26/2/12

Η Πρώτη Κουρδική Εθνοσυνέλευση, η Κύπρος, το Καστελόριζο και η ΑΟΖ!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Το 1990, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι σχεδιασμοί για τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, κουρδικοί πολιτικοί σχηματισμοί και κόμματα από τα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν (Τουρκία, Ιράν, Ιράκ, Συρία), όρισαν εκπροσώπους οι οποίοι συγκρότησαν οργανωτική επιτροπή, με σκοπό την διοργάνωση και σύγκληση της Πρώτης Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης στην ιστορία του κουρδικού έθνους. Είχε προηγηθεί η συγκρότηση μετώπου από  το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP), του Μεσούτ Μπαρζανί, και την Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (YNK), του Τζελάλ Ταλαμπανί. Στη συνέχεια, ο Ταλαμπανί, εκπροσωπώντας το μέτωπο, επισκέφθηκε τον ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, όπου αποφασίστηκε να συγκροτηθεί η οργανωτική επιτροπή.

Από τη στιγμή που αποφάσισαν οι τρεις οργανώσεις, που εκπροσωπούσαν περίπου το 80% των απανταχού Κούρδων, ήταν πλέον εύκολο να πεισθούν οι λοιπές ήσσονος δύναμης και σημασίας οργανώσεις. Με βάση την απόφαση, η οργανωτική επιτροπή θα ήταν τετραμελής. Δυο μέλη από το Βόρειο Κουρδιστάν, ένα από το Νότιο και ένα από το Ανατολικό (Τουρκία, Ιράκ, Ιράν αντίστοιχα). Στην τετραμελή επιτροπή θα συμμετείχαν ο Μουράτ Καραγιλάν, ως εκπρόσωπος του ΡΚΚ, ο Κεμάλ Μπουργκάι, ως εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PSK), ο Τζελάλ Τλαμπανί, ως εκπρόσωπος του μετώπου KDP-YNK, και ο Κεκ Φετάχ, ως εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο Ιράν (İKDP).
Τελικώς, όπως αναφέρει στο βιβλίο του «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», ο εκ των ηγετών του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, Μουράτ Καραγιλάν, η επιτροπή άρχισε τις εργασίες της στο Παρίσι με τρία μέλη, αφού ο Κεμάλ Μπουργκάι δεν προσήλθε, αν και είχε δώσει την υπόσχεσή του στον Ταλαμπανί. Η επιτροπή κάλεσε εκπροσώπους όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων και των ομάδων που δραστηριοποιούνται σε όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν, με σκοπό να εξασφαλιστεί η συνολική και καθολική συμμετοχή στην υπό σχεδιασμό Πρώτη Κουρδική Εθνοσυνέλευση. Ακριβώς τη στιγμή που είχαν καθοριστεί ο τόπος, ο χρόνος και τα άτομα που θα συμμετείχαν στην Εθνοσυνέλευση, η σύζυγος του Φρανσουά Μιτεράν, Ντανιέλ, μεταβίβασε πρόσκληση των ΗΠΑ προς τους Κούρδους να επισκεφθούν την Ουάσιγκτον. Ήταν παραμονές του πρώτου πολέμου του Κόλπου.
Μετά την πρόσκληση η επιτροπή διέκοψε τις εργασίες της και μια επιτροπή Κούρδων με επικεφαλής τον Ταλαμπανί, μεταφέροντας επιστολή που έγραψε ο ίδιος ο Καραγιλάν με εντολές του Άπο, μετέβη στην Ουάσιγκτον, όπου συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις συνεργασίας του κουρδικού στοιχείου με τις ΗΠΑ, που είχαν ως στόχο την απελευθέρωση του Κουβέιτ και τη δημιουργία μιας προστατευμένης περιοχής στο Βόρειο Ιράκ, που ταυτίζεται με το Νότιο Κουρδιστάν.
Ο Ταλαμπανί, επιστρέφοντας από την Ουάσιγκτον, σε συνεννόηση με τον Άπο, μετέβη στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Τουργκούτ Οζάλ, ο οποίος αποδέχτηκε την πολιτική λύση του Κουρδικού. Ακολούθησε ο Πόλεμος του Κόλπου, η δημιουργία της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων βορείως του 36ου Παραλλήλου, που αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο του αυτόνομου Κουρδιστάν, το Κοινοβούλιο του οποίου συγκροτήθηκε το 1992.
Τότε, οι Μπαρζανί και Ταλαμπανί, για να διασκεδάσουν τις αντιρρήσεις της Άγκυρας, δέχτηκαν να συμμετέχουν από κοινού σε επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του ΡΚΚ, στο έδαφος του Νοτίου Κουρδιστάν.
Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά από όλα αυτά και η Πρώτη Κουρδική Εθνοσυνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ ο Οζάλ, ο οποίος σημειωτέον ήταν κουρδικής καταγωγής, έπεφτε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τις παραμονές ανάληψης πρωτοβουλίας για την πολιτική επίλυση του Κουρδικού (17 Απριλίου 1993).
Εκτότε, το βαθύ κράτος ήταν αυτό που κινούσε τα νήματα για την πολιτική που θα ακολουθούσε η Τουρκία στο Κουρδικό, ανεξάρτητα με το πιο κόμμα κυβερνούσε και ποιος ήταν ο επικεφαλής της κυβέρνησης.
Γιατί αναφερθήκαμε σε όλα αυτά;
Πριν από λίγες ημέρες, αντιπροσωπεία πολιτικών από το Βόρειο Κουρδιστάν (Τουρκία), αποτελούμενη από τον βετεράνο Αχμέτ Τουρκ, συν-πρόεδρο του Συνεδρίου Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK), την συν-πρόεδρο του DTK, Αϋσέ Τουγλούκ, τον συν-πρόεδρο του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τον βουλευτή του BDP, Σαρί Σακίκ, επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα του αυτόνομου Κουρδιστάν, Ερμπίλ και συζήτησαν τον ίδιο τον πρόεδρο Μεσούτ Μπαρζανί αλλά και με μια σειρά άλλους πολιτικούς παράγοντες, το καυτό ζήτημα της Πρώτης Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης.
Μετά από τριήμερη παραμονή, λίγο πριν η αντιπροσωπεία αναχωρήσει για το Βόρειο Κουρδιστάν, ο Αχμέτ Τουρκ έκανε δηλώσεις, που αξίζει να τις διαβάσουμε κατά λέξη:
«Η εθνική ενότητα των Κούρδων είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε η Πρώτη Κουρδική Εθνοσυνέλευση να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Για τις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης θα συγκροτηθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από δώδεκα άτομα, τέσσερις από κάθε τμήμα του Κουρδιστάν. Η επιτροπή αυτή, τον Απρίλιο ή τον Μάιο, θα ανακοινώσει σε όλη τη διεθνή κοινότητα τις λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση της Εθνοσυνέλευσης, η οποία θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο».
Επειδή η Τουρκία και οι υποστηρικτές της στην περιοχή προσπάθησαν να ασκήσουν πιέσεις για να μη συμμετέχει το ΡΚΚ, ο Μπαρζανί ζήτησε να καταθέσει τα όπλα και μετά να συμμετέχει στην Εθνοσυνέλευση, κάτι που απέρριψε μετά βδελυγμίας το ΡΚΚ. Για το θέμα αυτό ο Αχμέτ Τουρκ είπε:
«Η αλήθεια είναι ότι το ΡΚΚ εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του κουρδικού λαού. Κούρδοι από όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν στηρίζουν με κάθε τρόπο και με όλη την ψυχή τους το ΡΚΚ. Σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθεί το ΡΚΚ στις εργασίες και τις προσπάθειες που γίνονται για την εθνική ενότητα των Κούρδων, σε περίπτωση που δεν συμμετέχει στην Εθνοσυνέλευση, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ενότητα. Στην περίπτωση το κουρδικό έθνος θα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το ΡΚΚ αλλά και όλες οι άλλες κουρδικές πολιτικές και μαζικές οργανώσεις θα πρέπει να συμμετέχουν στην Εθνοσυνέλευση».
Να σημειωθεί ότι για την επίσκεψη έδειξε έντονο ενδιαφέρον η Τουρκία, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Πρώτης Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης με ιδιαίτερη ανησυχία. Και αυτό γιατί ενώ η άμμος της κλεψύδρας των εξελίξεων στη Συρία ρέει με αδυσώπητο τρόπο και ενώ η κατάσταση στο Ιράν, ούτως ή άλλως βάζει την Τουρκία στο επίκεντρο μιας γεωπολιτικής δίνης, η Πρώτη Κουρδική Εθνοσυνέλευση, που θα θέσει τα θεμέλια της εθνικής ενότητας των Κούρδων του Βορείου, του Νοτίου, του Ανατολικού και του Δυτικού Κουρδιστάν, θα αποτελεί για την Άγκυρα μια εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο δικό της Κουρδικό.
Γι’ αυτό είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο μας που αναφερόταν στην ανώτερη στρατηγική που είναι σε εξέλιξη στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων στη ΝΑ Μεσόγειο, εκείνο το «Θα ήταν δε ευχής έργον η εξέλιξή τους να συμπέσει χρονικά με την μακροχρόνια εμπλοκή της Τουρκίας σε μέτωπα όπως η Συρία, το Ιράν και το Κουρδικό».


