29/10/11

Έγινε το χειρότερο: η κυβέρνηση έχασε την αίσθηση της πραγματικότητας. Ο κόσμος τους "φτύνει" και λένε ότι βρέχει!

Αποκαλεί «φασίστες» τους πολίτες που ξεσηκώνονται εναντίον της
Έντρομη η κυβέρνηση, αμύνεται περί πάρτης...
«Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» συνιστά η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που οι αντιδράσεις των αξιωματούχων της προδίδουν πανικό και εκνευρισμό ταυτόχρονα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβέρνηση αποδοκιμάζει αυτούς που την αποδοκίμαζαν, καταλογίζοντας τους...φασίζουσα συμπεριφορά!
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε ψυχραιμία και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να τοποθετηθεί.
Ο κ. Μόσιαλος σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega συνέστησε "ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους" και ζήτησε από το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί σύσσωμο απέναντι "στα θλιβερά αυτά φαινόμενα".
Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Επικρατείας διένειμε την ακόλουθη δήλωση:"Χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη τη χώρα τίμησαν με υπερηφάνεια τους αγώνες του έθνους. Κάποιοι άλλοι, λίγοι, επέλεξαν με διχαστικές συμπεριφορές να προσβάλλουν τις εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες για την ελευθερία της Πατρίδας, ακόμη και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτοί οι λίγοι, όσοι τους καλύπτουν αλλά και όσοι παρακινούν με μισόλογα και φτηνές δικαιολογίες τέτοιου είδους συμπεριφορές, θα πρέπει να ντρέπονται. Είναι έκθετοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Άλλο η διαμαρτυρία και άλλο η προσβολή στους Εθνικούς αγώνες και η προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών. Οι Έλληνες πολίτες θα διαφυλάξουμε τη δημοκρατική νομιμότητα, το σεβασμό στη διαφορετική έκφραση και την ομαλή πορεία της χώρας".
Για "ασχήμιες" κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την έκρηξη της λαϊκής κατακραυγής που εκδηλώθηκε στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.
Έκανε μάλιστα λόγο για ευθύνες "κομματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών" που "αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας". Ο κ. Βενιζέλος αισθάνεται βέβαιος ότι οι χιλιάδες των διαδηλωτών " δεν εκφράζουν -γιατί ούτε το μπορούν, ούτε το θέλουν- το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού". Προφανώς το εκφράζει ο ίδιος...
"Το αυγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια όσων καλλιεργούν και καλύπτουν τα έκτροπα" και όχι στα χέρια αυτών που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση, υποστηρίζει ο υπουργός (κατ' ευφημισμόν) Προστασίας του Πολίτη και Χρήστος Παπουτσής: «Την ημέρα μνήμης και σεβασμού των ηρώων που έπεσαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ορισμένοι, ελάχιστοι, με μειωμένη κοινωνική και πολιτική υπευθυνότητα, επέλεξαν να οργανώσουν τη δράση και τις πράξεις τους επιχειρώντας την ταπείνωση των θεσμών, του Έθνους και του λαού. Φασίζουσες μειοψηφίες επέλεξαν τη σημερινή μέρα του ΟΧΙ στο φασισμό, να επιβάλλουν με τη βία την παρουσία τους. Επέλεξαν να σπείρουν το διχασμό σε μια εποχή που χρειάζεται όσο ποτέ η ενότητα του λαού. Επέλεξαν να προσβάλλουν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας , κορυφαίο θεσμό του πολιτεύματος. Τον Κάρολο Παπούλια, μία προσωπικότητα, που σε ολόκληρη τη ζωή του ταυτίστηκε πάντοτε με τους αγώνες του λαού για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Και, κάποιοι εξ αυτών τελικά, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί απεφεύχθη η γενικευμένη σύγκρουση και το αιματοκύλισμα από την ψύχραιμη στάση των αστυνομικών δυνάμεων. Όσοι καλλιεργούν και καλύπτουν πολιτικά αυτά τα φαινόμενα, έχουν βαρύτατες ευθύνες. Το αυγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια τους», αναφέρει στη δήλωσή του ο πολιτικός προϊσταμένος των δυνάμεων βίας και καταστολής.
Από το χορό των κυβερνητικών αντιδράσεων δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος:"Τα όσα συνέβησαν σήμερα την 28η Οκτωβρίου ημέρα που τιμάμε το μεγαλειώδη αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό με αποκορύφωμα τα επεισόδια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης δεν είναι μόνο απαράδεκτα αλλά κάτι πολύ χειρότερο. Είναι πράξεις που ποδοπατούν την ιστορία μας αποπνέουν φασιστική νοοτροπία και στρέφονται κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και της χώρας μας".
ΕΝΕΤ

