29/11/11

Εσείς τι νομίζετε;

Αν πάρουμε (σήμερα, με την  υπάρχουσα κατάσταση) όλους τους Γερμανούς από τη Γερμανία και τους φέρουμε στην Ελλάδα (χωρίς περιουσιακά στοιχεία) και  όλους τους Ελληνες   τους  πάμε στη Γερμανία, σε τριάντα χρόνια πως νομίζετε  θα είναι τα πράγματα;

7 σχόλια:

  1. Είναι μία από αυτές τις στιγμές τού απολογισμού που λες "τί να πω τώρα, από πού να ξεκινήσω"...

    Με το μόλις που αναρτήθηκε το σχόλιό μου http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_9354.html?showComment=1322305359426#c9040375366904419105, κατευθείαν κάποιοι μού έκοψαν σταθερό και internet...

    Είπα να κάνω αποτοξίνωση περιμένοντας τη λήξη τού εμπαιγμού των 3 ημερών αναμονής για την επίλυση τού προβλήματος, αλλά μόλις είδα τον κ. Ουζούνογλου να λέει στη ΝΕΤ πως, παρόλες τις προβλεπόμενες ενέργειές του για την προστασία απόρων ενός ιδρύματος, τού απάντησε απαξιωτικά ένας αρμόδιος, δεν άντεξα και πήρα ένα στικάκι για να μπω - έτσι και αλλιώς τα μηχανήματα στο κουτί είναι πολλά, μερικά ακόμα που θα πιάνουν δεδομένα στον αέρα δεν θα κάνουν τη διαφορά...

    Το σχέδιο είναι απλό: Ελλάδα (οικόπεδα πάνω-κάτω + μακάκες υπηρέτες). Από την πρώτη στιγμή το σχέδιο ήταν 'όχι ανάπτυξη': συρρίκνωση τού συνόλου της οικονομίας. Υπήρξαν συγκεκριμένες έγγραφες προτάσεις για την ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές. Υπήρξαν συγκεκριμένες έγγραφες προτάσεις για την ομαλή διοικητική μεταρρύθμιση -όχι φραστικές κενότητες τυπολογίας 'εξορθολογισμός', 'αλλαγή μοντέλου', κτλ- αλλά δεν έτυχαν επιλογής. Οι προτάσεις αυτές δεν έπεσαν από τον ουρανό: κάποιος τις παρήγαγε = κάποιος διάβασε, σκέφτηκε, ανέλυσε, διαμόρφωσε, πρότεινε, πήρε την προσωπική ευθύνη. Σκοπός όμως ήταν η πλήρης διάλυση, όχι η υγιής μετάβαση. Για τις αντίστοιχες παρεμβάσεις στο επίπεδο τού Προέδρου τής Δημοκρατίας (θεσμική μετάβαση σε υγιή πολιτική λειτουργία βάσει τού ρυθμιστικού του ρόλου) και στο επίπεδο τής ενέργειας έχω μιλήσει πρόσφατα.

    Αερολογίες γενικοτήτων και ευφημισμών, clopy-paste και λοιπές ενέργειες με μοναδικό σκοπό την προώθηση συγκεκριμένων ατόμων ως υποψήφιους τής μετά-την-κρίση εποχής με το τσουβάλι: βρήκαν εμένα τον Πώποτα, αυτοί το παίζουν Φατσέας και ψάχνουν τον καταλληλότερο Παπαδόπουλο. Γεμίσαμε think tanks αποτυχημένων, σχήματα πρώην πού θέλουν τεχνικούς συμβούλους για να διευθετήσουν τα πάντα όλα, πέτα και τη λέξη 'στρατηγική' σε κάθε φράση και είσαι επιλέξιμος. Ο Μητσοτάκης χθες είπε χθες μια φράση για πρώτη φορά στα χρονικά: "πατριώτης Έλληνας" - όποιος κατάλαβε, έχει πάρει το μήνυμα.

    Καταλαβαίνω, πονάει να δίνεις κάμποσα για να έχεις τόσους μηχανισμούς που παράγουν σχεδιασμό πάσας υφής και υλοποίησης μέσω κειμένων και μετά να διαβάζεις σε ένα blog μιας μικρής χώρας που θεωρείς τελειωμένη ότι σε πήραν είδηση. Πονάει να είσαι γνωστός και μη εξαιρετέος στα τηλεπαράθυρα και παραπέρα, αναγνωρισμένος στην κενονία, και να διαβάζεις πως ίσως να μην έχεις δει όλη την εικόνα (συγκρατούμαι), άρα να κινδυνεύει η προσπάθειά σου να πάρεις μια θέση σε ένα επόμενο σχήμα Παπαδόπουλου. Φταίει το κάθε τυχαίο φίδι που λάλησε; Μήπως φταίει ο εγωϊσμός σου που θεωρείς δεδομένο το ικανό σχήμα να βοηθήσει την πατρίδα; Ξέρω ότι βάζω μια προϋπόθεση που δεν είναι πάντοτε δεδομένη: τον πατριωτισμό.

