29/12/11

Μάχη με... σκούπες μεταξύ ελλήνων και αρμένιων μοναχών στη Βηθλεέμ

Συμπλοκές μέσα στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ σημειώθηκαν την Τετάρτη όταν ελληνορθόδοξοι και αρμένιοι μοναχοί κατηγόρησαν οι μεν τους δε για παραβίαση των αυστηρά καθορισμένων χώρων αρμοδιότητας μέσα στον Ναό.

Αφορμή ήταν το καθάρισμά του ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων που είναι σε λίγες ημέρες γιατί στη Βηθλεέμ εορτάζονται με το παλιό (ιουλιανό) ημερολόγιο.
Μοναχοί και από τις δύο πλευρές άρχισαν να λογομαχούν για τις περιοχές που μπορούν να καθαρίσουν, πολλοί μάλιστα πήραν και τις σκούπες και τις πετούσαν ο ένας στον άλλο.

Στα επεισόδια επενέβη η παλαιστινιακή αστυνομία που μπήκε μέσα στον Ναό με γκλομπ για να επιβάλει την τάξη.

Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν - η παλαιστινιακή αστυνομία λέει ότι γίνονται κάθε χρόνο- ενώ συμπλοκές σημειώνονται το Πάσχα στον Ναό της Ανάστασης στην Ιερουσαλήμ.

Τον Ναό, πάνω από το σημείο όπου κατά την παράδοση γεννήθηκε ο Χριστός, μοιράζονται Ελληνορθόδοξοι, Καθολικοί και Αρμένιοι αλλά οι κανόνες είναι πολύ σαφείς για το τι μπορεί να κάνει κάθε ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων που μπορεί να επισκευάσει ή ακόμα να καθαρίσει.

Οπως επισημαίνει το Associated Press οι διαφωνίες των τριών πλευρών για το ποιος θα πληρώσει για τις αναγκαίες επισκευές στο εσωτερικό καθυστερούσαν τα έργα για χρόνια με αποτέλεσμα ο Ναός να έχει πλέον σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο η Παλαιστινιακή Αρχή κατάφερε να βρει σημείο συμφωνίας και έτσι τα έργα στην οροφή θα ξεκινήσουν μέσα στο 2012.
http://www.maxhnews.com/content/9125 

10 σχόλια:

  1. ο Αρμενιος πατριαρχης θελει να παρει τα πρωτια και το δημιουργει ολο αυτο . Πισω απο ολο αυτο βρισκεται ενα "Γιατι οι Ελληνες και οχι εμεις" . Ας ελπισουμε να τον φωτισει ο θεος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pro κάποια πράγματα μας ενώνουν με τους Αρμένιους και κάποια μας χωρίζουν.Είναι απόλυτα απαραίτητο να τα γνωρίζουμε καλά και τα δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν αυτοί δεν εχουν παρει χαμπαρι το τι γινεται στους Αγιους Τοπους, τοτε "κενη η πιστις αυτών". Ολα αυτά που κηρυττουν δεν ειναι παρά νεκρό γράμμα. Λυπούμαι, αλλά αυτό ειναι το λογικό συμπέρασμα (περί της "ιεράς" απάτης του Αγιόυ φωτός εχει γράψει και ο Κοραής).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα λάβω υπ' όψιν τι είπε ο Κοραής περί του Αγίου Φωτός και οχι τα εκατομμύρια μαρτύρων που μιλουν για την ακαΐα.

    Υ.Γ. Εγω να δεις πόσο λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδελφε μου , καταλαβαινω ακριβως τι ενοεις . Πιστεψε με . ΑΚΡΙΒΩΣ . Στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι καθαρα θεμα πρωτειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου είπαν ότι το έδειξε η τηλεόραση. Κρίμα, ρε γαμώ το, να το χάσω! Δεν υπάρχει διασκεδαστικότερο θέαμα, από το να βλέπεις τα παπαδαριά να πλακώνονται με τα σκουπόξυλα για ... την αγάπη του Κυρίου. Κανένα βίντεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nativist,μήπως θα μπορούσες να είσαι λίγο πιο προσεκτικός σε ότι αφορά τη θρησκεία μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιο προσεκτικός; Σε τι; Εγώ θεατής είμαι και διασκεδάζω με τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν. Μήπως με μπέρδεψες με κανέναν από δαύτους;

    Και στο κάτω-κάτω της γραφής, εγώ ούτε ξύλο παίζω, ούτε ανθρώπους κρατώ φυλακισμένους, νηστικούς και ρακένδυτους, για την αγάπη του ... Χριστού.

    Αλλού, λοιπόν, τα παράπονά σου, Χρήστο, εκεί που πρέπει. Σ' αυτούς τους αχρείους, που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δεν έχει πάει κανείς στους Αγίους Τόπους να δει τι γίνεται, και πόσος αγώνας δίνεται εκεί από τους αγιοταφίτες πατέρες, να αράξει στα κυβικά του και να μην μιλάει, γιατί εκτίθεται στα μάτια όσων έχουν ζήσει από κοντά την κατάσταση.
    Έξω από τον χορό όλοι χορεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.