27/2/12

Εκατοντάδες email της Stratfor δημοσιεύει το Wikileaks

Εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας Stratfor δημοσιοποιεί το Wikileaks
Ο ιστότοπος Wikileaks ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δημοσιεύει σήμερα πάνω από πέντε εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας εταιρείας ανάλυσης και μελετών των ΗΠΑ.
Το Wikileaks σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι απέκτησε πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της εταιρείας Strategic Forecasting Inc. (Stratfor), η οποία εδρεύει στο Όστιν του Τέξας.

Η Stratfor αυτοπαρουσιάζεται ως μια επιχείρηση που παρέχει έναντι συνδρομής γεωπολιτικές αναλύσεις και συλλέγει πληροφορίες βασιζόμενη στην προσέγγιση των υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι η Stratfor, «μια ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών, βασίζεται σε πληροφοριοδότες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ξένες υπηρεσίες πληροφοριών με αμφιλεγόμενη φήμη, και δημοσιογράφους. Αυτό που προκαλεί σοβαρή ανησυχία είναι ότι οι στόχοι της είναι, μεταξύ άλλων, οργανώσεις ακτιβιστών οι οποίες μάχονται για δίκαιους σκοπούς».
Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Stratfor, Τζορτζ Φρίντμαν, προειδοποίησε την 11η Ιανουαρίου ότι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπεκλάπησαν, όμως τόνισε ότι αυτοί που τα απέκτησαν θα δυσκολευτούν να βρουν ο,τιδήποτε σημαντικό.
«Ο Θεός ξέρει ότι εκατό εργαζόμενοι που έγραφαν ατέλειωτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να έλεγαν κάτι που να είναι άβολο, ανόητο ή ανοιχτό σε παρερμηνεία. . . Ψάχνοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για τις ενδείξεις μιας τεράστιας συνωμοσίας, θα απογοητευτούν».
Η πηγή των μηνυμάτων δεν αποκαλύπτεται, αλλά η δημοσίευση των μηνυμάτων ακολουθεί την επίθεση στους εξυπηρετητές (servers) της εταιρείας τον Δεκέμβριο από άγνωστους που υποστήριξαν ότι συνδέονται με τους Anonymous, μια ον-λάιν κοινότητα ακτιβιστών.
Μετά την εισβολή στους υπολογιστές της Stratfor τουλάχιστον δύο φορές τον Δεκέμβριο, δημοσιεύτηκαν τα πλήρη στοιχεία των πιστωτικών καρτών των 30.000 και πλέον συνδρομητών της εταιρείας, περιλαμβανομένων αυτών του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιντζερ και του πρώην αντιπροέδρου Νταν Κουέιλ.
Το FBI διεξάγει έρευνα για την επίθεση.
Στα ηλεκτρονικά μηνύματα, από τον Ιούλιο του 2004 ως τον Δεκέμβριο του 2011, καταγράφονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Wikileaks, η χρήση «ενός δικτύου πληροφοριών», οι «δομές δωροδοκίας», «τεχνικές ξεπλύματος χρήματος» και η χρήση «ψυχολογικών μεθόδων».
Κατά τον Wikileaks, τεκμηριώνεται επίσης ότι υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στη Stratfor και στην Dow Chemical Co. και την Lockheed Martin, κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το υπουργείο Εξωτερικών και Εσωτερικών Ασφαλείας, το σώμα των Πεζοναυτών και την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.