    Κάποτε είχα γράψει σε έναν αξιοπρεπέστατο συνταξιούχο αστυνομικό, με τον οποίο είχαμε κάποια ανταλλαγή μηνυμάτων στο παρόν ιστολόγιο, πως δυστυχώς έχουμε καταντήσει στο σημείο να πρέπει να πιάσει ο κάθε ένας από εμάς τον διπλανό του από τον γιακά για να τον αναγκάσει να συμπεριφερθεί με αξιοπρέπεια, για να τού ξυπνήσει τα ανθρώπινα ένστικτα. Από την αντιμετώπιση που δημοσίως ανέφερε ο κ. Ουζούνογλου πως δέχθηκε, αποδεικνύεται ότι είναι φενάκη να κάνουμε επίκληση στη φιλοτιμία. Έχει χαθεί πλέον και το σέβας. Η αξιακή βάση τού σεβασμού δεν είναι η θέση πού έδωσε σε κάποιον το αποτυχημένο υπάρχον σύστημα αλλά το επίπεδο τής προσφοράς, ιστορικής και εν δυνάμει.

    Τις τελευταίες ημέρες όλα τα μέσα θυμήθηκαν την ΑΟΖ και τούς υδρογονάνθρακες - τυχαίο;
    Άλλο η -απαραίτητη και αυτονόητη- υγιής συνεργασία και άλλο η προδοσία.
    Ο πατριωτισμός αποδεικνύεται στην πράξη.
    Επαναλαμβάνω: αν και, όπως έχω ήδη αποδείξει, μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα από όσα μερικοί 'ειδικοί' εκτιμούν, δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου. Αϊ-Γιώργη βούθα μου / κούνα και'συ τον πόδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλάαα! για τους Γερμανούς όλος ο χρόνος θα είναι ένας ατέλειωτος Οκρώβρης, τίιιιινγκα στο μεθύσι!
    Κι ούτε θα δίνουν μία για υποβρύχια υπό κλίση και γωνία!

    Οι Έλληνες πάλι στη προσπάθειά τους να πάνε σε άλλη γης σ΄άλλα μέρη, επειδή είναι και πρώτοι στο κολύμπει, και ειδικά οι νησιώτες, θα τους φάνε οι καρχαρίες στον Ατλαντικό!

    Το θέμα είναι πως θα τι βγάλουν μετά μόνοι τους ο ΓΑΠ η ΠΑΠ ο ΚΑΡ ο ΣΑΜ κ.α, που δε θα έχουν κορόιδα να τους ξεζουμίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι σε 30 αλλά σε 10 χρόνια από τώρα οι κάτοικοι της Ελλάδος θα εξυπηρετούν άνετα το χρέος τους έχοντας κάνει την χώρα αγαπημένο προορισμό για διακοπές αλλά και για όλους τους Ευρωπαίους συνταξιούχους οι οποίοι θα έχουν ιδιόκτητα σπίτια στην χώρα. Ολα τα λιμάνια θα έχουν σιδηροδρομικές συνδέσεις με απολήξεις στο κέντρο της Ευρώπής.
    Ολη η Μακεδονία και η Θράκη θα είναι αποθήκες Logistics εταιρειών που πουλάνε τα προιόντα τους στα Βαλκάνια. Οι δημόσια διοίκηση λόγω μηχανοργάνωσης θα αποτελέιται από 150 χιλ υπαλλήλους. Μία τουρκική φρεγάτα θα έχει γίνει ονειρεμένος καταδυτικός προορισμός ( λίγο πιο έξω από το Σούνιο ). Η φορολογία εισόδηματος στην ανώτερη κλίμακα θα είναι 40% αλλά δεν θα υπάρχει ούτε σκέψη για φοροδιαφυγή με τις ποινές που θα εφαρμόζονται. Κάθε νομός θα έχει και τη δική του εταιρεία για την εκμετάλευση των σκουπιδιών.

    Στη Γερμανία τώρα απεργιακά κύματα θα σαρώνουν τη χώρα, τίποτα δεν θα λειτουργεί, ο μισός πλυθησμός θα δουλεύει στο δημόσιο, το 20% θα λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις. Οι αγρότες θα κλείνουν τους δρόμους ζητώντας επιδοτήσεις. Καθημερινά θα γίνονται διακοπές ηλεκτρικού γιατί κλείσανε τα πυρηνικά εργοστάσια αλλά δεν έχουν χτιστεί άλλα καθώς αντιδρούν οι κάτοικοι των περιοχών εγκατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τα πιστεύω αυτά.

    Αν αφαιρέσεις απο τη Γερμανία τη βιομηχανία δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα,αυτός είναι και ο λόγος που οι Γερμανοί φροντίζουν τόσο πολύ και τόσο καλά τον κλάδο αυτό,και καλά κάνουν.

    Στην Ελλάδα υπήρχαν και υπάρχουν άλλες πηγές πλούτου,πολύ περισότερες και αυτό δημιουργησε τη χαλαρότητα αυτή,φυσικά και φροντίσαμε ελάχιστα την Εθνική οικονομία αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

    Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Γερμανός δεν θα δεχτεί τη διαφθορά και δεν θα διστάσει να την καταγγείλει,στην Ελλάδα όλοι κάνουμε παράπονα αλλά ελάχιστοι καταγγέλουν.

