1/3/12

Εφοδος των γαλάζιων αντιπροέδρων στις ΗΠΑ

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνουν οι Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος
Εφοδος των γαλάζιων αντιπροέδρων στις ΗΠΑ
Οι επισκέψεις των κκ. Δήμα και Αβραμόπουλου, παραμονές μάλιστα εκλογών όπως φαίνεται, «ίσως να μην είναι τυχαίες» σχολιάζουν άνθρωποι που παρακολουθούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Υπερατλαντική «έφοδο» ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μέσα στον επόμενο μήνα οι αντιπρόεδροι της ΝΔ. Οπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος θα βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες το διάστημα 2 - 4 Απριλίου. Νωρίτερα όμως, περίπου στις 20 Μαρτίου, θα διαβεί τον Ατλαντικό ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο.

Οι επισκέψεις των κκ. Δήμα και Αβραμόπουλου, παραμονές μάλιστα εκλογών όπως φαίνεται, «ίσως να μην είναι τυχαίες» σχολιάζουν άνθρωποι που παρακολουθούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Ωστόσο, προσθέτουν, ανεξαρτήτως των λόγων που γίνονται, αποδεικνύουν ότι πλέον οι γέφυρες της ΝΔ με την Ουάσιγκτον ενισχύονται και οι σχέσεις βελτιώνονται.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόκειται να συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Λίον Πανέτα, «ανταποκρινόμενος σε επίσημη πρόσκληση» του αμερικανού υπουργού Αμυνας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του έλληνα υπουργού. Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη της ελληνικής ομογένειας, με στελέχη της Γερουσίας που ανήκουν στην επονομαζόμενη «ελληνική ομάδα» και μέλη της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ακόμη ποια θα είναι η ατζέντα των συνομιλιών Αβραμόπουλου - Πανέτα και λογικά αυτή θα διαμορφωθεί το προσεχές διάστημα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα θα έχει βρεθεί στην Ουάσιγκτον ο κ. Δήμας. Ο υπουργός Εξωτερικών ευελπιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντησή του με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλιντον - κάτι που βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τόσο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - με έμφαση στη Συρία - όσο επίσης τα Βαλκάνια (με έμφαση στο Σκοπιανό) αλλά και το Κυπριακό αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δήμας είχε επισημάνει σε προηγούμενη συνάντησή του με την κυρία Κλίντον την ανάγκη να ενισχυθεί περισσότερο η ελληνοαμερικανική οικονομική συνεργασία.

1 σχόλιο:

  1. Ρε Αβραμόπουλε, αφού είχες φάει πόρτα πριν καμμιά 10αριά χρόνια, τι περιμένεις τώρα; Αφού και ο άλλος τού Harvard είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.