9 σχόλια:

  1. πρόεδρος της Βουλής
    Φίλιππος Πετσάλνικος:
    ''Είναι πράξεις που ποδοπατούν την ιστορία μας, αποπνέουν φασιστική νοοτροπία και στρέφονται κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και της χώρας μας".

    Tα λέει αυτός, που χωρίς ντροπή, άνοιξε λογαριασμό στις τράπεζες για την απομείωση του χρέους, απο το λαό φυσικά(ζητιανιά), την ώρα που προστατεύει με νύχια και δόντια τα προνόμια των βουλευτών και των υπαλλήλων της βουλής.
    Καμαρώστε το θεματοφύλακα, που αντί τουλάχιστον να σωπαίνει για το κατάντημα της χώρας απο το πολιτικό σύστημα που υπηρέτησε πιστά ο ίδιος και το κόμα του, ταυτίζει τη δημοκρατία με το πρόσωπό του, το κόμα του, υβρίζοντας τους πολίτες.
    Αγαπητέ πρόεδρε πάρτο χαμπάρι, ο λαός ξυπνάει και θα σας πετάξει στη θάλασσα, αφού δεν έχετε τη φρόνηση να αποβιβαστείτε εθελοντικά, το κούρεμά σας θα είναι κατά τα φαινόμενα με την ψιλή, αν δεν σας γδάρουν και το δέρμα, δεν έδειξαν οι τηλεοράσεις σας το τέλος του λίβυου αδελφού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_4497.html#.Tquo8kM2tnU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καημένος ο Πετσάλνικος, με τον «υδατοσυλλέκτη», με το βουλευτικό σαλέ στον Γράμμο, τι τραβάει με εμάς τους ιθαγενείς, που δεν τον καταλαβαίνουμε. Ντροπή μας. Να βάλουμε την γάτα μας να κλάψει. Επειγόντως.
    Πως τολμάμε και του «ποδοπατούμε την ιστορία του», με την «φασιστική νοοτροπία» μας. Έλα Μεγάλε Δημοκράτη να μας κάνεις μάθημα. Εδώ είμαστε, αν θες έλα, εμείς δεν πάμε πουθενά. Φέρε και τον Βενιζέλο να μας κάνει μάθημα «αξιοπρέπειας» και να μας μιλήσει για -37 θα ήθελα, παρακαλώ- «ασχήμιες», φέρε και τον Παπουτσή να μας μιλήσει για το πως ο σημερινός Πρόεδρος «ταυτίστηκε πάντοτε με τους αγώνες του λαού για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη», να μας δείξει αν θέλει και μπορεί και ένα ντοκιμαντέρ «πως κάνουν τα φίδια αυγά». Και μην ξεχάσεις, φανταστικέ Πρόεδρε της Βουλής να φέρεις και τους ελέφαντες, και τις καμήλες, και την κυρία με το μούσι, και τον Μπόζο εννοείται, και πολλά κιλά ποπ κορν. Μην αργήσεις, σε περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Σαββα
    Δεν κραταω αρχειο για τιποτα και σε 1-2 ημερες κανω delete.Οπως ομως θα ξερεις αν βαλεις στο search 3-4 στοιχεια στα βγαζει ολα και εμενα μου εβγαλε περι τα 1500 που με...εμπλεκουν.Για αυτο πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι ολοι μας το τι γραφωμε διοτι ΤΙΠΟΤΑ δεν σβυνεται απο το διαδικτυο και οποιος βριζει αυτο θα τον κυνηγαει εφ ορου ζωης.Προσοχη λοιπον σε ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Γιατί έριξα μπουνιές στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χ. Μαγκούφη»
    Άνεργος με δύο παιδιά και ετοιμόγεννη γυναίκα ο άνθρωπος που χτύπησε τον βουλευτή στην παρέλαση στα Τρίκαλα.
