31/10/11

Δεν μπορεί να είναι τόσο (πολιτικά) άφρονες! Δημοψήφισμα και ψήφος εμπιστοσύνης.

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενώ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού. «Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Γνωστοποίησε ακόμη ότι στον χάρτη των πολιτικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η πρόταση για ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής. Στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι θα ζητήσει αύριο να κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς, έχουν προκύψει νέα δεδομένα από τον Ιούνιο και γιατί, όπως είπε, «είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η έκφραση της κοινοβουλευτικής ευθύνης στην πολιτική που θα ακολουθεί η κυβέρνηση».
Την ανάγκη να υπάρξουν «πράξεις λύτρωσης και εκτόνωσης» που θα επιτρέψουν στη χώρα να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική υπογράμμισε κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του κυβερνώντoς κόμματος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.
«Η χώρα δεν αντέχει να βιώνει το δράμα. Πρέπει να επέλθει η κάθαρση, να ξαναγνωριστούμε ως έθνος για να οργανώσουμε τα φυγή προς τα εμπρός», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

«Κανείς δεν πανηγυρίζει»
Από το βήμα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε νωρίτερα των αποφάσεων των Βρυξελλών, που όπως είπε, σηματοδοτούν «μια νέα εποχή για την Ελλάδα και την Ευρώπη», απαντώντας στους «κήρυκες της μιζέριας», αλλά και όσους, όπως είπε, υπονομεύουν το δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας της χώρας.
«Κανείς δεν πανηγυρίζει, το μέλλον δεν έγινε ξαφνικά ρόδινο, αλλά έγινε πιο εύκολο», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, διαμηνύοντας ότι κανείς δεν θα απαγορεύσει στην κυβέρνηση να χαίρεται για το γεγονός ότι «απαλλάχθηκε ο Έλληνας φορολογούμενος από το τεράστιο βάρος του χρέους».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όσοι υπονομεύουν τη δημοκρατία κάνουν ένα ιστορικό λάθος, επισημαίνοντας ότι δεν δικαιολογεί τη βία, αν και όπως είπε συμμερίζεται την οργή του κόσμου για τα λάθη του παρελθόντος.
«Πατριωτισμός δεν είναι η απαξίωση της δημοκρατίας, είναι το να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από την κρίση. Να δούμε την ιστορία μας και να μην επαναλάβουμε λάθη της διχόνοιας και της διαίρεσης», πρόσθεσε και έκανε έκκληση για νηφαλιότητα και ενότητα «Όλοι μαζί ας πούμε ένα μεγάλο όχι σε όσους θέλουν να διαλύσουν την προσπάθεια της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της», τόνισε.
Απαριθμώντας τα οφέλη από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η συμφωνία των Βρυξελλών «απομακρύνει την ανασφάλεια και μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον». «Εξασφαλίσαμε για τη χώρα μας μια σημαντική μείωση των βαρών μας ελάφρυνση που θα δώσει νέα προοπτική στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όπως συμπλήρωσε, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να γίνουμε ξανά αυτοδύναμοι, να στηριχθούμε στα δικά μας πόδια.
Εκανε ακόμη λόγο για δικαίωση των προσπαθειών της χώρας και εκτίμησε ότι η αλλαγή της εικόνας της στο εξωτερικό θα σταθεί καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να γίνουν επενδύσεις, να έρθουν νέα κεφάλαια.
«Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σταθεί στο ιστορικό ύψος των στιγμών», πρόσθεσε και ευχαρίστησε τους βουλευτές που στήριξαν με την ψήφο του το πολυνομοσχέδιο.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τον αγώνα που δίνουμε μαζι, κάθε βουλευτή τον τιμούμε για την επιμονή και την αντοχή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά.

«Καμία ανησυχία για καταθέσεις - συντάξεις
Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά ταμεία και οι συντάξεις και πρόσθεσε ότι το τραπεζικό σύστημα και οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένα.
Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι λιγότερα χρέη σημαίνει λιγότερη λιτότητα και χαρακτήρισε αστεία τα επιχειρήματα ότι δήθεν το 2020 η Ελλάδα θα επιστρέψει στα επίπεδα χρέους του 2009.

Δημοκρατική Συμμαχία: O Πρωθυπουργός θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα
«Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για να διασώσει το μέλλον το δικό του και του ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία, με αφορμή την προαναγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «γι’ αυτή τη μικροκομματική στόχευση θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές της» και τονίζει ότι «είναι καλύτερα αντί να ζητήσουμε από το λαό να πει τι ''δεν θέλει'', να ζητήσουμε να επιλέξει τι θέλει μέσα από εθνικές εκλογές».

