31/1/12

Γ.Καψής: Κοινό σχέδιο Τούρκων και Αμερικάνων τα Ίμια

«Τα Ίμια ήταν μία τραγική βραδιά. Σχεδιάστηκε από κοινού από τους Τούρκους και τους Αμερικάνους» δηλώνει στον realfm 97.8 ο πρώην υπουργός Γιάννης Καψής. Τι λέει για Σημίτη και Πάγκαλο. Δεκαέξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στα Ίμια όπου τρεις Έλληνες αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτήρισε το επεισόδιο ως μία «μικρογραφία των επεισοδίου του 1987 με το τουρκικό Πίρι Ρέϊς».«Σχεδιάστηκε από κοινού από τους Τούρκους και τους Αμερικάνους αλλά περίμεναν τη νέα κυβέρνηση του Σημίτη για να κάνουν την κρίση» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Καψής απέφυγε να επαναλάβει παλαιότερη δήλωσή του για τη... «σημαία και τον αέρα που φύσηξε και την πήρε» που αποδίδεται στον Θόδωρο Πάγκαλο τον επέκρινε όμως για το «no ships, no flags» το οποίο χαρακτήρισε εκχώρηση κυριαρχίας...

«Ήταν τραγικό λάθος του Σημίτη το 'ευχαριστώ τους Αμερικάνους' στη βουλή» τόνισε ο πρώην υπουργός και επεσήμανε ότι στην κρίση του 1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα σε δέκα λεπτά είχε δώσει εντολές για να αποκρουστεί η τουρκική ενέργεια και η Ελλάδα δεν έκανε ούτε ένα εκατοστό πίσω από τις θέσεις της.
http://www.real.gr/

Μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ιμια
Οι τρεις αξιωματικοί χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος στην κρίση του 1996

Στη βάση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα έγινε το πρωί της Τρίτης επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, στις 31 Ιανουαρίου 1996.

Στο μοιραίο ελικόπτερο ΠΝ 21 επέβαιναν οι αξιωματικοί Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Εκτορας Γιαλόψος.

Στη σεμνή τελετή ήταν παρούσα η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ι. Ραγκούσης, ο υφυπουργός κ. Κ. Σπηλιόπουλος και εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Αν. Νεράντζης και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών φορέων καθώς και οι συγγενείς των θυμάτων.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=441103 

6 σχόλια:

  1. Πολλές φορές μιλάμε για πολιτικά τζάκια,αλλά υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον.Η διαφορά μεταξύ Ανδρέα-Γιώργου,Κωνσταντίνου και Κώστα Καραμανλή,Μητσοτάκη και Ντόρας,σε διάφορα πολιτικά θέματα είναι μεγάλη,τεράστια.

    Γιατί συμβαίνει αυτό;

    Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μεν πατέρας Γιάννης Kαψής γράφει βιβλία για την Μικρασιατική Καταστροφή, όπως αυτό που βλέπω τώρα στην Βιβλιοθήκη μου απέναντί μου, -"Χαμένες Πατρίδες".

    Ο γυιός του, ο Παντελής Καψής, διευθυνει το πάνελ κατά την συζήτηση που εγινε τότε για το ελεεινό βιβλίο της Ρεπούση, με την περιγραφή της καταστροφής της Σμύρνης σαν να ήταν ένας "διασκεδαστικός περίπατος".

    Τι διαφορά συμπεριφοράς μεταξύ του φοβερού αρριβίστα γυιού και του Μικρασιάτη Σμυρνιού πατέρα.

    Ποιός είναι ειλικρινής από τους δύο ....;

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Όποιος νομίζει πως έχει θάρρος και νομίζει ότι μπορεί να το αντέξει, ας διαβάσει το "Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας" του Αγγελομάτη, Εκδόσεις ΕΣΤΙΑΣ Βιβλιοπωλείο Κολλάρου. Εκεί θα δεί σε ποιά σκουπίδια καταλήγουν να γίνονται μερικές φορές οι άνθρωποι και να καταλήγουν σε Ρεπούσιδες, Δραγώνες και λοιπούς .....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτοί οι πασοκτζήδες είναι διχασμένες προσωπικότητες. Ο Καψής μέσα από τά βιβλία του είναι εθνικίσταρος, τουρκοφάγος καί αντικομμουνιστής. Τά παιδιά τού είναι γιουσουφάκια τού χειρίστου είδους. Μάς δουλεύουν όλους κανονικά. Ο Α. Παπανδρέου τό έπαιζε μάγκας αλλά πούλησε τό Αιγαίο στήν Τουρκία καί ο γιός του τά υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ fstav

    Μήπως έδινε στα παιδιά Νερό του Καμματερού, που τόσο διαφήμιζε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευμένη
    Μην ξεχνάς ότι ο δεύτερος, βγήκε και με τον Μαρκεζίνη στην τηλεόραση με συζήτηση στα ελληνοτουρκικά!
    Απόλαυση.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή κύρια Γαληνού,

    Βεβαίως θυμάμαι την συνέντευξη του Holzkopf (Ξυλοκέφαλου, έτσι νομίζω πως τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του!) με τον Σερ Βασίλη, την οποία δεν άντεξα να παρακολουθήσω έως το τέλος, διότι είχα εξαγριωθή.

    Αυτές τις μέρες διαβάζω την αυτοβιογραφία του Β.Μ. σιγά σιγά.

    Βρίσκομαι στο μέρος με τις κρίσεις του για τις ΗΠΑ.

    Ομολογώ, λόγω μικρής προσωπικής εμπειρίας με αμερικανούς (εργάσθηκα για λίγο στην Αμερική και μετά σε αμερικανική εταιρεία στην Ελλάδα), τις βρίσκω πολύ σωστές!

    Φαίνεται πως "το χρήμα πολλοί ηγάπησαν", καθώς και τα σχετικά ωφέλη που προκύπτουν από αυτήν την ελεεινή πράξη τους, εξ ου και το πάθος τους για την διαστρέβλωση των πάντων, εν οις και της Ιστορίας μας!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.