29 σχόλια:

  1. Οι Αμερικανοί εδώ και χρόνια διεξάγουν πολέμους και ανατρέπουν κυβερνήσεις κρατών που είναι είτε σύμμαχοι είτε προμηθευτές κρίσιμων πόρων,της Ρωσίας και της Κίνας.

    Όλα αυτά τα χρόνια χτυπούν τους συμμάχους των δύο αυτών δυνάμεων,που αργά αλλά σταθερά έχουν γίνει ανταγωνιστικές των ΗΠΑ.

    Είναι θέμα χρόνου,κάποια στιγμή να αντιδράσουν οι δύο αυτές χώρες.

    Αυτός είναι ο σχεδιασμός εδώ και πολλά χρόνια.

    Αλλά τα πράγματα δεν πάνε πάντα κατ'ευχήν.

    ΥΓ
    Η Τουρκία δεν θα πάρει ''ανταλάγματα'';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάστηκαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι για να δημιουργήσουν την Κοινωνία των Εθνών(ΟΗΕ).

    Τώρα,θα χρειαστούν ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και την οικονομική κατάρευση της ΕΕ για να προωθήσουν την παγκόσμια -οικονομική- διακυβέρνηση.

    Είναι θέμα χρόνου να συγκρουστούν οι δυνάμεις αυτές.

    Επομένως,το κουρδικό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι Κούρδοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν κράτος με την δύναμη των όπλων στην Τουρκία. Μπορούν με την αυτοθυσία τους όμως να ευαισθητοποιήσουν την διεθνή κοινή γνώμη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει δυστυχώς να υπάρξουν εκατόμβες θυμάτων. Πρέπει δηλαδή να υπάρξει μια εξέγερση στις πόλεις εφάμιλλη εκείνης του 90. Η τουρκική οικονομία θα παραλύσει, η κοινωνία θα διχαστεί, ο τουρισμός θα πάει περίπατο σε πολλές περιοχές, και η διεθνή κατακραυγή θα είναι συντριπτική. Μόνο τοτε θα νομιμοποιηθεί στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης το δικαίωμα του Κουρδικού λαού να αντιστέκεται με τα όπλα στην βαρβαρότητα του Τουρκικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέντε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ενεπλάκησαν πριν από 48 ώρες σε αεροπορικό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά λίγο έξω από τις τουρκικές ακτές της Μαύρης θάλασσας.
    Τα ρωσικά βομβαρδιστικά κατευθύνονταν νότια – πιθανότητα προς την Συρία ή κατά μία άλλη εκδοχή, απλά προχώρησαν σε επίδειξη δύναμης με αφορμή την τουρκική στάση στο θέμα της Συρίας που από ότι φαίνεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Ρωσία.
    Τα πέντε ρωσικά βομβαρδιστικά προσεγγίστηκαν από τα τουρκικά F-16 όταν πλέον φαίνονταν οι ακτές της Τουρκίας σε ένα επεισόδιο που για πρώτη φορά μετά το 1990 καταγράφεται στην περιοχή.
    Τα ρωσικά βομβαρδιστικά είχαν νωρίτερα εντοπιστεί από τα ραντάρ της βουλγαρικής Αεροπορίας 40 χλμ ανοικτά των βουλγαρικών ακτών.

    Καθόλη την διάρκεια της πτήσης τους προς υα νότια τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν πλησίασαν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο και για τον λόγο αυτό τα βουλγαρικά αεροσκάφη δεν απογειώθηκαν.
    Επιπλέον όπως αποκαλύφτηκε από τα βουλγαρικά ΜΜΕ για την αναχαίτιση τους στο διεθνή εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας αρμόδια είναι η νότια διοίκηση του ΝΑΤΟ η οποία επέλεξε να εμπλέξει τα τουρκικά μαχητικά σε μία ασυνήθιστη για τα χρονικά αποστολή αναχαίτισης ρωσικών βομβαρδιστικών στην
    περιοχή.
    Ειδικοί αναλυτές εξηγούν την ρωσική κίνηση ως συνέχεια των μηνυμάτων που στέλνει η Μόσχα αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία.
    Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες η δύναμη κρούσης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov είχε καταπλεύσει σε συριακό λιμάνι ενώ στα ανοικτά των συριακών ακτών η ρωσική δύναμη και το Ναυτικό της Συρίας είχαν πραγματοποιήσει αεροναυτικές
    ασκήσεις.
    Σύμφωνα δε με πληροφορίες στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να αναμένουμε αντίστοιχες πτήσεις και από τα Tu-160 Blackjack των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων.
    Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία νέα «σελίδα» στις ρωσοτουρκικές σχέσεις και σίγουρα οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να προσαρμόσουν το
    σχεδιασμό τους για ένα μέτωπο που για δύο δεκαετίες θεωρείτο ανενεργό.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε sterg, το επεισόδιο δεν φανερώνει τίποτα. Παλι το καλοκαιρι θα γεμισει Ρωσους τουριστες η Αττάλεια, πάλι επενδύσεις στην ενέργεια θα γίνουν. Ακόμα κ πηρηνικό αντιδραστήρα θα τους φτιάξουν! Ξέρετε πόσες δεκάδες χιλιάδες Ρωσίδες εχουν παντρευτεί Τούρκους???? Είναι μια παράμετρος που δεν έχει τύχει κ τόση μεγάλης ανάλυσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μηχανικέ
    μην χρησιμοποιείς εξπλόρερ, δοκίμασε με κρόμε ή φάιρφοξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε Spyridon
    Ολα ειναι μια εικονικη πραγματικοτητα για να γινονται πιστευτα απο τους πολλους αλλα υπαρχει στην εικονικη πραγματικοτητα και ο παραγων του "παραδοξου" οπου απο την εικονικη περνας στην "φυσικη" πραγματικοτητα απο καποιο απροοπτο η "απροοπτο" γεγονος και τοτε γινεται "το σωσε".Αυτο να το θυμασαι παντοτε διοτι μονο με τα "απροοπτα" που υπερβαινουν το "σικε" παιχνιδι,γινονται τα γρηγορα προχωρηματα .Αλλα τι λεμε.Και αυτα ανηκουν σε καποιο "πολυ extra" παιχνιδι περαν των οφθαλμων των πολλων αλλα και των περισσοτερων απο τους ...υπολοιπους λιγους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >>>>Ρέσλερ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη» (Το Βημα)
    Σε ομιλία του στη Νομική Σχολή Buccerius στο Αμβούργο ο κ. Ρέσλερ προειδοποίησε ότι «αν η Ελλάδα είναι τελείως χρεοκοπημένη, τότε οι διαμαρτυρίες που βιώνουμε αυτή την εποχή στην Αθήνα αποτελούν απλώς μια αύρα. Θα ακολουθήσει τυφώνας».
    Διευκρίνισε ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη ούτε προτίθεται να εξέλθει οικειοθελώς. «Υπάρχει στην Ελλάδα φορολογική νομοθεσία, μόνο που δεν εφαρμόζεται», τόνισε ο κ. Ρέσλερ και επανέφερε το ζήτημα της διαφωνίας του με τον υπουργό Ανάπτυξης.
    οι σχέσεις του με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την πίεση που της ασκήθηκε από τους Φιλελευθέρους του κ. Ρέσλερ προκειμένου να αποδεχθεί τηνυποψηφιότητα του Γιοάχιμ Γκάουκ για τη θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας.<<<<<

    Ο Αντικαγκελαριος κ. Ρεσλερ δεν ειναι ενα "τυχαιο" ατομο και να ακουμε τι λεει ΠΑΝΤΟΤΕ!
    Επισης τυχαιο ατομο δεν ειναι ουτε ο επιλεχθεις απο τον κ Ρεσλερ νεος Προεδρος της Γερμανιας κ. Γιοάχιμ Γκάουκ αλλα μια πραγματικη Προσωπικοτητα διανοουμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπυρίδων,η ανάπτυξη κάποιων οικονομικών σχέσεων ξαφνικά μπορεί να σημαίνει πολλά.