    «Είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά η κυβέρνηση μας πρόδωσε και μας ξεγέλασε»
    «Τυχαία επέλεξα τον Χ.Μαγκούφη.Θα έδερνα όποιον υπέγραψε το Μνημόνιο»
    Η οργή κατά της κυβέρνησης ώθησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Δαλαμάγκα, να επιτεθεί κατά του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστου Μαγκούφη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου του «ΟΧΙ» στα Τρίκαλα.
    Ο κ. Δαλαμάγκας είναι από το 2008 μέλος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το «πράσινο» ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές για το δήμο Τρικάλων.
    Εδώ και οκτώ μήνες ο 32χρονος είναι άνεργος και όπως δηλώνει στο Newsit «ξεχειλίζει από οργή και αγανάκτηση».
    «Αυτή η κυβέρνηση μας κορόΐδεψε και μας ξεγέλασε» αναφέρει και προσθέτει ότι «ο ίδιος παραμένει ΠΑΣΟΚ» και ότι αυτοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ, έχουν δηλαδή απομακρυνθεί από τις αρχές του κόμματος.
    Το στιγμιότυπο από το Trikalanews:
    ΠΗΓΗ: newsit.gr
    http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/giati-erixa-bounies-ston-voulefti-tou-pasok-ch-magkoufi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις δεκαετίες 50 και 60 φεύγαμε μετανάστες και μας αντιμετώπιζαν, σε γενικές γραμμές, με κάποια συμπάθεια, γιατί ήξεραν όλοι ότι βγήκαμε από έναν καταστροφικό πόλεμο όπως και πολλοί άλλοι λαοί βέβαια, και κυρίως από έναν σαρωτικό αλληλοσπαραγμό. Τώρα που ξαναφεύγουμε μετανάστες και με πτυχία παρακαλώ, τι θα λέμε εκεί που πάμε; Ότι μας μπούκωναν με τρις ευρώ από όλες τις πάντες επί καμμιά 30ριά χρόνια και εμείς ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να χρεωκοπήσουμε; Ε Παπούλια; Αυτό θα λέμε; Χρόνια στην εξουσία, αυτό κατάφερες κι εσύ, μαζί με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Κρείττον σιγάν Παπούλια. Να ευχαριστάς που είσαι ακόμα όρθιος γιατί σε άλλα κράτη, λίγο πιο σοβαρά, δεν την έβγαζες καθαρή. Τώρα θα μου πεις σε σοβαρές κράτη δεν θα είχαν Παπούλια αλλά άλλο θέμα αυτό!
    Α, και πού είσαι Μπεγλίτη, να ζητήσεις συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για τις αρλούμπες που εξεστόμισες. Δεν είπες τα ίδια για όσα έγιναν σε άλλες πόλεις. Είσαι αντιΘεσσαλονικός; ΑντιΒορειοΕλλαδίτης; Δεν μπορείς να βρίζεις χωρίς κόστος 1.500.000 κόσμο. Δεν ονομαζόμαστε όλοι Τζιτζικώστας ή Μπουτάρης. Υπάρχουν, πολύ και πολλοί σοβαροί άνθρωποι εδώ που εθίχθησαν σφόδρα και αν δεν απολογηθείς εξετάζονται τρόποι, νόμιμοι πάντα, να το πράξεις. Δεν θα είσαι για πάντα βουλευτής και υπουργός να σε προστατεύει το σάπιο σύστημα του οποίου αποτελείς περήφανο τμήμα. Δεν γίνεται να πετάς προσβολές και να κοιμάσαι ήσυχος. Περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ioannes
    με συγχωρεις αλλα ασχολεισαι με τα σκατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.