29/2/12

Καναδάς:Να αναλάβει το ΔΝΤ την ελληνική εποπτεία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να εποπτεύσει την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα και την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά, Jim Flaherty.


«Η εποπτεία θα πρέπει να γίνει από το ΔΝΤ, όπως έγινε και με το Μεξικό και την Αργεντινή, και λιτότερο από τους Ευρωπαίους» δήλωσε ο κ. Flaherty σε συνέντευξή του στο Canadian Broadcast και συμπλήρωσε: «Το ΔΝΤ έχει την τεχνογνωσία».Ο ίδιος δήλωσε πως έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 αποκαλύπτοντας ότι η πρότασή του έγινε δεκτή «με κάποιες αντιδράσεις».

Ανέφερε μάλιστα ότι μεταξύ των αξιωματούχων της G20 υπήρξε μια «έντονη διαμάχη» ως προς την ακριβή διατύπωση του τελικού ανακοινωθέν, κυρίως όσον αφορά την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ. Επισημαίνεται ότι στο τελικό κείμενο, αναφέρεται ότι η Ευρώπη θα αναζητήσει τρόπους αύξησης της δικής της συμμετοχής στο τείχος προστασίας ενάντια στην κρίση χρέους, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για αύξηση των πόρων από το ΔΝΤ.
http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.