15/12/11

H Tουρκία εξετάζει την ετοιμότητα των ενόπλων της δυνάμεων, λόγω ενδεχόμενης εμπλοκής στη Συρία

Ο Ταγίπ Ερντογάν, για πρώτη φορά μετά την σοβαρή εγχείρηση που έκανε στο παχύ έντερο πριν από είκοσι ημέρες, συμμετείχε σε κυβερνητικό έργο και προήδρευσε στην τακτική σύσκεψη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, στην Άγκυρα.Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας και το θέμα της συνεχιζόμενης κρίσης και της έντασης που παρουσιάζεται στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Συρία.
Μετά τη σύσκεψη εξεδόθη ανακοίνωση, η οποία δείχνει ότι έχουν ήδη γίνει απαραίτητες προετοιμασίες για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες μιας πιθανής στρατιωτικής εμπλοκής της Τουρκίας στη Συρία.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ λέει τα εξής:
"Στην τακτική σύσκεψη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν οι δραστηριότητες που έκαναν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ), στα πλαίσια των επιχειρήσεων εσωτερικής ασφάλειας και ασφαλείας συνόρων.
Επίσης, εξετάστηκε και αξιολογήθηκε το επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας των ΤΕΔ και στα πλαίσια αυτά αξιολογήθηκαν οι ανάγκες που έχουν εντοπιστεί αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αυτές (και να έλθουν οι ΤΕΔ σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας)".
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.