Αλ. Τσίπρας: Τρικ το δημοψήφισμα
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Για τρικ προκειμένου να κερδίσει χρόνο στην εξουσία η κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την προαναγγελία του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός είναι σε απελπισία, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να υπάρξει μια συντριπτική υπέροχή του «όχι» στην υποτέλεια. Διερωτήθηκε μάλιστα τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση ο κ. Παπανδρέου και αν θα παραιτηθεί.

KKE: Κάτω η κυβέρνηση - εκλογές τώρα
«Κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα. Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος.
Στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει ακόμη τα εξής: «Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση.
Το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί με έναν αντιδραστικό νόμο και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους.
Εκλογές τώρα. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να τις επιβάλλουν και να τις υποδεχθούν με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Με τη δράση και την ψήφο τους να καταφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων».
Ναυτεμπορική

18 σχόλια:

  1. Κίνηση τακτικής είναι Σάββα,κερδίζει χρόνο και διχάζει του Έλληνες την ώρα που όλα έδειχναν ότι ένωναν τις δυνάμεις τους.

    Απο την άλλη δημιουργεί διαπραγματευτικό κεφάλαιο για να εκβιάσει τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων να συμφωνήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας.

    Εκλογές είναι αποφασισμένος να μην κάνει σε καμία περίπτωση,θα προκαλέσει τις αντοχές του κόσμου,πιστεύω ότι έκανε το μοιραίο λάθος.

    Ο άνθρωπος είναι ψυχάκιας,το εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον αναλγητο μαφιοζο παντοτε φταιει το θυμα του και ποτε αυτος ο ιδιος και ο εκβιασμος ειναι ενα απο τα εργαλεια του μαφιοζου οταν δεν του βγαινει κατι.Ετσι η μαφιοζαικη ελληνικη "τροικα"-παπανδρεου-βωενιζελος- και η ξεδοντιασμενη προχθες παλια μαφιοζικη μουρη αποφασισαν να εκβιασουν τον ελληνικο λαο που ειναι ζεμενος στο καρρο σαν βουβαλι.Ετσι του ριχνουν ολη την ευθυνη επανω του.Χαμενος αν πει "ναι" γιατι σκαβει τον λακκο του μεσοπροθεσμα,χαμενος και αν πει "οχι" γιατι σκαβει τον λακκο του βραχυπροθεσμα.Οχι ομως εκλογες γιατι η ηττα θα ειναι προσωπικη στην μαφιοζικη ομαδα και οχι του λαου.και αυτοι αυτο που επιθυμουνε με πολυ μισος για αυτο τον λαο ειναι να τον κουρελιασουν.ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
    Φαινεται οτι ΤΩΡΑ ξεκινουν τα δεινα του ελληνικου λαου με αγνωστο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χαριστική βολή στό Ελληνικό πτώμα.
    BRAVO GIORGO!!
    Χωρίς μιά τουφεκιά εσύ καί ο δημητράκης ΜΑΖΙ παραδώσατε τόν Ελληνισμό στά θηρία.
    Αλοίμονό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα»
    σαφεστατο το ερωτημα, να σε κρεμασω ή να σε τουφεκισω?

    «απαλλάχθηκε ο Έλληνας φορολογούμενος από το τεράστιο βάρος του χρέους».
    απο εσενα ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μία φορά ακόμα θα επιβεβαιωθεί ότι τα καθεστώτα πέφτουν με τη βία και δυστυχώς πρέπει να ετοιμαστούμε ανάλογα, μας αρέσει δεν μας αρέσει.
    Χώρα με 10 εκατομμύρια κατοίκους εξέλεξε τον ΓΑΠ να την κυβερνήσει, ας πάει να πνιγεί και αυτή και οι άθλιοι ψηφοφόροι της να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσοχή ο άνθρωπος δεν είναι μόνο επικίνδυνος είναι απόλυτα μικρονοϊκός, μπορεί να μας οδηγήσει στα άκρα...σε μια εμφυλιοπολεμική σύραξη με τους άκρατους τυχοδιοκτισμούς του όπως ο πάππος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι όμως, και ΜΠΟΡΕΙ, και ΕΙΝΑΙ τόσο άφρονες !
    Αφού μας αλλάξανε τα φώτα για δύο τουλάχιστον χρόνια, στην διάρκεια των οποίων για να επιβιώσει κάποιος ψυχολογικά έπρεπε να γίνει οικονομολόγος, συνταγματολόγος, φοροτεχνικός, και εσχάτως ψυχίατρος, αφού διέλυσαν τα πάντα στην Οικονομία, στην Κοινωνία, στην Ζωή μας, αφού μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, και πλέον κατάλαβαν ότι ή εμείς θα πέσουμε, ή εκείνοι, τώρα μας ρωτούν, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ! : Θέλετε να πέσετε με το κεφάλι πάνω ή κάτω ;