    Η Τουρκία απο τη μεριά της,επειδή γνωρίζει ότι στο μέλλον θα έρθει σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Ρώσων,φροντίζει ώστε να υπάρχει κάτι που θα δελεάζει τους Ρώσους να μη κινηθούν εναντίον της,ένα είδος αντίβαρου.

    Οι Ρώσοι απο την άλλη,μπορεί να δημιουργούν μοχλούς πίεσης προς την Τουρκία με την ανάπτυξη τέτοιων σχέσεων.

    Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

    Οι Ρώσοι,όπως και οι Κινέζοι,μπορούν να κάνουν πίσω μέχρι ενός σημείου,αλλά κάποια στιγμή θα αντιδράσουν.

    Οι Αμερικανοί πιέζουν αργά και σταθερά σε βάθος χρόνου,βολιδοσκοπούν αντιδράσεις.

    Κατά τη γνώμη μου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό,κάτι πολύ χειρότερο απο τον ψυχρό πόλεμο.

    Όλα τα κράτη που έχουν δεχθεί επίθεση ή κεκαλυμμένη ανατροπή κυβέρνησης απο τις ΗΠΑ,όλα αυτά τα χρόνια,ήταν είτε σύμμαχοι είτε προμηθευτές κρίσιμων υλών της Κίνας και της Ρωσίας.

    Το ίδιο συνέβη και με την Ελλάδα.

    Αυτός είναι κατά τη γνώμη μου ο ανώτερος σχεδιασμός ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη,και όλα τα άλλα είναι υποσενάρια αυτού του σχεδιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Κατά τη γνώμη μου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό,κάτι πολύ χειρότερο απο τον ψυχρό πόλεμο." (Χρηστος)
    Απο που συμπεραινεις οτι αυτο που θα συμβει ειναι ",κάτι πολύ χειρότερο " απο τον "ψυχρο πολεμο" ?Και γιατι ειχε εμφανιστει αυτος ο λεγομενος "ψυχρος πολεμος" καποια στιγμη εν αιθροια και ενω μεχρι τοτε οι ΗΠΑ και κυριως οι διεθνεις τρα;πεζιτες της ευρωπης βοηθουσαν τους Μπολσεβικους να σταθεροποιησουν το νεο καθεστως τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί στον ψυχρό πόλεμο η μια πλευρά έκανε πίσω,ενώ τώρα δεν βλέπω να συμβαίνει αυτό.

    Για το τι έγινε τότε με τους μπολσεβίκους δεν το γνωρίζω.
    Αλλά θεωρώ ότι εποχή με εποχή διαφέρει.

    Εσύ τι πιστεύεις; Θα αποφύγουν τη σύγκρουση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Κουρδικο κρατος και η διασπαση του σημερινου κρατους της Τουρκιας ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ γεγονοτα που θα συμβουν συντομα.

    Ακομη και με ειρηνη οι Κουρδοι πολλαπλασιαζονται με τεραστιες ταχυτητες μεσα στην Τουρκια ( 5,2 παιδια ανα ζευγος) ενω η Τουρκοι υποχωρουν συνεχως αφου εχουν ακομη μικροτερη γεννητικοτητα και απο εμας ! (1,2 παιδια ανα ζευγος) και καθιστουν το τελος του Τουρκικου κρατους ορατο στο προσεχες μελλον.

    Πολεμικη συρραξις μεταξυ ΗΠΑ και ΡΩΣΣΙΑΣ η ΚΙΝΑΣ ειναι αδιανοητη και ουδεποτε προκειται να συμβει δεδομενου οτι ολες αυτες οι χωρες ξερουν οτι απο ενα τετοιο ενδεχομενο κανεις δεν προκειται να κερδισει, (αυτο δεν ειναι ευχη αλλα προιον επιστημονικης ερευνης απο ολες τις προαναφερθεισες χωρες) ενδεχομενως να υπαρξει 'πολεμος' αλλα αλλου ειδους , δηλαδη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ..

    Η Ιστορια στις ημερες μας εχει επιταχυνει κατα πολυ την γραφη της και αναμενονται πολλες εκπληξεις (θετικες για την Ελλαδα που μαστιζεται απο πρωτογνωρη κριση) στο αμεσο μελλον, δεν θα κουραστω να επαναλαμβανω οτι η σημερινη εποχη ειναι ΙΔΑΝΙΚΗ (πλην των οικονομικων μαε δυστυχως) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αφου μετα απο 94 χρονια ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ειναι ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ... και αυτο αγαπητοι μου να εισθε βεβαιοι δεν θα περασει χωρις σημαντικα κερδη για μας και μεγαλη χασουρα απο την δυστροπη και κακη γειτονισα μας...

    Εχετε λιγη υπομονη... λιγη αρκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/314452_270808482941350_100000366025926_888019_1488429523_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ερτογρούλ Γκουνάι, επιβεβαίωσε ότι ανακαλύφθηκε αρχαία Αγία Γραφή, ηλικίας 1.500 ετών. Είναι γραμμένη στη μητρική γλώσσα του Ιησού Χριστού, στην αραμαϊκή. Η δερματόδετη Βίβλος κατασχέθηκε από αστυνομικούς στη διάρκεια επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος λαθρεμπορίου στο νότο της χώρας και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.


    Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτό το πολύτιμο αυτό κειμήλιο, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 17 εκατ. ευρώ, διατηρήθηκε ως τις μέρες μας επειδή είναι φτιαγμένο από ειδικά επεξεργασμένο δέρμα.
    Η Αγία Γραφή κηρύχθηκε αμέσως αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς και φυλάσσεται στο Εθνογραφικό Μουσείο της πρωτεύουσας Άγκυρας.

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το Βατικανό έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
    Τα ΜΜΕ της Τουρκίας μεταδίδουν ότι η Αγία Έδρα έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση να στείλει εμπειρογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν το κειμήλιο, αν και η πρεσβεία του Βατικανού στην Άγκυρα αρνήθηκε σήμερα ότι έχει υποβληθεί επισήμως σχετικό αίτημα.

    Όπως είναι επόμενο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εκτιμήσεις και οι εικασίες. Ορισμένοι λένε ότι η Βίβλος αυτή ενδέχεται να αποτελεί αντίγραφο του "Ευαγγελίου του Αποστόλου Βαρνάβα". Άλλωστε τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση με τίτλους όπως "Το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα προσελκύει το ενδιαφέρον του Βατικανού".

    Εάν αυτό ισχύει τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία εξαιρετική ανακάλυψη καθώς το "Ευαγγέλιο του Βαρνάβα", που θεωρείται πως το έγραψε ο φερώνυμος μαθητής του Ιησού, ο οποίος πιθανότατα ανήκε στον ευρύτερο κύκλο των 70 Αποστόλων, περιγράφει τη ζωή του Ιησού Χριστού και λέγεται πως είναι καταγεγραμμένο σε δύο, μόνο, χειρόγραφα, ένα ιταλικό κι ένα ισπανικό, τα οποία ανάγονται αμφότερα στα τέλη του 16ου αιώνα μ.Χ.

