοσηλευτές του ΓΝΑ, οι οποίοι δεν ανήκαν στο κύκλο των διευθυντών. Οι επιλογές γι’ αυτούς τους ανθρώπους ήταν μία δυσμενής μετάθεση ή η παραίτησή τους.Οι γιατροί που καταγγέλλουν τα όσα συμβαίνουν στο ΓΝΑ αναγκάζονται να «κρύψουν» το όνομά τους, καθώς, επειδή είναι ένστολοι, δεν τους επιτρέπεται να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία της υπηρεσίας τους.«Εν αρχή» είναι η μη αποστράτευσή τους. Ανώτερα στελέχη του ΓΝΑ έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις με πολιτική απόφαση και, ενώ όλοι οι ομοιόβαθμοί τους αλλά και οι κατώτεροί τους έχουν αποστρατευθεί, οι ίδιοι, ως εκ θαύματος, παραμένουν στις θέσεις τους ακόμα και με διαφορετικές κυβερνήσεις.Η επιχείρηση, λοιπόν, που στήθηκε στους διαδρόμους και πιο συγκεκριμένα στα μεγάλα γραφεία του ΓΝΑ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ένστολων γιατρών, έχει ως εξής:Σύζυγος διευθυντή έχει διαγνωστικό κέντρο κοντά στο 251 ΓΝΑ, ενώ σύζυγος και γιος άλλου διευθυντή έχουν φαρμακεία, στα οποία διοχετεύουν ασθενείς με πολύ ακριβή συνταγογραφία, αυτή των καρκινοπαθών.
    http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=5575&PN=1
    2)
    Re: Γιατί παραιτείται ένας στρατιωτικός
    9 Δεκ 2005 - 16:59
    Γιατρέ μου, δεν ξέρω αν αποτελείς εξαίρεση, αλλά αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι: ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ (βλ. ιατρείο) ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ, έχοντας το πλεονέκτημα έναντι των συναδέλφων τους πολιτών ιατρών.Επιπλέον έχουν αποκτήσει και τα άλλα καλά των νοσοκομειακών γιατρών..., ξέρετε τις μπλούζες με τις μεγάλες τσέπες.Ακόμη, με το δήθεν άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στους πολίτες έχουν κατακλυσθεί τα νοσοκομεία, όχι απο άπορους ασθενείς συμπολίτες μας όπως λογικά θα περίμενε κανείς, αλλά από τους πελάτες σας, εις βάρος ακόμη και αυτών των ιδίων στρατιωτικών που περιμένουν πρώτα να γίνουν τα χειρουργεία των πελατών σας και μετά να μπουν στη σειρά να χειρουργηθούν και αυτοί!Προφανώς τα παραπάνω δεν τα γνωρίζετε λόγω των μεταθέσεων σας, όπως δεν θα τα γνωρίζουν και οι κύριοι για τους οποίους πλέκετε το εγκώμιο.Το πρόβλημα σας ήταν, ότι δεν μπορούσατε να στήσετε κάπου την επιχείρηση σας, λόγω των κλικών που σαφέστατα υπάρχουν στο χώρο σας και τίποτα παραπάνω.Και το ποιο ωραίο... Στο οδοντιατρείο Αθηνών, δεν κάνουν σφραγίσματα σε παιδιά κάτω των 18 ετών διότι, ....άκουσον.... άκουσον ....δεν υπάρχει "παιδοοδοντίατρος", ενώ ο ίδιος στρατιωτικός οδοντίατρος μπορεί να κάνει το σφράγισμα στο ιδιωτικό του ιατρείο με την ανάλογη αμοιβή φυσικά!Ένα καλό πήγε να κάνει ο μακαρίτης ο Παπανδρέου, καταργώντας τα ιατρεία σας, οπότε δεν θα είχατε τα προβλήματα που αναφέρετε, αλλά δυστυχώς υποχώρησε.
    http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=2434&tid=43983&mode=&order=&thold=
    3)Υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν τελειώσει πολυτεχνείο, νομική, πληροφορική, είναι τεχνίτες οχημάτων, τηλεπικοινωνιών, κλπ γιατί να απαγορεύεται σε αυτούς να ανοίξουν ή να συνεργασθούν με επιχειρήσεις?
    http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&req=showreply&tid=44003&sid=2434&pid=43983&mode=&order=&thold=#44003

