31/1/12

ΗΠΑ: «Δεν μπορούμε να πλήξουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν»

ΒΗΜΑ
Η μεγαλύτερη συμβατική βόμβα στο αμερικανικό οπλοστάσιο, σχεδιασμένη να διαπερνά δεκάδες μέτρα τσιμέντου, πετρώματος ή ατσαλιού, δεν μπορεί να καταστρέψει τις νέες, ενισχυμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, παραδέχεται ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίο Πανέτα.Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο Πανέτα αναφέρει ότι η διατρητική βόμβα MOP, βάρους 13,6 τόνων, θα πρέπει να βελτιωθεί ώστε να διεισδύει ακόμα βαθύτερα στο έδαφος πριν τελικά εκραγεί. «Ακόμα προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια τέτοια βόμβα» δηλώνει ο Πανέτα.


Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων που επικαλείται η εφημερίδα, η MOP αναπτύχθηκε ειδικά για τον βομβαρδισμό εγκαταστάσεων στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Οι δοκιμές όμως δείχνουν ότι δεν μπορεί να καταστρέψει ορισμένες εγκαταστάσεις στο Ιράν, είτε επειδή βρίσκονται σε υπερβολικά μεγάλο βάθος, είτε επειδή έχουν αποκτήσει νέα θωράκιση.

Η βόμβα MOP, γνωστή και ως GBU-57A/B, κατευθύνεται με GPS και φέρεται ικανή να διαπερνά 60 μέτρα ενισχυμένου μπετόν, ή 40 μέτρα μέτρια σκληρού βράχου.

Μέχρι σήμερα, το Πεντάγωνο έχει διαθέσει 330 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Boeing για την κατασκευή περίπου 20 βομβών. Τώρα, όμως, ζητά επιπλέον χρηματοδότηση 82 εκατ. δολαρίων για τη βελτίωση της τεράστιας βόμβας.

Η Τεχεράνη δηλώνει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την πυρηνική ενέργεια, και όχι για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, ωστόσο η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας δείχνει να έχει διαφορετική γνώμη: Σε έκθεσή της το Νοέμβριο, ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η ίδια αλλά και δέκα Δυτικές κυβερνήσεις, «το Ιράν έχει επιδοθεί σε ενέργειες που σχετίζονται με πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων».

Η έκθεση παραθέτει 12 «ύποπτες» δραστηριότητες, όπως η δοκιμή εκρηκτικών μέσα σε έναν χαλύβδινο θάλαμο, αλλά και οι δοκιμές του βαλλιστικού πυραύλου Σαχάμπ-3, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές.

2 σχόλια:

  1. Σε ελεύθερη -λοιπόν- μετάφραση (κατά την ταπεινή μου γνώμη) ο Κος Πανέτα είπε ότι : ... αφού η ΜΟΡ που διαθέτουμε , ΔΕΝ μπορεί να φτάσει σ 'εκείνο το -... μεγάλο- βάθος και να καταστρέψει τις Πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν , εε τότε θα πρέπει να στείλουμε τον στρατό μας εκεί ,να εξουδετερώσει τις εγκαταστάσεις ,εκ του σύνεγγυς !

    - ...ή κάνω λάθος ;
    Επίσης εκείνο για το οποίο - εγώ ο ΜΗ ειδικός - αναρωτιέμαι , είναι το : γιατί δικαιούται να έχει πυρηνικά -ας πούμε- το Ισραήλ ,το οποίο έχει αποδείξει στην ανθρωπότητα ,ότι έχει επεκτατικές βλέψεις ,ούτως ή άλλως .
    Και δεν εννοώ μόνο την πρόσφατη συνέντευξη Κίσινγκερ ''http://www.inews.gr/42/g-pagkosmio-polemo-vlepei-o-chenry-kisingker.htm '' ,όπου ανάμεσα σε πολλά άλλα είπε και [... Ας ελπίσουμε ότι αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή ...! ]όπου Βέβαια ΚΑΙ αυτή την δήλωση , εκ των υστέρων ,πολλοί έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν βλ:''http://olympia.gr/2012/01/22/%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%80%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF/#more-120864 '' (άλλωστε , το ίδιο έχει συμβεί και με την δήλωση που είχε κάνει κάποτε ο Κίσσινγκερ και για την Ελλάδα και για την Σερβία .Έσπευσαν ,να την βγάλουν μαϊμού ΚΑΙ εκείνη .Μόνο που ΚΑΙ η ιστορία απέδειξε ότι , ό,τι είχε πει συνέβη , ή συμβαίνει. Βλ. βομβαρδισμοί στην πρώην Γιουγκοσλαβία (όπως ακριβώς το είχε πει) και εν εξελίξει σχέδιο για την καταστροφή Α- της Ελλ. γλώσσας ,Β - των εθίμων & Γ- της θρησκείας των Ελλήνων (όπως ακριβώς το είχε πει) ,αλλά υπήρξαν ΚΑΙ αυτήκοοι ,αξιόπιστοι μάρτυρες .Βλ: ''http://youtu.be/roAnxgu67lw ''
    ... και ΔΕΝ δικαιούται-ας πούμε- να έχει πυρηνικά το Ιράν ?

    Ή γιατί δικαιούνται αι Η.Π.Α. να έχουν πυρηνικά χωρίς να τους ελέγχει σύμπασα η ανθρωπότης ,την στιγμή που είναι οι μόνοι ,που τα έχουν χρησιμοποίησει ,εναντίον της ανθρωπότητας ,βάζοντας -κάποτε- στο σημάδι με αυτά ,τον άμαχο πληθυσμό της Χιροσίμα & του Ναγκασάκι ...!???!
    Δηλαδή , τι ακριβώς πιστεύουν οι Αμερικάνοι ;
    Ότι οι πολίτες του πλανήτη Γη , θα το 'χάψουν' ,ότι , ό,τι γίνεται ,γίνεται για τα πυρηνικά και όχι για τα πετρέλαια ;
    Τυχαίο δηλαδή το ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχούν κάνει δύο πολέμους Α-στο Ιράκ (πολύ μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα) ,Β- βόηθησαν στο ξεπάστρεμα του Καντάφι στην Λιβύη (μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα ) και Γ- τώρα -πιθανότατα- στο Ιράν (μέγιστη πετρελαιοπαραγωγός χώρα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορει ο ποιητης να εννοει οτι αφου με συμβατικη βομβα δεν κανουμε δουλεια να τους ριξουμε μια πυρηνικη να κανουμε και πιο παστρικη δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.