    Να σημειωθεί πάντως πως θεωρείται ψευδεπίγραφο από την πλειοψηφία των χριστιανών και μουσουλμάνων ακαδημαϊκών, καθώς πολλές από τις διηγήσεις του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που περιγράφει η εγκεκριμένη από τους Πατέρες της εκκλησίας Καινή Διαθήκη.







    news247.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) Χάνς-Πέτερ Φρίντριχ συνιστά στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
    Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα ο Χανς Πέτερ Φρίντριχ, υποστηρίζει ότι «εκτός της ΟΝΕ οι πιθανότητες της Ελλάδας να αναγεννηθεί και να καταστεί ανταγωνιστική θα είναι σίγουρα μεγαλύτερες, παρά εάν παραμείνει στην ευρωζώνη». Είναι ο πρώτος γερμανός υπουργός που συνιστά την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος και υιοθετεί μια γραμμή διαφορετική από την επίσημη. Ο κ. Φρίντριχ διευκρινίζει, ωστόσο: «Δεν λέω να διώξουμε την Ελλάδα, αλλά να της δώσουμε κίνητρα για έξοδο, που δεν θα μπορεί να τα απορρίψει».Αλλά και ο επικεφαλής προϋπολογισμού της CDU Norbert Barthle, που υποστηρίζει το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, εξέφρασε επιφυλάξεις για τον ρεαλιστικό χαρακτήρα των συνδεόμενων με αυτό ελπίδων. «Έχω ορισμένες αμφιβολίες για το αν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που αναφέρεται στο πακέτο περί μείωσης του ελληνικού χρέους μέχρι το 2020 στο 120,5% του ΑΕΠ», δήλωσε.
    Τρίτο πακέτο «βλέπει» και ο Γιούνκερ.....
    http://national-pride.org/2012/02/26/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%85%CF%80-%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5/#more-110788

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ΕΚΤΩΡ

    Εχεις βαθια μεσανυχτα και δεν εχεις ιδεα του τι συμβαινει και γιατι συμβαινει.

    Η Τουρκια ΠΟΤΕ δεν προκειται να διαμελιστει οπως μας λετε ολοι εσεις οι Ελληναραδες εδω και καμια εικοσαρια χρονια κατι που εχει να κανει με τους ευσεβεις ποθους σας παρα με οποιαδηποτε γεωπολιτικη πραγματικοτητα. Η Τουρκια ειναι το ισχυρο χαρτι του Αμερικανο-Σιωνισμου στην ανασχεση της Ρωσικης καθοδου προς τη Μεση Ανατολη και βλεποντας τις διαθεσεις της Ρωσιας να "βγει μπροστα" και να ηγηθει του αντιγκλομπαλιστικου μπλοκ να περιμενεις οχι μονο να μην διαμεληθει αλλα να ενισχυθει απο τους Δυτικο-Σιωνιστες με καθε τροπο. Η σταση της σε Λιβυη και σε Συρια αποτελει αποτελει ατρανταχτη αποδειξη των λεγομενων μου

    Οσο αναφορα το αν ενας πυρηνικος πολεμος μπορει να κερδιθει η οχι, ειναι φανερο οτι δεν εχεις ασχοληθει με το αντικειμενο παραπανω απο πεντε λεπτα και αναπαραγεις γενικολογιες ασχετων. Το δογμα MAD (Mutual Assured Destruction) δεν ισχυει πια. Οι ΗΠΑ μπορει να εχουν οπλοστασιο αλλα δεν εχουν κανενα τροπο να προστατεψουν τον πληθυσμο τους αντιθετα με τους Ρωσους και πολυ περισσοτερο τους Κινεζους. Χωρις Civil Defense τα πυρηνικα ειναι αχρηστα. Αν διαβαζες ειδησεις και αναλυσεις για την υποδομη των Κινεζων (τουνελ με οπλισμο, καταφυγια, κλπ) θα εβλεπες οτι οι Κινεζοι οχι μονο ειναι διατεθημενοι να πολεμησουν εαν πληγουν ζωτικα τους συμφεροντα αλλα ειναι πεπεισμενοι οτι θα βγουν απο ενα πυρηνικο πολεμο εναντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σιγουροι νκητες και με τον ηδη τεραστιο πληθυσμο τους και την υποδομη τους αθικτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από ότι έχω διαβάσει η οικογένεια του Τουργούτ Οζάλ, είχε ζητήσει να γίνει νεκροψία και να εξεταστεί ο νεκρός του για δηλητηρίαση.

    Ο αείμνηστος ιστορικός Ιωάννης Π. Πικρός, στο σύγγραμμά του "Τουρκικός Επεκτατισμός", Εκδόσεις ΕΣΤΙΑΣ Βιβλιοπωλείο Κολλάρου, αναφέρει ότι μετά το τέλος του Β΄ Π.Π. η Τουρκία προσπάθησε να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα των Βαλκανίων.

    Τότε κανείς εκ των συμμάχων δεν δέχθηκε την ... "προσφορά" της Τουρκίας ....!


    Εδώ θα ήθελα να προσθέσω την απέχθεια μου στους σύγχρονους "ιστορικούς", οι οποίοι συστηματικά διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα.

    Πλήθος "ιστορικών" έχει καταλάβει εξ εφόδου τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και γράφει αηδίες διαστρεβλώνοντας την πραγματική ιστορία.

    Σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ένας ιστορικός .... αναφερόμενος στον βομβαρδισμό της Θεσσαλονίκης από τον Χορτιάτη, από τους κομμουνιστές,παρουσιάζει το γεγονός ως επιτυχία των κομμουνιστών της εποχής.

    Επειδή είμαι αψευδής μάρτυρας και έζησα τον βομβαρδισμό -ξαφνικά κόπηκε το ρεύμα και η πόλις βυθίστηκε στο σκοτάδι - , θυμάμαι πως τα αποτελέσματα του βομβαρδισμού ήσαν πενιχρά.

    Οι μονάδες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την πάτησαν διότι δεν πρόλαβαν να φύγουν εγκαίρως και τους κυνηγούσε ο Εθνικός Στρατός στην πεδιάδα του Λαγκαδά με τα τζιπ.

    Τους αιχμαλώτους που συνέλαβαν, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και γυναίκες, τους διαπόμπευσαν στην Οδό Εγνατίας εν μέσω πολλών γιουχαϊσμάτων και σφυριγμάτων.

    Ήμουν εκεί και από το σπίτι συμμαθητή μου του Πειραματικού Σχολίου, είδα την διαπόμπευση.

    Αυτά που γράφει ο Γιώργος Ιωάννου περί ζητωκραυγών κ.τ.λ. δεν είναι αληθή.

    Μετά έγινε μια έκθεση πολεμικού υλικού (Δεν θυμάμαι καλά τι ήταν?) στην οποία είχε εκτεθεί και το πυροβόλο (ή τα πυροβόλα) που είχαν κανονιοβολήσει την Θεσσαλονίκη.

    Κακές εποχές!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Brodie

    Φαινεται να σε πονεσε φιλε μου πολυ η διαπιστωση οτι επικειται διαμελισμος της Τουρκιας κσι εχασες τον ελεγχο σου αλλα πρεπει να αρχισεις σιγα σιγα να το συνηθιζεις επειδη δεν εχεις και πολυ καιρο μπροστα σου..

    Αντιπαρερχομαι τα διεθνιστικα της πορδης περι 'ελληναραδων' που αναμασας και σε εγκαλω σε μια πιο ηρεμη και ΛΟΓΙΚΗ επεξεργασια των διεθνων (σημερα) ισσοροπιων και συμφεροντων οπου με εκπληξη σου θα δεις οτι ο 'αμερικανο-σιωνισμος' αλλαξε (λογω συμφεροντων..) πλευρα και συμπλεει με την ΚΥΠΡΟ σφαλιαρωνοντας και ταπεινωνοντας αγρια την Τουρκια (που χλιμιντριζε οτι θα κατεβασει τον στολο της ..)εχοντας ΗΔΗ ξεκινησει την εκμεταλλευση ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ αποθεματων φυσικου αεριου νοτιως της Κυπρου ΟΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΕΞΟΡΘΞΕΩΣ ΤΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ NOBEL Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ... και οχι μονον..

