28/2/12

Μας θέλει γιουσουφάκια ο Παύλος Γερουλάνος

Γιάννης Παπαγιάννης
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, για τη νέα ταινία-πρόκληση της Τουρκίας, η οποία παρουσιάζει εντελώς διαφορετικά και όπως συμφέρει τους Τούρκους, μία αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό και για όλη την Ευρώπη.
Μιλάμε φυσικά για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Που, αν δεν είχε γίνει, η ιστορία τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης θα ήταν τελείως διαφορετική. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό στην Ευρώπη, όπου ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την ταινία.
Αλλά όχι στο ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, που δεν έχει εκδώσει ούτε μια τυπική ανακοίνωση για το θέμα. Η ταινία, που κόστισε περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και τα γυρίσματά της κράτησαν περίπου τρία χρόνια, παρουσιάζει εντελώς διαφορετικά τα ιστορικά στοιχεία ως προς την Άλωση.


Την «ντύνει» με εκπολιτιστικά στοιχεία και κίνητρα, και παρουσιάζει τους Έλληνες να προσκυνούν τον κατακτητή. Η υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Φετίχ 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στις τουρκικές αίθουσες, ενώ θα προβληθεί στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012. Η σκηνοθετική υπογραφή είναι του Φαρούκ Ακσόι. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά, Το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτε για την ταινία, που δεν προσβάλλει μόνο τους Έλληνες, αλλά και την ιστορική αλήθεια...

3 σχόλια:

  1. Μεταξύ δύο κακών, το μη χείρον βέλτιστον.
    Προκειμένου ν΄ακούσουμε για κανέναν "συνωστισμό" έξω από την Αγία Σοφία την ώρα που έμπαιναν οι ορδές του Μωάμεθ στην Πόλη, καλύτερα να ...σωπάσουνε.
    Ας μείνουμε εμείς να θυμόμαστε τα λόγια του Παλαιολόγου όταν του ζητήθηκε να παραδώσει την Πόλη
    "Η Πόλη δεν μου ανήκει για να την παραδώσω. Ούτε στους τωρινούς της κατοίκους ανήκει, αλλά και στους νεκρούς και τους αγέννητους. Γι΄αυτό είμαστε αποφασισμένοι να πεθάνουμε αγωνιζόμενοι.."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αντιδρουν οι αμεσα θιγομενοι (εμεις)..αλλα οι Γερμανοι Χριστινοδημοκρατες! Ω τι κοσμος μπαμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Γερμανοί ναί όπως και οι κεντροευρωπαίοι, γιατί όπως ξέρετε, τους είδανε κάποτε τους Τούρκους έξω από τη Βιέννη και...τα χρειάστηκαν.
    Από τότε, το θυμούνται καλά.

    Μπάς και περιμένουν μερικοί δικοί μας να μας το θυμίσουνε και αυτό ..οι ξένοι; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.