    Μετάθεση ευθυνών, λοιπόν. Κι εμείς τότε οφείλουμε να τους επιστρέψουμε το ερώτημα : Προτιμάτε ΕΣΕΙΣ να πέσετε με 1000 ή με 1001 χλμ την ώρα ;;;

    Δημοψήφισμα θέλετε, κύριοι ; Τώρα ; Και με το τεθέν δίλημμα δικό σας ; ΟΚ. Με την προϋπόθεση να τεθεί και το θέμα της επαναφοράς της Θανατικής Ποινής. Για τους ενόχους μόνο, εννοείται, των εσχάτων αδικημάτων. Αν και δεν ξέρω αν χρειάζεται καν. Θυμόσαστε αγάπες μας, που θέλετε να «ξαναγνωριστούμε ως έθνος», το άρθρο 7 παρ. 1 του Ελληνικού Συντάγματος ; «Θανατική ποινή δεν επιβάλλεται, ΕΚΤΟΣ από τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο νόμο για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ τα οποία τελούνται σε ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ και σχετίζονται με αυτόν».
    Έχετε ορκιστεί στο Σύνταγμα, αγάπες μας, θυμάστε ; Μια φορά κι έναν καιρό...

    Περαστικά σας, λοιπόν, την μάχη την χάσατε προ πολλού, κύριοι. Και το ξέρετε καλά, γι’ αυτό γίνατε όλοι σαν πατημένες σταφίδες με βλέμμα που τρέμει. Δεν είναι μόνο ο έρωτας και ο βήχας που δεν κρύβονται, είναι και ο ΦΟΒΟΣ... Ειδικά αυτός.

    -----------------------
    Και ο Εθνικός μας εξευτελισμός, συνεχίζεται...
    «Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού».

    Τώρα μάλιστα, τι άλλο θέλουμε. Ο εμπαιγμός του εμπαιγμού. Η παγίδα της παγίδας. Ο φόβος, του φόβου. ΤΟΥΣ. Τι το συζητάμε λοιπόν ; Έστω ότι φτάνουμε στο σημείο αυτό. Έστω ότι, που είναι και το πλέον πιθανό, τα 153 ανθρωπάρια, με συμμάχους ίσως, δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, και φτάσουμε στην ώρα του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ δημοψηφίσματος.

    Εντάξει, τότε κι εμείς ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, καταστροφή, να γίνει εδώ της κακομοίρας, ρημαδιό, να μην μείνει τίποτα όρθιο !!!
    Εντάξει, αφέντες ;;; Κατανοητό ;;;
    Έτσι, δεν θα έχουμε και καμία ψεύτικη ελπίδα να χάσουμε, καμία ψευδαίσθηση, και θα μπορέσουμε επιτέλους να σας κάνουμε ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ που έτσι κι αλλιώς, δεν την γλυτώνετε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ! Με τίποτα, όμως. Ο Θεός ο ίδιος να μας παρακαλέσει, Η ΤΙΜΩΡΙΑ είναι ο φυσικός, νόμιμος, δίκαιος, θέσφατος και αναπόφευκτος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ σας.

    Αφού λοιπόν τα κάνατε σαν την μούρη σας, αφού δεν θέλατε να φύγετε νωρίτερα, αφού ακόμα και τώρα ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ και να καταστρέφετε τους ανθρώπους στους οποίους οφείλετε την τιποτένια ύπαρξή σας στις θέσεις που αυτή η εξαπατημένη έως ηλίθια κοινωνία σας τοποθέτησε, θα μείνετε κι εσείς ως το τέλος, να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την πτώση.

    Ο δρόμος για την Κόλαση που μας φτιάξατε είναι μακρύς, και σας θέλουμε μαζί, να μας κάνετε παρέα, και να μας δείξετε τον δρόμο. Ειδικά τώρα, που «ξαναγνωριζόμαστε ως έθνος». Γιατί Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ, να είστε σίγουροι γι’ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sterg (9:27μμ): "Ετσι η μαφιοζαικη ελληνικη "τροικα"-παπανδρεου-βωενιζελος..."

    Ορθογραφικό μεν το λάθος: ο βους (τού βοός), το βο με όμικρον, αλλά η σύλληψη ορθή: Βοενιζέλος! Τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κύκνειο άσμα άρχισε να παίζει.