    Περριτο να σου πω σε τι κατασταση ειναι (ανεπιστρεπτι για πολλεσ δεκαετιες μπροστα λογω ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ) οι ΙΣΡΑΗΛΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ σχεσεις... Μηπως να σου θυμισω ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΙ Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ? Μηπως σου λεει τιποτα οτι ο 'αμερικανο-σιωνισμος' αλλα και η Γαλλια (και η Ευρωπη ολη|) και η Ρωσσια αλλα και η Κινα δρομολογουν εκτος του ενιαιου χωρου ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΟΣ (τουτεστιν αντιο πετρελαια και αεριο για Τουρκια...) ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ Η ΡΟΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ? Να μιλησω μηπως για το φτυσιμο στα μουτρα της Τουρκιας των Γαλλων με τον νομο για την Γενοκτονια των Αρμενιων ? επονται και αλλες ευρωπαικες χωρες...

    Μαλλον ολα αυτα σου διαφευγουν... οπως και οτι ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΙΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ενω ο Τουρκικος πληθυσμος μειωνεται καθημερινα ?

    Τελος για τις αναλυσεις της πλακας που κανεις για να μας αποδειξεις οτι ειμαστε στα προθυρα πυρηνικου ολεθρου θα σου συνιστουσα να διαβαζει λιγωτερο τον συμπαθη Λιακοπουλο γιατι σε εχει επηρρεασει καθοριστικα..

    Επισης να θυμασαι οτι 'τα καταφυγια΄και τα 'civil defence' ειναι λιαν επιοικως παπαριες δεδομενου οτι ολες οι σοβαρες στρατιωτικες αναλυσεις ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ σε καποια χωρα (ουτως ωστε να θεωρηθει απο πειραγμενους εγκεφαλους 'νικητρια΄) ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ πως και που θα επιβιωσουν (και με τι κοστος..) οταν θα εχουν συντριβει τελειως ολες οι υποδομες μιας χωρας και θα εχει μολυνθει για χιλιαδες χρονια το εδαφος και υπεδαφος της 'νικητριας΄΄ για σενα χωρας...

    Μαλλον επιδερμικα εξεταζεις τα γεγονοτα και τελειως ρηχα και σιγουρα θα εισαι ενας απο εκεινους που θα λες 'να μην κουνιομαστε πολυ γιατι ευκολα οι Τουρκοι μπορουν να καταλαβουν ενα νησι μας' ...ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ... οπως ξεχασες οι θαμμενοι 'νικητες' του πυρηνικου ολεθρου που και πως θα ζησουν.

    Θα σε συμβουλευα λοιπον να μην εισαι τοσο προκλητικος και να μην επιχειρεις 'αναλυσεις' γιατι δεν το εχεις παληκαρι μου...δεν τοχεις..

    Κλεινω λεγοντας σου και παλι οτι ΣΥΝΤΟΜΑ θα διαμελισθει το Τουρκικο κρατος και εδω θα ειμαστε να τα ξαναπουμε , αν εμφανιστεις φυσικα τοτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ΕΚΤΩΡ

    Ημουνα σιγουρος για τις μπουρδες που θα απαντουσες και δεν περιμενα κατι διαφορετικο απο αλλο εναν εβραιολαγνο Patriotard σαν αυτους που εγιναν ειδικοι εσχατως περι των Τουρκο-Ισραηλινων.

    Ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστο πως ο μεσος ασχετος οπως εσυ μπορει να εκπαιδευτει να ξερναει ανουσια και χωρις υποσταση σλογκαν αν εκτεθει εστω και για λιγο στην προπαγανδαστικη μηχανη ειτε μεσω του Ιντερνετ ειτε της τηλεορασης.

    Πρωτον. Η Κυπρος και η Ελλαδιτσα ειναι απλα οι πλυστρες και υπηρετριες που το Ισραηλ χρησιμοποιει σαν proxy για να εδραιωσει την ενεργειακη και γωπολιτικη του κυριαρχια. Για αυτο το λογο κρατουνται διχοτομημενη η Κυπρος, καταχρεωμενη και αδυναμη η Ελλαδα ετσι ωστε να μην μπορουν σαν γεωπολιτικη οντοτητα να αναταγωνισουν το Ισραηλ αλλα να το υπηρετουν. Η Κυπρος ειναι πλεον δουλεια του Ισραηλ να την προστατεψει αφου ειναι αποικια του και οχι η Ελλαδα. Δεν μας αφορα η Κυπρος.

    Δευτερον. Ως τυπικος καυθυστερημενος χαμηλου ΙQ Ελληναρας που τα βλεπει ολα ελληνοκεντρικα νομιζει οτι ολος ο κοσμος κινηται γυρω απο την Ελλαδα, και οτι οι Ρωσοι εστειλαν στολο γι'αυτο στην Ανατολικη Μεσογειο . Ειναι καλο να τσεκαρεις και τι γινεται παραπερα που και που, οπως πχ στη Συρια, ετσι ωστε να μην εμφανιζεσαι σαν ασχετος και αυτογελιοποιησαι, αν και το να ενωσεις τις τελειες και να καταλαβεις το συμφερον που εχει η Ρωσια στη Συρια και την ευρυτερη περιοχη ειναι κομματακι δυσκολο με τις περιορισμενες σου εγκεφαλικες δυνατοτητες.

    Τριτον. Ο Σαρκοζι απλα παιζει με το Αντι-Ισλαμικο αισθημα των Γαλλων ενοψει των εκλογων και η κινηση του ηταν καθαρα ψηφοθηρικη χωρις κανενα βαθυτερο νοημα - αλλη μια απογοητευση για πατριωτακια σαν κι εσενα.

    Τεταρτον. Η Κινα και η Ρωσια μονο κοινα γεωπολιτικα συμφεροντα δεν εχουν με Αμερικη-Ισραηλ-Δυση και ειδικα η Ρωσια εχει αμεσο συμφερον να μην γινει το Ισραηλ ενεργειακη υπερδυναμη που θα προμηθευει την Ευρωπη - οοοπς και εδω λοιπον την πατησες. Σε λιγο θα βαλεις και το Ιραν μεσα στη "συμμαχια". Φαινεται οτι για το συμφερον της Ελλαδας θα ξεχαστουνε τα μιση και θα ενωθει ολος ο κοσμος! Το βρηκες μεγαλοφυια!

    Πεμπτον. αν ο Λιακοπουλος οντως λεει τετοια πραγματα μπραβο του, εχει πολυ καλυτερο πολιτικο αισθητηριο και γνωσεις απο κατι patriotards σαν κι εσενα. Φυσικα το να εχουμε φτασει σε σημειο να ακουμε καμια αληθεια μονο απο τυπους σαν το Λιακοπουλο λεει πολλλα για το μεγεθος της καταντιας της σημερινης Ελλαδας.

    Εκτο. Οταν λες πως θα επιβιωσουν, προφανως σου διαφεγει η ανακαλυψη της κονσερβας και αλλων τροφων μακρας διαρκειας. Ε ειστε καθυστερημενοι και αρκετα πισω εσεις οι Ελληναραδες αλλα τοσο πολυ δεν μου περασε απο το μυαλο.

    Εβδομο.Για το αν βρισκομαστε κοντα σε πυρηνικο ολεθρο θα σου ελεγα να ριξεις μια ματια στις τελευταιες ειδησεις που εχουν να κανουν με το Ιραν, την Αντιπυραυλικη αμυνα στην Ευρωπη, το πακετο εξοπλισμων που εξηγγειλε ο Πουτιν καθως και τις δηλωσεις του και τα τελευταια του αρθρα, αλλα ξερω οτι ουτε αγγλικα ξερεις ουτε μπορεις να διαβασεις παραπανω απο δυο γραμμες.

