16/11/11

ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Ανακοινώνεται ότι σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών RF-4 εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:30, πραγματοποίησε υπέρπτηση στη Ν. Μεγίστη (Καστελόριζο) στα 1.000 πόδια και εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:31.

Την ημέρα που η νέα κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, η τουρκική πολεμική αεροπορία επέλεξε να αποστείλει δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου RF-4 πάνω από το Καστελόριζο.

Το ζεύγος των τουρκικών φωτοαναγνωριστικών Φάντομ έκανε χαμηλή πτήση πάνω από το Καστελόριζο στις 15.30 το μεσημέρι της Τετάρτης. Όπως καταγράφηκε από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, τα δύο τουρκικά RF-4 πέρασαν πολύ χαμηλά, μόλις 1.000 πόδια (περίπου 330 μέτρα) πάνω από το νησί.

Εικάζεται ότι οι πιλότοι των τουρκικών φωτοαναγνωριστικών πήραν φωτογραφίες εγκαταστάσεων στο Καστελόριζο. Η υπέρπτηση σημειώθηκε στις 15.30, ενώ ένα λεπτό αργότερα τα δύο RF-4 βγήκαν από το FIR Αθηνών.

Η σημερινή είναι η τέταρτη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από τμήματα της ελληνικής επικράτειας από την αρχή του 2011. Είχαν προηγηθεί δύο πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά τον Οκτώβριο του 2011 και μία υπέρπτηση τον Ιανουάριο.  
ΓΕΕΘΑ
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.