30/11/11

Υπάρχουν 185 τζαμιά σήμερα στα κατεχόμενα -Δύο ''πανεπιστήμια'' στα κατεχόμενα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως

 Έχουν ανάγκη από θρησκευτικούς λειτουργούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣτου «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων» στα κατεχόμενα, αναπληρωτής καθηγητής, Δρ Ταλίπ Αταλάι, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στις θρησκευτικές σχολές που αναμένεται να λειτουργήσουν στο ψευδοκράτος και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Ο Αταλάι, αφού είπε ότι ως τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων» δεν έλαβαν μέρος στη διαδικασία της λειτουργίας τμήματος θεολογικής σχολής στην τεχνική σχολή Μιας Μηλιάς ούτε και συμβούλευσαν οποιονδήποτε για το θέμα αυτό, σημείωσε ότι η θέση τους ήταν η δημιουργία μιας ξεχωριστής θεολογικής σχολής.
Ο Αταλάι είπε επίσης ότι στα κατεχόμενα, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 185 τζαμιά και ότι έχουν ανάγκη από θρησκευτικούς λειτουργούς. Σύμφωνα με το «νόμο», συνέχισε, οι θρησκευτικοί λειτουργοί πρέπει να έχουν τύχει ειδικής εκπαίδευσης και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν όλες αυτές οι αντιδράσεις για τη λειτουργία των θρησκευτικών και θεολογικών σχολών, αλλά πρέπει όλοι όσοι αντιδρούν να προσέλθουν σε διάλογο. Σημείωσε ακόμη ότι όλος αυτός ο θόρυβος και ο φόβος που επικρατεί στην κοινωνία για τη λειτουργία αυτών των σχολών πρέπει να εκλείψει, αφού θα βρίσκονται υπό έλεγχο, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη λειτουργίας τόσο της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής όσο και της θεολογικής σχολής στην τεχνική σχολή Μιας Μηλιάς.
http://www.philenews.com/digital/


Δύο ''πανεπιστήμια'' στα κατεχόμενα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Το ''αμερικανικό πανεπιστήμιο Κερύνειας''.

Δύο ''πανεπιστήμια'' στα κατεχόμενα, το ''αμερικανικό πανεπιστήμιο Κερύνειας (GAU)'' και το ''πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (DAU)'' συγκαταλέγονται στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ιδρύματος Εκπαιδευτικής Πιστοποίησης Eduniversal, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο www.best-masters.com.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις, το GAU υπέγραψε επίσης συμφωνία ακαδημαϊκής συνεργασία με το πανεπιστήμιο Al Aseel της Ιορδανίας. Ο ''αντιπρόεδρος'' του ''διοικητικού συμβουλίου'' του GAU, Ασίμ Βεχμπί δήλωσε ότι η συμφωνία διευρύνει εκείνη που είχε υπογραφεί πριν από δύο χρόνια στην Ιορδανία μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.

www.kathimerini.com.cy

3 σχόλια:

  1. Ἡ μαλακὴ ἴσχὺς τῆς Τουρκίας ἐν δρἀσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δύο ''πανεπιστήμια'' στα κατεχόμενα, το ''αμερικανικό πανεπιστήμιο Κερύνειας (GAU)'' και το ''πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (DAU)'' συγκαταλέγονται στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ιδρύματος Εκπαιδευτικής Πιστοποίησης Eduniversal, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο www.best-masters.com."
    Says who? and who that came to pass if I may ask?are you joking us right?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.