    Οχτω. Μισω τους Τουρκους και θελω να τους δω διαμελισμενους οσο τιποτα αλλο, γιατι ηταν και παντα θα ειναι ο τοπικος νταης των Αμερικανων τους οποιους σιχαινομαι και οι οποιοι ευθυνονται για ολες τις τραγωδιες της Ελλαδας συμπεριλαμβανομενης και της σημερινης. Αλλα να πιστευεις οτι θα διαμελησουν την Τουρκια αυτοι με τους οποιους η Τουρκια δουλευει χερι χερι για να διαμελησουν τη Συρια σημαινει οτι δεν εχεις ιδεα του τι γινεται και δεν εχεις καμια ελπιδα να καταλαβεις ποτε οτιδηποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρατηρώντας το χάρτη τής ανάρτησης, στα όρια ΑΟΖ Ελλάδας - Τουρκίας, φαίνεται καθαρά γιατί εδώ και δεκαετίες οι Τούρκοι μιλάνε για "περικύκλωσή" τους από τα ελληνικά νησιά. Και δεν εννοούν στρατιωτική περικύκλωση. Απλά, τούς τη δίνει που η σχέση ξηράς - θάλασσας τών δύο χωρών είναι αντιστρόφως ανάλογη (εις βάρος τους). Ενώ η ξηρά τής Τουρκίας έχει εξαπλάσια έκταση από την ξηρά τής Ελλάδας, το αντίστροφο συμβαίνει με τις ΑΟΖ τών δύο χωρών (βάσει τού δικαίου τής θάλασσας και μην υπολογίζοντας βέβαια τη Μαύρη Θάλασσα που δεν παρεμβάλλεται μεταξύ μας). Γι αυτό και τα ιδεολογήματα περί "αναλογικότητας", "ευθυδικίας", κλπ. Δηλαδή, με αυτή τη λογική, τι να πει και η Βοσνία σε σχέση με την Κροατία ή το Μαυροβούνιο ας πούμε, αλλά ακόμα και η Γαλλία σε σχέση με Ιταλία - Ισπανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσον αφορά τις σημερινές εχθρικές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, έχω ενδοιασμούς.

    Ο Καθηγητής Γεώργιος Μούρτος στο βιβλίο του "Ελλάδα και Τουρκία στη Μεταψυχροπολεμική Εποχή", γράφει πως το 1950, στο αεροδρόμιο της Άγκυρας είχε προσγειωθεί αεροπλάνο του Ισραήλ με τον Μπεν Γκουριόν και ομάδα ιθυνόντων του Ισραήλ.

    Τότε ξεκίνησε μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και υπεγράφη μυστική συνθήκη μεταξύ τους.

    Αργότερα, τώρα τον 20ο Αιώνα, το Ισραήλ είχε ζητήσει από τους Τούρκους να του επιτραπεί να ιδρύσει κιμπούτς .... στην Ανατολία ...!

    Το τουρκικό κράτος δεν το επέτρεψε.

    Υπάρχει όμως και μακρά παράδοση της ... Εβραιοτουρκικής ... φιλίας!

    Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οι Εβραίοι ήσαν πάντοτε σύμμαχοι των Τούρκων. Αυτοί άλλως τε βασάνισαν και κρέμασαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄.

    Ο ιστορικός Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος στο βιβλίο του "Μακεδονία και Τουρκία 1830-1878" αναφέρει ισχυρότατες φιλικές σχέσεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης με τους Τούρκους και προνόμιά τους, εν οις και να μην πληρώνουν τον κεφαλικό τους φόρο αυτοί, αλλά οι Έλληνες Θεσσαλονικείς (sic!)!!!

    Επίσης, να μην λησμονούμε και τους Ντονμέδες, οι οποίοι από την Θεσσαλονίκη ξεπήδησαν.

    Όπως ανέφερε ο Στρατηγός ε.α. Σ. Αρώνης σε εκπομπή του στοn δίαυλο της Εκκλησίας Πατρών ΛΥΧΝΟΣ, τα περισσότερα μέλη του Νεοτουρκικού Κομιτάτου ήσαν ντονμέδες, ήγουν εκτουρκισμένοι ("υποτίθεται") Εβραίοι, εβραιότουρκοι.

    Οι ντονμέδες ήσαν μια αίρεση εβραϊκή. Ιδρυτής της υπήρξε ο Σαμπεθάϊ Ζβί από την Θεσσσαλονίκη, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ο νέος προφήτης που ανέμεναν οι Ιουδαίοι και απέκτησε σύντομα πολλούς οπαδούς στην οθωμανική επικράτεια.

    Αργότερα, τον έπιασαν οι οθωμανοί και τότε ετέθη αυτός υπό των δημογερόντων εβραίων της Τουρκίας προ ενός ultimatum. Ή θα ασπαζόταν τον Μωαμεθανισμό ή θα τον σκότωναν οι Τούρκοι. Έγινε λοιπόν εκ μέρους του ένας συμβιβασμός. ….!

    Ασπάσθηκε τον μωαμεθανισμό ..... αλλά ..... παρέμεινε και Ιουδαίος ...!!

    Λέγεται, ότι έκτοτε οι ντονμέδες τουρκοεβραίοι, προς τα έξω είναι τούρκοι και στα σπίτια τους είναι εβραίοι.

    Όρα πρόσφατες διαμαρτυρίες για τον Μπουγιουκανίτ, ήταν, ή ήταν ο άλλος αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας ο Μπασμπούγ ...που κατηγορήθηκε πως ήταν ντονμές (είχε γράψει σχετικά και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) και είχε γίνει σάλος στην Τουρκία.

