28/12/11

Τουρκία vs Γαλλία: Η Τουρκία θα μπορούσε να αποσύρει τα αποθέματα της 15 δισ. δολάρια από τη Γαλλία

Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να μεταφέρει τα 28,8 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες ($ 15,3 δισ.) επενδύσεις της σε γαλλικά ομόλογα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στα πλαίσια των κυρώσεων κατά της Γαλλίας, η οποία ψήφισε ένα νόμο για τη ποινικοποίηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η τουρκική κυβέρνηση και το πολιτικό ύφος, αναμένω ότι η τουρκική Κεντρική Τράπεζα θα αποσύρει τα αποθέματα της από τη Γαλλία, στα πλαίσια των οικονομικών κυρώσεων της», δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily αναφερόμενη στον Erol Katircioglu , Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Bilgi της Κωνσταντινούπολης.
Εξάλλου, ο Kerem Alkin του οικονομικού πανεπιστήμιου της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να αποσύρει τις καταθέσεις της στη Γαλλία και ότι η απόφαση αυτή θα αποδείξει ότι η Τουρκία εφαρμόζει αληθινές κυρώσεις, σύμφωνα με την Hurriyet.

Η Γαλλία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση για τα αποθέματα της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας μετά τις ΗΠΑ, όπου η τράπεζα έχει τοποθετήσει 48.600 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (25,7 δισ. δολάρια).
Την Τρίτη, η Τουρκία ανέστειλε επίσης «όλες τις πολιτικές διαβουλεύσεις, τις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες και τις ασκήσεις» ως αντίδραση στην ψήφιση του νόμου από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, το οποίο τιμωρεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915.

1 σχόλιο:

  1. Συγνώμη αλλά αρκετοί Τούρκοι πολίτες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και μιλάνε για καταθέσεις 15 δις ευρώ στις Γαλλικές τράπεζες. Εν τούτοις μιλάνε για γενοκτονία Αρμενίων. Μα αυτό και μόνο είναι ομολογία γενοκτονίας των ίδιων των Τούρκων! Για να μην πω για τις φωτιές που ο Καλιντερίδης μιλούσε από χρόνια! Δεν έχουν ιερό και όσιο δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.