27/2/12

Παρίσι & Βερολίνο: απομακρύνουν τους συμβούλους τους από το Αφγανιστάν

Παρίσι & Βερολίνο: απομακρύνουν τους συμβούλους τους από το Αφγανιστάν
Η Γαλλία απέσυρε σήμερα όλους τους συμβούλους της από τα αφγανικά υπουργεία, μετά τη δολοφονία, το Σάββατο, δύο Αμερικανών συμβούλων μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών στην Καμπούλ.


"Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στο Αφγανιστάν προχώρησε χωρίς καθυστέρηση στην προσωρινή απομάκρυνση όλων των Γάλλων συμβούλων", για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πόσα άτομα αφορά η απόφαση αυτή.

"Το μέτρο θα ανακληθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες", διαβεβαίωσε, τονίζοντας ότι η απόφαση δεν αφορά το στρατιωτικό προσωπικό. Σήμερα στο Αφγανιστάν υπάρχουν 3.600 Γάλλοι στρατιώτες.

Αλλά και το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλεσε τους Γερμανούς που συνεργάζονται με τα αφγανικά υπουργεία. "Η υπηρεσία αντιμετώπισης κινδύνων διέταξε την απομάκρυνση όλων των Γερμανών και ξένων ειδικών από τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής της Καμπούλ", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας.

"Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο", εξήγησε ο υπουργός Ντιρκ Νίμπελ. "Η ασφάλεια των ειδικών μας αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητά μας", πρόσθεσε.

Περίπου 2.000 ειδικοί εργάζονται στο Αφγανιστάν για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου και από αυτούς οι 339 είναι υπήκοοι άλλων χωρών. Το βασικό έργο τους είναι να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Φυσικά,μόνο στο Αφγανιστάν και την Ελλάδα διατηρούσαν ''συμβούλους'',αλλά και απο εκεί τους μάζεψαν.

    Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το οφείλουμε οπωσδήποτε και σε συμβούλους, μη μου πείς...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.