26/2/12

Αναπάντητα ερωτήματα για τον εμπρηστικό μηχανισμό στο μετρό

Αντώνης Αντζολέτος
Έντονα προβληματισμένα είναι τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση του εμπρηστικού μηχανισμού στο μετρό του Αιγάλεω, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα του μηχανισμού, ήταν ενεργοποιημένος.
Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρότυπα της Σκότλαντ Γιάρντ το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση που ζητά πληροφορίες από τους επιβάτες του μετρό στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής, διασφαλίζοντας πάντα το απόρρητο και την ανωνυμία τους.

Ο δράστης φέρεται πως μετέφερε στα χέρια του μια πράσινη χάρτινη τσάντα. Στο σταθμό του μετρό του Αιγάλεω, που είναι και τερματικός, μπήκε στο τελευταίο βαγόνι του συρμού που μόλις είχε πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από Εθνική Άμυνα και φέρεται να τοποθέτησε τον σάκο επάνω σε ένα κάθισμα. Δεν αποκλείεται η βόμβα να μεταφέρθηκε από τον άγνωστο ή από τους άγνωστους που κατέβηκαν στο σταθμό του Αιγάλεω ή σε έναν η δύο σταθμούς νωρίτερα.

Το πακέτο περιείχε έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξερράγη λόγω κακής συνδεσμολογίας. Αυτό που προσπαθούν να καταλάβουν τώρα οι αξιωματικοί είναι αν είχε προγραμματιστεί και πότε η πυροδότησή του.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακόμα αν ο δράστης ή οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει έκρηξη μέσα στο μετρό ή αν απλώς φοβήθηκαν για κάποιο λόγο και εγκατέλειψαν το μηχανισμό στο βαγόνι.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:18 από τον μηχανοδηγό του συρμού, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελείτο από ένα τετράλιτρο δοχείο με βενζίνη, ρολόι, 8 μπαταρίες, καλώδια, μια αντίσταση συνδεδεμένη με το υγρό και ένα διακόπτη.

Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις και πληροφορίες, πάντως αναφέρουν πως στόχος τελικά ήταν ο σταθμός του μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός και μετά από 10 λεπτά θα ξεκινούσε και πάλι τη διαδρομή του για το αεροδρόμιο.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά τώρα το οπτικό υλικό από τις κάμερες όλων των σταθμών του μετρό. Παράλληλα στα εγκληματολογικά εργαστήρια ερευνάται ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαιτέρως τις αστυνομικές αρχές είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
http://www.skai.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ?

    'Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΡΗΜΑΔΑ?

    Να το δώσουν στην υπηρεσία απωλεσθέντων αντικειμένων.

    Καρτούλα το δωράκι δεν είχε?

    Μπορεί να ηχογραφηθεί μήνυμα:

    Παρακαλούνται οι κ. επιβάτες να προσέχουν τις ατομικές τους βόμβες όπως και να ελέγχουν πριν την έξοδο τους από το βαγόνι την ενεργοποίησή τους.

    Νάσαι καλά χαχανούλη γελάσαμε πάλι
    Υπογραφή: Στρουμφίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.