    Με τέτοια προϊστορία και με το μέγεθος της Τουρκίας που συγκρινόμενο με την Ελλάδα, οπωσδήποτε προσδίδει μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην Τουρκία από ότι στην Ελλάδα, το Ισραήλ, φοβούμαι, πως μόνο περιστασιακά τα έχει σπάσει με την Τουρκία.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Brodie
    Καλουτσικα μας τα λες αν και οχι σε πολυ βαθος οπως " εναν εβραιολαγνο Patriotard",η οπως " Η Κινα και η Ρωσια μονο κοινα γεωπολιτικα συμφεροντα δεν εχουν με Αμερικη-Ισραηλ-Δυση και ειδικα η Ρωσια εχει αμεσο συμφερον να μην γινει το Ισραηλ ενεργειακη υπερδυναμη που θα προμηθευει την Ευρωπη - οοοπς και εδω λοιπον την πατησες.".Εδω το τι γινεται "παρα περα" φυσικο ειναι να βρισκεται εκτος του οπτικου πεδιου καποιων ειδικων με γνωσεις σαν εσενα και μαλλον θα σου διεφυγε οτι απο τα 7,5 εκ ισραηλινων πανω απο 1 εκ.ειναι Ρωσσοι.Η οπως " Αλλα να πιστευεις οτι θα διαμελησουν την Τουρκια αυτοι με τους οποιους η Τουρκια δουλευει χερι χερι για να διαμελησουν τη Συρια".Εδω μαλλον παλι δεν διαβαζεις τα μικρα γραμματα για να καταλαβεις οτι δεν διαμελιζουν την τουρκια αλλα τον ...τουρκικο λαο,γριφος ε?.Επανακαταταξεις ειναι για να δουλεψει "καλυτερα" η επιχειρηση διοτι αυτα τα "κρατη"ΟΛΑ,θυγατρικες επιχειρησεις ειναι εδω και 200-300 χρονια που εφτιαξαν στα Head quarters βαμμενα με χρωματα παθους και συναισθηματικων εθνικιστικων εξαρσεων για να δενει καλα και η κατασκευη,κατι σαν το τσιμεντο δηλαδη...
    ΥΓ
    Απλα θα ητανε καλυτερα μια και τωρα σε βλεπω και απλα εσυ δεν ειδες τι βρισια και επιθεση επικρατουσε εδω μεσα που δεν υπαρχει πλεον,αν ησουνα λιγο πιο ευγενης,ετσι για το καλο κλιμα για να μπαινουμε και εμεις χωρις να βγαινουμε εκνευρισμενοι αν θελεις, λεω, ακολουθα μας σε αυτο το θεμα,γιατι το μονο ευκολο ειναι το μπαχαλο απο ολες τις μεριες εννοω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. defence-point.gr http://www.defence-point.gr/news/?p=38685
    Μαζική δολοφονία Εβραίων από τους Τούρκους στον Β’
    Παγκόσμιο Πόλεμο
    Εφέτος συμπληρώνονται 70 ακριβώς χρόνια από ένα τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή σε 750 Εβραίους.
    Στις 23 Φεβρουαρίου 1942, ούτε λίγο ούτε πολύ 750 Ρουμάνοι Εβραίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τους
    φασίστες του Αντονέσκου και τα SS και μισθώνοντας ένα πλοίο, το φορτηγό «Στούρμα», κατάφεραν να
    φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη.
    Οι τουρκικές αρχές όμως δεν τους δέχτηκαν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Τούρκοι ρυμούλκησαν το πλοίο
    και το εγκατέλειψαν, ακυβέρνητο, στην Μαύρη Θάλασσα. Το αποτέλεσμα της αποτρόπαιης αυτής πράξης
    τους ήταν φυσικά ο θάνατος όλων, πλην ενός, από τους 750 επιβαίνοντες Εβραίους. Η παλαιά αυτή ιστορία
    ήρθε και πάλι στο φως της δημοσιότητας ως αποτέλεσμα της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας. Επί
    χρόνια οι Τούρκοι καλλιέργησαν τον μύθο της ανεκτικότητάς τους απέναντι στου Εβραίους, οι οποίοι
    κατέφυγαν στα εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας για να ξεφύγουν από τους διωγμούς της Ιερής
    Εξέτασης. Σήμερα όμως ο μύθος αυτός πια καταρρέει.
    Η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών επιστράτευσε την Ιστορία ως όπλο. Η εβραϊκή κοινότητα στην
    Τουρκία, η οποία αριθμεί περί τις 20.000 άτομα, παραδοσιακά τηρούσε και τηρεί χαμηλούς τόνους, ειδικά
    σήμερα που το χάσμα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας μεγεθύνεται, ενώ καταβάλλει προσπάθειες για τη
    γεφύρωση των διαφορών σε μια προσπάθεια να αποτρέψου την εμφάνιση προβλημάτων στη σχέση τους με
    τα φανατικά ισλαμιστικά στοιχεία που υποθάλπει στους κόλπους του το κυβερνών AKP.
    Η μειονότητα αυτή όμως στερείται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τους επιτρέπεται να μιλούν μόνο
    τουρκικά. Κατά τη διάρκεια δε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Έλληνες, Εβραίοι και Αρμένιοι στην Τουρκία
    υπέστησαν πραγματική οικονομική αφαίμαξη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στα Σεπτεμβριανά του 1955 ο
    μαινόμενος τουρκικός όχλος λεηλάτησε και τα εβραϊκά καταστήματα, έκαψε και τις συναγωγές, μαζί με τις
    εκκλησίες.
    Το όλο θέμα με τον τραγικό θάνατο των 750 Εβραίων ανασύρθηκε από την αφάνεια χάη στο έργο της
    Ντέμπορα Ντβόρκ, του πανεπιστημίου Κλαρκ των ΗΠΑ. Η ίδια δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι η
    «έρευνα για το παρελθόν αποτελεί πυξίδα για το μέλλον». Και η Ντβόρκ καταλήγει λέγοντας ότι οι Τούρκοι
    διέσωζαν μόνο τους Εβραίους που είχαν να τους καταθέσουν το ανάλογο «μπαχτσίσι» και μόνο. Δεν διστάζει
    μάλιστα να χαρακτηρίσει το επεισόδιο με το πλοίο «Στούρμα» μαζική δολοφονία των Τούρκων, οι οποίοι και
    μετά τη βύθιση του πλοίου, έστειλαν βοήθεια 24 ώρες μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Brodie

    Καταλαβαινω την ασχημη θεση σου αν και ουδολως με ενδιαφερει, απο τα γραπτα σου διαφαινεται ξεκαθαρα ειτε οτι εισαι εθνικα υποπτος ειτε ενας απλος βλαξ, την επιλογη την αφηνω σε σενα αν και εγω εχω ηδη σχηματισει γνωμη.

    Για το Κουρδικο και την επερχομενη διαλυση του αθλιου τουρκικου κρατους δεν λες κουβεντα παρα καποιες γελοιοτητες ανευ σημασιας στο τελος του παραληρηματικου σου γραπτου... ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΠΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ οτι δεν την γλυτωνει (καταλαβαινω την στεναχωρια σου) Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ..

    Μην ψαχνεις σε μενα εβραιο-σιωνιστες γιατι και παλι θα απογοητευθεις , μακραν εμου αυτα, ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ..

    Για τα υπολοιπα δεν θα σου απαντησω σε παραπεμπω στο τελευταιο μου γραπτο και σου συνιστω να σταματησεις να 'μελετας' τοσο πολυ τον συμπαθη Λιακοπουλο γιατι περασες πια στα ορια του γραφικου.. απλως επειδη καταλαβαινω οτι δεν σε βοηθα και τοσο η νοημοσυνη σου θα ηθελα να σου ξεκαθαρισω οτι ΔΕΝ ειπα οτι ολες οι μεγαλες δυναμεις ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ Η ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ αλλα οτι ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ που δεν προκειται να καταλαβεις...

    Οι κονσερβες 'μααααακραααας' διαρκειας που λες και μας χαριζεις γελιο φανταζομαι δεν θα κρατουν καποιες εκατονταδες η χιλιαδες χρονια ουτως ωστε να 'καθαρισει' ο τοπος απο τα ραδιενεργα καταλοιπα...

    Πυρηνικος πολεμος σε απογοητευω δεν θα γινει.. και ευτυχως τα μεγαλα κρατη που εχουν αυτου του ειδους τα μεσα μαζικης καταστροφης εχουν σοβαρους αναλυτες (και οχι αστειους σαν και εσενα) και γνωριζουν οτι νικητης δεν θα υπαρξει ΠΟΤΕ... γιαυτο και επικεντρωνονται σε αλλου ειδους 'πολεμους' που δεν ειναι της παρουσης να αναφερθω.

    Τα συνεχιζομενα διεθνιστικα της πορδης φληναφηματα 'ελληναρας - ελλαδιτσα -δεν μας ενδιαφερει η κυπρος' τα αντιπαρερχομαι γιατι δεν αξιζουν περαιτερω απαντησεως καθως ΣΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ σχετικως με το ΠΟΙΟΝ σου καθως και τους σκοπους που θελεις να υπηρετησεις..

    Καπου εδω τελειωνει εκ μερους μου αυτος ο διαλογος δεδομενου οτι τυχον συνεχιση του νοιωθω οτι με κατεβαζει σε ενα επιπεδο που δεν μου αρμοζει , γιαυτο σε αφηνω μονο σου ΕΜΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ και ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ οσο και αν σε δυσαρεστουν, αλλωστε σε λιγο καιρο δεν θα χρειασθει να τα διαβαζεις αλλα να τα ζεις διοτι ερχονται καταιγιστικες αλλαγες που θα σε στεναχωρεσουν και εσενα και τους τουρκους σου...