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >προϋπόθεση να τεθεί και το θέμα της επαναφοράς της Θανατικής Ποινής<

    Αυτη η ποινη ειναι για ζωντανους.Τι θα ωφελουσε σε ηδη πεθαμενους????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >Θανατική ποινή. Με τίποτα, όμως. Ο Θεός ο ίδιος να μας παρακαλέσει<

    Αν επιθυμεις την ηρωποιηση τους εγω δεν την επιθυμω.Αν επιθυμεις να μεινουν στην ιστορια αντι για τα σκουπιδια και την ληθη εγω δεν το επιθυμω.
    Μια προταση εχω = να εξωμολογηθουνε εμπρος στον Λαο μας και σε εθνικη αναμεταδωση του δικτυου TV = ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ/ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ/ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΝΕ/ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ/ΑΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ.
    Αυτα μας ενδιαφερουν για την καθαρση και τελικη επιβιωση του Εθνους μας και οχι η ηρωποιηση των ηδη και απο καιρο ηθικα νεκρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (1)

    Στο νοσοκομείο ο Βενιζέλος

    larissanet.gr
    Σε νοσοκομείο του λεκανοπεδίου εισήλθε στις 5.30 το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε λίγα λεπτά αναμένεται ιατρικό ανακοινωθέν.

    (2)
    Η επόμενη μέρα της μούντζας

    Τα βλέμματα όλων των ΜΜΕ έπεσαν πάνω στον 16χρονο μαθητή της Λάρισας που έστειλε το δικό του μήνυμα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με την γνωστή σε όλους μούντζα προς την εξέδρα των επισήμων.
    Ο μαθητής πήγε κανονικά στο σχολείο του σήμερα για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων θα αποφασίσει μέσα στην εβδομάδα εάν θα τιμωρηθεί ο 16χρονος για την πράξη του κατά τη διάρκεια της παρέλασης.Δηλώσεις για την περιπέτεια του μαθητή έκαναν σήμερα τόσο ο πατέρας του Γ.Μ., όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης.Ο πατέρας του μαθητή δήλωσε στα ΜΜΕ πως ο γιος του έπρεπε να αντιδράσει με έναν τρόπο σε όσα εξελίσσονται και επηρεάζουν την κάθε οικογένεια, ξεκαθάρισε πως η πράξη του δεν ήταν προσχεδιασμένη και ο ίδιος δεν νιώθει υπερήφανος για την …«εθνική» μούντζα.Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, δήλωσε πως γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια του 16χρονου καθώς ο πατέρας του συνταξιοδοτήθηκε από το δήμο Λάρισας και η μητέρα του εργάστηκε κατά περιόδους στο δήμο με 8μηνες συμβάσεις. Ο κ. Τζανακούλης επισήμανε πως συνομίλησε τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή, όσο και με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης και ζήτησε να μην τιμωρηθεί το μαθητής και να μην στιγματιστεί για μία πράξη του, παρότι και ο ίδιος βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην εξέδρα των επισήμων.Η οικογένεια του 16χρονου μαθητή είναι πολυμελής, έλκει την καταγωγή της από το χωριό των πολυτέκνων, τη Βερδικούσια, και έχει 16 παιδιά! Ο ίδιος μαζί με τρία από τα αδέλφια του εργάζονται ως ελαιοχρωματιστές τα πρωινά, όταν έχει δουλειά, ενώ το απόγευμα πηγαίνει στο σχολείο του.Ένας μαθητής, παιδί βιοπαλαιστών έστειλε με μία μούντζα το πιο ηχηρό μήνυμα σε κάθε μορφή εξουσίας για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας.
    http://www.larissanet.gr/el/oct2011/larissa/14288/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτό είναι αγορά πολιτικού χρόνου με ιδιαίτερα τσουχτερή τιμή

    αλλά είναι μια απάντηση στην έντονη επίθεση που δέχεται ο ίδιος και η χώρα από τους "συμμάχους και εταίρους μας"

    η μπάλα είναι πλέον στο άλλο γήπεδο , θα χρειαστεί χρόνος να εκτιμήσει κανείς την κίνηση αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν θα εξομολογηθούν ποτέ Sterg. Δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής που επέφεραν. Γι’ αυτό θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟ σε αυτήν την ρημαγμένη πατρίδα, ίσως σιωπηλοί προς το παρόν, παροπλισμένοι, αλλά πάντως παρόντες. Και ότι αυτός ο αλλοτριωμένος Λαός αυτήν την φορά δεν θα έχει μνήμη χρυσόψαρου, αλλά ελέφαντα !