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2 απο 3


    5)
    Πριβέ κλινικές τα στρατιωτικά νοσοκομεία
    Σε προθαλάμους ιδιωτικών ιατρείων έχουν μετατραπεί πολλές στρατιωτικές κλινικές, όπως προκύπτει από στοιχεία που συνέλεξε το υπουργείο. Σοβαρό πρόβλημα η πρόωρη αποχώρηση από το Σώμα και η συσσώρευση πλήθος γιατρών σε δημοφιλείς ειδικότητες.Το ελληνικό Δημόσιο επί δεκαέξι χρόνια αναλαμβάνει τις σπουδές, την ειδίκευση και τη μετεκπαίδευσή τους στο εξωτερικό και εν συνεχεία τους στέλνει στην "αγκαλιά" της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πρόκειται για τους στρατιωτικούς γιατρούς που δεν πληρώνουν αλλά μόνο πληρώνονται...Δικαίως οι στρατιωτικοί γιατροί θεωρούνται η "ελίτ" της ιατρικής. Ενώ δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή για τις σπουδές και τη μετεκπαίδευσή τους, όταν μπαίνουν στην παραγωγή δεν περιορίζονται απλώς στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους δίνεται η δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης να κάνουν και ακαδημαϊκή καριέρα...Με όλα αυτά τα προνόμια οι στρατιωτικοί γιατροί ξεμυαλίζονται ευκολότερα. Φροντίζουν να αποστρατεύονται πιο γρήγορα χωρίς να έχουν κάνει απόσβεση του κόστους σπουδών και εξειδίκευσής τους. Μα και όσοι παραμένουν στο στράτευμα εκμεταλλεύονται προς όφελός τους τις δυνατότητες που τους παρέχουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Οπως αποκαλύπτεται σε σχετική έρευνα του υπουργείου Αμυνας, τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε πριβέ κλινικές για την εξυπηρέτηση της πελατείας των γιατρών! Τα στοιχεία, συγκλονιστικά και άκρως αποκαλυπτικά από πρόσφατη έρευνα που έκανε το υπουργείο Αμυνας.Ενδεικτική η περίπτωση του ΝΙΜΤΣ. Από τον κύκλο εργασιών όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων προέκυψε ότι στα εξωτερικά ιατρεία του 424 της Θεσσαλονίκης και του 401 της Αθήνας το 2010 εξυπηρετήθηκαν 150.000 ασθενείς σε καθένα από αυτά, ενώ στο ΝΙΜΤΣ εξυπηρετήθηκαν μόνο 50.000 ασθενείς. Μάλιστα εκ των νοσηλευομένων στο ΝΙΜΤΣ το 35% είναι μη δικαιούχοι και οι μισοί από αυτούς προσήλθαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ως... έκτακτα περιστατικά, προφανώς δασκαλεμένοι από τους θεράποντες ιατρούς. Αλλωστε αποτελεί "κοινό μυστικό" στα στρατιωτικά νοσοκομεία ότι συγκεκριμένος αριθμός κλινών διατίθεται στους διευθυντές κλινικών προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιώτες ασθενείς τους.
    http://www.pfy.gr/forum/index.php?topic=3002.0;wap2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3 απο 3

    6)
    Στρατιωτικοί γιατροί μέτοχοι σε ιδιωτικά νοσοκομεία και διευθυντές κλινικών ταυτόχρονα σε στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία! Αυτά είναι μόνο δύο από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που περιέχει ο φάκελος της κρυφής έρευνας που έχει διεξαγάγει ο Β. Βενιζέλος. Ηδη ο υπουργός Αμυνας έκανε μπλόκο στους στρατιωτικούς γιατρούς που συνεργάζονται με ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία και τους ζητάει έως την ερχόμενη Τετάρτη να αναφέρουν επισήμως το είδος των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα.Το υπ. Αμυνας, με τη συνδρομή του υπ. Οικονομικών και ειδικότερα με την υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, εδώ και τρεις βδομάδες έχει βάλει στο «σκοπευτικό» τις «υπόγειες διαδρομές» στρατιωτικών γιατρών που ενώ υπηρετούν σε κεντρικές θέσεις στρατιωτικών νοσοκομείων, ταυτόχρονα διατηρούν τις ίδιες θέσεις και σε ιδιωτικά κέντρα και νοσοκομεία της ίδιας πόλης!Το ξέσπασμα Βενιζέλου στην προχτεσινή κλειστή σύσκεψη με την ηγεσία του Υγειονομικού ήταν ενδεικτικό: «Είναι αδιανόητο διευθυντής κλινικής στρατιωτικού νοσοκομείου να είναι ταυτόχρονα και διευθυντής αντίστοιχης κλινικής σε ιδιωτικό νοσοκομείο»! Και ο υπουργός συνέχισε τον προβληματισμό του: -Πώς μοιράζει τον χρόνο του τα πρωινά ο διπλοθεσίτης διευθυντής; Πότε πάει στο στρατιωτικό νοσοκομείο και πότε στο ιδιωτικό; Ο Β. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην τελευταία κλειστή σύσκεψη με τους υγειονομικούς, τη δεύτερη που γίνεται από τις αρχές του χρόνου:Τους ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να διακόψει τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ στρατιωτικών και ιδιωτικών νοσοκομείων καθ’ ότι εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μετακινείται «πελατεία» από τα στρατιωτικά προς τα ιδιωτικά κέντρα και νοσοκομεία...Τους γνωστοποίησε ότι θα ασχοληθεί και με τα «φακελάκια» και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Προφανώς θα διερευνήσει τις καταγγελίες που καταφθάνουν -κυρίως ανώνυμα- καθημερινά στο υπουργείο Αμυνας.Τους έθεσε θέμα εξονυχιστικού ελέγχου του «πόθεν έσχες» και ποια η σχέση (οικονομική και μετοχική) των στρατιωτικών με τα ιδιωτικά κέντρα. Ηδη από αρμόδια κρατική υπηρεσία έχουν φτάσει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία στα χέρια του Β. Βενιζέλου ότι στρατιωτικοί γιατροί διαθέτουν μετοχές στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα στα οποία εργάζονται...Η εντολή Βενιζέλου για λεπτομερή αναφορά των εργασιακών σχέσεων με ιδιωτικούς φορείς προκαλεί αναστάτωση και αντίδραση στον χώρο των στρατιωτικών γιατρών, οι οποίοι απευθύνθηκαν για συμβουλές σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία που ειδικεύονται σε θέματα της ιδιωτικής υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, χτες το πρωί σε διακλαδικό επίπεδο στρατιωτικοί γιατροί συγκεντρώθηκαν κατά ειδικότητες σε καφετέριες κεντρικών ξενοδοχείων όπου και ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους.Οι περισσότεροι αποφάσισαν να μη σπεύσουν να απαντήσουν έως την προσεχή Τετάρτη, αλλά να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις κινήσεις τους.Μάλιστα, οι μεγαλογιατροί των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο Τρίτη στις 12 μ. στο Πολεμικό Μουσείο, στη δεξίωση που παραθέτει με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του ο διευθυντής Υγειονομικού του Πολεμικού Ναυτικού.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=10664962