    Λιγο υπομονη ... λιγο μονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σχετικως ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΩΣ της ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ ερχεται σημερα να μας ενημερωσει το εγκυρο DEFENCENET ( http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=35357&Itemid=139 ) σχετικα με γενικη απαγορευση διελευσεως ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ αεροπλανων απο τον Τουρκικο εναεριο χωρο απο και προς το ΙΣΡΑΗΛ, κινηση που ασφαλως δεν θα μεινει πιστευω αναπαντητη. Επαναλαμβανω οτι μετα απο το 1918 ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και αλλες..) ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ και ΑΚΡΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ειναι η χρυση ευκαιρια μας (παρα απο τις οικονομικες μας δυσκολιες) ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ... τετοιες ευκαιριες δεν ερχονται συχνα στον ρου της ιστοριας (τελευταια ηταν το 1918)ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ - ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.. και ειναι πολλοι και ΜΕΓΑΛΟΙ αυτοι που θελουν, ας βγαλουμε επιτελους εναν ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργο , δεν χρειαζεται τιποτα αλλο, απλως να αρμενισει οπως φυσα ο ανεμος σημερα.. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ δεν χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 27.02.2012: ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
    Mετά την στοχοποίηση από ρωσικά βαλλιστικά πυρηνικά βλήματα του τουρκικού αντιβαλλιστικού ραντάρ που έχει εγκατασταθεί από το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαλάτειας, 400 μίλια νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα, στοχοποίηση που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν οι Ρώσοι, προστίθενται και άλλοι κρίκοι στην ρωσοτουρκική κρίση που υποβόσκει. Κρίκοι και στον τομέα ενέργεια, αλλά και στα της άμυνας. Θυμίζουμε την σαφή ανακοίνωση της Μόσχας, ως προς την αντιπυραυλική ασπίδα και την Τουρκία. ''Σε μια στιγμή που διεξάγονται συνομιλίες εξομάλυνσης των σχέσεων για το ζήτημα της αντιβαλλιστικής άμυνας, με την εγκαινίαση του συστήματος παρακολούθησης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, δικαιολογούνται τα μέτρα που ανακοίνωσε ότι θα λάβει ο Ρώσος Πρόεδρος, ως απάντηση στις κινήσεις του ΝΑΤΟ''. Δηλαδή στοχοποίηση με τακτικά ή μεσαίου-μεγάλου βεληνεκούς πυρηνικά βλήματα, όπως ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
    Οι πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι η Τουρκία θα στοχοποιηθεί με μεσαίου (MRBM) ή μεγάλο βεληνεκούς (ICBM) βλήματα, όπως έγινε και στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπου τοποθετήθηκαν τακτικά βλήματα με πυρηνικές κεφαλές Iskander. Η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.
    Τα προβλήματα όμως στις ρωσοτουρκικές σχέσεις πέρασαν και στην ενέργεια. Το υπουργείο ενέργειας της Τουρκίας, ως γνωστόν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της Άγκυρας να παγώσει το συμβόλαιο αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς είχε ζητήσει εκπτώσεις στην τιμή του αερίου, και η Μόσχα δεν τις δέχθηκε. Το ερώτημα είναι πλέον από πού θα προμηθευτεί η Τουρκία το φυσικό αέριο που αγόραζε από τη Ρωσία. Επιπλέον, και διασταλτικά, η Άγκυρα δείχνει να μην προβληματίζεται να ανοίγει πρόσθετο μέτωπο, και μάλιστα με μια δύναμη του βεληνεκούς της Ρωσίας.
    Να τονίσουμε ακόμη πως στη Μαύρη Θάλασσα αρχίζουν να συμβαίνουν καταστάσεις ''Αιγαίου'': Πέντε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ενεπλάκησαν προ δύο ημερών σε επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά F-16. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά κατευθύνονταν νότια και πιθανότατα προς την Συρία. Προσεγγίζοντας τα τουρκικά παράλια, τα ρωσικά βομβαρδιστικά προσεγγίστηκαν από τουρκικά F-16, σε ένα επεισόδιο που για πρώτη φορά μετά το 1990 καταγράφεται στην περιοχή. Όπως αποκαλύφτηκε από τα βουλγαρικά ΜΜΕ, για την αναχαίτιση ρωσικών μαχητικών στην περιοχή, αρμόδια είναι η νότια διοίκηση του ΝΑΤΟ η οποία επέλεξε να εμπλέξει τα τουρκικά μαχητικά με τα ρωσικά.
    Η ρωσική αυτή κίνηση ερμηνεύεται ως συνέχεια των ''μηνυμάτων'' που στέλνει η Μόσχα προς την Άγκυρα, αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία. Η Ρωσία γνωρίζει ακριβώς τι πράττουν οι Τούρκοι στην ταραγμένη και αλληλοσπαρασσόμενη Συρία, με μυστικούς πράκτορες, μισθοφόρους και όχι μόνον.
    Το σύνολο αυτών των εξελίξεων, περνά σε νέα σελίδα τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, που ούτως ή άλλως, και παρά τις κατά καιρούς διακυμάνσεις, διαπερνούνταν πάντα από καχυποψία. Η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνει κατακόρυφα...
    http://www.elkeda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1650:26022012-&catid=42:2010-01-11-15-12-16&Itemid=92

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 27.02.2012: ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
    Mετά την στοχοποίηση από ρωσικά βαλλιστικά πυρηνικά βλήματα του τουρκικού αντιβαλλιστικού ραντάρ που έχει εγκατασταθεί από το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαλάτειας, 400 μίλια νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα, στοχοποίηση που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν οι Ρώσοι, προστίθενται και άλλοι κρίκοι στην ρωσοτουρκική κρίση που υποβόσκει. Κρίκοι και στον τομέα ενέργεια, αλλά και στα της άμυνας. Θυμίζουμε την σαφή ανακοίνωση της Μόσχας, ως προς την αντιπυραυλική ασπίδα και την Τουρκία. ''Σε μια στιγμή που διεξάγονται συνομιλίες εξομάλυνσης των σχέσεων για το ζήτημα της αντιβαλλιστικής άμυνας, με την εγκαινίαση του συστήματος παρακολούθησης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, δικαιολογούνται τα μέτρα που ανακοίνωσε ότι θα λάβει ο Ρώσος Πρόεδρος, ως απάντηση στις κινήσεις του ΝΑΤΟ''. Δηλαδή στοχοποίηση με τακτικά ή μεσαίου-μεγάλου βεληνεκούς πυρηνικά βλήματα, όπως ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
    Οι πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι η Τουρκία θα στοχοποιηθεί με μεσαίου (MRBM) ή μεγάλο βεληνεκούς (ICBM) βλήματα, όπως έγινε και στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπου τοποθετήθηκαν τακτικά βλήματα με πυρηνικές κεφαλές Iskander. Η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.
    Τα προβλήματα όμως στις ρωσοτουρκικές σχέσεις πέρασαν και στην ενέργεια. Το υπουργείο ενέργειας της Τουρκίας, ως γνωστόν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της Άγκυρας να παγώσει το συμβόλαιο αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς είχε ζητήσει εκπτώσεις στην τιμή του αερίου, και η Μόσχα δεν τις δέχθηκε. Το ερώτημα είναι πλέον από πού θα προμηθευτεί η Τουρκία το φυσικό αέριο που αγόραζε από τη Ρωσία. Επιπλέον, και διασταλτικά, η Άγκυρα δείχνει να μην προβληματίζεται να ανοίγει πρόσθετο μέτωπο, και μάλιστα με μια δύναμη του βεληνεκούς της Ρωσίας.
    Να τονίσουμε ακόμη πως στη Μαύρη Θάλασσα αρχίζουν να συμβαίνουν καταστάσεις ''Αιγαίου'': Πέντε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ενεπλάκησαν προ δύο ημερών σε επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά F-16. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά κατευθύνονταν νότια και πιθανότατα προς την Συρία. Προσεγγίζοντας τα τουρκικά παράλια, τα ρωσικά βομβαρδιστικά προσεγγίστηκαν από τουρκικά F-16, σε ένα επεισόδιο που για πρώτη φορά μετά το 1990 καταγράφεται στην περιοχή. Όπως αποκαλύφτηκε από τα βουλγαρικά ΜΜΕ, για την αναχαίτιση ρωσικών μαχητικών στην περιοχή, αρμόδια είναι η νότια διοίκηση του ΝΑΤΟ η οποία επέλεξε να εμπλέξει τα τουρκικά μαχητικά με τα ρωσικά.
    Η ρωσική αυτή κίνηση ερμηνεύεται ως συνέχεια των ''μηνυμάτων'' που στέλνει η Μόσχα προς την Άγκυρα, αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία. Η Ρωσία γνωρίζει ακριβώς τι πράττουν οι Τούρκοι στην ταραγμένη και αλληλοσπαρασσόμενη Συρία, με μυστικούς πράκτορες, μισθοφόρους και όχι μόνον.
    Το σύνολο αυτών των εξελίξεων, περνά σε νέα σελίδα τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, που ούτως ή άλλως, και παρά τις κατά καιρούς διακυμάνσεις, διαπερνούνταν πάντα από καχυποψία. Η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνει κατακόρυφα...
    http://www.elkeda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1650:26022012-&catid=42:2010-01-11-15-12-16&Itemid=92

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.