    Η τιμωρία τους ως παραδειγματισμός των μελλοντικών ηγετών. Όταν σωπαίνει η συνείδηση, να αναλαμβάνει ο φόβος. Να μην είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τέτοιες Ύβρεις από κανέναν ! Να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Ας πτωχεύσουμε, ας πάνε τα πλέον ύπουλα των ερπετών να εισπράξουν τα CDS, και μετά γραμμή για ΝΑΣΑ, μόνο στο διάστημα έχουν ελπίδες να κρυφτούν. Για λίγο. Οι χειροπέδες και οι εσχάτες των ποινών τους περιμένουν και έχουν γίνει ανυπόμονες. Μην με ρωτήσεις ποιος θα ηγηθεί. Θα τον/τους δούμε σύντομα, είμαι σίγουρη.

    Καλημέρα σε όλους και Καλό Μήνα.
    Ρίκα

    Υ.Γ. 1 - Διόρθωση : Σύνταγμα άρθρο 7 παρ. 3 όχι 1.
    Υ.Γ. 2 - Προς ιστολόγιο : Ας μου επιτραπεί μια αισθητική παρέμβαση. Σίγουρα είναι το τελευταίο σημαντικό πράγμα αυτήν την στιγμή, αλλά, και δεν ξέρω αν και άλλοι συμφωνούν, οι διαφημίσεις πάνω από την 1η ανάρτηση δεν είναι ωραίες εκεί. Είναι σαν να μπαίνουμε σε ένα συνεδριακό κέντρο, για παράδειγμα, ωραίο και ελκυστικό, προσεγμένο σε όλα του, και να κρέμονται καλώδια πάνω από το κεφάλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτο το κειμενο μου το εστειλε ο καλος μου φιλος και ειναι πιθανως το ρεζσουμε της υποθεσης=Πως δηλαδη μπορει να προκειται για μια κινηση κατευθυνομενη απο τα αφεντικα του παπανδρεου που στοχευουν στην διασωση του δολλαριου και στην περαιτερω διαλυση της ευρωπαικης ζωνης (ενωσης???) και φυσικα του ευρω.

    >Οργή και αγανάκτηση στις Βρυξέλλες
    1/11/2011 7:43:00 πμ
    Στις Βρυξέλλες βλέπουν με απορία πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ρωτάει τον λαό αν θέλει ή όχι να διαγραφεί μέρος του χρέους. Δεν είναι καθόλου σαφές γιατί ο πρωθυπουργός επιθυμεί να δυναμιτίσει το κλίμα στις αγορές, που ακόμα επεξεργάζονται τις παραμέτρους της συμφωνίας και να κατακρημνίσει την αξιοπιστία της Ευρωζώνης, που μάταια θα προσπαθήσουν πια να διασώσουν οι Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο στη Σύνοδο των G20.

    Αυτό που είναι σαφές είναι πως οι πάντες στην Ένωση έχουν διαπιστώσει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα απίστευτο «τζογάρισμα» για το μέλλον του ευρώ και της παγκόσμιας ανάπτυξης.
    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=102319&catID=11<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το παρακατω μπορει να επιβεβαιωνει το,μη ακομα αναρτημενο, σχολιο που αφορα το πιθανο τζογαρισμα κατα της ευρωπης και υπερ των ΗΠΑ απο εναν ανοητο στην ελλαδα που ναι μεν του εχουνε χαρισει πιθανως μια δασικη εκταση "καποιοι" αλλα αυτην την στιγμη κοβει το κλαδι που καθεται και θα ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ.Ξυπνηστε τον μαλ@ακα.Κοιμαται ο βλαξ και ασχετος

    «Σοκαρισμένος» ο Σαρκοζί από την απόφαση Παπανδρέου

    Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα τεθεί η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης σε δημοψήφισμα αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για τους ευρωπαίους ηγέτες.

    «Όλα πάλι από την αρχή», γράφει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde που αναφέρει ότι ο Νικολά Σαρκοζί έχει σοκαριστεί από την απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού. «H κίνηση αυτή των Ελλήνων είναι παράλογη και η γνώμη τους επικίνδυνη», ανέφερε στην εφημερίδα στενός συνεργάτης του γάλλου Προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. sterg

    Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πρέπει να υπάρξουν θανατικές ποινές.

    Επείσης σε αυτά που έγραψες πρόσθεσε και το γεγονός ότι ο Παπαχελάς χθές ήταν ο μόνος που δεν αιφνιδιάστηκε,και μάλιστα ήθελε να μην περάσει απαρατήρητο αυτό.

    Νομίζω είναι σαφές τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.