    Στην Ελλάδα δεν ψηφίζαμε με βάση την πορεία της κυβέρνησης σε Εθνικό επίπεδο αλλά με βάση το προσωπικό και το τοπικό ώφελος.

    Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι τόσο θέμα ανθρώπων,και ο Γερμανός αν μπορούσε να κλέψει την εφορία θα το έκανε,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ όμως,και αυτό είναι πολιτικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 30 χρόνια = τίποτα. Μόλις μια γεννιά. Ελάχιστα θα αλλάξουν. Θες 30 αιώνες για να αντιληφθείς την επίδραση τού περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΝ
    Η Γερμανία χρωστά συνολικά ως πολεμικές οφειλές ενάμιση τρις όπως και ληστρικές αρχαιότητες τις οποίες τις παρουσιάζει στα Μουσεία της ως τρόπαια του ηττημένου της παγκόσμιου πολέμου. Έχει ξεπεράσει στις μέρες μας ακόμη και τον Χίτλερ σε ναζιστική μανία τα δύο τελευταία χρόνια αφού πριν φύγει από την Ελλάδα πλήρωσε μερικές δόσεις από το αναγκαστικό δάνειο που επέβαλε στην κατοχή κάτι που δεν επανέλαβε να επιβάλει δανεισμό σε καμία άλλη κατακτημένη του χώρα.
    Αυτή η γερμανοτσολιάδικη συνενοχή των έως τώρα κυβερνήσεων μας είναι όχι μόνο αμετανόητη σε εσχάτη προδοσία για τους ήρωες και τον Ελληνικό λαό που δοξάσθηκε, και θυσίασε για αυτό 13.7% του πληθυσμού του στον άοκνο αγώνα του, αλλά στο ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών που τίμησαν με το αίμα τους και τους αγώνες τους έχει φύγει από την ζωή και αυτοί που έμειναν βλέπουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια την τιμημένη τους χώρα γεμάτη μεθοδεύσεις εξαθλίωσης.
    Η σπουδή όλων αυτών των καταιγιστικών μνημονιακών αιφνιδιασμών έχει και ένα άλλο επίσης ακατονόμαστο αίτιο, την διεθνή σκευωρία με Αλ Γκορ και λοιπούς άλλους κερδοσκόπους οι οποίοι ψευδέστατα προώθησαν την κερδοσκοπική αναίτια υστερία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου ενώ πολλές φορές έχει αποκαλυφθεί και (έντεχνα) επικαλυφθεί ότι συμβαίνει το αντίθετο. Φετινός πολλαπλασιασμός π.χ. των εκχιονιστικών στα αεροδρόμια της Αγγλίας κλπ Αύξηση ηφαιστειακών εξάρσεων σεισμών κλπ
    Με την σημερινή εκρηκτική σε μεταβολή ανέχεια στο να αντεπεξέλθουν οι Ελληνικές οικογένειες σε όλη αυτή την σκευωρία την οποία και ονομάζουμε (οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη ), οι κατασχέσεις ακινήτων και το τραπεζικό μας σύστημα που μόνο το βοηθούν χωρίς να βοηθά τον λαό αλλά και η βαρύτατα ένοχη προτροπή του πρώην πρωθυπουργού Παπανδρέου να μεταναστεύσουν ιδίως οι νέοι, δηλαδή να αφήσουν τα όπλα και να γίνουν ρίψασπεις αξιών του τόπου μας όζει .
    Είναι ηλίου φαεινότερο το γιατί και ποίοι θέλουν να ξενιτευτεί ο έμψυχος πλούτος του τόπου όπως και έγινε πολλές φορές με μαζικές μεταπολεμικές μεταναστεύσεις . Απλά θέλουν και μεθόδευσαν να μας αντικαταστήσουν το γρηγορότερο και η εναπομείνασα εργατική υποδομή του πανέμορφου εύκρατου και πλουσιότατου σε όλους μα όλους τους τομείς χώρα μας να γίνει εξαθλιωμένη υπηρεσία τους.
    Ο πρέσβης των Ναζί είπε!!!: ΄΄Σας σκοτώσαμε για αυτό τώρα σας βοηθάμε..΄΄
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟΥΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΘΛΟΥΣ.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο, αυτό που λες για την βιομηχανία τους, είναι πολύ σωστό.
    Αν χάσουν την βιομηχανία,η οικονομία τους θα κατρακυλήσει στα τάρταρα.
    Και ποιά βιομηχανία; Η πολεμική ασφαλώς που έχει το μεγαλύτερο βάρος!!!
    Γιατί για τα περισσότερα απ΄όλα τα άλλα προιόντα τους στα οποία άλλοτε είχαν πλεονέκτημα παραγωγικότητας, τώρα έχουν απέναντι..την Κίνα, την Κορέα κλπ.
    Αρα;;;
    Ελίνα
    Αρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.