27/12/11

Ισραήλ, αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων: η Κνεσέτ αποφάσισε να μην προκαλέσει την Τουρκία!

Israel7
Πλημύρα αντι-ισραηλινών δηλώσεων, αντισημιτικές ταινίες που προβλήθηκαν στην τουρκική τηλεόραση με την ανοχή ή την ενθάρρυνση των αρχών, διεθνής δικαστικός ακτιβισμός έναντι του Ισραήλ, αλαζονικές απαιτήσεις, τόσες πολλές προσβολές κατά του Ισραήλ και των Εβραίων κατά τα τελευταία χρόνια από τον Ερντογάν και τους συνεργάτες του που θα παραμένουν αναπάντητες από το Ισραήλ στο όνομα μιας ρεαλιστικής πολιτικής που δεν μπορούμε πια να καταλαβαίνουμε τη λογική της.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας συνήλθε τη Δευτέρα για να συζητήσει το ακανθώδες θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις τουρκικές μουσουλμανικές στρατιές κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι ιστορικοί και οι εμπειρογνώμονες του θέματος, καθώς οι εκπρόσωποι της αρμενικής κοινότητας στο Ισραήλ προέτρεπαν τους βουλευτές να «κάνουν το μεγάλο βήμα», ενώ ορισμένοι βουλευτές του κοινοβουλίου και του υπουργείου Εξωτερικών καλούσαν «να μην παρθεί απόφαση δεδομένης της σημερινής κατάστασης με την Τουρκία»!
Πρέπει να πούμε ότι αυτό το θέμα διαπερνούσε όλα τα κόμματα, οι εμπνευστές της κίνησης είναι δύο άγριοι πολιτικοί εχθροί: ο Zehava Gal-On (Μέρετς) και ο καθηγητής Aryeh Eldad (Ihud Leumi).

Οι υποστηρικτές επικαλούνταν «την ηθική στάση που επιβάλλεται» και το γεγονός ότι «το εβραϊκό κράτος θα έπρεπε να είναι το επικεφαλής αυτών που αναγνωρίζουν μια γενοκτονία», ενώ οι αντίπαλοι και οι διστακτικοί εκτιμούσαν «ότι δεν είναι η ώρα να χειροτερέψουν οι σχέσεις με την Άγκυρα» και ότι «θα ήταν στρατηγικό λάθος να ληφθεί μια τέτοια απόφαση τώρα».

Τελικά, και πιθανώς υπό τις πιέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, αποφασίστηκε να μην ... αποφασίσουν.
Πικρό συμπέρασμα του Καθ. Aryeh Eldad: «Την εποχή του ειδυλλίου μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, μας έλεγαν ότι δεν ήταν κατάλληλος ο χρόνος για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Και τώρα που οι σχέσεις μας βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα, μας σερβίρουν το ίδιο με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να χαλάσουν τα πράγματα χειρότερα...».

Με το να προσπαθήσουμε να είμαστε πάντα «εξυπνότεροι» παρά «δίκαιοι», χάνουμε την αξιοπρέπεια μας.
Shraga Blum
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.