    ΥΓ
    Πιστευω αγαπητε κυριε οτι δεν θα επιθυμουσες να γραψω και αλλα διοτι θα γεμιζα βιβλιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν κάνω προσωπική αντιπαράθεση. Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.
    1.Οι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, το σύστημα τους ζητάει τις μηνιαίες καθαρές αποδοχές για όσα υποχρεωτικά χρόνια έχουν ακόμα μπροστά τους, για τον ειδικό γιατρό που μόλις έχει τελειώσει ειδικότητα, είναι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ χιλιάδες ευρώ. ΠΟΥ βρήκες ότι εκμεταλλεύονται τις "τσάμπα" σπουδές; Η πρώτη μέρα που μπορούν να υποβάλλουν παραίτηση οι ειδικοί γιατροί ΔΕΝ είναι στα 40, αλλα γύρω στα 50. Και ΔΕΝ είναι τσάμπα οι σπουδές, ρώτα έναν πρώτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 2. Ιδιωτικο ιατρείο ή έμμισθη θέση σε ιδ. κλινική ή μετοχές ή όπως αλλίως θέλεις πές το= ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ= από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στο πόδι. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΚΛΕΒΟΥΝ. Και μάλιστα δουλεύουν ΠΟΛΥ καλά, ο κόσμος τους ζητάει, δεν είναι βλαμμένος, την υγεία του θέλει.

    Διαφώνησες σε κατί από αυτά τα δύο;
    Α, και πρίν γράψεις βιβλίο, αν στις παραπομπές σου έχεις το μακαρίτη Παπανδρέου και τον Μπένυ -που όλοι ξέρουμε ότι ήθελαν το καλό της Ελλάδας και των ενόπλων δυνάμεων- μάλλον δεν έχεις πιάσει το νόημα, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι παίζει, βρές καλύτερες πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν διαφωνω μαζι σου οτι ειστε τελειοι επαγγελματιες.Εκει που διαφωνω ειναι στην ΑΣΠΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ που φορατε και στο λειτουργημα που "φωναζει" αυτη η μπλουζα.Αν την βγαλετε και φορεσετε τα ριγε κουστουμια των businessmen και τα λευκα κολλαρα δεν θα ειχα καμμια απολυτως αντιρρηση για τις δραστηριοτητες σας.Καλη συνεχεια στις δραστηριοτητες σας αλλα προσοχη=Να κοβετε και καμμια αποδειξη γιατι οπου και να βγαλετε τα λεφτα σας θα σας ζητηθει στο μελλον το ποθεν εσχες και θα ακολουθησει και ο διασυρμος σας.
    Α ρε καημενε ΑΣΛΗΠΙΕ ,μυστη της Απολλωνιας Ιερατικης Κραδασμικης Ιατρικης που σε καταντησαν οι "ασκληπιαδες" ,δηθεν μου, επιχειρηματιες με τις μετοχες στο Υγεια,Απολλωνιο,Ιασω,Ιατρικο κεντρο,καταθετες στην Ελβετια,Λουξεμβουργο κλπ.Κανενα προβλημα με την επιχειρηση σας ,προβλημα τεραστιο ομως με το αντικειμενο ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ σας,το ανθρωπινο κορμι.Σημεια των Καιρων.Και που εισαι ακομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.